Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ősember
őstag
válasz
Sickboy25
üzenetére
hello
tehát akkor a ramot 1:1 arányban huzod. ebben az eseben teljesen normális az ami történik
mint irtam ez az arány a lehetö legkisebb orajelen hajtja a ramodat adott fsb mellett, ergo ennél csak nagyobbat lehetett volna beállitani, mint ahogy az történt nálad alap (tuning mentes) helyzetben, mert ugye amikor 1333-en volt az fsb, akkor a ram 800-on járt 667mhz helyett 
ha helyesen van kitöltve az adatlapod, akkor kingmax 800-as moduljaid vannak, amik nem éppen tuningrol hiresültek el (, mintsem a mocskosul alacsony árrol
na de ez más tészta...). ezzel arra akarok rámutatni, hogy lehet egyszerüen nem birták a 800 cl4-et.
mi a megoldás? állitsad a gyári értékekre az idözitést, ami jelen esetben 5-5-5-15. feszültséget hagyjad auton, vagy ha ekkor nem stabil, akkor probáld meg manuálisan belöni pl 2v-ra.
és mikor fogom tudni pl ,hogy a fesz miatt fog fagyni? - egész egyszerü. adsz több feszt és ha nem javul a helyzet akkor az adott komponensed határait érted el, de ha stabilizálodni látszk a készülék, akkor csak kevés volt a fesz
viszont a jelenlegi ramodnál nem adnék tul sok feszt, mert elég érzékenyen reagálhat rá és akár meg is ölheted, ami senkinek sem tenne jot, mert az szivás 
Jorus: elsö körben mindig az egyszerübb választ keresem mindig. ugy itéltem meg nincs szükség komplikálni a dolgokat, elég ha jön a méhecskés story

-
Ősember
őstag
válasz
Sickboy25
üzenetére
tipp: irj mindig konkrét értékeket, mert pl a pici fesz emelés lehetett a te értelmezésedben +0.2v, de valakinél a +0.4v alatt nem létezik feszültség

és még egy dolgot tisztázni kell igy az elején
az pedig az, hogy mennyi is az annyi... az fsb-re gondolok. a te procid alapbol 1066fsb-n üzemel. ezt itta forumon ugy szokás mondani, hogy vagy 266fsb-n (1066/4=266) megy vagy azt irod, hogy 1066fsb-n megy. a te procid esetében ezért a 800mhz fsb vagy tul kevés (minimum alatt van) vagy már világcsucsot döntöttél meg 
tehát akkor ujra... mennyi fsb-röl akarsz mennyire menni? a ramot mellé hogy állitod?
ps.: nem okoskodni akartam, csak az egyszerüség kedvéért gondoltam tisztázzuk

mod:
Gyuri27, látom kekeckedös kedvedben vagy és csakazért sem akarod meglátni amit mondok
pont az a baj, hogy abban a tesztben az a beállitás ment, de a világ össze többi tesztjében 1000 vagy alatta teljesitettek. teccikérteni? 
-
Ősember
őstag
válasz
Sickboy25
üzenetére
azért nem tudod lefixálni, mert nem lehet
fsb emeléssel automatikusan nöl a ram és a proci orajele is. a legkisebb mem orajel amit beállithatsz az aktuális fsb mellé mindig az 1.1 aránybol születik. 266fsb mellett ddr2-533, 400fsb mellett ddr2-800, etc...
idözitésnél az egyetlen dolog amit érdemes lehet követni az az, hogy a negyedik érték ne legyen kisebb az elsö két érték összegétöl, mert az károsithatja a ramokat. ezen kivül ami csak kifér a csövön, de el ne felejts feszt is adni, mert különben gyorsan vége lesz a tuning mokának
-
Ősember
őstag
válasz
Gyuri27
üzenetére
félreértesz. nem az a baj, hogy ugyan annyit kaptak, hanem az, hogy egyik ramot a másikhoz igazitották. 2.5v azért több, mint sok egy ramnak. persze, hogy azonos beállitások mellett nem volt eltérés, ezen nem lepödtem meg. hanem hogy eleve azt az egyetlen kiválasztott tesztet linkeled be, ahol kiemelkedöen teljesitett és valoszinü nem is mennek azok átlagban annyit. na az nem összehasonlotás alap, hogy az egyik modulhoz mérem a másikat ugyan azon a beállitáson. én sem azzal etetem a népet, hogy 1600-at mennek a crucialok ennek láttán
-
Ősember
őstag
válasz
Gyuri27
üzenetére
szerencséd, hogy nem láttam meg idejében a hsz-t
de azért válaszolnék rá pár tesztttel, ahol a max orajele azoknak az ocz-knek: 975, 960, 944 volt cl5-ben.
a cruciallal nem egy kategoria. csak nézd meg a valos eladott ramokat mit mentek és ne egy ilyen teszten méregessünk már könyörgöm
ezért van az, hogy én nem linkeltem eddig olyan tesztet, ahol valamilyen kimagaslo eredmény volt, mert általában csak néphülyitésnek jo. -
Ősember
őstag
válasz
RapUGround
üzenetére
amennyire én emlékszem 1gigás moduloknál (gondolom legalább 2 gigát szeretnél, szoval 2x1) a samsung tccc és hynix d43-ak voltak jok
512-es méretben meg persze a samsung tccd 
-
-
Ősember
őstag
válasz
üzenetére
a swappingolás részhez, ha értesz akkor válaszold meg magad...

