Hirdetés

2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Rendszergazda topic (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#951) DopeBob


DopeBob
addikt

Mentéssel kapcsolatban lenne egy kérdésem:

Windows Server Backup kezdésre jó lesz? Semmi bonyorultabb alkalmazás nincsen. Meg lehet oldani valahogyan, hogy egy szerver végezze mindháromnak a mentését? Vagy mindegyikhez vegyek egy külső USB-s vinyót?

MZ/X

(#952) brd válasza DopeBob (#951) üzenetére


brd
nagyúr

Tudsz vele menteni hálózati meghajtóra. Az "egy szerver végezze mindháromnak a mentését" alatt mit értesz? Azt, hogy egy helyen legyenek a mentések? Azt egyszerűen úgy tudod megcsinálni, hogy megosztod a mentés könyvtárát (persze figyelj arra, hogy milyen jogokat adsz rá!), és mindegyik server oda mentsen. Viszont elég gyökér megoldást használ a gépen belüli mentésre, ugyanis ő saját magának leformázza a meghajtót, ha nem tetszik neki, ezért, ha mást is tárolsz a meghajtón, akkor inkább helyi gépen is úgy ments, hogy megosztod a mentésre használt könyvtárat. Ja és mielőtt megnézed egyáltalán: ha nem R2-es 2008-as servered van, akkor készülj fel rá, hogy csak teljes meghajtókat tudsz menteni (nem viccelek), tehát nem tudsz kijelölni csak egyes könyvtárakat pl...

gaborbol: Köszi, ezt kipróbálom, bár ha ettől van, akkor "hopp egy bug", ugyanis miért kerül kikapcsolásra, ha lóg rajta eszköz? :W

[ Szerkesztve ]

The only real valuable thing is intuition.

(#953) DopeBob válasza brd (#952) üzenetére


DopeBob
addikt

Egy külső vinyó van most erre a célra. Azért jó, ha a Windows kezeli a lemezt, mert amíg van rajta hely, megőrzi a régebbi változatokat is (mint a VSS) és vissza lehet állítani egy fájlt, mondjuk egy héttel a törlés után is. Megosztott könyvtárnál ha jól tudom mindíg felülírja a korábbi mentést :(

MZ/X

(#954) gaborbol válasza DopeBob (#953) üzenetére


gaborbol
őstag

Egy szerver eseten ez okes, harom szervert nem mentenek egy diskre semmikeppen, megosztott konyvtarba sem.
Amire te gondoltal eredetileg az kb Backup exec. Van egy kozponti szerver es az kepes tovabbi szervereket "osszehangoltan" menteni.

Az a baj 3 szerver eseten, ha az az egy disk megmurdal vagy elveszit a kapcsoltot a szerverrel (mondjuk az usb powersave miatt) akkor nincs mentesed kapsabol 3 szerverrol.
Ennel a 3 kulso hdd is jobban hangzik, de ha ertekesebb cucc van rajtuk, akkor NAS, vagy kulon egy desktop gep raid1-el megosztva csak mentesre.

Ha nincs ra penz vagy nem akarnak ra aldozni, akkor ird le egy munkalapra,hogy ez kene, erre lenne szukseg, irasd ala veluk es jol rakd el....

Volt fonokom mindig monodogatta, hogy ird le a munkalapra a mentest amit csinalsz, irasd veluk ala, bla,bla,bla...

Kezdo rendszergazda voltam, volt egy 3rd party adatbazis kezelo progi, egy 5-6 boltal rendelkezo ceg, a fo telephelyen a szerver.(windows xp rajta 1 db adatbazis fajl es abban tarolt mindent, szamlak, raktarkeszlet, ki-be meno tetelek, ugyfeltorzs minden)

Atbeszeltuk parszor, ne delutan 5-kor mentesen a szerver, mert van,hogy leltarozni kell, vagy jon be aru legyen ejjel 11 utan->ok!

Ntbackup-feladat utemezo- Hetfo-k-sz-cs-p-sz/irja felul a regit az ujjal: adatbazist lehuzza minden este 11:59-kor kuld hdd-re.

Fel ev mulva csorog a telefon, nagy baj van, osszefosta magat az adatbazis nem lehet szogelni, hol a mentes. Ma szerda van akkor a kedd konyvtarba.
Hat de az ures.
Hetfo?
Az is ....

