Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Üzlet és Szolgáltatások  »  Telekom mobilszolgáltatások (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-22 08:41:00

LOGOUT.hu

Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#42051) kali válasza .bruszli. (#42050) üzenetére


kali
legenda

azzal igen, de hozzávetőlegesen mostanság is annyi az adatforgalmam, mint korábban volt a lomhább sebességű net alatt, mert a felhasználói szokásaim nem változtak, viszont gyorsabban tölt le és fel, így több idő marad másra, meg a jobb akkumulátoros üzemidőben is megmutatkozik az lte előnye, szóval én szomorú lennék anélkül.
szerintem elég rossz felfogás, hogy azért jobb a lomhább net, mert akkor lassabban fogy el a keret, de ez fordítva is igaz...
egy adott keret minden sebesség mellett annyi, legfeljebb eltérő intervallum alatt megy át meghatározott adatmennyiség.
régen rossz, ha valaki azért parázik a 100 - 200 megabyte kerete miatt, hogy jajj, gyors net alatt hamarabb leéli, mert akkor bizony kevés a keret, hozzá kellene csapni.
amikor a 60-as lte hálón lógok - és ténylegesen maximumon is megy adott cellában az lte sebesség -, akkor néhány perc alatt kihasználhatnám a bő 1 gigabyte keretemet, mégis elég egy hónapig, illetve nem is szoktam mind leforgalmazni, de ha kevés lenne, akkor az nem a gyors(abb) sebesség miatt lenne, viszont akkor átugranék 3 gigabyte keretre, de akát feljebb is.
ezzel az erővel a h+ háló sem jó, mert azon is durván 10 perc alatt átmehet az 1 gigabyte, akkor már nem mindegy, hogy az lte szűk 3 perc, vagy a h+ 10 perc? kérdem ezt a 30 napos keret viszonylatában...

(#42052) wertigo1984


wertigo1984
őstag

Sziasztok!

Egy hulye kerdessel fordulok hozzatok. Nehany napja Next M-re valtottam ami kb 500 forinttal dragabb attol, amit eddig fizettem. Kerdesem lenne hogy mennyire valos ez a korlatlan beszelgetes barmely mobilhalozatban?

(((d(^_~)b))) "Milyen kegyes is az élet, ha az embernek megfelelő helyen vannak barátai."

(#42053) Akve válasza wertigo1984 (#42052) üzenetére


Akve
tag

Teljesen valós, bármilyen irányba telefonálhatsz bármennyit.

Élek és élni hagyok.

(#42054) wertigo1984 válasza Akve (#42053) üzenetére


wertigo1984
őstag

Koszonom. :R

(((d(^_~)b))) "Milyen kegyes is az élet, ha az embernek megfelelő helyen vannak barátai."

(#42055) StLui válasza .bruszli. (#42050) üzenetére


StLui
veterán

Ha meg még lassabban akarja valaki a netet fogyasztani napont 23 óra 50 percre kikapcsolja az adatforgalmat. Ez nem autó, hogy ha gyorsabban mész többet fogyaszt, csak akkor ha több adatot is töltesz le, olvasni ugyanannyi ideig olvasol egy adott oldalt, csak élvezed, hogy kevesebbet kell várni a letöltődésre, ha meg ez miatt két oldalt is el tudsz olvasni, akkor nyilván szükséged volt a másodikra is és időt nyertél az életedből, vagy csak azért tölteted be a másodikat mert az első hamarabb bejött?

[ Szerkesztve ]

Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire

(#42057) n@p@lm


n@p@lm
őstag

székesfehérváron is halott a hang, adat megy.

(#42058) odrif


odrif
MODERÁTOR

Bács megye halott.

20 éve a Prohardveren

(#42060) n@p@lm válasza #45553408 (#42059) üzenetére


n@p@lm
őstag

úgy néz ki most már jó.

(#42062) dptrsk válasza #45553408 (#42061) üzenetére


dptrsk
Topikgazda

Telefonodat újra indítottad, párod is? Ilyen zavaroknál elkél az újraindítás a normális működéshez.

Mivel mentőt SIM nélkül is lehet hívni, feltételezem idegen szolgáltató tornyaira csatlakozva létrejött a hívás.

(#42064) .bruszli. válasza kali (#42051) üzenetére


.bruszli.
aktív tag

Ha azzal igen,akkor nincs tovább miről beszélni. Én korábban csak egy logikátlan hozzászólásra reagáltam...nem foglaltam állást az LTE ellen.

Remélem nem az jött le,hogy azért élek "gyorsnetmentes" helyen is,hogy lassabban fogyjon le az adatkeretem... :U
Szeretem a sebességet,szóval amikor "vidéken" vagyok,akkor a Telenor hálózatát használom netre; a Telekom EDGE sebességével szemben a Telenor H+ azért elég megnyugtató. A másik fő tartózkodási helyemen pedig élvezem a Telekom H+ / LTE sebességét. Ennyi.

...ja és szóljatok ha kell olcsón egy kanna besugárzott hangya !

(#42065) HaJózsi


HaJózsi
aktív tag

Sziasztok!
Azt nem tudjátok, vagy valahol nem lehetne utánanézni, hogy a Lumia 1020-925-625 telefonokat meddig lehet akciósan kapni?
Mert tegnap láttam, hogy 20% kedvezményt adnak rájuk (online) és egy 925-ös érdekelne a következő pár napban. De az 'árváltozásokban' és az akcióknál nem találtam semmi hasznosat....

'Ne higgy el mindent, amit az interneten látsz.' - Albert Einstein

(#42066) kali válasza .bruszli. (#42064) üzenetére


kali
legenda

nem, biztos nem azért! :)
konkrétan a guta akar megütni, amikor vidékre utazunk a családi házba - pláne karácsonykor, amikor nem csak 1 - 2 napról van szó általában -, és csak gprs van... :( :(((
ott elég lenne egy jó edge is, a 3g meg álom - egyelőre? -, de aki azt mondja, hogy felesleges az lte, jó a h/h+ is, ráadásul ilyen - a korábban írt - indokokkal támasztja alá, annak nem tudok igazat adni.

(#42067) club1 válasza kali (#42066) üzenetére


club1
veterán

Továbbra is fenntartom, hogy havi 1 GB adatkerethez felesleges az LTE (persze csak akkor ha van az adott területen 3G elfogadható térerővel), főleg nem 60 Mbps-os sávszéllel. Természetesen nem kell velem egyetérteni, de szerintem kicsit túlspirázzátok a dolgot...
Viszont nem emiatt írom ezt a hozzászólást.
Feltűnt, hogy többen is az LTE-vel kapcsolatban a hosszabb üzemidőről írtatok. Ezt sem a saját, sem a gyártói tapasztalatok nem támasztják alá. Az LTE 8-15%-al magasabb energiafogyasztást jelent. Nem véletlen, hogy azoknál a telefontípusoknál ahol van külön LTE és 3G only modell is, az utóbbiakban általában 10-20%-al kisebb kapacitású akkumulátorral terveznek. Nézzétek meg a 3G (only) és 4G képes modemek/routerek áramfelvételét, ott 30% különbség sem ritka.

(#42068) StLui válasza club1 (#42067) üzenetére


StLui
veterán

Két napja 920-on én is bekapcsolva tartom az LTE-t, eddig másfél, két napot bírta, most épp hogy estig kibírja reggel levett töltőről.

Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire

(#42069) kali válasza club1 (#42067) üzenetére


kali
legenda

saját tapasztalatom is, egy éve használok különböző telefonkkal lte hálót, de a gyártói leírások és a hozzáértő és elfogulatlan tesztek is azt támasztják alá, hogy jobb 4g/lte hálón az akkumulátoros üzemidő!
xperia z, s4, és jelenleg iphone 5s, utóbbi gyártói leírásban is egyértelmű különbséget írnak az lte javára;
Internet use: Up to 8 hours on 3G, up to 10 hours on LTE, up to 10 hours on Wi-Fi
forrás; link
anno én is kételkedtem benne, tesztelgettem sokat, de aztán egyértelművé vált, és nem is kis eltérssel, hogy jobb az lte ebből a szempontból is.
azt is fenntartom továbbra is, hogy alapban is minden szempontból jobb az lte, és nem is azért, hogy 60 megabit/sec sebességgel netezzek a mobilon, hanem mert elég csak olyan helyen netezni mobilon, ahol nem túl nagy területen sok ember van, és máris csak néhány (sokszor alig 2 - 3) megabit/sec lesz a sebesség, megnő a válaszidő, így problémás lesz a böngészés, amíg lte hálón nincs ilyen probléma, a sokszoros sebességet hozza, sokkal jobb ping mellett, hiszen sokkal több tartalék van a hálóban is.
nem egyszer megtapasztaltam a leírtakat; balatoni fesztiválok, de elég akár egy péntek esti látogatás a westend kajáldás részén is.

