Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- N€T0X|N: 4070 Super -> 5070ti
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
-
LOGOUT
Adott ideig ingyenesen vagy kedvezményesen elérhető, de egyébként fizetős felhasználói programok, mobil alkalmazások, digitális előfizetések lelőhelye. A warez TILOS!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vesa
veterán
DearMob iPhone Manager Summer Giveaway
Email-ben küldik a kulcsot.
-
-
Vesa
veterán
válasz
ElektrikusDE
üzenetére
Kaspersky-hez nem sok minden ér fel, a Defender biztosan nem. Más kérdés, hogy ki mennyire bízik meg bennük az _állítólagos_ kémkedési balhé után.
-
Vesa
veterán
Nem volt dörgedelem, csak ténymegállapítás, és valóban nem neked szántam, bocs!

Nekem is van díjnetem, de már csak a DMRV-t fizetem onnan. Anno jól indult, én is onnan fizettem sokmindent, de aztán számos szolgáltató eltűnt onnan -azóta sem tudom miért-, ezért elvesztette azt a vonzalmát, hogy mindent egyhelyen be tudok fizetni. A másik problémám az volt vele, hogy az üfsz. egy katasztrófa. Ha valami gond volt, napokba telt mire válaszoltak, és akkor is csak annyit, hogy ők csak közbenső szolgáltatók, tehát menjek oda akivel problémám van (Elmü, Tigáz stb.). Ez nem tetszett. -
Vesa
veterán
Legegyszerűbb ezt úgy elkerülni, hogy email-ből soha nem fizetünk be semmit! Ha E-számlázás van, akkor hivatalos online felület is van, ahova be lehet jelentkezni. Onnan kell mindig fizetni és ennyi. Nem kell ehhez díjnet sem, a szolgáltatóknál is van saját rendszer (MVM, ELMÜ, Teló szolgáltatók stb.). Tehát egyetlen aranyszabályt kell csak betartani: közvetlen e-mail linkről soha nem fizetünk semmit!
-
Vesa
veterán
válasz
Szellem.
üzenetére
Ezért kérdeztem, nem volt vele még dolgom. Itt pl. csak a jó közepes mezőnyben van.
-
Vesa
veterán
Amúgy ez az F-secure ér is valamit? Teszteken általában nem muzsikál valami fényesen.
-
Vesa
veterán
válasz
fornettisuti
üzenetére
Elírtam, sorry
-
Vesa
veterán
-
Vesa
veterán
válasz
üzenetére
Felhőnek és RAID-nek van értelme -és egyéb biztonsági mentéses megoldásoknak-, HDD monitorozásnak nem sok. Azok a hibák, melyek instant adatvesztést okoznak, nem fokozatosan jelentkeznek csak bekövetkeznek és kész, ami ellen a backup vagy RAID hatékonyan védi az adatot, a monitorozó program meg nem. HD sentinel értelme az, hogy néha megnézzük, általánosan milyen állapotban van egy meghajtó. Annak, hogy folyamatosan pörögjön és erőforrást egyen, nem sok értelme van.
-
Vesa
veterán
válasz
Cs1csó
üzenetére
Igen, ezek kisebb játékosok. Pl. egy ilyen PhotoOptimalizáló annyira nem bonyolult program. A Franzis nevű cég is hasonlóban utazik.
Ez is zseniális ötlet egyébként. Mondjuk külön termék a Denoise Project, ami nem más, mint egy sima zajszűrő filter, csak csináltak még hozzá pár alap funkciót és egy halom presetet. Ilyenből van még nekik vagy hatezer.
99Euro, a hülyének is megéri, amikor 8eFt-ért egy Photoshoppal azonos tudású Affinity-t kapni. Ami persze ezt is tudja, csak sokkal jobban. -
Vesa
veterán
válasz
Cs1csó
üzenetére
Ezek inkább csak lincencelik, majd saját néven értékesítik a kisebb cégek -általában lebutított- szoftvereit. Ez kbl. olyan lehet, mint akik OEM gyártóktól vesznek hardvert, aztán valamilyen épített brand fantázianéven értékesítik. Ezeket a cégeket hívjuk "címkézőknek", sok esetben az egész cég csak egy irodából áll. Nyilván van erre üzleti konstrukció szoftvereknél is.