Ultem be a kocsiba, gyomrom okolbe,mire odaertem addigra ott volt ugyvezeto, cegtulaj, az adatbaziskezelo program supportja.

Megneztem a logokat, a szervert minden nap kikapcsoltak delutan 4-5 kozott vagy kesobb, minden egyes rohadt nap, egyszer sem volt mentes,egyedul az en tesztmenteseim fel evvel ezelottrol.

Hat ok nem tudtak, hogy nem szabad kikapcsolni a szervert, nem mondtam en nekik el egyszer sem, kulonben sose kapcsoltak volna ki....

Felhivtam a cegunknel a raktarost, faxolja at a 6 honappal ezelotti mentes munkalapot, atjott, ott volt lepecsetelve, alairva az alltal aki allitotta, hogy nem mondtam neki soha, hogy este fog menteni a szerver:

AZ UGYFEL KERESENEK ELEGET TEVE A MAI NAPTOL AZ ADATBAZIS MASOLATA HETFOTOL-SZOMBATIG AZAZ HETI HAT NAPON AT, ESTE 11:59-ES KEZDESSEL AZ F MEGHAJTORA KERUL ROGZITESRE.

Hja ez, most mar emlekszem, remlik valami...

Tanulj ebbol, ne esetleg a sajat karodon.

Legy kreativ, ha van a szervereken nemi hely, vagy akar sima desktopon, akkor a legfonotsabb dolgokat mentsd keresztbe, rakj be egy linuxos gepet ha kell hasznalt vinyokkal, menjen a mentes legalabb 2 kulon helyre, sirj, konyorogj, fenyegetozz, enekelj nekik, dokumentalj es vedd a segged, es ellenorizd a mentest rendszeresen!

Ahogy Kraft is mondogatja, meg kell veluk ertetni, hogy nincsbol nem lehet, ez meg ez kell, mert nem lehet mashogy megoldani.

Nem veszitek meg, okes ossze lehet mindent takolni, de ha osszedol, es nyakig er majd a szar, magatokra mutogassatok.

[ Szerkesztve ]

(#955) DopeBob válasza gaborbol (#954) üzenetére


DopeBob
addikt

Nagyon tanulságos :DDD

Köszi, egy külső (de inkább 2) USB vinyó még belefér a kötségvetésbe szerintem, és akkor azokra mehet a mentés felváltva.

Abban reménykedtem, hátha van valami "gányolós-tákolós" megoldás, amivel csak rá lehet venni valahogy a Windows Server Backup-ot, hogy ne csak saját magát mentse le hanem a haverjait is :B

[ Szerkesztve ]

MZ/X

(#956) moonman válasza DopeBob (#955) üzenetére


moonman
titán

lehet, hogy vérciki, de mi ntbackup-ot használjuk, méghozzá úgy, hogy este minden szerver saját magára készít egy system state-et, azt később egy backup szerver összeszedi, majd utána lementi az adatokat is minden szerverről, szépen a megadott helyekről. a mentőszerver pedig természetesen duplázva van, tehát ha elszáll benne valami, akkor sincs gáz.

(#957) iwu válasza moonman (#956) üzenetére


iwu
addikt

dettó. hasonlóan oldottam meg én is...

ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...

(#958) bobsys válasza moonman (#956) üzenetére


bobsys
addikt

szinten igy csinaltam en is

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#959) DopeBob válasza moonman (#956) üzenetére


DopeBob
addikt

Miért lenne ciki? :B (a nicknevem, na az ciki, de nem akarok másikar regelni :O ) Csak ilyen olcsó megoldás jöhet most szóba. Valamiért új emlékszem, hogy a 2003mas ntbackup mintha okosabb lett volna mint ez az új csoda ami van helyette. Bár nem sokat láttam Win2k3mat. Az a baj, hogy az egyik szerverben az össz hely 160gb, a másikban szintén, a harmadikban meg 1,5Tb. Azt hiszem egyenlőre maradok a 3 kulső usb-s viynónál, így lesz a legolcsóbb.

MZ/X

(#960) moonman válasza DopeBob (#959) üzenetére


moonman
titán

igen, 2003-as ntbackup teljesen jó, felcsatolod a my network places-be a kívánt share-eket és szépen be tudod pipálgatni, hogy honnan mit, mikor hová.

és a mérettel sincs gondja, nekünk egy napi mentésünk úgy 150 GB körül van és legalább két heti el van téve mindig (emailek természetesen évekre visszamenőleg).