[ Szerkesztve ]

(#42070) raziel01 válasza kali (#42069) üzenetére


raziel01
veterán

Márpedig Xperia SP sokkal jobban merül ha LTE van bekapcsolva.

(#42071) Dondenis válasza club1 (#42067) üzenetére


Dondenis
aktív tag

Miért volna már felesleges az 1GB-hoz az LTE?? Attól hogy gyorsabb nem fogyaszt többet!!! Ha ugyan azt és ugyan úgy használod mint 3G-n akkor szerinted hamarabb elfogy? Szerinten csak gyorsabban tudsz böngészni vagy letölteni és ennyi! Szerintem nem merül gyorsabban, legalább is nem észrevehető!

[ Szerkesztve ]

(#42072) sutszi válasza kali (#42069) üzenetére


sutszi
veterán

Szerintem a trágya lefedettség adja a problémát jelenleg. Ha messzebb mész a toronytól, akkor gondolom a 2G/3G-hez hasonlóan "megkéri" a készüléket az adóteljesítmény növelésére nem? Én csak Pécsről tudok nyilatkozni, és elég ingadozó a térerő LTE hálózaton. A telefon pedig küzd mint malac a jégen, hogy legyen valami mert helyenként éppen összeérnek a cellák...

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#42073) kali válasza raziel01 (#42070) üzenetére


kali
legenda

lehet, hogy vannak ilyen szempontból (is) problémás telefonok - az sp más szempontból is az -, de amely csúcskategóriás típusokkal én/mi teszteltük, azoknál mindig az lte nyert.
említették itt a lumia 920 típust, nos annál a haver is azt tapasztalta anno, hogy jobban lehúzza az lte, most 1520 van neki, azzal viszont 2 óra többletet mondott az lte javára.

sutszi; a lakásban mindenhol maximális a "3g" térerő, az lte viszont a belsőbb helyiségekben nem, két egység is hiányzik általában, és még így is jobb az lte alatt az akkumulátoros üzemidő, akár csak nyugalmi állapotban nézve is, a telefonálás és sms idejére meg ugye átkapcsol 3g módozatba, mert lte alatt azok nem mennek.
csináltunk régebben itt is olyat, hogy azonos készülékek ugyanazokat az oldalakat böngészték, csak a hálózati mód volt az eltérés, és bizony látványos volt a különbség, a 3g a jobb térerő ellenére is jobban nyúzta az akkumulátort.
az igaz, hogy nagyon gyenge térerő mellett bármelyik hálózati mód jobban lekapja az akkumulátort, és ez lte alatt is igaz, de a tesztek szóljanak normális állapotról, ne szélsőséges helyzetekről.

[ Szerkesztve ]

(#42074) qdak válasza #51177472 (#42013) üzenetére


qdak
addikt

vszinu ha betöltött volna normálisan akk olvastam volna ;)

(Don Hedo) ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html

(#42075) szabogabor10


szabogabor10
veterán

Az nem semmi, hogy Baján előbb lett LTE, mint Szekszárdon.. :Y
Csak tudnám, mi alapján alakítják ki a fejlesztési sorrendet... :W

iPhone 14 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen

(#42076) lugosi válasza szabogabor10 (#42075) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

és? Hódmezővásárhelyen előbb, mint Szegeden? :U

[ Szerkesztve ]

(#42077) sutszi válasza kali (#42073) üzenetére


sutszi
veterán

Ezt a hívás sms dolgot nem biztos, hogy értem. Tehát LTE-n vagyok és ha jön SMS vagy hívás akkor visszalép 3G-re? Ezt ilyen gyorsan meg tudja tenni?

A "teszt" jelen esetben a valóságról szól..vagy szólna. Én nem kifordítani akartam ezt az egészet. De jelenleg ez a helyzet. Viszont az is igaz, hogy én eddig vegyes üzemmódban használtam. Kíváncsivá tettél. Most éppen töltőn van. Ha leszedem akkor LTE-re teszem és megnézem mit csinál...
Egyébként Xperia SP-m van. Miért lenne problémás? Én még egyetlen hibáját sem tapasztaltam annak amit a fórumában telesírtak..

