Hirdetés

2020. január 24., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Mozilla Firefox (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-02-28 15:33:09

LOGOUT.hu

Mozilla Firefox

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#30251) FNZ


FNZ
(senior tag)

hali!

mit csinálja ezzel a rókával, mert ha netezek akár pár órát is 600 - 700 mb-ot lefoglal a memóból és baromira belassul, pedig van 4 gb ramom.
kezd már baromira bosszantani ez a memória éhsége és belassulása.

van valami beállítási lehetőség rá?

(#30252) DS39 válasza pendre54 (#30249) üzenetére


DS39
(veterán)

ami leginkább gáz, hogy az Oracle-nél nem oldják a problémát, mert attól hogy más böngésző nem blokkolja, a sebezhetőség nem fog megszűnni. másrészről viszont a Firefoxban hiába van click-to-play opció kikapcsolása, ha a java-ra ez nem érvényes. (mert az addig oké hogy egy beágyazott java applet kattintásra elindul, egy komplett rendszer esetében ha nincs erre mód, akkor szopás van)

FNZ: ez függ attól mennyi megnyitott fül van, azon van-e flash tartalom, netán egy hd video, ill. a kiegészítők is okozhatják ezt.

[ Szerkesztve ]

(#30253) vj0c1


vj0c1
(aktív tag)

Sziasztok!

Egy ismerősömnek a következő problémája van. A párjával ketten játszanának egy Tera nevezetű online játék európai szerverén, de csak az ismerősöm gépén működik a regisztráció és az installer letöltése, mert a párja gépén mindkettőnél 404-es hibát ír, operán is kipróbálták. Mindketten ugyanarról a hálózatról neteznek, mindkettejük gépén van java, és minden egyéb ami szükséges hozzá. Az ismerősöm utánanézett ennek a játéknak a fórumán, és többeknél előfordult ugyanez.
Szerintetek mi lehet a probléma, vagy hogy lehet megoldani?

[ Szerkesztve ]

"Régen az égre néztünk, és azon töprengtünk, hogy hol a helyünk a csillagok között. Most csak lefelé nézünk, és csak fészkelődünk itt a porban."

(#30254) DS39 válasza vj0c1 (#30253) üzenetére


DS39
(veterán)

valószínűleg egy ip-ről csak egy reg engedélyezett.

ez amúgy böngészőben fut vagy hogy kapcsolódik ide?

(#30255) CPT.Pirk


CPT.Pirk
(Jómunkásember)

Hmm, ez a places cleaner kieg érdekes. Alap esetben a mindössze 2, vagy annál kevesebbszer látogatott oldalakat törli a historyból, nálam így a felét törölte, ami 56.000 bejegyzés volt. A sync miatt nem tudom mióta gyűlik a history, de ez elég jó így. ;]

https://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/placescleaner/?src=search

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#30256) vj0c1 válasza DS39 (#30254) üzenetére


vj0c1
(aktív tag)

Routerről vannak, úgyhogy nem ugyanaz az ipjük... Egyébként, csak a regisztráció és a program letöltése zajlik böngészőben, de már rögtön a register now gombra kattintva a 404-es hiba fogadja az ismerősöm párját, itt viszont nálunk a nejemmel mindkettőnknek bejött a reg oldal, úgyhogy nem értem a dolgot.

"Régen az égre néztünk, és azon töprengtünk, hogy hol a helyünk a csillagok között. Most csak lefelé nézünk, és csak fészkelődünk itt a porban."

(#30257) DS39 válasza vj0c1 (#30256) üzenetére


DS39
(veterán)

kifelé ugyanaz az ip-jük, csak a belső hálózaton különbözik :K
(értsd, adott egy router, több gép kapcsolódik hozzá, belső hálózaton kapja szépen sorba az ip-ket, 192.168.1.100, .101, stb, de ha bármilyen weboldalt megnézel az minden eszköz esetében csak egy ip-t lát, amit a szolgáltató kioszt)

de nem tudom, ha Operában sem megy, akkor még kiegészítő vagy adblock gond sem lehet.

[ Szerkesztve ]

(#30258) DS39 válasza DS39 (#30257) üzenetére


DS39
(veterán)

egyébként, azon a gépen ahol ment a reg, enged újat regisztrálni? mert ha igen, akkor nem ip tiltás, és regeljenek regisztráljanak be ott, a programot meg a másik gépre telepítik, ennyi. ha kész, szépen bejelentkezik a progiba.