(#961) DopeBob válasza moonman (#960) üzenetére


DopeBob
addikt

Hát nagyon nem sikerül összebarátkoznom ezzel a 2008R2-es Windows Backuppal. A grafikus része semmit nem ér, nem gond, ott a parancssor. Itt már legalább azt meg lehet csinálni, hogy minden nap máshová mentsen, így mondjuk megmaradnak a mentések egy hétre visszamenőleg. Csak hát baromi sok helyet foglal el egy teljes mentés 5x...

MZ/X

(#962) moonman válasza DopeBob (#961) üzenetére


moonman
titán

jaigen, ezt a ne írja felül minden nap kérdést én amolyan favágó módon oldottam meg, mivel minden bkf egy mappába kerül, mellétettem egy cmd-t, hogyaszongya

@echo off
ren backup.bkf backup-%Date:~-12%bkf
%windir%\system32\forfiles.exe /p e:\ /m *.bkf /d -14 /c "cmd /c del /q @file"

ez annyit csinál, hogy átnevezi az aktuálisan elkészült "backup.bkf" fájlt "backup-2010.10.05.bkf" re és törli a 14 napnál régebbieket.

(#963) moonman


moonman
titán

oké, SBS-sel szívok megint. OWA vs. OMA

normális szerveren ugye nem gond, mert van egy backend szerver meg egy frontend forms based autentikációval. SBS-en egy darab Exchange és IIS van, tehát választhatsz, hogy vagy az OWA FBA-val működik, ahogy kell, vagy az ActiveSync mobilról, ami ugye nem támogatja FBA-t.

kérdésem az, hogy meg lehet-e oldani egyetlen szerverrel és egyetlen HTTP virtual serverrel, hogy az OWA továbbra is form based legyen, de az ActiveSync se dobáljon 0x85010014-et.

a http://support.microsoft.com/?kbid=817379 cikkben írtakat egyrészt megcsináltam, másrészt SBS-re nem vonatkoznak. nem működik.

[ Szerkesztve ]

(#964) Flame_


Flame_
tag

'napot!

Egy viszonylag kezdő kérdésem volna, de már megőszülök és nem értem miért nem megy :)

Sima egyszerű Task Scheduler móka Win7-ben: egy alkalmazást kellene indítani magasabb jogosultságokkal minden felhasználó belépésekor. Tökéletesen működik, ha admin fiókkal hozom létre és benyomom, hogy "Run only when user is logged on" és belépek az adminjogú fiókba. (Ezt csak akkor próbáltam ki, amikor már vagy tíz perce vakartam a fejem. Szóval Task Scheduler szolgáltatás fut és működik.)

Persze minden felhasználó bejelentkezésekor el kéne indulnia. Úgyhogy a "Run only when user is logged on" helyett bekattintom, hogy "Run whether user is logged on or not"-ot és a"Run with highest privileges"-t. Ilyenkor a taszk mentésekor elkéri az admin jelszót, aztán nagy szomorúságomra nem fut le senkinek se...

A program a C:\Users\Public-on belül van, egyébként duplakattal onnan tökéletesen fut. Google doktor kidobott ezt-azt (pl. adjak hozzá biztosan teljesülő conditiont, trigger ne "at logon" hanem "at startup" legyen), próbáltam őket, semmi változás. A taszk maga elindul a log alapján, de a programot nem indítja, és hibajelzés sincs. Kimeneti (hiba)kódra legutóbb már olyan cifrát adott, hogy nem találtam hozzá megfejtést. Mit csinálok rosszul? :) Mit mondjak még, hogy kiderüljön? :B

[ Szerkesztve ]

(#965) moonman válasza moonman (#963) üzenetére


moonman
titán

közben nyomoztam egy kicsit, szóval nem az autentikációval lesz gond, mert az SBS-ben úgy látszik, gyárilag meg van drótozva, vagyis létre van hozva egy külön virtual directory az oma-nak, ahol jók a paraméterek.

viszont közelebb kerültem a hiba forrásához, amit tudni lehet:

http://localhost/oma - bejelentkezés után a következőt dobja: "Unable to connect to your mailbox on server SERVER. Please try again later. If the problem persists contact your administrator."

a mobilon pedig Support code: 0x85010014

a Default Web Site egy saját IP-n fut 80-as és 443-as portokon, tehát azzal nem sok gond lehet, valahol az IIS és az Exchange között hal el a dolog.

