Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• YanezTTrain

tag

válasz blackmacs #4313 üzenetére

Elég jelentős különbség tapasztalható a gyártók között. Elsősorban árban.
    [link]
    Ez egy Roco Taurus.

[link]
    Ez pedig ugyan az a Tau Piko gyártásban.

Az árkülönbség gondolom szembetűnő. Olcsóbb nincs, de drágább kivitelek akadnak. Ha a boltban elég türelmes az eladó, akkor kérd meg, hogy hagy hasonlítsd össze a két modellt. Rengeteg apró különbséget fogsz találni, ami itt a fényképeken nem látszik. Kidolgozás részletessége, tamponozás(feliratok) minősége, stb, stb. Egyébként mindkét gép alkalmas digi üzemre is, tehát ha egyelőre analógban kezdesz ezek a mozdonyok később minden további nélkül beilleszkednek a rendszerbe.

Mindenképpen egy komolyabb boltban kezdd a vasútvásárlást, tehát ne a sarki játékboltban, vagy a piaci árusoknál, hogy legyen összehasonlítási alap.
    Egy dolog viszont fontos a digitális világban. Úgy tudom, de ez nem biztos, hogy a különböző digi rendszerek nem nagyon kompatibilisek egymással. Vagyis, ha pl. a Roco digit kezde használni, akkor minden mozdonyban, kocsiban, stb roco kompatibilis dekódernek kell lenni vagy mifene. De vannak itt a topicon ebben járatosabbak, talán adnak tanácsot a témában. Én mint öreg Marklin fan elkötelezett vagyok az analóg rendszerek mellett. Bár az egész digitális dolog a Marklin találmánya volt kezdve a delta rendszerrel, ha nem tévedek.
    Azt mondom, ha nem egetverően sürgős a terepasztal építés, akkor várd meg vele a Temofeszt utáni időszakot. Oda mindenképpen gyere el, ott hihetetlen mennyiségű információt, tapasztalatot szerzel és jónéhány árus is lesz, akár ott is elkezdheted a vasutazást.

Új hozzászólás Aktív témák