Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Mozilla Firefox (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-06-16 16:30:14

LOGOUT.hu

Mozilla Firefox

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#55701) Matthewus válasza kovaccss (#55700) üzenetére


Matthewus
őstag

Ebbe nincs semmi újdonság, az elmúlt kb. másfél évben erről beszéltünk a topikban plusz elég sok cikk is született erről. Ha kellenek a régi kiegészítők, akkor használd az 52-es ESR verziót, de ez is már csak augusztusig kap frissítéseket, utána ha rendszeresen frissülő Firefoxot szeretnél, akkor meg kell szoknod az új verziót.

(#55702) kovaccss válasza Matthewus (#55701) üzenetére


kovaccss
tag

Nem olvastam prohardvert sokáig. Valami izét találtam a gmailos adblock helyett, de a CTR és a tab mix plus helyett nincs más, ezek a legfontosabbak. Mik vannak, amik most jók ezek helyett az 57-eshez? Nem tudok több 1000 találatot megnézni.
Hogyan lehet visszafrissíteni az 56-os firefoxra a nulláról telepítésen kívül? Nem akarok mindent újra beállítani, meg felrakni a kiegészítőket, és ezeket is beállítani.

[ Szerkesztve ]

(#55703) Matthewus válasza kovaccss (#55702) üzenetére


Matthewus
őstag

CTR nincs, CSS segítségével lehet valamennyire átalakítani a kinézetet, Tab Mix Plus-ból van új, de limitált funkciókkal, a GMailhez nem kell külön adblock. Ha mindenképpen régebbi verziót akarsz használni, akkor az 52-es ESR legyen az, mert akkor legalább a biztonsági frissítéseket megkapod még kb. augusztusig.
Régebbi verzióra visszaállni szerintem tiszta telepítéssel érdemes, az esetleges kompatibilitási problémák miatt.

(#55704) kovaccss válasza Matthewus (#55703) üzenetére


kovaccss
tag

Nem értem hogy a sok népszerű és 100 milliók által használt kiegészítőkből hogyhogy nem fejlesztett ki senki semmit 1,5 év alatt, amiket az 57-es firefoxtól lehetne használni? Akkor értem már miért nem akartam 57-re frissíteni. Mostmár ez van, nem fogom a 0-ról visszarakni az 56-ost, kell megoldást találni a problémákra. A CTR és a tab mix plus helyett mindenképpen kell valami, mert min. 2-3 sorban kell lenniük a böngészőlapoknak.

(#55705) DS39 válasza kovaccss (#55700) üzenetére


DS39
nagyúr

Gmail (Google mail)-ben hol van reklám? Én még nem találkoztam vele.

(#55706) Cs1csó válasza DS39 (#55705) üzenetére


Cs1csó
félisten

A Gmailban nincs reklám, szinte biztos vagyok benne, a mocsok MS outlook.hu-ban ellenbe van nem is használom csak a kötelező windows insiderkedés miatt regeltem.

(#55707) kovaccss válasza DS39 (#55705) üzenetére


kovaccss
tag

Kb. tavalyig csak akkor tudtam a képernyő majdnem teljes szélességű levelet és piszkozatot írni, ha fel volt rakva az adblock a gmailhoz, különben csak fél képernyő hosszú sorokat engedett meg, a többit fenntartotta valamire, reklámoknak, stb.. Most látom, hogy már adblock nélkül is lehet hosszú sorokat írni.

De a lényeg az lenne, hogy a Classic Theme Restorer és a Tab mix plus helyett találjak valamit, mert így okádék a firefox. Több profilt használok, profilonként = ablakonként 50+ lappal, nem lehet így netezni, hogy csak 1 sorban 19 lap látszik. Nem jó így, hogy balra-jobbra kell görgetnem az egészet.