IIS diag szerint meg:

Server's response: HTTP/1.1 302 Object Moved
Path:W3SVC/1/ROOT/oma
AuthType:Basic

[ Szerkesztve ]

(#966) DopeBob válasza moonman (#962) üzenetére


DopeBob
addikt

Nah, azt hiszem megvan a megoldás, most hogy már mindent tudok a wbadminról :K Marad a külső USB vinyó, a minden nap teljes mentés sajnos nem megoldás, nagyok sok hely kéne neki, ez a szar meg csak úgy tud inkrementális mentést csinálni, ha kap egy egész lemezt. :/ Köszönöm mindenkinek, a segítséget és az ötletek, még tuti jól jönnek majd :R

MZ/X

(#967) brd válasza Flame_ (#964) üzenetére


brd
nagyúr

Első ötlet: lehet, hogy kell a programnak a helyes work directory beállítás is, mert nem jó az alap %systemroot%. Ez "Start in" néven fut a beállítások között. A magyar fordítás, nem tudom, hogy sikerült, talán "Indítás helye", vagy "Indítókönyvtár" lett. Ide írd be mondjuk a program elérési útvonalát, persze a filenév nélkül.

DopeBob: Nem próbáltam még így, de ha úgy mentesz helyi gépre is, hogy nem drive-ot adsz meg, hanem a megosztásnevet, akkor nem tud inkrementálist menteni?

[ Szerkesztve ]

The only real valuable thing is intuition.

(#968) DopeBob válasza brd (#967) üzenetére


DopeBob
addikt

Nem sajnos, felülírja a korábbi mentés úgy ahogy van. De nem gond, talán így még jobb is. 1,5TB-os külső vinyó 20-22k, kell kettő, egyik héten egyikre megy a mentés, másik héten a másikra, amelyik meg éppen pihen, azt el lehet vinni jó messze a szervertől és kész is a tesco gazdaságos disaster recovery :K

[ Szerkesztve ]

MZ/X

(#969) iwu válasza moonman (#965) üzenetére


iwu
addikt

háát, csak a hasonló szívást írok le.
sbs2k8 vs oma.
Nokia e52, még pár hete szívtam, az istenért nem ment.
tegnap vett egyett a főnököm.
beállítom, nincs hiba üzi, de e-milek sincsenek. reggel reset, újra beállítás, dettó...
majd 10 perce bekapcsolom a telefont, hogy újra foglakozzak vele, erre elkezdenek beesni a levelek...ááááááá.
láma kérdés, sbs-en be van pipálva a felhasználónak az oma?
üdw,iwu

ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...

(#970) moonman válasza iwu (#969) üzenetére


moonman
titán

egyelőre administratorral próbálkozok és igen, minden létező helyen engedélyezve van. :)

egyébként:

[ Szerkesztve ]

(#971) DopeBob


DopeBob
addikt

Kicsit off:

[http://fotimarcell.netacademia.net/post/Viszlat-BPOS-udv-Office-365!.aspx]

Erről ki mit gondol? :) Még "fiatal" vagyok, tanuljak mást? De az üzemeltetés érdekel :(( Viszont éhenhalni sem akarok később :)

[ Szerkesztve ]

MZ/X

(#972) moonman válasza DopeBob (#971) üzenetére


moonman
titán

klódot is üzemelteti valaki. meg azért nem eszik ezt ilyen forrón. amerre nézek klódosodik minden, de azért még mindig a saját cuccban bíznak a legtöbben.

(#973) DopeBob válasza moonman (#972) üzenetére


DopeBob
addikt

Igen, most még ez igaz, de 3 év múlva? Nagyon afelé megy el az egész, hogy vedd az egészet mint szolgaltatást, és fizess érte havidíjat, nyilván ez a lényeg, hogy folyamatosan legyen pénze az MS-nek.

Mondjuk én is használok Gmailt, Dropboxot stb, de akkor is, egy egész cég összes adata? Még ha olcsóbb is? Talán még idén volt mikor órákra lehalt a gmail...

