Hirdetés

2021. január 23., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Nagy Honor topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#501) Black_Raven válasza Takvan (#500) üzenetére


Black_Raven
addikt

Biztos vmi román olcsósitott verzió.:D de ha ott sem volt akkor telepitsd fel a linkekről mert nincs rajta.:)

[ Szerkesztve ]

........Someone I never forget..Cs&E..nice trip my dears.

(#502) kali válasza Takvan (#500) üzenetére


kali
legenda

Mi a régiókódja a készülékednek?
A Build-szám értékében olvashatod, a végén van zárójelben.
Amit itt hivatalosan forgalomba hoznak, annak C432.

(#503) Takvan válasza Black_Raven (#501) üzenetére


Takvan
tag

A letöltött apk-t sikerült telepíteni, el is indul, majd kipróbálom. :C
Köszönöm mindenkinek a segítséget. :R
Nem hiszem hogy országonként más-más rendszert raknának rá, de nem igazán értem. Kicsomagoltam, és én állítottam be mindent az elejétől. Jött is egy frissítés mindjárt az elején ami települt is. A készülék COL-L29. Az EMUI is és a az Android verzió is 8.1.0. A Build 8.1.0.148(C432). Megnéztem a garancia érvényességét a weben a megadott linken is, a telefonon is, és mindkettő 2020.10.03 -ig érvényes garanciát írt.
Szóval mintha minden rendben lenne. Vagy mégsem? :F

kali: Igen C432

[ Szerkesztve ]

(#504) Black_Raven válasza Takvan (#503) üzenetére


Black_Raven
addikt

Biztosan rendben van. Valószinűleg az amúgyis törölhető appok hiányoznak valamiért, de semmi gond, amire szükséged van, feltelepited és kész. Eu-s a telefonod.

........Someone I never forget..Cs&E..nice trip my dears.

(#505) kali válasza Takvan (#503) üzenetére


kali
legenda

Akkor az rendben van.
Lehet, hogy gyári visszaállítás után alapban megjelennének a kívánt alkalmazások.

(#506) Prowler válasza Takvan (#503) üzenetére


Prowler
senior tag

Appgallery-ban keress rájuk, onnan tuti le tudod tölteni őket.

Mégane Coupe Williams F7R

(#507) Takvan válasza Prowler (#506) üzenetére


Takvan
tag

Hát ez az, hogy ott sem találtam.

(#508) Takvan válasza Black_Raven (#504) üzenetére


Takvan
tag

Hmmm... hiába sikerült telepíteni, nem működik. Nem küld jelet az infra. Letöltöttem egy sure nevű távirányítót, az működik, tehát nem a hardverrel van gond.
Ami kicsit furcsa, hogy azt hiszem kedden (2018.11.13) rendeltem, pénteken(16) kaptam meg, a garancia pedig 2020.10.03 -ig érvényes.

[ Szerkesztve ]

(#509) Black_Raven válasza Takvan (#508) üzenetére


Black_Raven
addikt

Ez érdekes, keress apkmirroron lévőt.Igaz én sem a gyárit használtam, már amelyik telómban volt infra. Akkor lehetne vissza küldött példány is. Nem volt ott hogy refurbished? mert a gari az eladás napján indulna. Azért lehet "akciós" Tényleg kéne egy Factory Reset, akkor kiderülne mi ez. De előtte menteni. Lehet nem is tudnál bejelentkezni utána..

[ Szerkesztve ]

........Someone I never forget..Cs&E..nice trip my dears.

(#510) Micsurin válasza Takvan (#508) üzenetére


Micsurin
veterán

Akkor az újracsomagolt lesz szerintem. :(
H8-cal is volt ilyen pl Euronicsból, ott majd 6 hónap hiányzott. :Y

Peace is a lie. There is only Passion. Through Passion I gain Strength. Through Strength I gain Power. Through Power I gain Victory. Through Victory my chains are Broken. The Force shall free me.