[ Szerkesztve ]

(#30259) vj0c1 válasza DS39 (#30258) üzenetére


vj0c1
(aktív tag)

Úgy tudom megpróbálták, és nem működik, a reg után nem tölt be neki. Azt írta, hogy a telepítő amit leszednek azt írja a párja gépén, hogy nincs kapcsolat a szerverrel.

[ Szerkesztve ]

"Régen az égre néztünk, és azon töprengtünk, hogy hol a helyünk a csillagok között. Most csak lefelé nézünk, és csak fészkelődünk itt a porban."

(#30260) kispx válasza CPT.Pirk (#30255) üzenetére


kispx
(addikt)

Thx.
Nekem is jól jött. Észre sem vettem, hogy nálam a sync "generált" egy pár ezres előzménylistát :)

(#30261) Johnny Cage


Johnny Cage
(addikt)

3-4mp-ekre megakadó videó flash hiba?

(#30262) Voice24


Voice24
(senior tag)

Teljesen újraraktam a firefoxot, előtte töröltem az összes cuccát. Most már eltűnt a duplaablakos indulás. Viszont még egy gondom van. Ha a címsorba elkezdek írni, a felajánlott lehetőségek karakterei furcsa zöldes foltokat kapnak.

Ami érdekes, hogy PrtSc-nel lementettem a képet, be is linkeltem, de ott már normál fehér betűk vannak. A firefox-szal vagy a gépemmel van valami beállítási bibi?

[ Szerkesztve ]

(#30263) S-Attila válasza Voice24 (#30262) üzenetére


S-Attila
(aktív tag)

Hardveres gyorsítás letiltása?

(#30264) mrszitya válasza FNZ (#30251) üzenetére


mrszitya
(senior tag)

@FNZ, többiek

A belassulási jelenségekről, darabos működésről röviden

Először is, az ne legyen már probléma, hogy sok (?) memóriát eszik a Firefox, mivel ma jóformán minden weboldal tele van rakva Flash-videókkal, JavaScript cuccokkal, jQuery galériákkal, mindenféle nyavalyával. Ha akarnák se tudnák a böngészőfejlesztők visszafogni ilyen módon a memóriazabálást, a probléma nem is ez. Utóbbi időben ráadásul a Foxi az egyik legtakarékosabb lett ilyen szempontból. Ezenkívül manapság lassan a 4GB memória is átlagosnak számít, van hova terjeszkedni a programoknak, plusz az új Windowsok nagyon jól kezelik a memóriát. (Többi rendszerről nem tudok nyilatkozni, illetve de: Android például egyelőre nem túl jó ebben a témakörben...)

A másik dolog, amit írtál, az az igazi gond. Vagyis a belassulás, "darabos" működés, ami nem (igazán) függ össze a több száz megás memóriahasználattal.

Az oka ennek a "fagyási jelenségnek" egyrészt a Firefox egy régóta meglévő hibája, amivel kapcsolatban először a 16-os verzió tudott (gyenge) javulást felmutatni => Garbage Collection. Ez a hiba sok (tehát sok) fül megnyitásakor jelentkezik (nem csak párhuzamosan nyitva, hanem egymásutánban, régebbieket bezárva), amikor is darabosnak hat a működése egy idő után. Ezt a jelenséget úgy ismerhetjük fel könnyen, ha nyitunk több új lapot, lehetőleg komplexebb oldalakkal, aztán egyiken a töltődésük közben görgetünk le-fel.

Aztán vannak a "lyukas" kiegészítők, amik az előbbi dolgot felerősíthetik, ronthatják. Ez az ún. "zombi működés" (nem vicc): a kieg hibás kódjából (leak) adódóan nem lehet visszafogni az ügyködését, bennmarad a memóriában, hiába lőné ki már a böngésző.
Igazából elég lehet 1 darab "rossz" kieget felrakni, és ez kombinálódhat a többi problémával...
Kb. 1 éve kezdtek el Mozillánál erőteljesen foglalkozni ezzel a gonddal, sok ismert addon (pl. Adblock) egy-egy ilyen szivárgási hibáját sikerült kiszűrni a felhasználók és a fejlesztők segítségével, de még nincs vége. Sajnos ezeknek a lebuktatása a felhasználó számára nem olyan egyszerű, ám bele lehet fogni.