-
Vesa
veterán
válasz
elistvan
üzenetére
Ez nem a rendes "nagy" Vegas Pro, csak a szögegyszerű Movie Studio! Nincs azzal baj, de fizetősen sok ponton kevesebbet tud, mint az ingyenes Hitfilm vagy a Resolve (ok, persze ezekből is van fizetős verzió, jóval nagyobb tudással, de alapjaiban nem egy liga). Ugyanakkor a Movie Studio-t egyszerűbb használni. Ennek alapján lehet dönteni.
-
Vesa
veterán
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Mivel ez egy fizetős file host szolgáltató, aki szándékosan korlátozza a sávszélt a vendégek részére. Elő lehet fizetni, akkor hasítani fog...
-
Vesa
veterán
válasz
ElektrikusDE
üzenetére
Az elsőhöz még szinkron is van! Egész vállalható...
-
Vesa
veterán
válasz
Mikemend
üzenetére
Közöttünk szólva, a legtöbb nem sokat ér, mert többségében csak annyit csinálnak a készítők, hogy XY plugin segítségével rátolnak egy FX-et a transparent háttérre és ennyi. Pl. tipikusan Corel ParticleShop-al csinálják a Bokeh, és mindenféle "Magic" típusú effektet (pl. ilyeneket), amit egy szakember is meg tud csinálni 2 perc alatt, ráadásul saját project-hez megfelelően, nem kell kompromisszumot kötnie a kész effekt miatt.
Egyébként itt az Inkydeals-en vannak jó csomagok, akcióban ki lehet fogni olyat, ami megéri.
-
Vesa
veterán
válasz
Cs1csó
üzenetére
Ok, nem akartam Flame-t indítani. Mondjuk az nem érv, hogy mennyien használnak egy beépített szoftvert, ugye IE-t is sokan használtak a Windows árukapcsolása miatt, aztán mégis a valaha készült legrosszabb browserként vonult be a történelembe. Nem állítom, hogy a Defenderrel is ez van, csak megemlítettem minr érvelési hibát. No offense!
-
Vesa
veterán
válasz
gerigő
üzenetére
A Defender is csak PUP-ot jelez a kép szerint, ami nem vírus találat, csak annyit jelent, hogy nem tudja eldönteni és a viselkedése alapján akár az is lehet. Innentől rád bízza a döntést, hogy megbízol-e a programban. A Defender nem valami jó program, bár sok esetben hasonló módon bejelez bármelyik nevesebb szoftver is.
-
Vesa
veterán
válasz
Szellem.
üzenetére
Firefox alól ez a plugin nekem szinten mindent megeszik.
Online verziók küzül pedig ez a tudja a legtöbbet.
-
Vesa
veterán
válasz
Mikemend
üzenetére
Nem a fizikai mérettel van probléma, hanem egyrészt azzal, hogy .jpg, ami egy tömörített formátum és nyomdánál nem szívesen használjuk (nem mintha fizikailag nem lehetne ha egyébként éles a kép, de igényes munkához veszteségmentes formátumú anyagot hasznáunk), másrészt életlenek a képek. Mindegyik olyan, mintha lenne rajta valami blur...hogy ez eleve ilyen, vagy szándékos butítás azt nem tudom megmondani, de ha láttál már profi stock anyagot, akkor érted miről beszélek.
-
Vesa
veterán
-
-
Vesa
veterán
válasz
Steve1207
üzenetére
Igazából a legdurvább ajánlat a Bandlab Cakewalk (korábbi nevén, Cakewalk SONAR), ami egy 400Euro-s DAW volt évtizedeken át, de egy adás-vételt követően teljesen ingyenes lett.
-
Vesa
veterán
válasz
Dzsekó
üzenetére
Ez egy DAW (Digital Audio Workstation), vagyis egy komplett zeneszerkesztő. Többsávos felvétel, VST instrument/FX kezelés, audio/instrument track-et is kezel, beépített keverő, effect modulok, midi, stb. Igazából egyszerűbb, ha felmész az Ableton oldalára és megnézed, mert hosszú a lista. Mondjuk ez a Lite verzió, ami meglehetősen limitált a full verzióhoz képest, de kezdőknek így is teljesen jól használható. Főleg ingyen.
-
Vesa
veterán
válasz
novakalex
üzenetére
Szerintem itt nincs gond, mert nem fizettél CC-vel sehol, tehát nem tudnak rád terhelni semmit. Max, kivágnak ha lejárt a promós időszak.