(#511) Takvan válasza Micsurin (#510) üzenetére


Takvan
tag

Főleg 64GB-os készülékek mellet volt olyan megjegyzés, hogy "Felbontott raktáron", de ennél nem. Meg nem is láttam semmi nyomát, hogy fel lett volna bontva. Mondjuk a doboznak csak az egyik vége volt leragasztva a forgalmazó címkéjével, azt én vágtam át, de máshol nem látszik ragasztás, vagy sérülés nyom. A telefon körbe volt fóliázva, nem látszott ujjlenyomat vagy hogy valaki kibontotta volna. Bár lehet csak alaposan letakarították?

(#512) Black_Raven válasza Takvan (#511) üzenetére


Black_Raven
addikt

Az bontott volt. A garinak napra stimmelnie kellene.Most néztem a sajátom, a HiCareban ugyanaz mint a gari papiron.

[ Szerkesztve ]

........Someone I never forget..Cs&E..nice trip my dears.

(#513) Takvan válasza Black_Raven (#512) üzenetére


Takvan
tag

Amit észrevettem, megnézve pár kicsomagoló videót, hogy nekem a dobozban lévő papír tasakban nem szilikontok volt, hanem garancia kártya, meg kis többnyelvű kézikönyv amiben magyar leírás is van.

(#514) Micsurin válasza Black_Raven (#512) üzenetére


Micsurin
veterán

Dettó H8, de a HiCare napra pontosan a T-Mobile számlával és a gari papírral pariban van.

@Takvan: Az bontott volt akkor. Ha hibátlan igazából nem nagy gáz.. gari van stb, nem nagy veszteség ~10nap. De én pl pont ezért nem csípem az Alzat és EMAG-ot... :(((

[ Szerkesztve ]

Peace is a lie. There is only Passion. Through Passion I gain Strength. Through Strength I gain Power. Through Power I gain Victory. Through Victory my chains are Broken. The Force shall free me.

(#515) Takvan válasza Micsurin (#514) üzenetére


Takvan
tag

Pontosabban kb. 1 hónap és 10 nap. Ez nem is hat meg annyira. Egyébként hibátlannak tűnik a készülék, bár mindent még nem próbáltam. Viszont nem tudom hogy akkor a gyári appok közül még mi hiányzik és honnét fogom tudni pótolni, mert eddig az okos vezérlővel próbálkoztam, de nem jött össze, a party módot egyelőre nem tudtam letölteni sem. Talán nagyon fontos dolgok nem hiányoznak. Nem tudom egy alaphelyzetbe állítás segítene-e, mert szerintem onnét indult. Tehát bekapcs után ország választás, stb.

(#516) kali válasza Takvan (#515) üzenetére


kali
legenda

Ha számlád, jótállási jegyed van a telefonhoz, akkor nem kell különösebben foglalkoznod azzal, amely dátumot kiír a weboldal...stb., mert rád nézve nem az a mérvadó, hanem a vásárlás/átvétel tényleges dátuma, amit a kapcsolódó iratokkal tudsz igazolni.

[ Szerkesztve ]

(#517) Takvan válasza kali (#516) üzenetére


Takvan
tag

Ahogy néztem a 2 év garanciát az Alza intézi, tehát a számla dátumától indul, csak kicsit furcsállom. Főleg az alkalmazás hiányokat.

(#518) pogi1 válasza Honor_HU (#480) üzenetére


pogi1
tag

Tisztelt Honor_Hu!
Tisztelettel kérdezném hogy sikerűlt e megoldást találni a Honor 10 Magyar nyelvű felhasználói útmutató ügyében?