(#55708) Matthewus válasza kovaccss (#55707) üzenetére


Matthewus
őstag

(#55709) kovaccss válasza Matthewus (#55703) üzenetére


kovaccss
tag

Mi a neve a korlátozott funkciós tab mix plus helyettesítőnek? Nem értem miaz értelme az 1. linkesnek, a Tree style tabnak. A tab mix plus típusú elrendezés kell, mint a 2. linkes videóban, de ott se értem mit csinált a CSS izével. Nekem kell a firefox kódjához hozzáírni az új funkciót? Elég annyi is, hogy 2-3 sorban tudjak használni simán 50-60 lapot 1 ablakban, mindet simán lássam egyszerre, ne kelljen görgetni semmit.

[ Szerkesztve ]

(#55710) Rimuru válasza DS39 (#55705) üzenetére


Rimuru
veterán

Pedig van reklam, igaz visszafogott formaban.
pl

Vigyázat, csalok!

(#55711) kovaccss


kovaccss
tag

Még mindig érdekel, hogy milyen kiegészítő van, amivel többsoros tabokat tudok csinálni firefox 57-től. A tab mix plus csak 56-ig használható. Nov-ben jött ki az 57-es, 2016. óta tudta mindenki, hogy átalakítják a firefoxot. 1,5 év alatt senki nem fejlesztett ki semmit helyette? Csak azt találtam a neten, hogy küldjek adományt, hogy befejezhesse a fejlesztést.

A firefox az utolsó böngésző, amit valamennyire normálisan lehet használni, a többi mind fos lett, opera, chrome, IE, stb.. Mostmár tönkreteszik a firefoxot is? Mit használjak asztali gépen Win7-tel, ha már ezt se lehet? Min. 4 profilban min. 50 lapot használok/profil, ez nem megy 1 soros tabbal, ahol csak 18 fül látszik.

[ Szerkesztve ]

(#55712) Matthewus válasza kovaccss (#55711) üzenetére


Matthewus
őstag

Nincs kiegészítő, ahogy már írtam, a linkelt videóban látható megoldás az egyetlen.
A Firefox profilmappába létrehozol egy chrome nevű mappát, abban egy userChrome.css nevű fájt, amibe bemásolod az itt található kódot, elvileg működik, de nem biztos.

[ Szerkesztve ]

(#55713) kovaccss válasza Matthewus (#55712) üzenetére


kovaccss
tag

Több 10e kiegészítő volt a firefoxhoz, csak 7-et használtam, erre pont itt nincs helyetesítő a 2 legfontosabbnál, a TMP-nál és a CTR-nél? Ez viccnek is rossz. Egy csomó olyan kiegészítő van már, ami az 57-tel is működik, amiket sosem fogok használni. Valamit muszáj használnom, mert nincs értelme így szenvedni a sok tabbal 1 sorban. A rendes netezés lehetetlen így. A megélhetésem függ attól, hogy rendesen tudok-e netezni. Ráadásul ahogy nézem, 64 bites lett az 57-es. 32 bites volt eddig, nem akartam 64-re váltani.
A CSS módszert minden profillal külön meg kéne csinálnom. Valami biztosan lesz a TMP helyett, de mikor? Lehet hogy fél-1 év múlva, de most kell valami helyette.

[ Szerkesztve ]

(#55714) csako válasza kovaccss (#55713) üzenetére


csako
veterán

Ha a megélhetésed függ tőle, akkor csak belefér az a néhány Ctrl+c - Ctrl+v... a css fájlt egyszer kell létrehozni és kitölteni neked tetszően, aztán már csak másolgatás a többi profilba, nem tart tovább, mint egy kiegészítőt felrakni.
A 64 bitesre váltástól sem hiszem, hogy lesz bármilyen bajod.
De amúgy ott a Waterfox is alternatívának, 56-osra épül, kapja a biztonsági frissítéseket és működnek a régi kiegészítők.

Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...

