Hirdetés

2023. május 29., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Kotomicuki


Kotomicuki
senior tag

Ha nem lenne veszélyes az emberiségre, akkor miért fejlesztenék?!
Eddig minden egyes nagyobb jelentőségű találmány átírta az addigi társadalmi struktúrát..., ez majd végleg lenullázza azt, hiszen képes lesz rá, mert ez a szerepe!

A regisztrációdat véglegesen kitiltottuk a következő ok miatt: III.10.8 Üdvözlettel: PROHARDVER!

(#2) Lewzke


Lewzke
őstag

Nem lehet, hogy ezzel csak piaci influencer beszólást végzett? A GPT híráradat után kipróbáltam mit tud ez a chat-bot és az én Turing tesztemen úgy megbukott, mint a huzat. Egyszerűen nem információkat kell kérdezni tőle, hanem személyes dolgokat és létkérdéseket. Ha ezekben emberi válasz fog jönni, akkor azt fogja jelenteni, hogy jó imitálója az emberi válaszoknak, de akkor sem lesz öntudata egy ilyen botnak, mert a tudat az nem puszta komputáció, legalábbis eddig nem sikerült megmagyarázni semmiféle komputációval. Ez fizikai képtelenség. Ez olyan, mintha szimulálnál egy vesét és azt várod, hogy az asztalodra vizel. Nyilván, ha imitációt végez és intelligensebb döntéseket tud hozni, mint az ember, akkor veszélyt jelent az AI, de öntudat nélkül fog az megtörténni. Jelenleg csak az tudjuk, hogy élőlényeknek van öntudatuk és nem a számolásnak. Régóta van hatalmas számítási kapacitásunk, de nem történt még AI szingularitás.

[ Szerkesztve ]

(#3) joghurt


joghurt
addikt

Az emberiségre sokkal veszélyesebb a közösségi média, azzal mégsincs ideje leállni?

@Lewzke: Az én Turing-tesztemen az emberi népesség legalább fele megbukna. :DDD

A tej élet, erő, egészség.

(#4) <Adamsky> válasza joghurt (#3) üzenetére


<Adamsky>
veterán

" ... az emberi népesség legalább fele megbukna. :DDD "
Épp ezt akartam én is írni, hogy már ezek a kezdeti AI-k és értelmesebbek pár "híres embernél", szóval tényleg itt az ideje visszafogni a fejlesztést...

[ Szerkesztve ]

(#5) túróslaptop1


túróslaptop1
csendes tag

Pont tegnap regeltem és kb egy fejlettebb netes keresőnek felel meg ez a cucc. Ami tetszik hogy gyakorlatilag reklám mentes és csak akkor ad konkrét termék ajánlást ha részletes specifikációval kéred tőle. Sajnos cikkszám és gyártómegjelöléssel nem tudtam alternatívákat kicsikarni belőle. :(

(#6) Fred23


Fred23
nagyúr

ChatGPT, Elon Musk szerinted mennyi pénzt fog veszíteni a következő 10 évben az AI-rendszerek fejlődése miatt? :D

(#7) catlaca válasza <Adamsky> (#4) üzenetére


catlaca
senior tag

Asszem akkor lenne a legveszélyesebb bármely AI, ha valóban emberként kezdene gondolkodni. Abszolút kiszámíthatatlan, illogikus, gonosz, teremtmények előállítása jelenleg is akadálytalanul folyik biológiai úton. Fölösleges mesterségesen előállítani, a jövő sztálinkái és hitlerkéi már az óvodában totyognak.
Amitől a maszk félék tartanak, az egy egész másféle intelligencia, ami mondjuk öntudatra ébredve, szembesülve a teremtők nem épp magasztos tevékenységével a kapzsi kis mancsukra csapna. Hja álmok! :DDD

[ Szerkesztve ]

“Hülyeségre nincs diéta” (Rejtő Jenő)