(#519) Takvan válasza Takvan (#517) üzenetére


Takvan
tag

Csupa jó hír! :DD
Gyári alaphelyzetbe állítás után megvannak a hiányzó alkalmazások, okos vezérlő is tökéletesen működik.
Telefonon beszéltem az ügyfélszolgálattal. A garanciaidő eltérésre nem tudott mit mondani, de a számla dátumától él. Mivel az Alza -tól rendeltem azt mondta a garanciát nem tudom itthon érvényesíteni. Kb. erre számítottam az Alza -n olvasott infok alapján.
Viszont 3 perc múlva felhívott ugyanaz az ügyintéző, hogy jobban utánanézett, és igaz hogy Cseh nagykerből származik a telefon, de mivel hivatalos viszonteladó így Magyarországon is érvényes rá a 2 év gyári garancia.
:C
Hogy őszinte legyek nem szívesen küldtem volna vissza.

Szóval pillanatnyilag elégedett vagyok a telefonnal és az ügyfélszolgálattal is. :R
Remélem így is marad...

(#520) pogi1 válasza Takvan (#519) üzenetére


pogi1
tag

:C

(#521) zsida.kornel


zsida.kornel
tag

Sziasztok!
Valakinek már sikerült a 4G+ -t feléleszteni a Honor készülékén? Huaweieken van egy beálítás a mobilhálózatok/haladó fül alatt, honoroknál ez a beálítás nincs ott, a Honor magyarországtól azt az infót kaptam hogy ettől még működnie kell, csak a Honor telefonok nem támogatják a manuális ki-be kapcsolgatását. De nekem ott sem megy 4G+ hálózaton ahol mindenki másnak igen. (Honor View 10 (c432)/Telenor HelloData) valaki valami ötlet?

(#522) kali válasza zsida.kornel (#521) üzenetére


kali
legenda

Szia,

Tudja és kezeli, de nem mindig jelzi ki külön a 4G+ hálózatot, akkor is csak 4G jel van bizonyos esetekben, ha épp 4G+ hálózaton lóg a készülék.
Régebben minden esetben jelezték külön a 4G+ hálózatot a megfelelő Huawei/Honor készülékek, de aztán változott a dolog szoftveresen, az ok elég összetett, szolgáltató függvénye is, hogy milyen hálózatok vannak összefogva és miként.
Nekem Mate 10 Pro volt (a feleségemnek View 10 van jelenleg is), tettem bele Vodafone SIM kártyát, kijelezte a 4G+ hálózatot, 2CA-n mértem 110 Mnps-ot, aztán a Telekomos SIM kártyával csak 4G kijelzés, de valójában 3CA 4G+ hálózat (ami csak a Telekomnál van, ők már sok helyen összefognak három sávot, a többi szolgáltató csak kettőt maximum), amin mértem 300 Mbps feletti sebességet (tettem is be róla képet a Telekom mobilos és a telefon topikjába).
A fentiekből látszik, hogy nem arról van szó, miszerint a telefon vagy a Telekom nem tudná a 4G+ hálózatot, mind a kettőnél adott a gyakorlatban, csak a kijelzés nem valósul meg hozzá a telefonon, mert más módon és értékekkel van összevonva a hálózat (nem csak az számít, hogy eltérő 800, 1800 2600 MHz, hanem az is, miszerint azoknál hány MHz a sávszélesség, 10, 20 MHz...stb.)
Bizonyos Huawei telefonokon az LTE nagy sebességű mód kapcsoló adott, de az nem a 4G+ hálózathoz kell, hanem a valóban gyors, Cat16 és Cat18 módokhoz például, azt viszont kihasználni még nem lehet, hiszen 1024 és 1200 Mbps-ról beszélünk.
Magyarországon jelenleg a Telekomnak a leggyorsabb hálózata 3CA 450 Mbps, a Telenornak és a Vodafone-nak pedig 2CA 300 Mbps.
Azért írtam, hogy összetett dolog ez a telefonon történő 4G+ kijelzés, mert gyártó függvénye is, erre is írok példát: Mate 10 Pro, Telekom SIM kártya, 3CA hálózat - ahol a 300 Mbps feletti 4G+ sebességet mértem -, tehát valójában 4G+ hálózat, de a telefon csak 4G-t ír ki, azonos helyen és SIM kártyával a Note9 már kijelzi a 4G+ hálózatot, mert annál a gyártónál másként paraméterezték a MHz...stb alapján.

[ Szerkesztve ]

(#523) zsida.kornel válasza kali (#522) üzenetére


zsida.kornel
tag

Én folyamatosan nézem NetMonster-ben, nem az ikonra hagyatkozom, hogy milyen frekvenciákat használ, de semmilyen körülmények között sem láttam még több frekin lógni :F az a baj hogy városban ahol sokan használják leesik 20megabitre a letöltés, mert viszonylag leterhelt a hálózat. Vidéken ahol nem az de van 4g max térerő melett ott 130-140megabit a sávszélesség. Azért nehogy már egy a hegyekben jobb legyen mint a városban :W

[ Szerkesztve ]

(#524) kali válasza zsida.kornel (#523) üzenetére


kali
legenda

Az alkalmazást nem használtam még a gyakorlatban, így nem ismerem a kiértékelés és a kijelzés módját.
A Telenor hálózata közismerten problémás sebesség szempontjából sok (sűrűn lakott vagy látogatott) helyen, nem véletlenül zárta le a Hello Data korlátlan díjcsomagot a szolgáltató (újonnan nem lehet már előfizetni rá, azok használhatják még valameddig, akik korábban megtették azt).
A telefonodban Cat18 1200/150 Mbps sebességre képes 3CA (3 hálózat összefogására alkalmas) modul van és ha adottak a feltételek (a szolgáltató hálózata által is), akkor működnie kellene a 4G+ módnak.
Ha az általad írt alkalmazás alkalmas a megfelelő kiértékelésre és kijelzésre, akkor annak is jeleznie kellene.
Annyi, hogy érdemes megfelelő adatforgalom mellett ellenőrizni, mert takarékossági okokból visszaállhat csak egy hálózatos 4G módra a készülék, ha nincs mérvadó adatforgalom.

[ Szerkesztve ]

(#525) st3v3np3t3r válasza kali (#524) üzenetére


st3v3np3t3r
addikt
LOGOUT blog (1)

nekem anno BP-en jelezte a V20am telekomos simmel,hogy 4G+,pedig 500megás dominós netem volt,ami köztudott sóherség a telekom a telekom részérôl,hogy csak 30mbites netet enged a feltöltősöknek..

 iPhone 11 64GB // Huawei Matebook D15 R7 // LG 55 UHD TV // XBoX OneS All Digital // Digi500+Telekom Optika 2G/1G // Telekom IPTV // PH! app a GPlay áruházban // Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...

(#526) kali válasza st3v3np3t3r (#525) üzenetére


kali
legenda

Igen, a Domino esetén még most is adott a 30/10 Mbps korlát, de más tekintetben nincs leszabályozás, ha elérhető két vagy három összefogott hálózat, azt feltöltőssel is igénybe lehet venni, bár a sebesség nem indokolja, de a kapcsolat minősége tekintetében úgy is jelenthet előnyt.
A Mate 9 a megjelenés után egy ideig a Telekom hálózatán is kijelezte külön a 4G+ kapcsolatot, akkor volt abban nekem is Domino SIM és azzal is működött, de aztán egy firmware frissítés után már csak 4G kijelzés lett 4G+ hálón is és azóta mondhatni minden Huawei/Honor készülék csak 4G-t jelez a valójában 4G+ eléréskor is.
Ezen mondjuk a gyártó is elgondolkodhatna, mert vannak nem annyira hozzáértők, akik csak a szemüknek hisznek és itt a fórumon is olvasni olyat, miszerint azért váltottak Samsung...stb. telefonra, mert a Huawei/Honor készülékeken nem láttak (Telekom hálózaton) 4G+ kijelzést ott, ahol más gyártójú telefonokkal igen, ebből pedig arra következtettek, hogy a Huawei/Honor nem tudja (holott igen).

(#527) nrg_52 válasza kali (#526) üzenetére


nrg_52
őstag

Hat aki csak ezert valt samsungra, az mondjuk meg is erdemli... 😂😂😂

[ Szerkesztve ]

Ma próbáltam jobb ember lenni, de a világ nem hagyja.