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#42078) club1 válasza sutszi (#42077) üzenetére


club1
veterán

Mondjuk érdekes ez az SP. Azt mondja:
The battery inside the Sony Xperia SP has a capacity of 2370 mAh, which combined with the Sony home-backed Stamina mode, should give you pretty good power autonomy. The official stand-by times are 635 h (GSM), 734 h (UMTS) and 709 h (LTE),
Nem azon lepődöm meg, hogy LTE módban csak ennyivel kevesebb, hanem azon, hogy nem csak rendelkezésre állási idő, hanem beszélgetési idő tekintetében is jóval kevesebbet tud ez a készülék 2G-n, mint 3-4G-n. Miközben szinte mindenütt a 2G az akkuspórolós üzemmód...

(#42079) kali válasza sutszi (#42077) üzenetére


kali
legenda

így igaz, próbáld ki, lte hálón lóg a telefon, nyomsz egy kimenő hívást vagy sms-t, és átugrik 3g hálóra, mert lte módozatban (egyelőre?) nem megy.
amely néhány sp nálam járt, azoknál a wifi probléma adott volt, miszerint elég gyenge és szakadozós volt, több típusú router és beállítás mellett is.

club1; ezen sem csodálkozom már, egy ideje nem 2g hálóra vannak már kihegyezve a telefonok, sok esetben nem igaz már, hogy 2g alatt tovább bírja az akkumátor.
régebben nagyon igaz volt, mondhatni minden telefon esetén.

[ Szerkesztve ]

(#42080) sutszi válasza kali (#42079) üzenetére


sutszi
veterán

Na akkor (most) 8.15-kor lehúztam a töltőről. Viszonylag konstans felhasználói szokásaim vannak...Pár napig nézegetem...

A 1.257-re ez még igaz is lehetett, de a 2.254-nél már nagyon sokat javult. Bár nálam nem volt szakadás, csak a hatótávolság nem volt óriási. Amióta kijött a 4.3 azóta még nem mértem ki számszerűleg +1 emelettel lentebb is van még jelem.

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#42081) sarkanyolo2 válasza lugosi (#42076) üzenetére


sarkanyolo2
őstag

Ezt már kifejtették korábban, hogy miért. Terület/lakos/közigazgatási terület szerint megy és ezek alapján hódmező a lista elején van.

Sony XZ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ / LG UJ620V / Kanto YU6

(#42082) szabogabor10 válasza lugosi (#42076) üzenetére


szabogabor10
veterán

Na az a másik..

iPhone 14 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen

(#42083) lugosi válasza sarkanyolo2 (#42081) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Érdekelne az a számítás, ami alapján Hmvhely terület/lakos alapján megelőzi Szegedet.
Azért, mert Hmvhely nagyobb területen elterülve kevesebb lakosú (azaz rosszabb a népsűrűség, mivel - nem bántásképp mondom - mezőváros), míg Szegeden kisebb területen él összességében több lakos. Ergo abszolút logikátlan, amit mondasz.

Hmvhely: 488 km2, 46.500 lakos, népsűrűség: 95,3 lakos/km2
Szeged: 281 km2, 170.000 lakos, népsűrűség: 605 lakos/km2

Valami más magyarázatot kéne kitalálni. Abszolút illogikus, hogy egy népsűrűségét tekintve hatod mértékben lakott településen jelentősen korábban épül ki LTE lefedettség.

(#42084) punky10 válasza lugosi (#42083) üzenetére


punky10
addikt

Az a logikátlan,hogy logikát keresel a Trében...Bocsánat:Telekomban...
:DD

/Honor 20 Pro/Huawei Matepad 11,Samsung Xcover6 Pr0

(#42085) ShadowX válasza lugosi (#42083) üzenetére


ShadowX
őstag

Azt írta, hogy terület/lakos. Arra gondolt szerintem, hogy elōször a legnagyobb területū városokat próbálták lefedni, majd utána vették figyelembe a lakosságot. Hmvhely területben pedig döntōs. Amúgy nincs benne logika :D

[ Szerkesztve ]

(#42086) andreijj


andreijj
tag

Sziasztok!

Két kérdésem lenne:
- Ha a saját nevemre veszek egy telefont (előfizetéssel), akkor azt használhatja barátnőm? Ő is kötne egy előfizetést, csak nem venne telefont, és beletennék sim kártyát. Elvi akadályát nem látom, de biztos ami biztos.
- A barátnőm eddig kártyás volt, most váltana like s előfizetésre. Azt olvastam, hogy számhordozással meg lehet oldani. A kártyáján van még 5e ft, így a kérdésem az lenne, hogy valahogy meg lehet oldani, hogy ez a pénz ne vesszen el? Mondjuk az előfizetést ebből vonni, míg van.

Köszi a válaszokat!

(#42087) Vangelis válasza andreijj (#42086) üzenetére


Vangelis
nagyúr

Használhatja.

Átrakják, ha vesz előfizetést.

@@@@ https://armegoszto.hu/deals/new

(#42088) bull84ghia


bull84ghia
őstag

Hello
Vásároltam egy t-mobile függő iphone 3gs készüléket. Mi kell ahhoz hogy hivatalosan tudjam függetleníteni?
Tehermentes teljesen a készülék.

Hazámat szolgálom...............ameddig tart a cérna :

(#42089) polonic válasza bull84ghia (#42088) üzenetére


polonic
félisten

Pénz meg idő, amig elballagsz egy t-pontba és kivárod a sorod.

(#42090) kali válasza bull84ghia (#42088) üzenetére


kali
legenda

szia,

te vetted a szolgáltatótól, vagy használtan jutottál hozzá?
amennyiben előfizetésre lett anno vásárolva - és hűség már nincs a kapcsolódó előfizetésen, de vélhetően nincs, mert 2 éve talán már nem forgalmazta a szolgáltató ezt a típust -, úgy 15 e ft a hálózati korlátozás feloldása, domino konstrukciós vásárlás esetén pedig 25 e ft.

(#42091) raziel01 válasza polonic (#42089) üzenetére


raziel01
veterán

De kell hozzá az is akinek a nevén van nem? Meg ugye ennek költsége 15-25 ezer Ft.
Szerintem az egész teló nem ér annyit. :D

(#42092) bull84ghia


bull84ghia
őstag

Időm van pénzem van. Csak ha kell az eredeti tulaj is akkor van baj :)

Hazámat szolgálom...............ameddig tart a cérna :

(#42093) andreijj válasza Vangelis (#42087) üzenetére


andreijj
tag

Köszönöm Vangelis! :R

(#42094) dedike válasza lugosi (#42083) üzenetére


dedike
addikt

Azért vannak vélhetően egész más okok is a háttérben.... ;)

Jó szerencsét!

(#42095) sifarr válasza andreijj (#42093) üzenetére


sifarr
senior tag

Nem rakják át, rosszul írta Vangelis. :N

Ezt írtad:
Azt olvastam, hogy számhordozással meg lehet oldani. A kártyáján van még 5e ft, így a kérdésem az lenne, hogy valahogy meg lehet oldani, hogy ez a pénz ne vesszen el? Mondjuk az előfizetést ebből vonni, míg van.
A számhordozás szolgáltatóváltást feltételez. Ha a barátnőd kártyás számát számhordozással viszed a T-hez, akkor a feltöltött, megmaradt kártyás egyenleg elveszik. Sem a Telenor, sem a Voda nem utalja át az egyenleget a Telekomnak.

(#42096) csacsi67 válasza lugosi (#42083) üzenetére


csacsi67
addikt

Gondolkozz logikusan de látom nem megy ez neked de segitek egy kicsit. :P :P :)) .Egyik narancs vidék a másik szegfü ország. Remélem rá jössz.. :))

(#42097) ShadowX válasza csacsi67 (#42096) üzenetére


ShadowX
őstag

Azért ilyesmit nem kellene belekeverni...

(#42098) lugosi válasza csacsi67 (#42096) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

És dedike :
Igen erre gondoltam én is :((

(#42099) Vangelis válasza sifarr (#42095) üzenetére


Vangelis
nagyúr

Jah.. hordozással....

Akkor bocs!

@@@@ https://armegoszto.hu/deals/new

(#42100) csacsi67 válasza ShadowX (#42097) üzenetére


csacsi67
addikt

Ez nem ilyesmi ha nem olyasmi.Nincs bele keverve semmi.Van itt kavar elég. :) :))

Útvonal

Fórumok  »  Üzlet és Szolgáltatások  »  Telekom mobilszolgáltatások (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.