- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Hieronymus: A DNS cache törlése Windowsban és böngészőben.
- Meggyi001: Séta Európa egyik legikonikusabb falujában - Hallstatt
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
updog
őstag
amazon.de-n azt hiszem black fridaykor 50-60EUR környékén van a 6 useres, éves előfizu (ami legutóbb 12+3 hót adott), annyiért azért már lehajolok
raádásul a mindenféle "esküszöm bástya hogy legális" eladókkal ellentétben ez full legit, ms store-ból) -
szipipeti
tag
Opció, az user fiókodban be tudod állítani. 5 éve használom.
-
total90
támogató
Bankkártyás fizetés, direkt a Microsoftnál... miért nem opció? Évente aztán levonják automatikusan az összeget és megspórolod az egész vásárlási kálváriát. Jó, pár ezer forinttal talán máshol olcsóbb, de megér az annyit?
-
Victoryus
addikt
A gyereknek amíg tanul ingyen jár az Office365. Sokan még mindig nem tudják. tisztaszoftver.hu
Csesszék meg a csomagot, sose fogom használni az outlookot, OneNote-t, Publishert meg a felhőt. Egyik felhőt se. -
KISDUCK
addikt
2-3 ezer forint...Jól sejtettem, szó nincs itt semmiféle legális termékről, jogtiszta szoftverlicencről, ez csak egy eredetileg szervezeti használatra szánt MSDN / egyéb aktiválókód lehet magánfelhasználóknak eladogatva. Sőt, láttam XY webáruházban olyan pár ezres gyanúsan olcsó Microsoft Office ajánlatot is, hogy majd az ügyfélszolgálatuk aktiválja, meg telefonon, meg 1 hónapon belül fel kell használni, stb, ami megint a vicc kategória.

Az alig használom ragozása nem világos, mert ha tényleg alig, akkor ennyi erővel felesleges bármilyen vásárlás, ott van az ingyenes LibreOffice, vagy ha mindenképpen Microsoft Office kell, akkor alapfunkciókkal az ingyenes Microsoft Office Online.+1
Nekem is amilyen gyakran kell "irodai" program csomag, simán elég nekem a LibreOffice.
-
Krugszvele
senior tag
Ez attól függ honnan nézem. Egy mozijegyhez képest persze igazad van, de!
Korábban ezekért a programokért (plusz oprendszer) egy csomóan nem fizettek egy fillért sem, mert lewarezolták. Aki fizetett, az jellemzően 4-5 évre vette az aktuális Office-t, nagyságrendileg ugyanannyiért, mint amennyit évente kell perkálnia érte jelenleg. Lassan eléri az ingerküszöböt a k. sok előfizetés: ha tévézni akarsz (az új szokásoknak megfelelően, de meccseket is néznél), akkor a meglévő kábeltévés előfizetésed mellé fizess elő Netflixre + HBO-ra + Disney+-ra meg a t*k*m tudja; ha híreket olvasnál akkor a portfolio signature-től kezdve a hvg-n át a 24.hu-ig stb. A Total Commander-t vajon hányan veszik meg? Önmagában kis tétel, de ha azt megveszem, akkor a WinZip-et stb. miért nem? Nyilván nem muszáj ezeket használni, de tagadhatatlan, hogy trend van az előfizetésekből, és van az a helyzet, hogy mindenféle luxizás nélkül, egy lakás rezsijével összevethető összegek is összejöhetnek havi szinten, ami azért gáz, nem kicsit.Erre szoktam mondani, hogy nem a fizetés kevés, hanem a sok fölösleges előfizetés, amivel el lehet kocsonyásítani az agyad. Egy háromfős családban van 3 db mobilelőfizetés, 1 hbo, 1 netflix, meg még esetleg valami híroldal és ez máris 40 ezer forint havonta. Jaaa és a totál kommanderben benne van a winzip, sőt, a windows 10-ben is már.
