Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuri27
félisten
válasz
lecterdoctor
üzenetére
[link] nem a témához tartozik, de itt a link. Ill a lapod totyikjában nézz szét.
-
-
Gyuri27
félisten
válasz
old gray
üzenetére
Ezt mondtam én is.
Nem az xp nem szereti a 4 gigát. Vistából is van olyan ami nem. 32 bites a 2003 szerver is mégis kezeli. Bill papa tudná ezt megmondani mit miért.Azt, hogy xp vagy vista alatt lehet tuningolni jobban a ramokat nem tudom. De egy biztos a 800-s ramok jobban húzhatóak mint az 1066-k (általában). Ugye 800 kingmaxok is sokszor mentek 1000 környékén is. Meg az is biztos (általában) hogy a 2x1 kivitel kedvezőbb a 2x2-l szemben.
toldy: jó az aram. Viszont laphoz vegyél ramot. Nézd meg milyen ramokkal kompatibilis a gyártó oldalán, ill itt a lapod totyikjában.

-
Gyuri27
félisten
válasz
old gray
üzenetére
Igen akkor olcsóbb volt. Tuningram. Figyu nem sok 2x2-s 1066-s kitt van ami többet megy. Azok meg drágábbak is. Szóval nem értem a dilemmád. Ráadásul 1:1-ben ha jól értem 550-ig megy a lappal. Az mire nem elég?
schmidtszab: ahogy vesszük. Ha intel konfigot nézünk akkor 1:1-ben 400 fsb helyett 533fsb-t tudsz elérni. Ami azért eredményez különbséget. Ill ha pusztán csak a ramokat nézzük a 800 cl4 hajszálnyival lassabb mint az 1066 cl5. [link] kötelező olvasmány.
-
Gyuri27
félisten
válasz
schmidtszab
üzenetére
Vannak alkalmazások amikhez gyors memória kell és van ahova sok. A legjobb a gyors és sok. [link] pl.
-
Gyuri27
félisten
válasz
dangerzone
üzenetére
Oké. Mondtam teszteld a modulokat külön. Nem hiszem, hogy egyszerre romlottak el.
-
Gyuri27
félisten
Nem mindegy az ár, a lap a proci, melyik ramokról van szó. Össze tett. Azért írtam általánosságban. Ha az embernek nincs ramja inkább 2x2-t vegyen. Ha van 2x1 vehet hozzá ugyan annyit (igaz én ebben az esetben 2x512-t vennék).
Mibe kéne? Milyen ramokat néztél?dangerzone: a neten rákerestél erre a hibára? Mert ha sokaknak van akkor játékhiba. Ha a memtest nem dob hibát szintém játékhiba. Most hogy ez eredendően benne van, vagy sérült a lemez kitudja.
-
Gyuri27
félisten
válasz
dangerzone
üzenetére
Egy modulnál csinálta vagy mindakettőnél külön külön? Tuningolva vannak a ramok? Mik azok az alkalmazások?
toldy: ez egy rosszul feltett kérdés. De általánosságban a közvélemény a 2x2-t preferálja a 4x1-l szemben.
-
Gyuri27
félisten
válasz
dangerzone
üzenetére
Ugye nem win alol teszteled? Ha igen akkor boot memtest. Ha ott is hibát dob akkor lehet egyessével tesztelni a ramokat. [link]. Nem lehet egy hiba sem (kérdésre a válasz).
-
Gyuri27
félisten
válasz
dangerzone
üzenetére
Egynek sem kéne lennie. Tehát a válasz adott.
AlaBOSS: ár, lap, tuning?
brownus: everestet hagyd. Cpuz mit mond? Ha az spdben 533 van akkor az a ram 1066. Ill én ddr2 fronton max 1200-t tudom.
TheChos3nOne: kicsit.

-
Gyuri27
félisten
válasz
dokee78
üzenetére
Barátom én neked nem fogok segiteni ebben biztos lehetsz. Mert tudatlanságodnál csak arcátlanságod nagyobb. Ha érdekel a téma a következő képpen járhatsz el. Egy: itt finoman kérdezel. Kettő: olvasol a totyikban/vissza olvasol a totyikban. Három: használod a guglit. De mivel egyiket sem tetted csak szépeket írsz nekem. oldmeg a problémád magad te ász.

-
Gyuri27
félisten
válasz
dangerzone
üzenetére
Azt a valamit spd-nek hivják. Mivel hivatalosan egy intel chipset sem támogatja az 1066-s ram frekit így nyilván 800-k ismerte autón.
-
Gyuri27
félisten
Lássuk be egy 1066-s ramtól csúnya a cl6. A cl7-re nem találok jelzőt. Nem tudom mennyi volt, de
[link] csak, hogy mást ne mondjak.
Az, hogy a 6-6-6-18 majdnem az 5-5-5-15 szintje lenne erösen kétlem.
Az idözitéseket nem próbáltad szükiteni? Miben használod? Minek ebből a csodából még egy?Qru: azért ne vegyünk már normális ram árba cl7-s ramot.

