Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#7806) Dorian válasza ncc1701 (#7805) üzenetére


Dorian
félisten

A faleveleket lombszívó-aprítóval szedem fel és darabolom. Itt is látszik, sűrűbben az eper közt, de kevésbé sűrűn a többi helyre is van szórva. A legtöbb lombot a diófa adja, azt kiszórom telken kívülre, a meggy, alma és cseresznyefákét használom erre.
Nem mind ide kerül, mert van máshol is helye: 3 fenyőfa alatti ~15 m2 -es rész, ahol korábban sivatag volt, próbálok bele életet lehelni: Lehúztam a tetejéről a rengeteg fenyőtüskét, kicsit felkapáltam, hogy a víz ne csak átzúduljon rajta, és ültettem meténget talajtakarónak (meg jópár hagymást). A meténg elég sokat bír, de itt az is csak kínlódik, nem terjed el. Szórtam már rá egy kis virágföldet, tavasszal komposztot, most darált falevelet.

A terasz előtti kertszakasz ami nyáron brutálisan kapja a hőséget: dél-délnyugat-nyugat. Itt azért nem szeretnék dzsindzsát: fű marad, vágom, locsolom. Egy 15 m hosszú sávban azért itt kivettem a füvet és levendulasort + egy rózsaloncot ültettem. Ill. a terasznál mediterrán-félsivatagos kis rész van rozmaringgal, kövirózsával, valami pozsgással, és mellette a fűszerkert oregano, bazsalikom, stb, Egy szederbokor is került ide, tavaly óta jól megnőtt, úgyh felfuttattam lugas-szerűen az egyik kisszoba ablak elé.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.