(#55715) Matthewus válasza kovaccss (#55713) üzenetére


Matthewus
őstag

Tree Style Tab nem jó? Igaz oldalra rakja a tabokat.
Funkciókban 100%-ban megyegyező új CTR és TMP biztos hogy nem lesz.
(Ami te hívsz rendes netezésnek az a többségnek nem az.)

(#55716) kovaccss


kovaccss
tag

Jóhogy nem már nekem kell túrnom a firefox kódját, meg utánajárnom hogy hogyan kell kiegészítőt írni hozzá, és nekem írni hozzá több soros tabot, hogy tudjak rendesen netezni, mert egyre több dolgot elkúrnak, tönkretesznek. Ennyi erővel elmehetnék főállásba programozónak, biztosan jobban megélnék belőle, mint azzal, amit most csinálok.

Nem válthatok Waterfoxra, se Palemoonra, mert minden oldal adata a sima firefoxban van. Már csak az óriási munka lenne, hogy a 200+ lapot egyenként kinyissam emebben, felrakjam a kiegészítőket, mindent beállítsak, stb.. Próbáltam a Watert és a Pale-t, itt vannak telepítve, nem tetszik. A Water se lesz sokáig 56-ra épülő, előbb-utóbb ez is át fog térni az 57-re. Meg amúgyis előbb-utóbb 64 bites firefox 57-60-ra kell váltanom, mert rá fogok kényszerülni. Egyre több oldal és kiegészítő nem fog jól működni a 32 bites 56-tal. Most meglett az 57, ehhez kell megfelelő kiegészítőket találnom. Amúgy mintha gyorsabb lenne az 57-es, de több RAM-ot is használ a sok külön konténerfolyamat miatt.
Nekem elég lenne a TMP-ból a több soros tab lehetőség, a többi funkció nem kell.
Nekem a 200+ böngészőlapos netezés a normális, mert az egész életem a gépen zajlik. Minden itt van. Ennyi lapot nem lehetne mobilon, tableten, stb. kezelni.

[ Szerkesztve ]

(#55717) Matthewus válasza kovaccss (#55716) üzenetére


Matthewus
őstag

A 64 bites verzióban nincs semmi különleges változás, nem kell tőle félni. A több soros tabra írtam alternatívát, ha nem tetszik használj más böngészőt vagy szokd meg a jelenlegi helyzetet.

(#55718) EmptyParadox válasza kovaccss (#55716) üzenetére


EmptyParadox
senior tag

Pontosan jól írtad, neked kell kiegészítőt írni hozzá. Ha valami hiányzik, akkor megírod hozzá.
Szerinted ezek az emberek kapnak bármilyen juttatást a munkájukért? Szabadidejükben írják a kiegészítőket a közösség részére. A legtöbb esetben az API nem áll rendelkezésre, és ezért nincs sokszor portolva WebExt verzió.
Amúgy, a Tree Style Tab-ot én is csak ajánlani tudom. Főleg, hogy a modern szélesvásznú monitorokon rengeteg vertikális felület marad kihasználatlanul.

(#55719) max-pain válasza kovaccss (#55704) üzenetére


max-pain
senior tag

Foleg azert, mert WebExtensions alatt (FF57 ota mar csak az van) sokkal korlatozottabbak a lehetosegek. A jovobe talan reszben eljut oda, hogy a ma gyakorlatilag total megvalosithatatlan kiegeszitoket legalabb reszleges funkcionalitassal megcsinaljak.
A FF60-ben ezek varhatoak (nem tudom mire lesz eleg):
New properties are supported:
tab_line
tab_selected
popup
popup_border
popup_text
tab_loading
icons
icons_attention
frame_inactive
button_background_active
button_background_hover
Ahogy fentebb is irtak, neked az FF52 ESR ajanlott tiszta profillal. Ez addig tamogatva lesz amig az FF62 ki nem jon (augusztus). Hatha eddigra a WebExtensions eljut arra a szintre amivel olyan tudasu kiegeszitot ossze lehet hozni amire neked van szukseged.