(#528) kali válasza nrg_52 (#527) üzenetére


kali
legenda

Mondanám, hogy jogos, de valakinek ez is fontos, sőt, ettől cifrábbakat is olvasni néha akár itt a fórumon is.

(#529) nrg_52 válasza kali (#528) üzenetére


nrg_52
őstag

Hat egeszsegukre. Nekem az itthoni netem is "csak" 120 Mbit es az is untig eleg mindenre. Mobilra a negyede is boven sok. Dehat valakit a szamok is erdekelnek, kicsit olyan ez, mint az antutu pontszamok szerintem.

[ Szerkesztve ]

Ma próbáltam jobb ember lenni, de a világ nem hagyja.

(#530) zsida.kornel


zsida.kornel
tag

Engem annyira nem zavar hogy nincs meg a sebesség, csak piszkálja a fantáziám hogy esetleg mennyivel lenne jobb, és hogy mi oka van hogy nem megy. Telenornál azt mondták az is lehet hogy nincs szerződésük a honorral így az ilyen tipusokon nem elérhető a hálózatok összefűzése.
Köszi az infót mindenkinek :R

(#531) zsida.kornel


zsida.kornel
tag

Hozzáteszem van telekomos simem is, azzal is csak 800 vagy 1800mhz-en megy ha jól emlékszem.

(#532) kali válasza zsida.kornel (#530) üzenetére


kali
legenda

Mindig meglep - pedig nem kellene -, hogy a Telenornál milyen zöldségéket tudnak kitalálni és mondani...

(#533) Honor_HU válasza pogi1 (#518) üzenetére


Honor_HU
Hivatalos

Szia,

Nem felejtettünk el, viszont jelenleg a Huawei-nél van a labda, hogy továbbítsák nekünk az adatokat, akkor küldök itt is, és feltöltjük a magyar Honor-honlapra is. :)

(#534) bigalli válasza zsida.kornel (#521) üzenetére


bigalli
csendes tag

Erre gondoltál, mert nekem ez Honor 10 en működik

Honor 10 Green 128GB - Android 8.1.0 / Honor 8 Gold 64GB

(#535) goop válasza zsida.kornel (#521) üzenetére


goop
őstag

A honor 8 és honor 9 biztos, hogy nem tudja a 4G+ t. Magyarország és Európa nagy részén olyan a 4G+ megvalósítása amit a honor nem tud, mivel más módon működne.

(#536) Prowler


Prowler
senior tag

View 10 is tudja a 4G+ módot, habár eddig csak egyszer láttam a kijelzőn, svédországi kirándulásom során.
Angliában ahol élek "csak" 4G hálózatot használ a készülék.

Mégane Coupe Williams F7R

(#537) pogi1 válasza Honor_HU (#533) üzenetére


pogi1
tag

Előre is köszönöm a segítségedet! :R

(#538) kali válasza goop (#535) üzenetére


kali
legenda

A Honor 9-et nem néztem, de a Honor 8-at igen (mert volt a feleségemnek korábban) és az bár papíron Cat6 300 Mbps 2CA, viszont csak Intra-Band, amit kevés helyen használnak, nálunk sem például. (Inter-Band kellene.)
A Honor 10 és a View 10 esetén már nincs ilyen jellegű korlátozás, így kezeli az összevont hálózatokat, csak annak a kijelzése nem mindig valósul meg külön - a szolgáltató, illetve szolgáltatás függvénye is, hogy a hálózat milyen értékeket és információkat küld a készülékre.

[ Szerkesztve ]

(#539) goop válasza kali (#538) üzenetére


goop
őstag

Tudom, beszéltük is anno a honor 8 kapcsán, utána cseréltem a honor 9 re, de ez sem tudja. De pl. asszony p10-e meg tudja, csak nem jelzi ki külön.

[ Szerkesztve ]

(#540) zsida.kornel válasza bigalli (#534) üzenetére


zsida.kornel
tag

Nem kellet bekapcsolni semmit csak beletetted a kártyát és már ment is?