-
King Unique
titán
Egy legális, jogtiszta Microsoft Office szoftverlicenc reális áron minimum 15-20 000 vagy 25-4x 000 forint, nem 3000 és nem 7500. Ha EU-ban továbbértékesíthető használtszoftver és azért olcsóbb, akkor meg "eredetük igazolt és a jogszerű forgalmazás dokumentált" igazolással lesz jogtiszta, ezt is mellékelik a termékkulcs mellé. Ahol ilyen nincsen és ráadásul 1 hónapos felhasználási idő van feltüntetve, amikor normál esetben eleve nincsen lejárati időhöz kötve hogy meddig kell aktiválni, ott teljesen nyilvánvaló, hogy valami trükközés van.

Na, még a Google AI is megerősíti, ennyit erről is.
-
King Unique
titán
Jelenleg akciós áron 2990 Ft amúgy 7490Ft(na ezért nem telepítettem újra, ez már sok egy újratelepítésért) és én is ennyiért vettem. Azt majd eldönti az MS, hogy mi legális vagy mi nem. Aktiválni tudtam, nekem ennyi elég.
Igen felesleges de jó érzés, hogy ott van ha kell persze ez már csak az én rigolyám, valószínűleg simán meglennék egy LibreOffice-al is, ha erőt veszek magamon fel is fogom tenni majd.
Igen, ezen az oldalon ki van írva, hogy 1 hónapon belül aktiválni kell.
Egy legális, jogtiszta Microsoft Office szoftverlicenc reális áron minimum 15-20 000 vagy 25-4x 000 forint, nem 3000 és nem 7500. Ha EU-ban továbbértékesíthető használtszoftver és azért olcsóbb, akkor meg "eredetük igazolt és a jogszerű forgalmazás dokumentált" igazolással lesz jogtiszta, ezt is mellékelik a termékkulcs mellé. Ahol ilyen nincsen és ráadásul 1 hónapos felhasználási idő van feltüntetve, amikor normál esetben eleve nincsen lejárati időhöz kötve hogy meddig kell aktiválni, ott teljesen nyilvánvaló, hogy valami trükközés van.

-
Narxis
nagyúr
2-3 ezer forint...Jól sejtettem, szó nincs itt semmiféle legális termékről, jogtiszta szoftverlicencről, ez csak egy eredetileg szervezeti használatra szánt MSDN / egyéb aktiválókód lehet magánfelhasználóknak eladogatva. Sőt, láttam XY webáruházban olyan pár ezres gyanúsan olcsó Microsoft Office ajánlatot is, hogy majd az ügyfélszolgálatuk aktiválja, meg telefonon, meg 1 hónapon belül fel kell használni, stb, ami megint a vicc kategória.

Az alig használom ragozása nem világos, mert ha tényleg alig, akkor ennyi erővel felesleges bármilyen vásárlás, ott van az ingyenes LibreOffice, vagy ha mindenképpen Microsoft Office kell, akkor alapfunkciókkal az ingyenes Microsoft Office Online.Jelenleg akciós áron 2990 Ft amúgy 7490Ft(na ezért nem telepítettem újra, ez már sok egy újratelepítésért) és én is ennyiért vettem. Azt majd eldönti az MS, hogy mi legális vagy mi nem. Aktiválni tudtam, nekem ennyi elég.
Igen felesleges de jó érzés, hogy ott van ha kell persze ez már csak az én rigolyám, valószínűleg simán meglennék egy LibreOffice-al is, ha erőt veszek magamon fel is fogom tenni majd.
Igen, ezen az oldalon ki van írva, hogy 1 hónapon belül aktiválni kell.
-
Syl
nagyúr
Ezért nem veszek én se Office-t többé, mondjuk nem is használom annyit, hogy megérje. Én is megvettem egyszer a 2021-es Professional Plus-t meg a Windows 11-et egy ilyen kulcsos oldalon(talán itt is reklámozza magát hardveraprón), de csak mert nem voltak drágák de semmi előnyét nem látom azon kívül, hogy jogilag így legális, ha újra telepíteném akár az Office-t akár a Windows 11-et már nem is működne a kulcs. Az a baj az ilyen húzások miatt mindig is a kalózkodók lesznek előnyben, ott semmi korlátozás nincs.
