Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- bambano: A sor végén
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SSP33DY
aktív tag
Köszi a válaszokat!! Megszívlelem, és nem hagyom "auto"-n a DRAM Voltage lehetőséget a biosban
Üdvicsek, SSP. -
SSP33DY
aktív tag
Üdv urak! Sziasztok!
Lenne pár kérdésem, és látom, van, aki tényleg érti is amit ír!
Szal' anno, amikor tavaly megvettem a vasamat, (és szerencse az ismeretségemnek) lehetőségem nyílt rá, hogy egy nagy számtek bolt raktárában azt rakjak össze, és olyan konfigban, ahogy nekem tecccccik!! (persze sajnos ki is kellett fizetnem..
)Ami tuti volt, és "adott":proci Intel Q9650, vga akkor 9800GTX. Ehhez kerestem alaplapot, és memóriát.
Így lett először egy Asus Striker Extreme alaplapom.. és elkezdtük belepakolni a különböző márkájú ramokat.. Mivel az 1066-os ramok közül a Kingstone-al volt hajlandó 5 percnél többet fagyás nélkül menni, ezért választottam másik alaplapot.. (4 db. Striker Extreme-et próbáltunk ki!!!
És jött az Asus Rampage Formula..
Bár nem támogatja az SLI-t, mégis ez tünt a legstabilabbnak... geil, ocz, kingstone, és még vagy 4 márka után eljutottunk a kingmax ramokig.. de ekkor már majdnem könnyeztem..(pedig így 35 évesen nem illik..lol)(természetesen volt 3 azonos proci csere is, hátha..!!) Na végre elindult a cucc a 4 db 1gigás 1066-os ramok ellenére 800 MHZ-en.. Windóz feltesz, X48 chipset feltesz, és az éppen aktuális driverek.. És vártam a csodát. Ekkor már 2 nagy tiszteletenek örvendő pc mágus, egy elektromérnök, és a tulaj is ott állt mellettem.. hogy "mmii vvaann??"Vas újraindít, bios jól megnéz...
Ott a lehetőség, semmi buhera, csak az adott listából kiválasztottam, hogy a ramok bizony 1066-osak.. Restart.. Gép indul,boot képernyőn ott vigyorog az 1066.. már látom az xp feliratot.. aztán 2 perc után megúntam a nézését.. és restart. Ugye alaplap oks, minden értéket visszaállít gyárira. Itt már többen izgultak, és a főnök, aki "szakember" már ott tartott, hogy felhívja a gyártókat, hogy micsoda szarokat adtak el neki![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Lényeg a lényeg! Addig-addig, míg este nem lett, és meg nem állapodtam a vasammal, hogy bizony NEM tudja kezelni alapból az 1066-os ramokat, vagy nem tudom. Olyan 840-és 960MHZ között szokott futkosni a ramok MHZ száma, de stabilan 1066-ban egy bebootolás után max 2-3 perc..
Kérdezném a tisztelt hozzáértőket.. MIÉRT?
alaplapom most: Asus Rampage Formula, proc:Q9650, 4db. 1igás 1066-os kingmax, és 2 napja egy GTX 275 vga. (a "régi dógok' " 2 db sata winyo, 650-es táp, 1 dvd író)Illetve MIÉRT 2:
Nagy nehezen a barátomnak is össze jöt annyi lóvé, hogy az asszony ne tudja, és vett egy alaplapot, egy procit, és egy ram kittet..
Ezt:
ram:GEIL Value 4096Mb DDR3 1333Mhz CL7 KIT
vasaalap:GIGABYTE GA-EP45T-UD3LR
és a proc:INTEL Core2 Quad Q9550 2.83GHz 775 BOXA helyzete ugyan az, mint nekem 1 éve! A ramok NEM működnek 1333-on! Csak ha visszavesz, de akkor sem stabilak!
Válaszokat köszi!, Üdv, SSP.
Új hozzászólás Aktív témák
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 240GB SSD I 14" HD+/FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XT 20GB Zalman Z1 PLUS A-Data 750W
- Gombászkönyvek egyben
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion Go S 32GB/1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
fudi2002