Cloud üzemeltetéshez egy szélsőséges példa: World of Warcraft ja jól tudom IBM Bladeken fut, 20000 gépenként van egy mérnök :K

MZ/X

(#974) bobsys válasza DopeBob (#973) üzenetére


bobsys
addikt

akkor is uzemelteti valalaki a felhot
szenzitiv ceges adat meg 3 ev mulva sem lesz felhositve

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#975) moonman válasza DopeBob (#973) üzenetére


moonman
titán

attól, hogy felhősödünk, még nem fog minden informatikus és rendszergazda utcára kerülni. tisztelem Marcit, de ezzel az elképzelésével nem értek egyet. a felhőt is üzemeltetni kell, a céget valakinek össze kell kötnie a felhővel, a rendszereket továbbra is működtetni kell, ráadásul az a vállalat, amely teljes egészében felhőfüggővé válik, az meg is érdemli, hogy belebukjon.

10 éven belül nem látok reális esélyt arra, hogy mindannyian totálisan kiszolgáltatottá váljunk a cloud technológiáktól.

"szenzitiv ceges adat meg 3 ev mulva sem lesz felhositve"
épp a minap beszélgettünk igazgatónkkal a felhőről és az egész technológia hihetetlen fejlődéséről, de amikor odaértünk, hogy céges felhasználás, akkor azért húzta a száját rendesen, hogy ő álmában sem gondolna rá, hogy felpakoljuk az adatbázisainkat. idézem: "azért még nem őrültem meg".

[ Szerkesztve ]

(#976) MTbc


MTbc
senior tag

Áhh kétlem hogy olyan nagy felhősödés lenne a közeljövőben céges adatokat tárolni más cégek szerverein, nem a mi bezárt kis szobánkban kész életveszély.Cégvezető heti egyszer rákérdez a mentésekre, még az OWA-t is mindig megkérdezi hogy merje-e használni biztonságos-e, nem hiszem hogy a sok marketing duma megtudná győzni a cégvezetőket hogy interneten keresztül menjen minden amikor még egy stabilnak mondható internet hozzáférés sincs a Budapesthez 35 km-re lévő városban.Nagyon leesne az állam ha ez 5 éven belül trend lenne.

(#977) brd válasza DopeBob (#971) üzenetére


brd
nagyúr

Mindig jókat mosolygok ezeken az "online iroda" megoldásokon. Mi van, ha "elmegy az internet", mennyire érinti az a szolgáltatás működését (nagyon? :) )? Vagy ki az, aki (csak) online tárolna igazán érzékeny adatokat?

The only real valuable thing is intuition.

(#978) Hedgehanter válasza MTbc (#976) üzenetére


Hedgehanter
őstag

A felho nagyon jo dolog kis cegeknek, az it-n csak sporolnanak amugy, igy meg semmi sem kell joforman...

Azt azert ne mondjuk mar hogy nincs egy stabil internet Mo-on...

(#979) MTbc válasza Hedgehanter (#978) üzenetére


MTbc
senior tag

Hát a monori UPC méltón híres a szar netjéről ! Tényleg remélem hogy máshol van :K .

(#980) kraftxld válasza moonman (#963) üzenetére


kraftxld
Topikgazda

SBS 2008 vagy 2003?

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#981) efge válasza Hedgehanter (#978) üzenetére


efge
aktív tag

nem csak az internet "megy el" hanem maga a bpos is...
és a cikkben linkelt 6 dollárért milyen backup jár például?

biztos van olyan cég akinek ez megéri,
de alapvetően ez csak a szokásos aggressziv marketing duma az mstől...

A tűzfal a gyengék menedéke! A bátrak IEt használnak!

(#982) kraftxld válasza efge (#981) üzenetére


kraftxld
Topikgazda

OST file?
Ezt amúgy valaki elolvasta? [link]
Szerintem elég jó cuccnak ígérkezik. Az Aurora szerver is erre épít.

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#983) moonman válasza kraftxld (#980) üzenetére


moonman
titán

2003 R2 SP2

(#984) kraftxld válasza moonman (#983) üzenetére


kraftxld
Topikgazda

CEICW újra lefuttatása?
[link]
Ha self signed cert-el nyomták eddig akkor újra kell rakni a tanusítványt, de az esetek többségében gatyába szokta rázni a dolgokat.

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#985) moonman válasza kraftxld (#984) üzenetére


moonman
titán

tündért már lefuttattam, semmi hatása, a cert-nek sincs baja, mert owa kifogástalanul működik. valami az IIS és az Exchange közötti kommunikációval nem stimmel.