Az enyém az MS accountomban van és annyiszor telepítem fel ahányszor akarom (egyszerre csak egy gépen lehet aktív).
-
King Unique
titán
Ok, most megnéztem az oldalon, Windows-nál nem írja, hogy nem telepíthetem újra, azt írja alaplaphoz van kötve. Office-nál viszont írja de 2-3 ezer forint jelenleg az a kulcs(2021 Professional Plus, online aktiválható) szóval igazából újratelepíthetném és aztán legfeljebb 3 ezer forintért veszek egy új office kulcsot de 1 kezemen meg tudom számolni hányszor nyitottam meg eddig idén az office-t, drágább kulcs vagy előfizetés semmiképp nem éri meg nekem.

Az alig használom ragozása nem világos, mert ha tényleg alig, akkor ennyi erővel felesleges bármilyen vásárlás, ott van az ingyenes LibreOffice, vagy ha mindenképpen Microsoft Office kell, akkor alapfunkciókkal az ingyenes Microsoft Office Online. -
Narxis
nagyúr
Az OEM licenc normál esetben adott eszközre (hardverre, PC-re) és nem újratelepítések számára van korlátozva, legalábbis a Windows 10 és 11 esetében eleve így működik, de tudtommal a Microsoft Office / 365 esetében is. Sőt, mióta Microsoft-fiókhoz kapcsolható a digitális licenc, azóta valójában ahhoz és akár még az OEM is használható másik PC-n, a Retail meg ugye alapból.
Ok, most megnéztem az oldalon, Windows-nál nem írja, hogy nem telepíthetem újra, azt írja alaplaphoz van kötve. Office-nál viszont írja de 2-3 ezer forint jelenleg az a kulcs(2021 Professional Plus, online aktiválható) szóval igazából újratelepíthetném és aztán legfeljebb 3 ezer forintért veszek egy új office kulcsot de 1 kezemen meg tudom számolni hányszor nyitottam meg eddig idén az office-t, drágább kulcs vagy előfizetés semmiképp nem éri meg nekem.
-
King Unique
titán
Az OEM licenc normál esetben adott eszközre (hardverre, PC-re) és nem újratelepítések számára van korlátozva, legalábbis a Windows 10 és 11 esetében eleve így működik, de tudtommal a Microsoft Office / 365 esetében is. Sőt, mióta Microsoft-fiókhoz kapcsolható a digitális licenc, azóta valójában ahhoz és akár még az OEM is használható másik PC-n, a Retail meg ugye alapból.
-
King Unique
titán
Azt amúgy lehet tudni, hogy pontosan melyik webáruháznál volt ez a fiaskó?

A cikkben kettő van említve általános példaként, ahol a piactérré silányult, rengeteg fake termékkel és ajánlattal operáló E betűsnél annyira nem lenne meglepő, de az A betűsnél nem kellene ilyennek előfordulni.Ez az X csillagos értékelés meg kb semmit nem jelent... Ha biztosan működő és jogtiszta Windows és / vagy Microsoft Office licenc kell, akkor vagy a Microsofttól, vagy hivatalos viszonteladóstól, ismert és nagy webáruháztól kell vásárolni reális áron, ennyi.
+ Ha már Microsoft 365, akkor azt is érdemes tudni, hogy tanulónak a közoktatásban, felsőoktatásban ingyen jár Microsoft (Office) 365 licenc a tanulmányok idejére.
-
Narxis
nagyúr
Ha ugyanazon PC-n történő újratelepítés után nem működik a kapott termékkulcs, nem lehet vele újraaktiválni, akkor azt én nem nevezném legálisnak, meg jogtiszta licencnek, mert annál ilyen nyilván nincsen, meg olcsó aktiválókód ≠ jogtiszta licenc.