A harmadik nagy probléma a pdf, java, silverlight, flash pluginek, pontosabban ebből a négyesből is a Flash Player a legfőbb problémaforrás: alaposan "igyekszik rombolni" a felhasználói élményt, utóbbi verziók bőven szolgáltattak témát itt is a fórumozóknak, hiszen komoly hibák jöttek elő. (Régi ismérvét, a fokozott gépigényt azért részben tudták orvosolni.)

Megoldás?

Nem egyszerű, a Mozillánál messze nem dolgozik annyi fejlesztő, mint mondjuk Google-nál, de külön projekt fut jó ideje már ezen problémák megszüntetéséért, a Flash pedig lassan nyugdíjba vonul... :)

[ Szerkesztve ]

(#30265) mrszitya


mrszitya
(senior tag)

Még annyit hozzáfűznék a végéhez, hogy azért sincsenek könnyű helyzetben "Rókások", mert úgy kell javítani pl. a kiegészítők működését, hogy ezzel ne nehezítsék nagymértékben a külső kiegészítők írását/átírását, azaz ne pártoljanak el a külső programozók azok fejlesztésétől.

[ Szerkesztve ]

(#30266) S-Attila


S-Attila
(aktív tag)

A YouTube minden oldalán megjelenik a böngészőmben a jobb alsó sarokban a "Visszajelzés küldése" szöveg. Ezt nem lehet valahogyan eltüntetni?

(#30267) DS39 válasza S-Attila (#30266) üzenetére


DS39
(veterán)

element hiding helper

(#30268) Kernel válasza mrszitya (#30264) üzenetére


Kernel
(nagyúr)

Ez így van, én is mióta 4 GB RAM-mal használom, lapozófájl letiltva, HDD-re tárolás letiltva, nagyon kezes lett a FF.

Nincs darálás, lehet nyitva rengeteg fül és ablak. Amint bezárom a böngészőt, abban a pillanatban elszáll a memóriából, ilyenkor sincs az a hosszas darálás, mint a másik gépemen.

Más kérdés, amikor ahány Youtube-fület megnyitok, az annyival növeli a foglalást, amennyi a letöltött video mérete, miután így tisztán a RAM-ban tárolódik minden. De ez a Chrome-nál is hasonlóképp, és egyébként elég sok videót kell ahhoz megnyitni, hogy telítődjön 4 giga, eddig még nem bírtam kiakasztani.

Annyiban szívatott meg mostanában párszor, hogy elkezdek görgetni egy oldalon, ahol van egy beágyazott Youtube-video, amint felé kerül a kurzor, abban a pillanatban lefagyott.

[ Szerkesztve ]

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#30269) Voice24 válasza S-Attila (#30263) üzenetére


Voice24
(senior tag)

Akkor is ugyanúgy színesek a betűk. Pontosabban fehérek, zöld foltokkal.

(#30270) FNZ válasza mrszitya (#30264) üzenetére


FNZ
(senior tag)

köszi, a hosszú és kimerítő választ.

mostanában vettem csak észre, hogy elég sokat nézegettem (folyamatosan 2-3 órát) a használtautó.hu-t (keres, új lapon megnyit + a kocsi képe is, stb)

+ olyat csinált többször is, hogy rákattintottam valamire, hogy nyissa meg új lapon, de csak töltögetett, ilyenkor bezárom és rögtön újra megnyitom új lapon, akkor azonnal betölti, amit az előbb nem.

(#30271) #99546112


#99546112
(törölt tag)

Hali!

Mit gondoltok erről? [link]

Megbízható ez? A chip magazinban olvastam erről.
Köszi.

(#30272) SkyS1gn


SkyS1gn
(nagyúr)

Ez a "Legyen jobb neved youtubeon" hülyeséget hogyan lehet likvidálni? Nem lehet tőle kommentelni és nincs sehol egy gomb vagy valami...