(#986) kraftxld


kraftxld
Topikgazda

MS Win2k8 R2-es virtualizációs ebook ingyen:
[link]

[ Szerkesztve ]

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#987) DopeBob válasza kraftxld (#986) üzenetére


DopeBob
addikt

Nagyon nem ajánlott "full install" Windows Servert használni szülő particiónak? Tudom hogy jobb a Hyper-V, vagy a Server Core, mert nincs GUI, kevesebb update, kevesebb downtime, de ezeken kívül van bármi hátrány?

MZ/X

(#988) kraftxld válasza DopeBob (#987) üzenetére


kraftxld
Topikgazda

Az R2-es remote management-el, teljes értékű szerverként tudod kezelni a Hyper-V R2-t is. Én mindenképp azt telepíteném. Az üzembe is csak a főnök hülyesége miatt nem rakunk hyper-v-t, mert ő nem szereti a parancssort :D

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#989) brd válasza DopeBob (#987) üzenetére


brd
nagyúr

Nincs nagyobb hátrány, a gyakorlati tapasztalatokra támaszkodva bátran mondom: megfelelően kialakított, és felügyelt rendszer esetén majdnem teljesen mindegy. De az általad írtakon kívül annyit még meg lehet említeni, hogy a Hyper-V Serverrel kb. 1-1.5 GB-tal beljebb vagy memóriával (kb. ennyivel több kell a Host-nak, a normális működéshez, ha az teljes értékű Windows, így Hyper-V server esetén ennyivel több jut a Virt. OS-eknek).

The only real valuable thing is intuition.

(#990) moonman válasza moonman (#985) üzenetére


moonman
titán

ez az SBS meg van átkozva. a reggeli performance reportok helyén nagy büdös piros "Server application unavailable" felirat díszeleg. ugyanez a backup konzolban.

IIS restart után minden rendben. aztán másnap reggel ismét kezdődik előről.

(#991) Blackmate


Blackmate
senior tag

Hogyan lehet lekérdezni egy file serveren (W2K3 R2, vagy W2K8), hogy egy adott jogosultsági csoport (global, local) mely könyvtárakhoz van hozzárendelve?

Van-e erre valamilyen "beépített" gyári megoldás? Ha nincs milyen scripttel oldható meg a dolog?

(#992) kraftxld válasza Blackmate (#991) üzenetére


kraftxld
Topikgazda

Powershell, get-acl, get-childitem, megfelelő kombináció, szűrőbe becsövezve.

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#993) DopeBob


DopeBob
addikt

[link]

Találtam egy érdekes oldalt, hátha még jó lesz valakinek gyakorolni :) hibás SQL adatbázisok, gyakorolni :)

MZ/X

(#994) DopeBob válasza DopeBob (#993) üzenetére


DopeBob
addikt

Hát ez a mondat nem sikerült valami jól :B

MZ/X

(#995) DopeBob


DopeBob
addikt

Nem tudja valaki véletlenül, rá lehet venni a Windows7-et arra, hogy az elején ha GPO-ból telepítek rá szoftvereket, kiírja, hogy mit csinál, és ne csak azt, hogy várjon?

MZ/X

(#996) bobsys


bobsys
addikt

Ingyenes MS konyv
Understanding Microsoft Virtualization Solutions (Second Edition)

Introducing Windows Server 2008 R2

Deploying Windows 7, Essential Guidance

[ Szerkesztve ]

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#997) moonman válasza DopeBob (#995) üzenetére


moonman
titán

(#998) DopeBob válasza moonman (#997) üzenetére


DopeBob
addikt

Kösz, megtaláltam közben én is már. Ez meg "a ló másik oldala" na mind1, egyenlőre jó lesz :) Nem tudom kit zavart volna, ha Win7 is kiirja, hogy éppen programot telepít... :(

MZ/X

(#999) moonman válasza DopeBob (#998) üzenetére


moonman
titán

usert tökre nem érdekli, hogy starting akármi... neki az kell, hogy welcome meg please wait. te meg hálistennek be tudod állítani, mert admin vagy. :)

(#1000) DopeBob válasza moonman (#999) üzenetére


DopeBob
addikt

Nem az a gond. Elindul a gép mondjuk 1 perc alatt. De ha éppen telepít valamit, és mondjuk 5 perc, és közbe azt írja ki, hogy várjon, akkor már csörög a telefon, hogy "már megint lefagyott ez a szar" :C

MZ/X

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Rendszergazda topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.