(#541) D@niel


D@niel
addikt

több, mint két hete írtam egy szakmai üzenetet a @Honor_HU-nak, a mai napig nem kaptam választ

Hominem te esse memento_🖋️

(#542) zsida.kornel


zsida.kornel
tag

UPDATE: egy pillanatra láttam a netmonster status bar-os kis ikonját hogy a frekvencia helyett 2cc-t írt. Térerő 800mhz-en és 1800-on is max. Szerintem valami szoftveres baki lehet de már nincs kedvem foglalkozni vele, ha kijon az emui 9 nyomok neki egy teljes resetet.

(#543) zsida.kornel


zsida.kornel
tag

Még figyeltem kicsit, és észrevettem hogy mikor kiérek a városból, és átvált a 4g-m 1800mhz-ről 800mhz-re akkor van egy 5 másoperces idősík mikor mindkét frekvenciát használja, és akkor írja nekem az app hogy két frekvenciát használok, de ugye amint átál 800mhz-re eldobja az 1800-ast.

(#544) zsida.kornel


zsida.kornel
tag

Csináltam képernyőfelvételt, ha valakinek van esetleg ötlete privátba írjon rám és elküldöm a felvételt.

(#545) Long1


Long1
csendes tag

Kedves Honor_HU,

Érdeklődnék, hogy az önök által forgalmazott Honor Band 4 tud-e magyarul, van-e benne NFC és milyen színekben érhető el? Válaszát előre is köszönöm.

(#546) Honor_HU válasza Long1 (#545) üzenetére


Honor_HU
Hivatalos

Szia,

NFC van benne, magyar nyelv pedig a hozzá tartozó okostelefonos szoftverben van, maga az óra inkább grafikus alapú, aligha van rajta mit olvasni. Feketében, kékben és rózsaszínben vehető meg.

(#547) Long1 válasza Honor_HU (#546) üzenetére


Long1
csendes tag

Köszönöm a választ. Azt tudom, hogy leginkább grafikus alapú de, azért az ikonok alatt felírat is látható. Na most ez a legtöbb youtube videón kínai. :C Remélem a Magyarországon forgalmazott verzióban ez legalább angol lesz ha már nem is magyar. Nem mindegy hogy pl. a napnál mit ír ki (szerda vagy wednesday vagy 星期三 ). Sajnos az utolsót nem igazán értem. :DD

(#548) kali válasza Long1 (#547) üzenetére


kali
legenda

Szia,

Ha megfelelő (hivatalos hazai) forgalmazótól vásárolsz, akkor alapesetben angol nyelvű lesz az óra által kiírt szöveg.
Amennyiben olyan régióból kerül beszerzésre (olyan külföldi rendelés, vagy hazai üzlet, de nem hivatalos beszerzés és meghatározott országokból rendelik, hozatják be), ahol kínai az alap, úgy alapesetben kínai lesz, de ha a csatlakoztatott telefont angol nyelvre állítod, akkor az óra is angolul kommunikál, viszont ha például magyar nyelven fut a telefon, akkor az óra kínaiul fog.

[ Szerkesztve ]

(#549) Lackooo84 válasza Long1 (#547) üzenetére


Lackooo84
veterán

Azért durva, hogy lassan 2019-ben még mindig ott tartunk, hogy az ország nyelve ahol forgalmazva van a termék még mindig hiányzik a készülékekből. Pláne ilyen okosóránál nem értem, ahol aztán pár szóról van szó... :DDD

The Truth is out there...

(#550) kali válasza Lackooo84 (#549) üzenetére


kali
legenda

Vannak azért dicséretes hozzáállású gyártók, ahol a kisebb országok nyelve is adott már az okosórák esetén is - ilyen például a Samsung, tesz azokba magyart is -, de a Huawei/Honor nem foglalkozik ezzel, reméljük mondható úgy, hogy még...

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Nagy Honor topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.