[YT:https://goo.gl/Px2Pem]

(#30273) dJ Peer válasza Kernel (#30268) üzenetére


dJ Peer
(aktív tag)

Az első részről írnál bővebben egy kicsit? :)

(#30274) Steelmanus válasza dJ Peer (#30273) üzenetére


Steelmanus
(addikt)

Peldaul igy:

FF 18.0.1, es az about:configban modositas:

Fulek alul:
browser.tabs.onTop Logikai False
----
Fontok ha nem jol jelennek meg:
gfx.content.azure.enabled False
----
Fulek animalasanak tiltasa:
browser.tabs.animate False
----
Ures lappal indulas:
browser.newtabpage.enabled (csak ellenorizni) True,
browser.newtab.url about:blank
----
Az elso reszre ez vonatkozik:
A cache-ek letiltasa:
browser.cache.disk.enable False
browser.cache.offline.enable False
Ez uj bejegyzes, memoria mennyiseg a cache-nek:
browser.cache.memory.capacity Egesz 524288
----
A beepitett virusellenorzest kikapcsolasa:
browser.download.manager.scanWhenDone False
----
Igy lehet visszakapni a http-t a cimsorban:
browser.urlbar.trimURLs False
----
A tartománynév kiemelesenek tiltasa:
browser.urlbar.formatting.enabled False
----
A keresőablakobol uj lapon nyiljon meg a kereses eredmenye:
browser.search.openintab True
----
Mindig uj lapon nyiljanak a popup-ok is:
browser.link.open_newwindow.restriction Eredeti 2 - legyen 0
----
A Plugin Container kilovese ha nincs ra szukseg:
A FireFox 13.0 verziotol valtozott:
Ez is egy uj Logikai bejegyzes:
dom.ipc.plugins.unloadASAP Logikai True

[ Szerkesztve ]

(#30275) Fandango válasza Steelmanus (#30274) üzenetére


Fandango
(veterán)

browser.cache.memory.capacity Egesz 524288

Ezt az erteket bitben kell megadni, vagy hogy jon ez ki?

szerk: ja igen, akkor ez 512 mega. :B

[ Szerkesztve ]

(#30276) S-Attila válasza Fandango (#30275) üzenetére


S-Attila
(aktív tag)

Szerintem kilobyte.

(#30277) Fandango


Fandango
(veterán)

Meg egy kerdes, nem celszerubb -1 erteket adni ennek, hogy az FF maga dontse el a fizikai RAM meretehez kepest, hogy mekkor memoriat hasznal?

LINK

[ Szerkesztve ]

(#30278) Steelmanus válasza S-Attila (#30276) üzenetére


Steelmanus
(addikt)

Nem, Fandango jol irta MB.

(#30277) Fandango Nem mert akkor elszaladhat, igy maximalva van. Persze lehet emelni akar 1Gb-ra is ha szeretned, de nekem eddig eleg volt, szoval egyenenkent valtozo lehet pl 8 GB RAM eseten en is emelnem, de csak 4 GB RAM van a gepemben.

[ Szerkesztve ]

(#30279) Fandango


Fandango
(veterán)

Jol irta, hogy kilobyte, csak utana en szerkesztettem a hsz-t, hogy az akkor 512 megabyte atvaltva.

Nekem 12 giga van, szerinted mennyire lenne erdemes allitani?

[ Szerkesztve ]

(#30280) S-Attila válasza Steelmanus (#30278) üzenetére


S-Attila
(aktív tag)

:F

524 288 megabyte gyorsítótár? Ezt te átgondoltad?

Amúgy a linkelt cikkből idézet:

Any positive integer

Maximum amount of memory in KB to use to cache decoded images and chrome (1 MB = 1024 KB).

(#30281) Steelmanus válasza Fandango (#30279) üzenetére


Steelmanus
(addikt)

Nem erdemes 1GB fole menni mert allandoan frissiteni kell, amugy a regebbi verziokban ha jol tudom 256 MB volt megadva csak kiszedtek. Valamikor irta is WonderCSabo hogy nem erdemes piszkalni, de az mar regen volt. Ja a Beallitasoknal a diskcache- termeszetesen 0-ra kell allitani, hogy ne irjon a lemezre.

(#30280) S-Attila Igazad van KB-ban kell megadni felreertelmeztem amit irtal. Szoval igy a valtoszam miatt 512 MB all rendelkezesre a cache-re. Elnezest.

[ Szerkesztve ]

(#30282) Fandango válasza Steelmanus (#30281) üzenetére


Fandango
(veterán)

Ha a diskcache 0, de nincs memory.cache beallitva akkor mi van?

(#30283) Steelmanus válasza Fandango (#30282) üzenetére


Steelmanus
(addikt)

Latod ezen meg nem gondolkodtam, valoszinu hogy magas lesz a memoria hasznalat, mivel Neked sok memoriad van kiprobalhatod.

