Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• SSP33DY

aktív tag

válasz toyone #23145 üzenetére

Köszöntem, megoldódott. 2,0Volt kellett nekik, és tökéletesen mennek 1066-ban.. mind a 4, mind kingmax :P ;)

• SSP33DY

aktív tag

Köszi a válaszokat!! Megszívlelem, és nem hagyom "auto"-n a DRAM Voltage lehetőséget a biosban :B
    Üdvicsek, SSP.

• SSP33DY

aktív tag

Üdv urak! Sziasztok!
    Lenne pár kérdésem, és látom, van, aki tényleg érti is amit ír! :DDD

Szal' anno, amikor tavaly megvettem a vasamat, (és szerencse az ismeretségemnek) lehetőségem nyílt rá, hogy egy nagy számtek bolt raktárában azt rakjak össze, és olyan konfigban, ahogy nekem tecccccik!! (persze sajnos ki is kellett fizetnem.. :DDD )

Ami tuti volt, és "adott":proci Intel Q9650, vga akkor 9800GTX. Ehhez kerestem alaplapot, és memóriát.

Így lett először egy Asus Striker Extreme alaplapom.. és elkezdtük belepakolni a különböző márkájú ramokat.. Mivel az 1066-os ramok közül a Kingstone-al volt hajlandó 5 percnél többet fagyás nélkül menni, ezért választottam másik alaplapot.. (4 db. Striker Extreme-et próbáltunk ki!!!

És jött az Asus Rampage Formula..
    Bár nem támogatja az SLI-t, mégis ez tünt a legstabilabbnak... geil, ocz, kingstone, és még vagy 4 márka után eljutottunk a kingmax ramokig.. de ekkor már majdnem könnyeztem..(pedig így 35 évesen nem illik..lol)(természetesen volt 3 azonos proci csere is, hátha..!!) Na végre elindult a cucc a 4 db 1gigás 1066-os ramok ellenére 800 MHZ-en.. Windóz feltesz, X48 chipset feltesz, és az éppen aktuális driverek.. És vártam a csodát. Ekkor már 2 nagy tiszteletenek örvendő pc mágus, egy elektromérnök, és a tulaj is ott állt mellettem.. hogy "mmii vvaann??"

Vas újraindít, bios jól megnéz...
    Ott a lehetőség, semmi buhera, csak az adott listából kiválasztottam, hogy a ramok bizony 1066-osak.. Restart.. Gép indul,boot képernyőn ott vigyorog az 1066.. már látom az xp feliratot.. aztán 2 perc után megúntam a nézését.. és restart. Ugye alaplap oks, minden értéket visszaállít gyárira. Itt már többen izgultak, és a főnök, aki "szakember" már ott tartott, hogy felhívja a gyártókat, hogy micsoda szarokat adtak el neki ;]

Lényeg a lényeg! Addig-addig, míg este nem lett, és meg nem állapodtam a vasammal, hogy bizony NEM tudja kezelni alapból az 1066-os ramokat, vagy nem tudom. Olyan 840-és 960MHZ között szokott futkosni a ramok MHZ száma, de stabilan 1066-ban egy bebootolás után max 2-3 perc..

Kérdezném a tisztelt hozzáértőket.. MIÉRT?
    alaplapom most: Asus Rampage Formula, proc:Q9650, 4db. 1igás 1066-os kingmax, és 2 napja egy GTX 275 vga. (a "régi dógok' " 2 db sata winyo, 650-es táp, 1 dvd író)

Illetve MIÉRT 2:
    Nagy nehezen a barátomnak is össze jöt annyi lóvé, hogy az asszony ne tudja, és vett egy alaplapot, egy procit, és egy ram kittet..
    Ezt:
    ram:GEIL Value 4096Mb DDR3 1333Mhz CL7 KIT
    vasaalap:GIGABYTE GA-EP45T-UD3LR
    és a proc:INTEL Core2 Quad Q9550 2.83GHz 775 BOX

A helyzete ugyan az, mint nekem 1 éve! A ramok NEM működnek 1333-on! Csak ha visszavesz, de akkor sem stabilak!

Válaszokat köszi!, Üdv, SSP.

Új hozzászólás Aktív témák