OEM licenc
-
King Unique
titán
Ezért nem veszek én se Office-t többé, mondjuk nem is használom annyit, hogy megérje. Én is megvettem egyszer a 2021-es Professional Plus-t meg a Windows 11-et egy ilyen kulcsos oldalon(talán itt is reklámozza magát hardveraprón), de csak mert nem voltak drágák de semmi előnyét nem látom azon kívül, hogy jogilag így legális, ha újra telepíteném akár az Office-t akár a Windows 11-et már nem is működne a kulcs. Az a baj az ilyen húzások miatt mindig is a kalózkodók lesznek előnyben, ott semmi korlátozás nincs.
Ha ugyanazon PC-n történő újratelepítés után nem működik a kapott termékkulcs, nem lehet vele újraaktiválni, akkor azt én nem nevezném legálisnak, meg jogtiszta licencnek, mert annál ilyen nyilván nincsen, meg olcsó aktiválókód ≠ jogtiszta licenc.
-
Narxis
nagyúr
-
Hieronymus
veterán
Korábban ezekért a programokért (plusz oprendszer) egy csomóan nem fizettek egy fillért sem, mert lewarezolták. Aki fizetett, az jellemzően 4-5 évre vette az aktuális Office-t, nagyságrendileg ugyanannyiért, mint amennyit évente kell perkálnia érte jelenleg. Lassan eléri az ingerküszöböt a k. sok előfizetés: ha tévézni akarsz (az új szokásoknak megfelelően, de meccseket is néznél), akkor a meglévő kábeltévés előfizetésed mellé fizess elő Netflixre + HBO-ra + Disney+-ra meg a t*k*m tudja; ha híreket olvasnál akkor a portfolio signature-től kezdve a hvg-n át a 24.hu-ig stb. A Total Commander-t vajon hányan veszik meg? Önmagában kis tétel, de ha azt megveszem, akkor a WinZip-et stb. miért nem? Nyilván nem muszáj ezeket használni, de tagadhatatlan, hogy trend van az előfizetésekből, és van az a helyzet, hogy mindenféle luxizás nélkül, egy lakás rezsijével összevethető összegek is összejöhetnek havi szinten, ami azért gáz, nem kicsit.Azért azt vedd figyelembe, hogy 6x 1TB felhőtárhely is jár az éves családi előfizetéshez.
Minden felhasználó 5 eszközön jelentkezhet be párhuzamosan (PC, Mac, mobil, tablet). A klasszikus Office egy gépre szól.
A Microsoft 365-ben ezen felül:
Outlook
OneNote
Access (Windows)
Publisher (Windows) programokat is.Microsoft Defender családi biztonsági funkciókkal:
fenyegetésfigyelés
riasztások
családi digitális biztonság.A kapott szolgáltatások messze túlmutatnak a megvásárláson.
Mindenki eldöntheti, melyik éri meg jobban. -
Syl
nagyúr
Tavalyelőtt vettem magáncélra Mac-es Office 2021 Home and Business-t, úgy néz ki júliustól megy a levesbe, mert az MS úgy döntött, hogy aki nem előfizető, az kenje a hajára...