Nekem rendes Abobe előfizetésem van a munkám miatt, így csak arról tudok nyilatkozni. Normál esetben, az előfizetés lejárta előtt 30nappal lehet lemondani. Amennyiben hűségszerződéses csomagot vett valaki, akkor a hűségidő letelte és a lemondás közötti időszakot durván kiszámlázzák. Ha elfelejted a lejárat előtti 30napban lemondani, akkot pedig automatikusan megújul további 1 évre, amiből ismét csak kötbérrel lehet kiszállni.
Jelen esetben ettől szerintem nem kell tartani, nincs is honnan pénzt lehúzniuk...
-
Vesa
veterán
válasz
Danecay
üzenetére
A Hitfilm alapból is sokat tud. (pl. maszkolás, motion tracking stb.)
A másik komoly cucc amiből van ingyenes, az a Davinci Resolve. -
Vesa
veterán
Epic-en ingyenes
-
Vesa
veterán
Epic Store - Railway Empire (ingyen)
-
Vesa
veterán
válasz
l.skywalker
üzenetére
Szuper, fiam pont Pythont és C++ tanul egyetemen! Köszönjük!

-
Vesa
veterán
válasz
koko52
üzenetére
Hopp, és ugyanott ingyen ShadowRun Collection!!
Thx!
-
Vesa
veterán
"F3-as képnézésnek van egy olyan problémája, hogy nem tudsz egyből lépegetni a mappában lévő képeken..."
+1
Valóban ez a probléma és én is az Entert szoktam meg. Ismerem a beépített F3 viewert is természetesen, de csak text fájloknál használom, képeknél kényelmetlen.Köszönöm mindenkinek a tippeket! Megoldódott!

-
Vesa
veterán
-
Vesa
veterán
Ha már képnézegető: Nekem az a bajom a legtöbbel, hogy nem képes az általam megszokott faék egyszerű működésre. Ami annyit jelent, hogy Total Commanderből egy képfájlra kattintva, minden sallang nélkül megjeleníti a képet, majd ESC-re bezáródik és kész. A legtöbbnél a teljes program elindul, minenféle körítéssel amire semmi szükségem, és sokukat csak menüből lehet bezárni. Vagyis nem a képnézegető programon belül akarok képeket nézegetni és navigálni. Az elmúlt 20-30évben megszoktam a TC-t (korábban Norton Commandert), és az egyetlen képnézegető, ami a fenti működést képes volt évekig atom gyorsan biztosítani, az az ACDSee egy korai verziója (később azt is telerakták mindenféle csilivili menüvel, meg UI felülettel). A irfanwiev tudja ezt?
-
Vesa
veterán
válasz
bhonti
üzenetére
+1
Nem arról van szó, hogy nem lehet tovább görgetni, hanem arról, hogy ezen az alapon bármilyen topkba, bármit be lehetne dobálni, elvégre legalább pörög tőle.
Anyag meg azért nincs, mert jellemzően mindenki csak nézi a topikot, de alig 1-2 ember szerkeszti/keresi az ajánlatokat. Nekik ezúton is köszönöm, hogy időt szánnak rá a életükből és nem nekem kell keresgélni! -
Vesa
veterán
válasz
fornettisuti
üzenetére
+1
Május 21-ig él az ajánlat, ma 14. van, nem értem, minek retteg megint mindenki, hogy lemarad? Ezért volt pánikvásárlás pár hete a boltokban. Nekem már régen megvan a game tehát nem érint, de olvasni ettől még tudok. -
Vesa
veterán
válasz
FattyDove
üzenetére
?? Kit és hogyan nyomtak el? A felhasználók döntik el, hol vásárolnak. A GOG-ot se nyomta el senki, élnek és virulnak, fejlődnek. Az Origin és a Uplay is azon vérzett el (mármint a Steam elleni harcban anno), hogy gyenge volt. Nehezen tudja elnyomni a Steam ezeket a meghatározó cégeket, piaci szereplőket. Epic-et miért nem tudja "elnyomni"? Gondolkodjatok már, mielőtt butaságokat beszéltek!
Az Unreal Engine-nek mi köze ehhez? Tehát ha írnak egy jó motort, akkor automatikusan értenek mindenhez? Ez milyen "érvelés"?