(#55720) kovaccss válasza Matthewus (#55717) üzenetére


kovaccss
tag

Szinte mindegyik kiegészítőfejlesztő adományokért könyörög, biztosan sokan kapnak is szép pénzeket, apránként sok összejöhet, több 1000 € is. Ha így se rak össze egy 3 soros tabot 1,5-2 év alatt, akkor már baj van.

A firefoxot készítők miért nem mérték fel még az új mozilla és az új kiegészítőrendszer tervezése előtt, hogy melyik kiegészítőre mennyire van igény, és hányan használják? Tudhatták hogy több 1000 kiegészítőt nem fognak hirtelen jól használhatóra alakítani az új rendszerhez. Plusz miért jó az nekik, hogy sokkal kevesebb lehetőség van a kiegészítők készítésénél? Azaz sok dolgot meg se lehet csinálni az új rendszerben, ami a régiben simán ment. Azaz több 100 millió firefox használót szívat ezzel a firefox fő fejlesztő részlege. Ez miért jó nekik? Nem veszítettek el még elég felhasználót? Még többet akarnak veszíteni? A sok, szinte kizárólag okostelefont használó ember nem használ firefoxot. Nekem muszáj, mert nincs más. Nem tudok ESR 52-re váltani, mert mindent a nulláról kéne felépítenem. Aug-ig se várok kiegészítőkre, úgyse lesz semmi értelmes.

Mindenütt úgy kéne működni a fejlesztéseknek, hogy az adott programot használó többség igényeit figyelembe veszik. Hát itt ennek nincs nyoma. Valaki kitalál valamit, és onnantól ehhez kell igazodnia mindenkinek, ha tetszik, ha nem. Rohadjanak meg. Pont ebből van már elegem, mert az élet szinte minden területén ez van. Mikor jön el az az idő, amikor valakinek én is fontos leszek, és figyel arra, amit mondok, hogy mi a jó nekem?

Kipróbáltam a Tree style tabot, 17 collos, 4:3-as, 1152×864-es képernyőn 21 tab sor fér el a bal oldalon. E nélkül simán fent 18-at látok egymás mellett. Ennek így mi az értelme? Most nem fent, hanem emitt oldalt kell görgetnem a tablistát. Nem lettem előrébb. Egy csomó helyet elfoglal a képernyőből. Amúgy is kicsi a képernyő, meg a felbontás, ez nem hiányzik. Az a lényeg, hogy görgetés nélkül, egyszerre lássam az összes tabot, akkor is, ha 50, akkor is, ha 100 van. Nem értem hogy miért nehéz 3-4 sorosítani az 1 soros tabsort.

[ Szerkesztve ]

(#55721) csako válasza Matthewus (#55712) üzenetére


csako
veterán

Az a kód amúgy nem működik, mert 58 óta változott valami (kipróbáltam és keresgettem).
Ez viszont pompásan működik, teszteltem, benne is hagytam, hátha egyszer hasznos lesz a számomra. Egyedüli hiba, hogy a tabok mozgatása "izgalmas feladat" a sorok között. :D

(#55720) kovaccss: "Nem értem hogy miért nehéz 3-4 sorosítani az 1 soros tabsort."
Azért nehéz, mert nem akarod úgy csinálni, ahogy lehet :P
Matthewus fentebb leírta a hogyant, én pedig (kíváncsiságból) leteszteltem és nyújtok neked (is) egy működő kódot. Ha akarod 5-10 perc alatt megoldod magadnak, vagy ha nem, akkor nem. Nyilván ez a megoldás sem tökéletes a tab mozgatás problémája miatt, de mégiscsak valami.

[ Szerkesztve ]

Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...

(#55722) kovaccss válasza csako (#55721) üzenetére


kovaccss
tag

Én is láttam a vimeo videós hozzászólásokat, hogy az a kód csak 57-tel működik, 58-cal már nem.
Nem szeretnék ezen az úton elindulni, mert akkor kb. minden újabb verziós firefoxhoz módosítani kell a CSS kódot, hogy még mindig működjön. Ebből semmi jó sem sülhet ki. Egyre hosszabb lesz a kód.