ezt irtam " ugy kell elképzelni, hogy 2x1gb-hoz képest dupla annyi csatornát kell lekezelnie az alaplapi chipsetnek" gondoltam azért irom ilyen példával, hogy egyszerü legyen megérteni. tudom, hogy nem létezik quad channel meg egyéb és a 4 modul is dualban fog menni. lehet nem volt elég egyértelmü, de erre gondoltam és ezt te is nagyon jol tudod

jo igen, a melegedés résznél belátom nem volt szerencsés még egy mellékmondatot belevinni, de akkor sem kellene igy nekem esni... elkurtam, kész, cask nem értem ha itt valaki a másik mondandojában valami hibát lát miért esik egyböl neki, ahelyett, hogy finoman rámutatna?
-
Ősember
őstag
hello
elöször is mielött valaki megmondja, hogy "a windows nem kezel 4 gigát" leszögezném, hogy a 32bites windows is kezeli, csak ebböl levonodik pl a vga ramja, ezért "nem kezeli a windows" a 4 gigát. ez a probléma kiküszöbölhetö 64bites rendszerrel.
a swappolgatás a winchester miatt is lehet, de nem kizárt, hogy a ram fogy el, bár ez megint csak alkalmazásfüggö.
ami a tuningot illeti 4 modullal tényleg nehezebb az élet. egyszerüen ugy kell elképzelni, hogy 2x1gb-hoz képest dupla annyi csatornát kell lekezelnie az alaplapi chipsetnek, ami többek közt melegedéshez is vezet, ha már ezt felhoztad, mint probléma. ezen segithet a magasabb feszültség, ami aktiv hütés mellett nem jelenthet gondot.
a kingmaxoknak meg inkább olvass utána itt és a ddr tuning topikban. nem kivánok többet hozzátenni, mert megint én leszek megkövezve azért, mert leszoltam azt a ramot
-
Ősember
őstag
-
Ősember
őstag
hello
ha csak ezek játszanak akkor a-data. az itt elhangzottak alapján nem éri meg az extra ráfodritás a kingstonra, mert nem mindenkinek ment a névleges 1200-on még eröltetett fesszel sem.
esetleg ha érdekel más is küldök privátot
Zufoo: ez 2x2gb vagy 4x1gb kit? ha elöbbi akkor szinte biztos, hogy tuningban nem jársz tul jol, mert cask nagyon kevés 2gigás modul szeret magas frekvencián menni

-
Ősember
őstag
válasz
kicsitomi88
üzenetére
na meg benne van a nevében hogy twin

-
Ősember
őstag
válasz
FehérHolló
üzenetére
supertalentet nem nehéz beszerezni
szolsz és adok kapásbol
van böven 
azt el kell ismerni, hogy van 4k különbség, de cserébe elöre letesztelt modulokrol beszélünk és nem kell félni, hogy megy-e 1000-et cl5-ben, mert cl4-re van letesztelve
-
Ősember
őstag
válasz
EZoli752
üzenetére
2x2gb ddr2-1066 eszeveszett árban van csak, már ha van, szal marad a 800. neten annyi összehasonlito teszt van, hogy csak egy pár percet kellett volna ráforditanod. én nem fogok helyetted és remélem más sem
mindenki tanulja meg a [L:www.google.com]google[/L]-t használni 
-
Ősember
őstag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
proba szerencse
nem tudom milyen feltételek adottak... de gondoltam felvetem a dolgot, mint "problémaforrás". bár én elöször inkább a 333-as 400-ra tuningolásával kezdeném és annyiba is hagynám a dolgot ha kivitelezhetö 
-
Ősember
őstag
válasz
kill_bill1
üzenetére
attol függ a lapod kezeli-e a dual channelt... elég sokat veszithetsz ha a mostani 333 dual channel beállitásod helyett 400 single channel lesz

-
Ősember
őstag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
amd-s rendszerek adott esetben jobb eredményeket érnek el memoria téren, de igazábol nem értelek. miért véded azokat a ramokat, amikor látványosan sok a rettenetesen szar darab?
inkább örülj, hogy neked szerencséd volt és egy jobbat fogtál ki, de ez még messze nem jelenti azt, hogy mindegyik kingmax ram jo 
-
Ősember
őstag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
arra gondolt hogy sok mudol ami 1066 5-5-5-15 1.8v-nak van kirva nem feltétlen megy ennyit