-
Egon
nagyúr
Korábban ezekért a programokért (plusz oprendszer) egy csomóan nem fizettek egy fillért sem, mert lewarezolták. Aki fizetett, az jellemzően 4-5 évre vette az aktuális Office-t, nagyságrendileg ugyanannyiért, mint amennyit évente kell perkálnia érte jelenleg. Lassan eléri az ingerküszöböt a k. sok előfizetés: ha tévézni akarsz (az új szokásoknak megfelelően, de meccseket is néznél), akkor a meglévő kábeltévés előfizetésed mellé fizess elő Netflixre + HBO-ra + Disney+-ra meg a t*k*m tudja; ha híreket olvasnál akkor a portfolio signature-től kezdve a hvg-n át a 24.hu-ig stb. A Total Commander-t vajon hányan veszik meg? Önmagában kis tétel, de ha azt megveszem, akkor a WinZip-et stb. miért nem? Nyilván nem muszáj ezeket használni, de tagadhatatlan, hogy trend van az előfizetésekből, és van az a helyzet, hogy mindenféle luxizás nélkül, egy lakás rezsijével összevethető összegek is összejöhetnek havi szinten, ami azért gáz, nem kicsit. -
szipipeti
tag
Én úgy gondolom, hogy a 45000 Ft / év / 6 felhasználó baráti ár és azt hiszem felhasználóként 6, vagy 10 eszköz és havonta lebontva... (mondjuk egy mozijegyhez képest)
-
updog
őstag
mint user, azt gondolom, rhdjon meg az előfizetéses rendszer
(mint vállalkozó, kicsit tudom árnyalni a fejemben, mert van ahol akár normális / indokolt lehet; de az a mánia, hogy már régóta a legótvarabb kkv is kötelezően valami előfizetésen töri a fejét, undorító)én hardveraprós, sokezer++os eladótól vettem adobe éves előfizetést, a leírás szerint "istenbizony valid, legális, báttya", majd pár hónap múlva írt az adobe hogy 72 órám van mielőtt örökre tiltják az accountom visszaélés miatt...
szóval egy ideje nem szórakozok ilyenekkel, így végképp nem értem amikor pl. ilyen (egyértelműen szürkezónás) google workspace előfizukkal szórakoznak emberek - ott ha tiltás van, akkor megy a levesbe a gmail (és minden amit arra regisztráltál), a drive, a fotók... max. nagyon eldobós gépre/telefonra kipróbálni valamit, de arra meg akkor már inkább keresek alternatív megoldásokat.
-
szabonagyur
félisten
A Microsoft árat emelt, már 45 ezer Ft. A szóban forgó webshop 39-ért adta. Simán lehet itt valaki jóhiszemű, mert ez nem hatalmas árkülönbség, így kedvezményesen már többször is vettem pl. alzán, teljesen eredetit kaptam.
Az érintett áruházat azért nem írtam le, nehogy üzletrontásért pereljenek, de elsőre kutya se nézni ki belőlük hogy ilyet adnak el. Ha leírnám melyik, te is csodálkoznál, sosem gondolnád tőlük.Ez részben igaz, hogy árat emelt.
Vagy egy O365 Classic verzió ami továbbra is 35999, tavaly én is majdnem megszívtam mert a korábbi "sima" verzió az egyből a drágábbra állt át.

Lényegében ugyanazt tudja, mint a 45e Ft-s verzió, 1-1 dolgot nem tud, nekem nem hiány (Copilot cuccok nincsenek benne).

-
Balu77
őstag
Ha picit olcsóbb mint a MS oldal akkor miért érte meg onnan venni?
Valami 35e Ft az éves MS365 otthoni több felhasználós már évek óta.
A Microsoft árat emelt, már 45 ezer Ft. A szóban forgó webshop 39-ért adta. Simán lehet itt valaki jóhiszemű, mert ez nem hatalmas árkülönbség, így kedvezményesen már többször is vettem pl. alzán, teljesen eredetit kaptam.
Az érintett áruházat azért nem írtam le, nehogy üzletrontásért pereljenek, de elsőre kutya se nézni ki belőlük hogy ilyet adnak el. Ha leírnám melyik, te is csodálkoznál, sosem gondolnád tőlük. -
szabonagyur
félisten
Ha picit olcsóbb mint a MS oldal akkor miért érte meg onnan venni?
Valami 35e Ft az éves MS365 otthoni több felhasználós már évek óta.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- A legfrissebb pletykák szerint Fallout RPG-n dolgozhat az Obsidian
- Filmvilág
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Windows 11
- Másfél billió dollárra perli a Facebookot Amerika
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
raádásul a mindenféle "esküszöm bástya hogy legális" eladókkal ellentétben ez full legit, ms store-ból)