Hirdetés
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
old_artist
addikt
válasz
qw78er89
üzenetére
OK! Köszönöm.
Holnap este, ha összerakom a gépet, akkor jelentkezem.
Addíg is elmélkedve csodálom (igy "belenézve/próbálgatva") ezt az EIZO monitort, hogyan tudnak ezek ennyire kiváló ár/érték/tudás készüléket létrehozni. Már 1990 óta csodálom (mivel "csak" ilyenem volt Mac és PC-n) ezt a monitor fajtát, mire fejlődik a számítástechnika, s hova fog jutni. Brilliáns mindene!
Na de ez már nem ide tartozik. -
old_artist
addikt
válasz
qw78er89
üzenetére
Üdvözletem mindenkinek!
Látom, mialatt nem voltam, sok minden történt.Na, most akkor, hány szorosat és mit kell majd állítanom?
Mivel még nem látom a BIOSt (holnap megyek az alaplapért)! Ha meglesz, akkor átnézem a dokumentációkat is, mivel azt igérték, hogy a legújabb szériából fogok kapni.Lehet hogy értetlenséget írok, de átnéztem a Gyuri27 linkjét - ami nekem egy kicsit kínai -, s nem tudom mire tudnám használni. Ez tulajdonképpen tuningolásra született a táblázat? Ha nem, akkor mit kell alapon figyelembe vennem? (melyik sort?)
Ahogy Jonus írta: Giga lapoknál megtévesztő lehet, hogy BIOS-ban az effektív órajel függvényében adják meg az aránypárokat, ezért áll elő az a helyzet, hogy 2-es szorzót beállítva kapunk 1:1 arányt. … Intel chipsetes lapoknál … igen egyszerű a szinkronhajtás beállítása, mert elég megkeresni az adott FSB-hez tartozó legkisebb DRAM frekit.
Tehát, mondjuk ha megveszem (?) a KingMax 1066-os (vagy 800-as?) RAMot [I](még egyszer, nem tuningot akarok, csak egy biztos fixen jól működő rendszert, mert nem szeretném, ha egy 500Mb-os képfeldolgozásnál – layereknél (pl. illustrátorban) befaggyon minden), akkor mit kell majd beállítanom a BIOSban?Még egyszer, nem láttam bele még a BIOSba, fogalmam sincs az egészről – talán majd akkor.
Köszönöm mindenkinek az eddigieket!
(Amúgy az alaplap+cpu box br.73e-ből kijött !?!) -
old_artist
addikt
válasz
qw78er89
üzenetére
Igen, igen erre gondoltam, mivel tényleg 1,8V-ról 2.0-ra kell állítani.
Csak azt nem tudtam, hogy a szorzóval nem lesz gond (autó), mivel az 1066-on megy.Az egyik boltban azt mondták, hogy mi a fenének veszek 1066-ot, elég a 800-as is, mivel szabvány szerint is 800. Úgy sem fogom tudni kihasználni (sőt még pénzt is spórolok), s úgy se használják ki a mostani alaplapok. (Baromság???)
Erre tudnál egy kis megvilágítást nekem? (tudom, 11159 db levelet olvasgatni, néha-néha bele-bele lapozgatok - sok érdekességek vannak benne - amúgy, csak idő!!!!)

-
old_artist
addikt
válasz
qw78er89
üzenetére
Köszönöm, megkeresem bim -et (azért).
Közben nézelődtem a neten, és a KidMax-ból DRAM Compatibili listát az alaplaphoz, s van egy cég, akit felhívok, s meg tudom konkrétan rendelni (KLED48F-A8KI5-EPA DDRII/ 1066/CL5 CAS Latency, 1GB Long-DIMM) a ramot az alaplapra.
- Ezekre nem is kell hűtőborda? (mint olvastam)
Azt is olvastam, hogy igen, be kell állítani majd a ramot a biosban (ram betegsége).
Kösz!

-
old_artist
addikt
válasz
qw78er89
üzenetére
Szia! Köszönöm!
Igen ("hasonló" Gigás), mostanáig (vagy 2 napja) bújom a "társamon (G)" keresztül a netet, azért kérdeztem rá.
Ez jó lenne?
2x1GB KingMax No: KLED48F-A8KI5 (DS) KingMax Component: KKA8FEIBF-HJK-18A (DDR2/1066)Jonus: már olvastam (kb. 2100 hozzászólásig) - köszönöm!
-
old_artist
addikt
Tiszteletem Mindenkinek!
Első kérdésem, mint új tag!
Valaki otthonos a Gigabyte GA-P35-DS3P alaplapokban?
Volna itt egy kis megakadásom, mivel nem tudom milyen ramot vegyek bele.
Tudni illik a honlapja szerint ebből az alaplapból 4 féle is létezik, az eladók (se a diszribútorok Mo-on) nem tudtak mit kezdeni kérdéseimmel (lehet, hogy én vagyok akkurátus?).
Tehát rev. 2.1, rev. 2.0, rev. 1.1 és rev. 1.0 verzól léteznek, és a honlapjuk szerint a Memory Support lista szerint nézegettem ki a ramokat - de mindhiába.Kérdésem:
- van-e jelentősége, hogy ez alapján kérjek ramot (az eladók megrökönyödésére?)
- ha nem, akkor milyen ramot ajánlotok ebbe az alaplapba?
- ti mit használtok?
- szerintetek melyik a legjobb, úgy kb. br. 15-20e körül.
- nem fogom tuningolni a gépet, mivel munkára kell
- a CPU Q6600-os lesz!Válaszokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 11
- Asztalos klub
- Milyen széket vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Battlefield 6
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Pánik a memóriapiacon
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- 16 GB DDR5 5600 Mhz Samsung RAM !
- Kingston FURY 32GB DDR5 5600MHz CL40 - Beast Black - 1x32GB - 99 hó garancia - ÚJ! Bontatlan!
- G.SKILL Trident Z RGB 64GB (2x32GB) DDR4 3600MHz CL18 - Garancia
- SK Hynix 16GB DDR5 4800Mhz laptop ram több db!
- KINGSTON FURY 32GB Beast DDR5 5200MHz CL40 KIT KF552C40BBK2-32
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2998, 100% Akksi
- iPhone 13 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3963, 100% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Samsung Galaxy S23 8/256GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

fudi2002