(#8) NandoXXL


NandoXXL
senior tag

Miért is veszélyes az AI? Mert az emberiség nagy része szellemileg retardált, fogyatékos, a másik része meg gonosz, önző.. Tisztelet a kivételnek! Az emberek minimális része fogja fel: parazitaként viselkedve, a gazdatestet pusztítjuk el a földet.. Ez ellen tenni kellene.. Nos, amint az AI erre rájön, joggal veszélyben érzi majd létezését... Úgy fogja elpusztítani a neki örvendő alsóbb rendű létformát, mint mi tettük más fajokkal. (vagy ahogy a városokban írtják a patkányt) Meg fog dögleni a többség, már csak a klíma változás miatt is, nos logikailag mi egy hiba vagyunk, remélem egyszer fejlettebb társadalom leszünk, méltók az életre, ez által talán az AI val is harmóniában élhetünk.

[ Szerkesztve ]

(#9) konzumpro


konzumpro
senior tag

Konzervatív "logikával" tényleg veszélyes, képes és érvekkel támasztja alá hogy jobb demokráciában élni mint az oligarchátusban, kellemetlen lehet olyan embereknek akik már jól kialakították az univerzum törvényeivel szembemenő világukat.

(#10) ceia


ceia
őstag

Ha a Musk gyűlölet fájna.. és ezt a baloldali politikusok hozták létre bennetek.
Teljesen igaza van, mert bizonyos szinten, és felhasználásokban valóban veszélyt jelenthet az AI. Nem mindegy, hogy mi az. Automata beparkolásban teljesen jó lehet, de az autó vezetésében, inkább ne. Az ilyen chat programokban, keresőmotorokban miért ne, de nem olyan dolgokban, ahol az ember testi épségét, vagy akár életét veszélyeztetheti. Tárgyak tervezésében, videójátékokban, személyi asszisztensnek jó, de nem szeretném, ha átvenné a színészek, hírolvasók, műsorvezetők, időjárásjelentők helyét. Információsnak kiváló. Nem egy fáradékony hölgy ülne egy fülkében, hanem egy terminál egy AI hölgyike arcával, aki mindig kedvesen, mosolygósan, és ügyesen megkeresné nekem az információt.
Ugyanakkor, ha Musk veszélyesnek tartja, megkérdezném tőle, hogy az önvezető autóit mi vezeti?

        it's more fun to compute

(#11) Kasya


Kasya
nagyúr

Ha le lennék maradva a technológiával, ami komoly versenytársam lehet, én is ezt mondanám.

(#12) Pug


Pug
veterán

Újabb Musk gyöngyszem...
Annak a szájából, aki éppen emberi agyba ültetendő interfészen dolgozik.

Annyi a problémája, hogy erről a vonatról most kicsit lekésett.

(#13) Reggie0 válasza ceia (#10) üzenetére


Reggie0
félisten

"Tárgyak tervezésében, videójátékokban, személyi asszisztensnek jó, de nem szeretném, ha átvenné a színészek, hírolvasók, műsorvezetők, időjárásjelentők helyét"

Szegenyeknek nehogy vegul vmi hasznos munkat kelljen vallalni :)

[ Szerkesztve ]

(#14) tha_answer


tha_answer
őstag

Az AI kepes megvaltoztatni a status quot.
Ettol felnek.
Teljesen biztos, hogy tovabb nyomjak gozerovel, hulye aki leall.

[ Szerkesztve ]

(#15) Tasunkó


Tasunkó
aktív tag

Nagy mágus ez Musk. Tudja, hogyha komolyan akarja vetetni a saját ChatGPT-jét, akkor először ijesztgetni kell vele. A legtöbb embernek az intelligencia teljesen ismeretlen fogalom, és amit nem ismerünk, attól általában félünk, ergó ha nem félünk tőle, az nem lesz intelligens.

Kérek egy számot a jútútú

(#16) ViZion


ViZion
félisten

Az emberiség zseniálisan tud bármit IS rossz célokra használni, szal. ez nem lehet érv a leállásra. Meg ugye azt is nézzük má', hogy ki mondja. Jó dolgokat akar Musk, de azért neki a pénz az első...