-
Vesa
veterán
válasz
ggeleven
üzenetére
Írtam volna olyat, hogy utálom? Nem szeretem, mert rettenetesen keveset tud a Steam-hez képest. Zavar az értékelések hiánya is. Értem én, hogy ez a fejlesztőnek előnyös mert ha sz*r a játéka akkor nem tudja a játékos kinyilvánítani a nemtetszését, de számomra előnytelen, mert nem tudok egyszerűen tájékozódni. Community és egy feature tekintetében pedig messze lemarad. Ha feljön, és ezeket orvosolják, akkor majd lehet, hogy megváltozik a véleményem. Nem fanboy vagyok, csupán összehasonlítok értelmesen két szolgáltatást és levonom a saját következtetésemet. Ilyen egyszerű. Egyetérteni nem kell vele(m) természetesen.
-
Vesa
veterán

Csókollak!
hodostamas
SOS manager, de ha nem engeded, nem tesz fel semmit. Megkérdezi, hogy telepítse-e a SOS notifiert, ott klick "NO", majd az utolsó oldalon lesz egy "Save local folder" vagy valami ilyesmi, ott megadod, hogy hova mentse a .zip-et és megkapod a fájlt anélkül, hogy települne bármi más.
-
Vesa
veterán
válasz
hodostamas
üzenetére
Ha kitartó és határozott vagy, lesz abból 4 hónap is! ;-)
-
Vesa
veterán
válasz
salaud
üzenetére
Nem meggyőzni akarlak, csak beszélgetek. A linkelt kép nem a Persona-ban van megnyitva, hanem az editorban! Az Affinity teljesen más algoritmust használ mint a PS, ennek megfelelően eleve nem lehet a nyers képeket 1:1-ben összehasonlítani! Más RAW converterek bizonyos beállításokat alapból alkalmaznak, az Affinity meg nem. Ez nem minőségbeli különbség, hanem technikai jellegű. Ha ezeket kézzel ráteszed, ugyanott leszel! Van aki az automatikus korrekciókat előnyként kezeli, hiszen azokat nem kell kézzel elvégezni, míg mások számára hátrány, mivel teljesen nyers RAW képet szeretnének látni, és minden korrekcióról maguk szeretnének dönteni! A Serif ez utóbbit kommunikálja a terméknél.
-
Vesa
veterán
válasz
salaud
üzenetére
Affinity-ben a nyers RAW fájlt "Develop Persona"-ban kell megnyitni (ez tulajdonképpen az Adobe Camera Raw-nak felel meg az Affinity-ben). Top-Left, balról a harmadik ikon...
Ezen felül, gondolom kalibráltad a színprofilt is...C. s.
Publishert jól írtad! A Photo-t szerintem szintén érdemes behúzni ennyiért, gyakorlatilag egy vicc az a 8k. Ilyen áron közel PS tudást kínál (egyetlen nagy hátránya az Affinity-nek, hogy nem veheti fel a versenyt a PS-hez létező milliónyi pluginnel. Bár néhány PS plugin már kiválóan működik Affinity alatt is, ez még messze van a PS-hez létező bőségtől). Akinek viszont nincs olyan méregdrága plugin a birtokában, amit csak PS-el tud használni és nem tud nélküle élni, annak nem sok érv marad a PS mellett. Kivéve persze, hogy ipari sztenderd, emiatt én is kénytelen vagyok hasnzálni (pedig 25éve használom a PS-t, szeretem is, de az Adobe-t a világból is kitörölném legszívesebben) -
Vesa
veterán
Ha valaki szemetet akar pucolni, akkor autoruns.exe! Újabban a világ hülyeségét is felteszik még a driverek is, az nVidia pl. teleb*ssza a process line-t telemetria konténerekkel (annak ellenére, hogy a natív driveren kívül semmi mást nem engedtem feltenni), vagy a napokban felraktam egy Macrium nevű backup szoftvert, és arra lettem figyelmes, hogy az addig simán futó alkalmazás laggol. Ránéztem, ez is teleszarta aktív processek sorával a gépet, ott kavartak a háttérben. Mindent kiütöttem autoruns-al, azóta úgy megy minden mint régen.
Új hozzászólás Aktív témák
- PC Game Pass előfizetés
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- BLACK FRIDAY! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
- LG 27GS60QX-B - 27" Ívelt VA - 2560x1440 2K QHD - 180Hz 1ms - AMD FreeSync Premium
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Doxa férfi óra - 166.90.101.20 - D-Sport férfi karóra
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Ez egy vicc? Ennyi az ára, ennek a programnak? És van aki ezt megvette?