-
Ősember
őstag
válasz
Zsoca84
üzenetére
nemsokára lesz nálam elöre letesztelt T800-as ram, ami alapbol is 4-4-3-8-as idözitéssel megy és az ára is annyira mérséklödik, hogy egyértelmüen jobb lesz ezeknél
és ezek nem fulladnak ki max 1000 cl5-nél 
Padre: nem értelek... miért örülsz annak, hogy a ram a saját speckoit sem viszi?
tényleg kiváncsi vagyok rá 
[Szerkesztve] -
Ősember
őstag
válasz
FehérHolló
üzenetére
ebbe bele sem gondoltam, sorry

-
Ősember
őstag
ha a emtest nem ad ki hibát, akkor elvileg jo a memoria, de mivel azt mondtad, hogy csak kivetted a régi ramokat és az ujat a helyére tetted következtetek arra, hogy feszültséget sem állitottál nekik, igaz? a biosban szerintem ellenörizd le a beállitott értékeket és a saját ramod gyári beállitásainak megfelelöen modositgass

-
Ősember
őstag
olyanrol is hallottam, hogy 5 ora kell, hogy induljon rendesen
persze ez csak akkor, ha biost resetelsz (cmos clear) amugy meg természetesen startol rendesen. szoval csak az eleje lenne macerás valoszinü, bár gondolom tuningra kell a ram és ugye tuning akár tetszik akár nem cmos clear-el jár.
valamit valamiért, szokták mondani 
mod: szacsee köszönet az ajánlásért

[Szerkesztve] -
Ősember
őstag
válasz
modflow
üzenetére
azt eddig nemtudtuk, hogy a corsairodnál is voltak ugyan ilyen hibák 950 környékén

ilyenkor amikor már nincs sok lehetöség hátra, annyi feszültséget adok az esetleg gyengélkedönek vélt komponensnek, amennyit jozan ész határain belül tudok
és utána, ha bebizonyosodik, hogy csak feszültség hiányzott, egyesével leveszek mindent normálisra és igy ki fog derülni mi a gond. 
amugy nem tudom a 975-ös lapoknál hol lehet beállitani, de a memoriáknak vannak ''subtiming''-jai is. tehát a te esetedben 5-5-5-15 és ez után még egy rakat másik hülyeség... lehet azok vannak tul alacsonyra véve? érdemes azokat is megproálni felemelni, ha van kedved
ezzel semmit nem lehet elrontani 
-
Ősember
őstag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
egyértelmüen mennek felfele
csak egy példa: z0tyi és hammon is levette a listájárol az olcso adata ramok valamenyi tagját, mert hiány van belöle és nem kapnak. amiböl meg hiány van vannak meg megy fel az ára 
-
Ősember
őstag
-
Ősember
őstag
ez a hol elindul, hol nem elég érdekes jelenség. a ramot ugy állitottad, hogy közben semmi mást nem tuningoltál? nem lehet, hogy esetleg mást is huztál közben és az zavarja be a rendszert?

én amikor most legutobb a supertalent ramokat néztem 2.4v-on sem voltak stabilak 1000 4-4-3-8-on és mondom ez képtelenség.... az orthos kifagyott 1 perc alatt stb stb. késöbb rájöttem, hogy a proci feszültségét korábban levettem 1.2v-ra és ugye a procim nem akart 2800-at menni rendesen ilyen fesszel
itt a rendszerem stabil maradt, soha egyetlen fagyás sem történt, csak az orthost nem birta 
-
Ősember
őstag
az auto az egyértelmüen kevés ugye, mert 1.8 ratyi neki

az overclocking failed..... hmmm... ugy mondom, hogy a mhz-ekre vonatkozik, nem a feszültségre. tehát az adott feszültségen nem volt hajnaldo menni a berendezés x mhz-en. nálad: 1.85v-on nem volt hajlando a ram 800mhz-en futni --> overclock failed
1.9v-on hajlando 800-at menni, nem sir a gép 
-
Ősember
őstag
amikor auto feszen hagyod öket, gondolom 1.8-at kapnak és ugye az kevés nekik, ezét nem indult. 1.85 is kevés ezek szerint, de már közelebb áll a valosághoz, igy a gép nem teljes bios resettel állt fel, hanem emlékezett a ''régi'' beállitásokra és mondta, hogy ez sem lesz jo. lényegében csak több feszültséget kell adnod nekik

amugy nem tudom, de a geil ramoknak eleve mennyi a feszültsége (gyári érték)? azon probáld elinditani
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen monitort vegyek?
- Mesterséges intelligencia topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Call of Duty: Black Ops 7
- Filmvilág
- Futárcégek
- További aktív témák...
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával! Upd. 11.28
- ÚJ AKKU! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- Creality Nebula Camera
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3625, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
akkor a dual channel miatt ne törd magad.

na de ez más tészta...). ezzel arra akarok rámutatni, hogy lehet egyszerüen nem birták a 800 cl4-et.
viszont a jelenlegi ramodnál nem adnék tul sok feszt, mert elég érzékenyen reagálhat rá és akár meg is ölheted, ami senkinek sem tenne jot, mert az szivás 

ezért van az, hogy én nem linkeltem eddig olyan tesztet, ahol valamilyen kimagaslo eredmény volt, mert általában csak néphülyitésnek jo.