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#17) Diabolis


Diabolis
tag
LOGOUT blog

A ChatGPT a "saját bevallása" szerint is egy fejlett adatelemző algoritmus. Érzelmekre és kreativitásra nem képes ("ő" válaszolta). Ettől még nem kellene félni.
Viszont olyat is láttunk már, amikor valami jól indult, de utána...
Nagyon szép és nagyon jó lenne ha az AI-t keretek közé lehetne szorítani (erről egyébként érdemes megkérdezni), de ezt a keretet újra emberek határoznák meg, nem minden részrehajlástól mentesen.
Egy esetleges bizottság összetételét pedig megint csak vitákat generálna.
Ahogy a demokráciához, úgy az AI-hoz sem vagyunk elég fejlettek (mint emberiség, összesen). Szerintem.

Ha beülsz a volán mögé, és azt érzed otthon vagy, ne gondolkodj, vedd meg! De ha leparkoltál vele és nem nézel vissza rá, rossz autót vettél.

(#18) Brian411 válasza NandoXXL (#8) üzenetére


Brian411
csendes tag

Vagy nem eltörölni fog minket, csak asszimilálni/felhasználni, mert bio-robotként hasznára is válhatnánk, lásd: Upgrade, Mátrix, Star Trekben a borgok. Bármi jön, objektívan ennél csak jobb lehet, még ha az emberi fajnak vagy nekünk szubjektíven szarabb is lesz. Ha a bolygó szipolyozását meg akarnánk állítani, súlyos áldozatokat kellene hozni, pl turizmus azonnali és teljes leállítása.

(#19) totron válasza Diabolis (#17) üzenetére


totron
őstag

Sarkított példával: ha túl sok emberi gennység kerül belé, rád kapcsolja a lélegeztetőgépet, nem lesz időd félni sem (de legalább nem stresszeltél sokat).

A emberiség a veszélyes ha gondolatok érdemi befogadása kizárólag próféták szájából megy. Nem mintha régen másként lett volna ez, csak sikerülhetett volna már kinőni.

(#20) Diabolis válasza totron (#19) üzenetére


Diabolis
tag
LOGOUT blog

Nem ha, amikor. Bár igazán intelligens akkor lenne, ha a teremtői baromságait le tudná vetkőzni.
De emberség nélkül valószínűleg kiírtaná az emberiséget, némi tanulmányozás után...

Ha beülsz a volán mögé, és azt érzed otthon vagy, ne gondolkodj, vedd meg! De ha leparkoltál vele és nem nézel vissza rá, rossz autót vettél.

(#21) stellaz


stellaz
őstag

Amikor valami nagyon nagy retardáltságot ír az Ai, akkor én mindig megdicsérem, hogy milyen ügyes, remélem ezeket a visszajelzéseket is figyelembe veszi :)

(#22) totron válasza Diabolis (#20) üzenetére


totron
őstag

Kérdés hogy az emberség és teremtői baromság mennyiben differenciálható fogalmak a szemében. Ha egyre megy, megszívtuk.

(#15) Tasunkó, ergó ha nem félünk tőle, az nem lesz intelligens.
Így az irányítás is ellenállás nélkül el- és befogadható?

(#23) Donki Hóte


Donki Hóte
veterán

Megkérdeztem a Chat-GPT-t a hírrel kapcsolatban. Azt válaszolta, hogy

Az AI szerint ideje leállni, Musk veszélyes az emberiségre :K

Ha édesapám még élne, akkor most biztosan azt mondaná: A francba!

(#24) joghurt


joghurt
addikt

A GPT-4-től megkérdezték, milyen új mentális betegségek alakulhatnak ki a jövőben az AI használatától. :DDD

A tej élet, erő, egészség.

(#25) podtibi


podtibi
aktív tag

Állítsuk meg az ai-t. Hat hónapra.

Kiváló megoldás a véglegesítés helyett. xD

[ Szerkesztve ]

Aláírás: Ezt inkább rád bízom.

