Hirdetés

Aktív témák

• Sipi

addikt

válasz DcsabaS #5 üzenetére

Igen, igazad van, végül is nem mplayer-gond. Amiket írtál, jók, de én Linux alatt akarok kódolni, az mplayer-rel, azért gondoltam erre. No meg azért is, mert az mplayer-es doksikban sok olyan okosság van, amit elolvasva megtudtam pár dolgot magáról a DivX-be való tömörítésről. A VirtualDub és hasonló programokat annak idején megnéztem, de egyrészt nem ad annyi beállítási lehetőséget, mint az mplayer (bár lehet, hogy ma már nem így van), másrészt az mplayer-doksikkal összehasonlítva: az utóbbiak alapján magáról az mpeg-szabványokról, tömörítésekről tudtam meg sokmindent, és mivel az mplayer opciói a szabványban leírt dolgokat valósítják meg, könnyen kezelni tudtam (egy részüket:))). A Windows alatti kódolókkal az a bajom, hogy adnak opciókat, de azok többnyire egyes emberek által kitalált, ömlesztett funkciók, amelyekről nem tudom, micsodák. Pl. a vqmin/vqmax párosról már tudom, micsoda, mit érhetek el vele. A legtöbb wines opcióról ugyanezt nem tudom elmondani, mert legfeljebb annyit tudtam meg róluk, hogy ha bekapcsolom/nagyobbra tolom a csúszkát, jobb minőséget kapok. De ez - mplayer olvasgatás után - tuti, hogy nem így van, minden film más és más eset. Sokat kell próbálgatni.

Püff neki, hosszú lett. Félig aludtam közben, remélem, nem írtam csúnyákat...:)

Sipi

Aktív témák