(#30284) Fandango válasza Steelmanus (#30283) üzenetére


Fandango
(veterán)

400-450 meganal nem szokott tobbet enni a Firefox, es altalaban 6-7 lap van megnyitva allandora (1 jatek, 4 forum, 2-3 egyeb).

(#30285) vlevi


vlevi
(nagyúr)

A nagy cache baja az, hogy marha sokaig tart benne az apro bizbaszokat megtalalni. Amig nem volt ssd-m, allandoan berregett a vinyo, es felgyorsult a bongeszes egy cache torles utan. nem mondom, ha most is 14.4k-s betarcsazos modemes internetem lenne, akkor mindent cachelni akarnek, de 10-20-50 megas netkapcsolattal a cache-nek mar nincs olan nagy jekentossege. Dinamikusan generalt php, asp, ... oldalak cachelese amugy is erdekes kerdeskör mert mindig ujabb, mint a mar letoltott.

(#30286) scope2007 válasza Fandango (#30284) üzenetére


scope2007
(addikt)

nálam most ennyit eszik:

+ 12mb plugin konténer...

2napja megy az FF kb 20oldal van megnyitva... kíváncsiságból most a portablet használom [18.0.1.]
ramdisken van az egész portable FF, gyorsítótár korlátozása 0 mb

SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDI Monster KIT off

(#30287) CPT.Pirk válasza vlevi (#30285) üzenetére


CPT.Pirk
(Jómunkásember)

Jaja, mai net mellett ennek van értelme. Linuxon csinálom ezt ramdiskkel, oda cachel, így minden gép indításkor üres cache fogad. Eszméletlen gyors lesz tőle a róka.

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#30288) Steelmanus válasza Fandango (#30284) üzenetére


Steelmanus
(addikt)

Az nem sok akkor nem erdemes bolygatni.

(#30285) vlevi Bocs' nem Nem neked szantam a ramdiszkes kerdest.

scope2007

Milyen ramdisket hasznalsz, kiprobalnam, es ha lehet par keppel ilusztralhatnad hogy mikent kellene beallitani. Meg nem hasznaltam ilyet. A cache athelyezeset ismerem. Tudom valahol mar irtal rola de nem talalom.

[ Szerkesztve ]

(#30289) ledgeri


ledgeri
(veterán)

Üdv!
Van olyan kiegészítés, ami a Ctrl+görgő, vagy számok (ha valaki ezt olvasva elállítaná akkor a ctrl+0 az alap..) zoomot úgy moddolja, hogy a szövegeget csak újratördeli, de nem növeli a betűméretet, max a képet??

anti-blockadblock-er// PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Keresek Sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest)

(#30290) scope2007 válasza Steelmanus (#30288) üzenetére


scope2007
(addikt)

itt van logoutos írás róla beallítasokkal
[link]

SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDI Monster KIT off

(#30291) oszy


oszy
(addikt)

Srácok!

Van olyan kiegészítő (adBlock) Fifefox-hoz, mint a Chrome-hoz? Az ahhoz kitalált sokkal jobban működik és jobban testreszabható a letiltás. Mindent le lehet vele, mert rá klikkelsz és kész.

iPhone X EasySkinz eladó, téves rendelés miatt!!!

(#30292) oszy


oszy
(addikt)

még valamit elfelejtettem! :/

olyan lehetőség van, mint a Chrom-nál, h felkínálja az oldal lefordítását?

Azért váltottam vissza Firefox-ra, mert a Chrome sok memóriát zabált. Bár most is kiírta a winfos, h kevés a memória? Lehet azért, mert lejjebb vettem a lapozófájl méretét?

[ Szerkesztve ]

iPhone X EasySkinz eladó, téves rendelés miatt!!!

(#30293) pnauser válasza oszy (#30291) üzenetére


pnauser
(senior tag)

Van. Menü - Kiegészítők - Kiegészítők letöltése, majd keresés. Itt van fordító is. (Pld: Google Translator) Mászkálj a menüben, hogy jobban megismerd a FF-t.

(#30294) Kernel válasza oszy (#30291) üzenetére


Kernel
(nagyúr)

Mindent le lehet vele, mert rá klikkelsz és kész.

Ezzel is (gyakorlatilag) bármit ki lehet jelölni, megsemmisíteni:

https://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/elemhidehelper/

Bár most is kiírta a winfos, h kevés a memória? Lehet azért, mert lejjebb vettem a lapozófájl méretét?