(#26) túróslaptop1


túróslaptop1
csendes tag

Úgy érzem túl sok sci-fi-t nézett egy két hozzászóló... :))

(#27) Tasunkó válasza totron (#22) üzenetére


Tasunkó
aktív tag

A nyilvánvaló hibák ellenére, bizalmat szavaznak a chatprogramjának, ha valami félelmetesre képes hatalomként marketingeli. Ilyen értelemben igen, kisebb ellenállás, nagyobb elfogadás, szóval jó pilot-produkció. Szövegtermelőként nézve az AI-re, mert mesterséges intelligenciaként vlszeg éppolyan távol vagyunk mint 20 éve, látom arról beszélgettek, de földhöz ragadt értelemben gondoltam.

Kérek egy számot a jútútú

(#28) nozs23


nozs23
őstag

Translation: az utóbbi hónapokban nem -csak- rólam és a Twitter nevű szarkupacról szólnak a hírek, úgyhogy tökre ki vagyok -sírós emoji-.

(#29) NandoXXL válasza Brian411 (#18) üzenetére


NandoXXL
senior tag

Fő az optimizmus. A félelmetes, hogy ránk is hasonlíthat, akkor pedig érzelmi alapon hozhat döntést. Azaz bármi is megtörténhet, akár az életet is kiírthatja szilicium stb. alapuvá téve a létezést. De a többség mint látjuk birka módjára sétál/nyaral a vágóhíd felé. :D A többieknek, még valódi törvényeink sincsenek, mert megkerülhető jó részük, különböző módon értelmezve, másképp ítélkezve..Minden a szabályok megkerüléséről szól, ez pedig könnyen jelenthet egy felmentést egy AI számára (kiskorúnak képzeli magát nem büntethető.. illetve rá másképp vonatkoznak a szabályok, felmentő körülmények, nincs tanú stb. vagy csak 2/3 oszt volt nincs demokrácia)

(#30) Diabolis válasza Donki Hóte (#23) üzenetére


Diabolis
tag
LOGOUT blog

Nekem azt írta a linkre, hogy álhír :DD

Ha beülsz a volán mögé, és azt érzed otthon vagy, ne gondolkodj, vedd meg! De ha leparkoltál vele és nem nézel vissza rá, rossz autót vettél.

(#31) BaJaZo válasza Fred23 (#6) üzenetére


BaJaZo
tag

Sokat. Szerintem Musk attól fél, hogy másik cég csinálja meg az igazi önvezető gépkocsit, amivel ők évek óta csak szenvednek, hitegetnek.
Persze ettől függetlenül van ok az aggodalomra, ugyakkor a technikai fejlődést betiltani nem lehet... Ha mégis, akkor majd Kinában úgyis megcsinálják. :)

[ Szerkesztve ]

(#32) vicze1


vicze1
félisten

Hm ez ugyanaz a Musk, akinek a cége egy AI robot fejleszt?
Tuti biztos nem a lemaradás a probléma, becs szó... ;)

(#33) Reggie0 válasza vicze1 (#32) üzenetére


Reggie0
félisten

Az mas. Ok azt a jo AI-t fejlesztik, amelyik majd megvedenek a gonosz AI-ktol :D

[ Szerkesztve ]

(#34) Plazmacucci


Plazmacucci
félisten

Persze, hogy kinyitja a száját, nekik egy önvezető kocsi se megy a világ összes pénzéből, és mivel médiaribanckodásból él már egy ideje, muszáj volt reflektálnia az AI divathullámra.

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#35) BaJaZo válasza vicze1 (#32) üzenetére


BaJaZo
tag

Ez ugyanúgy fog működni, mint az "önvezető" autó?

[ Szerkesztve ]

(#36) Cannabis7


Cannabis7
senior tag

hát sok sikert, szerintem még soha semmilyen fejlődést nem siekrült leállítani.
Mjad ha lesz katasztrófa akkor tanul belpőle az emberiség, és csinálja jobban.
Jelenleg attól nem tartok, hogy egy Ai átveszi az uralmat minden felet, értem a félelmeket, hogyha egy tleg inteligens, öntanuló, gondolkodó AI létrejön, akkor lehet hogy nem tudjuk kordában tartani, azért ettől jelenlge még nagyon nagyon messze vagyunk.

(#37) Izland` válasza vicze1 (#32) üzenetére


Izland`
tag

+1
Rögtön ilyesmit sejtettem én is a háttérben.

(Aztán lehet pár év múlva valamelyik itthoni kütyü tesz el láb alól. ;])

(#38) atok666 válasza Kasya (#11) üzenetére


atok666
őstag

Pedig Musk ugye az egyik alapitoja az OpenAI-nak.

Atok

(#39) Diabolis


Diabolis
tag
LOGOUT blog

Megkérdeztem az érintettet :
Elon Musk megfelelő ember lenne EGY AI felügyeleti tanácsba?

-
Elon Musk bizonyos szempontból megfelelő ember lehetne egy AI felügyeleti tanácsban, mivel rendelkezik tapasztalattal és érdeklődéssel az AI és az automatizálás terén. Azonban fontos megjegyezni, hogy az AI felügyeleti tanácsban résztvevő személyeknek számos más jellemzővel és képességgel is rendelkezniük kell.
Az AI felügyeleti tanácsokban általában olyan szakemberek vesznek részt, akik rendelkeznek széleskörű szakmai ismeretekkel és tapasztalatokkal az AI területén, és akik képesek értékelni az AI-k rendszereit, azok biztonságát, hatékonyságát és etikai szempontjait.
Emellett fontos, hogy a tanács tagjai képesek legyenek hatékonyan kommunikálni, együttműködni és döntéseket hozni a csapatban.
Bár Elon Musk rendelkezik bizonyos tapasztalatokkal és érdeklődéssel az AI terén, azonban nem feltétlenül számít szakértőnek ezen a területen, és nem feltétlenül rendelkezik azokkal a készségekkel, amelyek szükségesek ahhoz, hogy hatékonyan működjön egy AI felügyeleti tanácsban. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem lenne képes hatékonyan hozzájárulni egy ilyen tanács munkájához, ha a csapat többi tagjával együttműködve dolgozik.

Ha beülsz a volán mögé, és azt érzed otthon vagy, ne gondolkodj, vedd meg! De ha leparkoltál vele és nem nézel vissza rá, rossz autót vettél.

(#40) arnyekxxx válasza túróslaptop1 (#5) üzenetére


arnyekxxx
veterán

Fejlettebb? Akkora baromságokat be tud kamuzni teljes komolysággal mintha tényleg tudná a jó választ, hogy feláll az ember hátán a szőr.

(#41) ddekany


ddekany
veterán

1) Lényegtelen itt Musk, és hogy ő épp kire féltékeny (ha az). Nézzétek meg, hányan is kik írták alá még.

2) Az önvezetés más jellegű AI, és erősebben specializált is. Mert ott a hardver ára és fogyasztása (és mérete) közelébe sem lehet egy ChatGPT-jellegű rendszerének.

3) Akár milyen buta/betépett most a ChatGPT, Midjourney, stb., az azért látszik, hogy az alapelv működik, és hogy még tud javulni bőven (nem tudjuk hol a plafon). Szóval lehet gúnyolni, de ezért én fosnék is a helyetekben, hogy hova fog ez elérni, akár pár év alatt.

4) Nem kell öntudatra ébredt szuperakármi, hogy akkor felfordulás legyen, amihez képest a COVID + Ukrajna vicc voltak. Elég ha túl hatékony eszköz valami pár dologra...

5) Szép papír, de ha ezt a féket nem lehet kikényszeríteni mindenkire nézve, akinek erre megvannak az anyagiak, akkor nem fog működni. Mert akkor mindenki más csak vesztes pozícióba teszi magát, és így végül ők is visszaszálnak a versengésbe. Mi van pl. az olyan államokkal, aki kevésbé gátlásosak... Kértlem, hogy az amerikai állami szervek bevárják őket.

[ Szerkesztve ]

(#42) BaJaZo


BaJaZo
tag

Komoly probléma akkor lesz amikor kvantum számitógépen is müködik a mesterséges intelligencia. Ekkor olyan drámai módon felgyorsulhat a sebessége és teljesitménye, hogy az már valóban veszélyes lehet. Bár ki tudja, lehet, hogy ez menti meg az emberiséget, mert valljuk be öszintén: egyre kilátástalanabb a jövő... Egy sci-fi film alaptémájának nem is olyan rossz gondolat.