Tavaly dec-ben a gmail notifierrel volt gond, amikor 47-ről 56-os firefoxra frissítettem, mert az akkor legújabb 0.8.7-es notifier nem működött jól az 56-ossal. Vissza kellett állnom a 0.7.4-esre. Érdekes, hogy most az 57-eshez 0.9.1-es notifier lett, ez a legújabb, és ezzel nincs probléma. Ismét az van, hogy rákényszerítenek engem a legújabb, vagy majdnem a legújabb böngésző használatára, mert a kiegészítők csak ezzel működnek jól. Már néhány verzióval korábbi firefoxszal se akar pár kiegészítő rendesen működni, vagy éppen a weboldalak (ebay), lásd a tegnap itt kezdett történetemet. Az ublock originnek nem tetszett az 56-os firefox, az 57-tel már nincs baja. Tavaly dec-ig simán tudtam 47.0.2-es firefoxot használni, amikor már volt 57-es is. Úgy látszik vége van annak az időszaknak, hogy 10 verzióval régebbi is jó.

A tree style-ban 21 helyett már 40 tabnév látszik egyszerre a bal oldalon, mert "no decoration"-t állítottam be.

[ Szerkesztve ]

(#55723) Matthewus válasza kovaccss (#55720) üzenetére


Matthewus
őstag

Olyan kérdéseket teszel fel, amiket már többször megválaszoltunk az elmúlt egy évben itt a topikban, pár választ leírok most:
- a legtöbb felhasználónak kevesebb, mint 20 lap van megnyitva egyszerre
- a legtöbb felhasználónak nincs vagy csak egy add-on van telepítve (a két legnépszerűbb add-on az uBlock Origin és az ABP)
- egyes kiegészítők olyan módon nyúltak bele a Firefoxba, hogy az biztonsági és teljesítménybeli problémát okozott/okozhatott
- a böngésző gyorsaságára és stabilitására volt igény, ennek áldozata lett sok régi add-on, viszont tényleg gyorsabb és stabilabb lett a Firefox
- a felhasználók jelentős része nem 4:3-as monitort használ.
- a többség igényét vették figyelembe, a fentebbiekből is látszik

(#55724) Fandango válasza Matthewus (#55723) üzenetére


Fandango
veterán

Tipikus esete annak amikor valaki csak a saját szemszögéből képest valamit nézni.

(#55725) kovaccss válasza Matthewus (#55723) üzenetére


kovaccss
tag

Most néztem, 441357 ember használja a tab mix plust 56-os, vagy régebbi firefoxszal. 240780 használó van a Classic theme restorernél. Még ha sokan vannak, akik mindkettőt használják, akkor is kb. fél millió ember kapásból le lett szarva, és ez csak 2 kiegészítő. Hol a többi?
Mivel minden a gépemen zaklik, nem furcsa hogy 200+ lapot használok egyszerre. Más is ennyit használna.
Azok, akik csak egy adblockot raknak fel, mást nem, hogyan tudnak netezni?
Értem hogy a gyorsaság és a biztonság mindig fontos, de akkor se volt jó húzás ekkora változtatást csinálni a firefoxnál. Idejük se volt sok kiegészítőt átírni.
A monitor méretaránya nem fontos, a lényeg, hogy a régi TMP és a CTR helyett még mindig nincs semmi.
Azaz NEM a kisebbséghez tartozom azzal, hogy e 2 kiegészítőt hiányolom.

[ Szerkesztve ]

(#55726) Matthewus válasza kovaccss (#55725) üzenetére


Matthewus
őstag

Ezt a beszélgetést már korábban lefolytattuk a topikban másokkal, olvass vissza. Részemről befejeztem.

