Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Mozilla Firefox (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-06-16 16:30:14

LOGOUT.hu

Mozilla Firefox

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#54637) joghurt válasza Kékes525 (#54636) üzenetére


joghurt
addikt

Ha egyetlen felhasználói program nekilát 5-6 GB-t lefoglalni a 8 GB fizikaiból, akkor ott már az operációs rendszernek sem marad elég, hogy pl. rendesen cache-elni tudjon.

Másrészt pedig ez nem egy internetkávéházas gép, tehát a napi munkához a böngészőn kívül más programoknak is futniuk kell. Ne akarjon már a FF több lenni az egyenlők között, és kisajátítani magának minden (számára szabadnak tűnő) memóriát - inkább írják meg rendesen a memóriakezelését, vagy legalább legyen opció a valamivel agresszívabb garbage collection bekapcsolására, továbbá a nem használt (akár már régesrég bezárt) lapok teljes kitakarítására a memóriából. Majd ha újra meg akarom nézni, megvárom azt az 1-2 másodpercet, amíg betöltődik.

Megjegyzem, a Microsofttól a Visual Studio supportosa épp hozzád hasonló hozzáállással nem értette, hogy mi a baj azzal, hogy 60+ processzt futtatnak lényegében egy szövegszerkesztőhöz, összesen gigabyte-nyi memóriafoglalással.
Nyugodtan lemérkőzhetitek egymással, melyikőtöknek "jár" több memória, az erőforrásokkal való ésszerű bánás helyett. Az összes, hasonló filozófiájú programkészítővel egy arénában.

A tej élet, erő, egészség.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Mozilla Firefox (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.