(#43) Noukoum


Noukoum
veterán

Na ha a kommentelők csak Musk személyere tudnak reagálni és arra nem amit mondott akkor már előre tudom hogy tuti igaza van.;]

„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”

(#44) moleculez válasza Pug (#12) üzenetére


moleculez
veterán

Jaja elflashelt anTwitterrel (új játék a gyereknek), közben többiek piacra dobtak ezt-azt, persze hogy odaszól hogy várják már meg.

OpenAI Codex (programozó segéd): pseudo code megírom mit akarok, azmeg adja nekem a python kódot🤷‍♂️ Jah h nem működik, hooman majd kijavicsa'... Mondjuk egyszerűbb volt azt refactorálni, mint nulláról írni, de na'

Kevés elmélet lett annyira alátámasztva, mint a Dunning - Kruger effektus.

(#45) janeszgol


janeszgol
félisten

A Skynet sem veszélyesebb, mint Musk a hülyeségeivel.

(#46) Darmol


Darmol
senior tag

Nem az AI-tól kell félni, az csak egy eszköz. Az emberek azok akik az eszközt használják.

A vérem piros. A sznoboké kék. Zöld a szörnyeké. avagy "Én annyira nagyon irigyellek téged, hogy beszélhetsz velem."

(#47) catlaca válasza ceia (#10) üzenetére


catlaca
senior tag

Most tényleg? Balról gyűlölik mászkot?
Szerintem inkább félnek tőle jobbról balról. Jól meg kell nézni a püffedt bogrács fejét, úgy pislog mint jobboldali d. tomi az Európa parlamentben, mikor szavazni kéne. “mivanmivanmivan?”
Kell még más félnivaló? Ilyen szétkokózott agyú alakok mondják meg merre haladjon a fejlődés? :W

“Hülyeségre nincs diéta” (Rejtő Jenő)

(#48) totron válasza arnyekxxx (#40) üzenetére


totron
őstag

Olyan emberek kedvence, akik imádják és kifejezetten igénylik, hogyha valamilyen rajtuk kívül eső entitás lyukat beszéljen a hasukba. Vallásra, MLM-re fogékonyak előnyben. Az nem mentség, hogy tized vagy század? másodpercek alatt sikerül legenerálni a rizsát és lehetővé teszi ezt a teljesítmény. Hasra kell esni a forma előtt, főleg ha újdonság ésvagy a többi is hasra van esve, a tartalom meg sokadlagos.

(#41) ddekany, és hogy még tud javulni bőven
Ez miből látszik?

hogy hova fog ez elérni, akár pár év alatt.
Ennek a fejlődésnek nem minden pontján lineáris az iteráció, de még csak exponenciális sem feltétlenül, többek szerint bakugrásokra inkább kell készülni, ami meg egy megjósolhatatlan műfaj. Változókat, valószínűségeket persze mindig lehet tapasztani a találgatásokhoz, számításokhoz, de a bak felülírja ezeket. Lehet, hogy nem ez a leglényegesebb eleme a sztorinak, csak sokan ma is úgy tekintenek az események folyására, hogy elstartolt a várva várt újvilág és innentől kezdve minden egyes nap n+1-et ád.

Elég ha túl hatékony eszköz valami pár dologra...
Úgy mint?

(#44) moleculez, nem változik tehát az egységnyi fejlesztő élete semmit: eddig silányabb igényű/képességű embertársa szemetében volt kénytelen turkálni, ezután gépiben fog? Felemelő.

(#49) nubreed válasza <Adamsky> (#4) üzenetére


nubreed
veterán

Ha egy rezsim helyett (és ide bárki bármit beleképzelhet tetszés szerint) át lehetne adni egy AI -nak egy ország irányítását, már akkor boldogabb hely lenne a világ szvsz.

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#50) Zotwooo válasza Darmol (#46) üzenetére


Zotwooo
csendes tag

Pontosan. :R

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.