[ Szerkesztve ]

(#55727) Alveus


Alveus
tag

Szerintem, te csak simán trollkodsz. Hogy, hogyan tudunk netezni 1db kiegészítővel? Nagyon egyszerűen. Beírjuk az oldal címét, nyomunk egy entert és nézzük a kért oldalt, vagy használjuk valamelyik keresőt.

(#55728) kovaccss válasza Matthewus (#55726) üzenetére


kovaccss
tag

A beszélgetésnek akkor van vége, ha rendes kiegészítőt találtam a régi CTR és TMP helyett.

(#55729) Syl válasza kovaccss (#55725) üzenetére


Syl
nagyúr

Nem véletlen a kiegészítő készítőjénél kellene reklamálnod? Mit tudunk mi tenni az ügyben, hogy a pl. tab mix plusnak nincs új verziója? Nekem is hiányzik a saved password editor, mégsem csapkodom itt az asztalt, mint egy hisztis óvodás :B

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#55730) kovaccss válasza Syl (#55729) üzenetére


kovaccss
tag

Egyre jobban tönkrevágnak mindent, ami régen jobb volt. A firefox az egyetlen böngésző, amit használhatok, erre ezt is szétkúrják. Naná hogy nem tetszik ez nekem, nincs ebben semmi meglepő. Mindig is szókimondó voltam. Win 8-10-et se lehet használni, mert fos, a 9 éves Win7-tel kell szarakodnom még mindig. 4 éve végre SSD-re váltottam, prohardveren ajánlott volt a 120 GB-os 840 EVO, erre már a 2. sorozatú butítottból vettem, ami fos. 15 éves 4:3-as CRT monitort, meg 13 éves 5:4-es LCD TV-t kell használnom, mert még most sincs semmi normális 24 collban, 16:9, full HD kéne. Sokáig tudnám folytatni a felsorolást. Nem hiszem el hogy senkink nem tűnik fel, hogy a világ minden téren egyre szarabb, és ez ellen tenni kéne valamit. Már nem merek semmit venni.

[ Szerkesztve ]

(#55731) Syl válasza kovaccss (#55730) üzenetére


Syl
nagyúr

Hát igen, régen minden jobb volt :D

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#55732) Matthewus


Matthewus
őstag

Ha kérhetem, akkor térjünk vissza a normális kerékvágásba, mert ennek az lesz a vége, hogy megint hozzászólásokat kell majd törölnöm, azt pedig nem szeretném. Köszönöm.

(#55733) Cs1csó válasza Matthewus (#55723) üzenetére


Cs1csó
félisten

+1 Maximálisan egyetértek. Számos felhasználó gépét láttam már és tipikusan van pár könyvjelzője és kész simán használják így. Egy két felhasználó akikről itt olvasok extrém komplex módon használja valaki írta (talán Kékes525 ) hogy reggel kezdésnél alapban kb. 40 oldallal nyitja meg a böngészőt szerintem ilyet a nagy ÁTLAG nem tesz.
Jobban belegondolva nekem most sincs túl sok kiegészítőm ennek a nagy része is a úgymond a firefox vagy az adott oldal hiányosságai miatt kell pl. S3 translator

[ Szerkesztve ]

(#55734) kovaccss válasza Cs1csó (#55733) üzenetére


kovaccss
tag

40 lap? Ez semmi. Én még extrémebb módon használom, mert most simán Win7 x64 és a firefox több profilban össz. 12 GB-ot használ. Ezért van 16 GB a gépemben. A feladatkezelőben 40 firefox folyamat van. Az össz. firefox RAM használat kb. 10 GB. A nem használt lapok alig foglalnak RAM-ot, mert a csak kijelöléskor töltse be a lapot van beállítva mindenütt. Ha minden lapra rányomnék, hogy betöltse, akkor a 16 GB RAM nem lenne elég, talán csak a 32 GB, ennyi mehet az alaplapomba max..

