Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• [HUN]Tyson

senior tag

válasz avap #157 üzenetére

ugyanez a konfigom van nekem is, mármint alaplap (az enyém FI), proc, mem.
    Én amikor próbálgattam, úgy emlékszem nem ment 4*250-en a dolog, de ha lesz időm és kedvem, megpróbálom még egyszer.
    Memókat emddig sikerült húzni? Az enyémek most asszem 440@2,5-3-3-6on mennek.

• szasanyi

félisten

Ezt még elfelejtettem az előzőekhez:
    Egy bizonyos értéken túl nem lehet feszültség emelése nélkül órajelet emelni. Azt előre nem lehet megmondani, hogy hol éred el ezt a pontot, de elsősorban a processzor, másodsorban a memóriák feszültségét lehet/kell emelni a stabilitás megőrzése érdekében. A chip feszültség is emelhető, de nem tudom van-e rá szükség (pontosabban, hogy jár-e előnnyel).
    DE ezzel óvatosan, mert így a hőledás is megnövekszik (méghozzá hatványozottan), ráadásul esetenként ez sem vezet eredményre, és a rendszer úgy sem lesz stabil.
    Természetesen az ebből adódó esetleges károsodás a garancia elvesztésével jár, de ezt nyílván tudod.

• szasanyi

félisten

A további állítások az előzöekben leírtak analógiájára történjenek.
    A következőkre figyelj:
    1. A memória sebességet úgy állítsd be, hogy az az FSB emelésével párhuzamos emelkedik! Most 166 (DDR333) Mhz esetén kb. 410 környékén van. A memóriák névleges sebességét (pld. DDR400 esetében 400-410Mhz) ne nagyon lépd túl, mert nem biztos, hogy a RAM-ok bírják, és esetleg ez gátolhatja a továbblépést! Ha frankó tuningmemók csücsülnek a gépedben, akkor nincs gond. ;)
    Az memória időzítéseit egyenlőre hagyd AUTO-n.
    2. A HT szorzó és az FSB szorzata 1000, vagy annál kisebb legyen! Alapesetben 5x200, míg jelen esetben ugyebár 4x250. Ez nem annyira jelentős az összteljesítmény szempontjából, DE ezres érték fölött nem fog menni a dolog, ez viszont lényeges.
    3. És harmadik összetevőként (figyelemmel az előzőekre) lassan emeld az FSB-t. Gyorsan is lehet, de így biztonságosabb, és így egyszerűbb a beállítások utólagos korrigálása ha nem indul, vagy instabil a rendszer.

A három érték összhangja nélkül nem lesz jó eredmény! :Y
    Remélem érthető az instrukció. Az értékeket ellenőrizheted pld. az EVEREST Home Edition 2.20 változatával (is).

Kitartást, és sok szerencsét! :)

Új hozzászólás Aktív témák