Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Mozilla Firefox (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-06-16 16:30:14

LOGOUT.hu

Mozilla Firefox

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#54669) Cs1csó válasza Celithrandi (#54668) üzenetére


Cs1csó
félisten

Volt ami már panaszkodott. Milyen módon használod a böngésződ? Mondok két végletet: pár oldal megnyitva pl. PH, NSO, PCworld stb. tehát nem túl gyilkos oldalak, max 1-2 böngésző kieg, és mondjuk 1-2 óránál nem böngészel többet hanem mondjuk bezárd stb. pl. onetab-bal jegeled stb.
Másik véglet: 30-40 lap, 10+ kiegészítő, youtube videó 4k fhd, netes játék, fészbukk cset pár emberrel stb. és mondjuk 4+ órája fut, ez utóbbi esetben előfordulhat, hogy felzabálja. Alapvetően nem kell félni, a windows egy bizonyos szintű kontroll alatt tartja a böngészőt, azért egy memórai zabáló program indítása előtt (pl. játék) érdemes elgondolkodni, hogy épp mi fut és mire is van tényleges szükség.

Nem kioktatásképp írtam. Érdekességképpen a legfrissebb FF fut egy core2 duós 10 éves notin ami gyenge netre csatlakozik wifin és vállalható.

A memória zabálás oka a "modernitás" a teljes összeomlás elkerülés éredekében minden kieg, oldal külön szálon fut ami miatt csökken a teljes összeomlás esélye de nő a RAM fogyasztás.
Nálam (szint 8GB RAM) pár oldallal is eszik már 700-1000MB-ot.

Még annyit konkrétan (feladatkezelőben nézve) mennyit zabál maxon ilyenkor és ezt milyen használat mellett (kb. amit fentebb írtam az alapján)?

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Mozilla Firefox (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.