Biztos, hogy azért. Nekem is szokásom, hogy csökkentem, vagy le is tiltom, csak akkor számolni kell vele, hogy egyszer elfogy, így tehát ennek RAM-bővítéssel lehet elejét venni.

De ezt a gyerekes winfosozást inkább hanyagolni kellene, ilyen hozzászólásokra én például gyakran nem is reagálok. Gamer-gyerekek már 15 éve is így köpködtek a Win98-ra, csak a Windows azóta már jócskán kinőtte a gyermekbetegségeit. Hogy valaki nem tudja kezelni, vagy hibás vasra pakolja fel, arról ki tehet...

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#30295) Kernel válasza Steelmanus (#30288) üzenetére


Kernel
(nagyúr)

Fából vaskarika, szerintem. Ha egy számítógépben kevés a RAM, akkor eleve nincs miből RAM-disket csinálni.

Ha egy számítógépben sok a RAM, akkor meg felesleges, mert amíg a böngészőt be nem zárom, addig úgyis ott figyelnek az adatok a RAM-ban. Ez önmagában gyorsítja a böngészést, hiszen tényleg nem kell mindent ismét letölteni.

Ezt a memóriaszemetet lemezre tárolni felesleges, sőt épp az a jó, ha a böngésző bezárásakor ezek eltűnnek. Mióta szélessávú Internet létezik (bekötötték nálam a UPC Broadband-et 1999-ben) én akkor kezdtem úgy beállítani az IE böngészőt, hogy bezáráskor ürítse a temp mappát, ettől rögtön felgyorsult minden.

Fel nem foghatom, hogy ezt a Temp szemetet minek átirányítani a RAM-ba, egy külön dedikált területre. Korábban, betárcsázós netnél még legalább volt is értelme a lemezcache-nek.

De én például mit irányítanék át RAM-diskre? Nincs is mit:

about:cache

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#30296) Steelmanus válasza Kernel (#30295) üzenetére


Steelmanus
(addikt)

En szerettem volna az egesz Profile mappat a ramdiskbe iranyitani, ezek alapjan eleve abban tarolodnak a cache-ek is, de eddig nem sikerult megcsinalnom azzal amit scope2007 ajanlott, a linken RamDisk progit ajanljak, de ahhoz telepiteni kellene a dotnet 4.0, amit nem szeretnek.
A SoftPerfect RAM Disk nem ker dotnetet.
Te hogyan novelted a Cache memoria meretet magaban a configban, vagy kell az uj bejegyzes?
Nalam jelenleg igy nez ki.

[ Szerkesztve ]

(#30297) Kernel válasza Steelmanus (#30296) üzenetére


Kernel
(nagyúr)

Az előző képpel én csak azt próbáltam érzékeltetni, hogy nálam egy nagy üres hely van ott, ahol másnak például nem:

Az viszont igaz, hogy nálam elég lassan töltődik be a FF a merevlemezről (bár ez sem így volt eleinte, friss Windows-telepítéssel), de inkább kivárom, míg elindul, nem olyan vészes. Utána viszont gyorsan működik, a RAM-ban terpeszkedhet, ameddig tud.

Beállítottam a -1 értéket is, amiről már szó volt:

http://ubuntu.hu/node/22049

[ Szerkesztve ]

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#30298) sp136


sp136
(csendes tag)

Ha az egeret egy link felé visszük, akkor a böngésző jobb alsó sorában megjelenik a címsor. Ha az hosszú, csak a képernyő felében kerül megjelenítésre úgy, hogy a link közepe nem látszik.

Van arra mód, hogy ezt a címsort a képernyő teljes szélességére kiterjesszük? A Chrome teljes oldalszélességban mutatja.

(#30299) lord_m


lord_m
(aktív tag)

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Xp-n a Firefox mely verziója működik stabilan, összeomlások nélkül az újabb verziók közül?
Annak idején, ha jól rémlik, 3.6.x volt rajta, de amennyire lehet, frisset kéne rátennem.

Remélem, valakinek van ez irányú tapasztalata, köszi előre is! :R

(#30300) DS39 válasza lord_m (#30299) üzenetére


DS39
(veterán)

nyugodtan felrakhatod a legfrissebbet, stabilan működik XP-n, 7-en is.

sp136: nekem teljes szélességében jelenik meg a bal alsó sarokból kiindulva. (kivéve ha már olyan hosszú hogy kilógna a képből akkor ...-zza)

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Mozilla Firefox (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.