-
Gyuri27
félisten
válasz
--Disztroj--
üzenetére
Adthatsz nekik 2.2-t. Viszont ezek nem csak micron chippel készültek! Adj neki 2.1-t és cl5-ben told amig megy. Az a biztos. Az e4400-nek meg nem kell a cl4 úgyse. [link]
-
Gyuri27
félisten
válasz
--Disztroj--
üzenetére
Mennyit nem mennek 2.1-l?
-
Gyuri27
félisten
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Nekem sajna nincs. De másnak jók (ösember is dicséri)
Keress tesztet szvsz nem lesz nehéz találni. De ha nem is tuningbajnok ennyiért nem kapsz 2x2-s kittet. -
Gyuri27
félisten
válasz
killer1203
üzenetére
Az utolsó 2x1-s kiszerelésben vitte a 2x2-k utánna kéne olvasni. De amd-nél az alacsonyabb időzités a lényeg.
-
Gyuri27
félisten
válasz
killer1203
üzenetére
Amd cuccba mutatok olyan ramot ami nagyvalószinüsggel megy cl3-t [link] keress teszteket. A 2x1-s cuccok mentek cl3-t 840-n körül is.
-
Gyuri27
félisten
válasz
killer1203
üzenetére
-
Gyuri27
félisten
Szvsz vége ott a ramnak. Ha 2.8-l nem megy tovább ne eröltesd. Ill lazits kicsit az idözitéseken egyesével A cl3 maradjon a többire rakj egyet egyessével. Ha A végén 3-4-4-8 és nem megy tovább maradj a mostaninál. Ill T1 helyett legyen T2. Az viszont látnod érezned kell melyikkel gyorsabb. Lehet, hogy a 2-3-2-7 T1 gyorsabb lenne 400-n és még szét sem feszelted. Hűtöd rendesen?
-
Gyuri27
félisten
-
Gyuri27
félisten
válasz
s'Laca
üzenetére
Ott a táblázat. Mint mondtam a ramok 800 körül maradjanak. A procinak nem kell + fesz. A ramnak meg 800-n elég a 1.8-1.9. A proci alapból 333-n megy. Állisd a ramokat 1:1-re az fsb-t meg 400-ra. Szerintem a proci simán menni fog 3600-n. Az fsb-t 10-s lépésenként állisd. Mikor megvolt és a win is megy jöhet a következő. 400-nál tesztelj orthos vagy prime95-l. Ha stabil nyertél. A további kérdések meg mehetnek [link], [link] ide.
-
Gyuri27
félisten
válasz
old gray
üzenetére
Értéke a vásárláskori egy forintal sem kevesebb! Szerintem megéri az árát mert tuti 1200-t megy. Azok a ramok mennek rosszabbul amin anno micron chip volt és 2008-tól nem ez van. Sajna ez még a crucialokra is vonatkozik. [link] az expertben van ilyen (árat ne kérdezz). De szvsz nem sok ram megy 1200-t (az sem mindegy miben). Pláne most. Vagy próbálj a boltal ocz 1150-s ramokat szereztetni ha jó áron vannak. Hirtelen más ötletem nincs. de még mindig az lenne a legjobb ha a boltban lennének szivesek a nyagykerekből összeszedni, hogy mi van és mennyiért.
-
Gyuri27
félisten
Cpuz spd szerint 800-n mit kellene tudnia. Igazából az elvárható (ha emlékeim nem csalak az is cl5). Tehát vagy az asus nem szereti (sajna szoktak vele ilyenek lenni), vagy a ram nem birja. De legyen a fesz 2.1 és egyessével tessék az időzitéseket csökkenteni. Ahol fagyi azt kihagyni. Az eredményre kiváncsi vagyok.

-
Gyuri27
félisten
válasz
Taurus-1047
üzenetére
Adata, ocz, crucial, mushkin, supertalent, buffalo stb. Ha biztosra akarsz menni akkor a lap manualja támpontot ad. Ill a lapod totyikjában megkérdezheted ki mivel használja.
-
Gyuri27
félisten
válasz
mrvikiboy
üzenetére
Az 1066 felára nem sok tehát érdemes. 800-s ramokkal 1:1-ben 400 a vége. Az meg egy kellemes proci szorzóval nem kevés. Ha olyan alkalmazásokat használsz érdekes lehet a 4 giga (megfelelő vistával ami látja is).
montice: olyan ram nincs. Vagy kingmax vagy kingston hyper. Állisd be kézzel.
-
Gyuri27
félisten
-
Gyuri27
félisten
válasz
Drift_Elek24
üzenetére
Reávan írva. Ill cpuz, everest és társai kiírják.
-
Gyuri27
félisten
válasz
FehérHolló
üzenetére
Majd a ddr3 és a vista hoz majd új kérdéseket (mikor a népek nagy részének az lesz).

-
Új hozzászólás Aktív témák
- DDR5 G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 6000MHz (AMD EXPO) 32GB - F5-6000J2836G16GX2-TZ5
- Kingston FURY 32GB DDR5 5600MHz CL40 - Beast Black - 1x32GB - 99 hó garancia - ÚJ! Bontatlan!
- 4 / 8 GB 2Rx8 PC3L - 12800S Laptop Memória Modulok
- Trident Z5 RGB DDR5-7200 CL34-45-45-115 1.40V 32GB (2x16GB)
- CORSAIR VENGEANCE LPX 16GB (2 x 8GB) DDR4 DRAM 3200MHz C16
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- AKCÓ! HTC VIVE Pro 2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- PlayStation 5 FAT Lemezes + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy S10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

He nem mondod. Mostantól bárki durkálhat benne. Lám meg is van az eredménye.