[ Szerkesztve ]

(#55735) movax


movax
őstag

Igazságtalanok vagytok. Igenis komoly probláma, amit kovacscs kolléga jelez. Vannak rettentően fontos addonok, amik nélkül egyszerűen nem lehet netezni, bármennyire is sokan vannak, akik csak beírják az url-sávba, hogy akármi.hu és kész. Én is kínlódom ezzel a szar Zoom Page WE-vel meg egyebekkel is, pl. a Tabs on Bottom nem működik többi, nincs alternatívája, csak a css-izélés, de az nem hossza vissza pl. a tabok kerek sarkát.

Szerintem a Mozillának hatalmas felelőssége van ebben, meg kellene néznie a mittomén, 20+ legnépszerűbb addont és akár pénzzel segítenie az új verziók megjelenését.

És igen, szerintem is romlik a FF, egyre szarabb és nem tudom, mit lehetne helyette használni. Ez pedig komoly helyzet. Nálam pl. szkriptekről fosik be, és nem találom a megoldását.

[ Szerkesztve ]

(#55736) Kékes525 válasza Cs1csó (#55733) üzenetére


Kékes525
félisten

"(talán Kékes525 ) hogy reggel kezdésnél alapban kb. 40 oldallal nyitja meg a böngészőt "

Az régen lehetett, most most már 85. :D De sosem volt problémám az új Firefox alatt a sok laptól. 18 állandó és 8 alkalmi kiegészítőt használok.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#55737) Fandango válasza movax (#55735) üzenetére


Fandango
veterán

Nem tudom, hogy ezen sírjak vagy nevessek? :( :D :F

(#55738) kovaccss


kovaccss
tag

A gmail notifier csak nem olyan, mint a régi 0.7.4 volt az 56-os firefoxhoz. 0.8.7-ről kellett tavaly dec-ben visszaváltanom arra. Tegnap magától a 0.9.1 lett. Jobb alul megjelenik az ablak levélérkezéskor, de az asztal mellett jobbra lent nem lesz levél ikon az óránál. Ha éppen nem vagyok gépnél, és eltűnt az ablak, nem látom hogy jött levelem, és hogy melyik firefox profilba jött. Nem lehet 57-es firefoxhoz visszarakni a 0.7.4-et, mert nem kompatibilis. Csak a 0.8.0-tól lehet használni az 57-hez. Most mit csináljak?

(#55739) EmptyParadox válasza kovaccss (#55738) üzenetére


EmptyParadox
senior tag

Ahhoz képest, hogy a gépeden éled az életed, még egy normális monitort sem vagy képes beszerezni.
Kérlek ne követelőzz, és bánts meg minket, mert mi csak segíteni szeretnénk, és a hangnemed nagyon elveszi az ember kedvét az egésztől.

[ Szerkesztve ]

(#55740) Fandango válasza kovaccss (#55730) üzenetére


Fandango
veterán

"még most sincs semmi normális 24 collban, 16:9, full HD kéne."

Nem tudom milyen igényeid lehetnek, hogy ezt nem sikerült még megoldani. :U

(#55741) DS39 válasza movax (#55735) üzenetére


DS39
nagyúr

Maga a böngésző jobb lett, de a kiegészítők valóban hiányoznak.
Egy normális képnézegető kiegészítő nincs...
Private tab is hiányzik, a korábbi változat.
A CTR is alap volt nálam is.

(#55742) Kékes525 válasza DS39 (#55741) üzenetére


Kékes525
félisten

"Private tab is hiányzik, a korábbi változat"

Viszont van konténer tab (+ jelet hosszan nyomva jön elő).

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#55743) DS39 válasza Kékes525 (#55742) üzenetére


DS39
nagyúr

És ez mire való?
(Most mobilról vagyok, nem tudom kipróbálni)

Régen a private tab-et kombinálva a tiletab kiegészítővel megoldható volt hogy fizikailag egy böngésző ablakban osztottan ugyanazon az oldalon külön felhasználóval be lehessen lépni.

Tényleg a tiletab (szintén a régi) kimaradt az előbbi listából osztott tabok ablakon belül, akár párhuzamos görgetéssel.

Ilyenek miatt volt jobb régen Firefoxot használni a Chrome helyett.

(#55745) Kékes525 válasza DS39 (#55743) üzenetére


Kékes525
félisten

Elszigeteli a tabot a többi tabtól. Ez azt jelenti, hogy a webhely beállításai, a bejelentkezett munkamenetek és a hirdetési nyomon követési adatok nem kerülnek át az új tárolóba. Hasonlóképpen az új tárolóban végzett böngészés sem befolyásolja a bejelentkezett munkameneteket, sem a többi tároló adatait.

Multi-Account Containers

(#55744) Aweriot

Mi a baj vele? Ugyanolyan színű, mint a prohardver.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#55746) Matthewus válasza Kékes525 (#55745) üzenetére


Matthewus
őstag

Még létezik ez is.

(#55747) Rimuru válasza Kékes525 (#55745) üzenetére


Rimuru
veterán

O a tobbi reszre gondolt, pl zold betuk :D

Awerio: ugy nezd hogy nem mindenkinek jo a szeme. ;)
nekem ettol is kifolyik: https://www.mavcsoport.hu/?theme=mav_contrast

Vigyázat, csalok!

(#55748) Kékes525 válasza Matthewus (#55746) üzenetére


Kékes525
félisten

Ez talán még jobb a privát tabok helyett.

(#55747) colomb2

Azok a látogatott linkek. Kék a nem látogatottak. A prohardveren egy kicsit sok belőlük, de máshol ez a színezés szerintem jó. Olyat, mint amit mutattál kiegészítővel is lehet csinálni, hasonlót. :D

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#55749) kovaccss


kovaccss
tag

Nem engedhetem meg, hogy a netezés élvezet helyett szenvedés legyen. Ezért használtam a CTR-t és a TMP-t.
A gmail notifier problémára van valami? Tavaly dec-ben csak elodáztuk a probléma megoldását a régebbi verzióra váltással, de ez ma már lehetetlen. Van sok gmail levélérkezés jelző, de nincs hangjelzés. Aminél volt hangjelzés is, nem működött. Ez még 56-os firefoxnál volt. Most a helyzet még rosszabb lehet. Ha CTR már nincs legalább a tabokat tudjam 3 sorba rendezni, és a mailérkezés jelzés is legyen normális.

(#55750) kovaccss válasza Fandango (#55740) üzenetére


kovaccss
tag

Egyszerű igényeim vannak a 24 collos monitornál, TV-nél. Normális kép, ne legyen nagy felhősödés, nulla bevilágítás oldalról, rendes színek, kontraszt, a gyors mozgások ne mosódjanak el, ne égjen be, full HD, HDMI, scart bemenet, 5+ éves élettartam az 1. hibáig, 2-3 év gari, ilyenek. Monitornál min. 75 Hz. Olyan monitor, meg TV se létezik, amire ez mind igaz. Az árig el se jutok, hogy mennyibe kerül, de csak ötjegyű pénz jöhet szóba. Nézd meg a milyen TV-t vegyek, meg a milyen monitort vegyek, meg a Samsung TV, meg a Telekom topikokat, itt mind írtam nemrég. Mindegyik termék szemét, több hibával, a 200e-esek is. Nem kell okos TV (smart) baromság, se semmi sallang, se 4K felbontás, se HDR, stb.. Tuner se kéne, mert Telekom STB.-hoz kéne a TV, a monitor meg simán PC-hez. Ennyit igazán elvárhatok egy TV-től, ha már a 710MP-t kell leváltania, ami CCFL-es, körben bevilágítós, 2005-ös fos. A 2003-as CRT monitoromról kár beszélni, ideje leváltani.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Mozilla Firefox (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.