Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • haris

    őstag

    válasz netreg #16665 üzenetére

    Én értem, hogy rossz tapasztalataid vannak a Turion X2 + nVidia párossal.
    Csak hogy az egy igen régi architektura, a fogyasztása az egekben ergo hőt is termel.
    Amiket kérdezel, ez egy alacsony fogyasztású netbook. Mennyi lehet a c50 fogyasztása 10W?
    Én e350 processzoros gépet vettem, ami ugye emelt órajelű a c50-60-hoz képest, nagyobb a fogyasztása is, mégis gyakorlatilag nem meleg a gép normál használat közben, a ventilátor is alig hallható.

    Egyébként az intel n550-570-es processzorok erősebbek az AMD c50-60, de erősebb még az e350-450-nél is. (pl tömörítésnél vagy video konvertálásnál ez jól látszik, kérdés ki csinál ilyet netbookkal.)
    Csakhogy az AMD megoldása a mindennapokban gördülékenyebb, mert az APU-ban lévő videomegjelenítő besegít a videokódolásba, flash-t gyorsít stb., amit az intelben lévő video nem tud.
    Ismeretségi körömben van mindenféle netbook. Régi celeron M, Atom 270, Atom 455 és AMD e350. Mindegyik használható a maga módján, netezni lehet velük, avi-k is mennek, .pdf és office simán mindegyikkel. A youtube-nál már nagyon érezhetők a különbségek (a celeron m már a 360p-vel is nagyon küzd, a többi 480p-ig jó, az e350 full HD-t is simán viszi persze minek, de hamár HD a kijelző, akkor teljes képernyőnél hadd nézzek már 720p-t ne pixelhalom 480p-t.)

    Most azt mondod, nem kell HD video, de később, ha ilyen felbontású filmet kap kölcsön a gyerek, vagy a nejed, és nem viszi az Atom (vagy csak kínkeservvel hisz az n550-en azért nem n455) mit csinálsz, veszel újat?
    Ha egy árban van, akkor miért akarod a kevésbé jót. Mert én nem azt mondom, hogy az Atom rossz, mert nem az (illetve de, viszont az AMD is alig jobb, hisz ezek netbookok, a számítástechnika legalja). De te nem is teljes értékű asztali gépnek veszed, hanem egy kicsi, könnyű, kis fogyasztású, hosszú üzemidejű, netezős-filmnézős-zenehallgatós-pdfolvasós mindenest akarsz.
    Dönts és használd egészséggel. Ha szimpibb az Atom, vedd azt. A te pénzed, a te géped.

    Kicsit hosszú lett. bocs.

    SZERK:
    Közben ezt találtam: [AMD Fusion bemutató]
    részlet:
    "A kétmagos, de takarékos C-50-nel és 10,1 hüvelykes kijelzővel szerelt Acer a minimumszintet képviseli. Nyugalomban nagyjából 5,22 wattot fogyasztott folyamatosan járó merevlemezzel, ennek leparkolásával még úgy 1-2 wattal csökkenthető. Videózáshoz 9,5 watt kellett neki, teljes terhelésnél pedig 14,6 wattra jött ki"
    Az e350-re 8-12-26 W-t számoltak.
    A teljes rendszer fogyasztása ekkora, a Turion X2 csak CPU 2-3szor ennyit fogyaszt + az nVidia+ mindenmás.

    Nem hiszem, hogy egy Brazos, vagy egy Atom valaha leéghet.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés