Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Mozilla Firefox (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-06-16 16:30:14

LOGOUT.hu

Mozilla Firefox

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1701) Patrick válasza Noxy (#1699) üzenetére


Patrick
addikt

Hát én nem, mivel amúgy is rejtet mappa, meglehet hogy a counterspy talált vmit :(

De mégsem, mert a kiegészítők és a kedvencek is megmaradtak...

[Szerkesztve]

„Aki barátot talál, kincset talál."

(#1702) canniball válasza Sil (#1696) üzenetére


canniball
nagyúr

Azt nem használom. :)) Azért köszi a figyelmeztetést!

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#1703) WonderCSabo válasza Sil (#1696) üzenetére


WonderCSabo
félisten

Én viszont igen. Tudtam is, de nem tudatosult bennem! THX. :R

(#1704) Sil válasza Patrick (#1700) üzenetére


Sil
senior tag

és a Vezérlőpult / Programok telepítése és törlése / Programok hozzáférhetősége és alapértelmezéseinél?

(#1705) Patrick válasza Sil (#1704) üzenetére


Patrick
addikt

Ott most töröltem le és tűzfalból is kiszedtem, és most próbálom újra hátha.

„Aki barátot talál, kincset talál."

(#1706) Patrick


Patrick
addikt

Nah Mozilla Thunderbird feltéve, nagyon fain :C

„Aki barátot talál, kincset talál."

(#1707) Sil válasza Patrick (#1705) üzenetére


Sil
senior tag

Úgy értettem, a Programok hozzáférhetősége és alapértelmezései résznél is érdemes megnézni. Emailből a linkeket akkor nem nyitja meg általában, ha nem tiszta, melyik az alapértelmezett böngésző.

Egyébként jók legyetek, én most pár napig nem leszek. Megyek táborozni. ;)

[Szerkesztve]

(#1708) canniball válasza Sil (#1707) üzenetére


canniball
nagyúr

Csak óvatosan duhajkodni, nehogy túlterheld magad és visszatérve a fáradtságtól ne tudj válaszolni a kérdéseinkre. :D Jó szórakozást! :)

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#1709) WonderCSabo válasza Sil (#1707) üzenetére


WonderCSabo
félisten

Jó táborozást! Mi lesz itt a Mozilla felhasználókkal nélküled! :U :R

[Szerkesztve]

(#1710) Ziog


Ziog
aktív tag

Nos egy korábbi kérdésemre válaszolnék.Távoli asztal ff-en belül. A megoldás: LogMeIn [link] Free regisztráció után teljesen jól lehet használni. Vista alatt is megy rendesen.

(#1711) Tele von Zsinór válasza Ziog (#1710) üzenetére


Tele von Zsinór
őstag

Tudom ajánlani kipróbálásra a VNC-t, elég régi, és biztonságosnak mondható rendszer, kb. a távoli asztalt ez alapján csinálták. Van kliens és szerver is majd' minden OS-re, és ezek egymással kompatibilisek, meg van java kliens is (másik porton kapcsolódva), amit lehúz a böngésződ és már megy is. Tud többféle auth-ot és titkosítást. Én RealVNC-t használtam.

(#1712) Bici


Bici
félisten

Sziasztok!

Firefox 2.0.0.4-et használok. Sok helyen pl. képfeltöltő rendszereknél (photomax) nem megy az activeX, és ezért nem tudok képet feltölteni...
Nem csak ez az egy eset, ahol az activex hiányzik...
Milyen lehetőségeim vannak?

Köszi szépen!

[Szerkesztve]

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#1713) sonar válasza Ziog (#1710) üzenetére


sonar
addikt

És ez mennyire free? (Mit takar az a trial jelző utánna)

A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!

(#1714) Nabu válasza Bici (#1712) üzenetére


Nabu
aktív tag

Talán ez a legegyszerűbb: IE Tab [link] [kép]

Mikor nem fogunk szívni egy Microsoft termékkel??? (Ha pórszívót fog gyártani!) :))

(#1715) Bici válasza Nabu (#1714) üzenetére


Bici
félisten

Köszi!

Ez műxik, de evvel az erővel akár használhatom az IE7-et is, mert az ugyanezt tudja, ugyanilyen lassan. Az IE tab pont olyan lassú, mint maga az IE. :D Bár ez egyértelmű, hiszen azt használja.
A 3.0-s Firefox sem fogja tudni alapból ActiveX-et?
Köszi!

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#1716) ronaldo


ronaldo
őstag

Nem követem a topicot, így nem tudom, hogy voltak-e már a lenti jóságok, de négy - szerintem - nagyon jó kiterjesztést ajánlanék a topiclátogatóknak.

Cooliris Previews (v.2.4) [link]

Ha rámentek egy linkre, pl. itt ph-n a Válasz gombra és ott tartjátok az egeret akkor megjelenik a gomb mellett jobb oldalon a Cooliris logo (ami egyébként nem zavaró, nagyon ízléses) amire ha ráviszitek az egeret akkor a link alatt található oldalt egy pici ablakban behozza. Amit ugyanúgy tudjátok használni, mintha egy külön fülön nyitottad volna meg. Megnyitás után van egy olyan lehetőség, hogy lelakatolod a preview ablakot, így ha elkattintassz az ablakból akkor nem fog eltűnni. Van még egy gomb ami arra szolgál, hogy a ''megtetszett'' oldalat egy új fülön nyissa meg és persze a linket e-mailben is el tudod küldeni a barátodnak. Szerintem nagyon hasznos, kis méretű és gyors. Valamint amit említettem, ízléses és nem zavaró, így ha esetleg ritkán használná az ember, a rendszeres jelenléte sem zavaró, szinte észrevehetetlen.

Tab Scope (v.0.1.4) [link]

Ez is egy preview ablakos progi, de ez a böngészőfülek villámnézetét mutatja. Ha sok fülünk van megnyitva akkor az általunk meglesni kívántra visszük az egeret és ott alapértelmezettben egy pici kis ablakban megnyitja az oldalt. Itt van egy nagyító gomb, pillanatok alatt rá lehet nagyítani, így gyakorlatilag olvashatóvá téve az oldalt. Lehetőségünk van bezárni a fület és a véleményem szerint legjobb pontja a proginak: frissíthetjük is az adott oldalt anélkül, hogy oda kellett volna kattintanunk. A fenti progival ellentétben ez CSAK villámnézet, belebabrálni nem tudunk az oldalba. Remekül beállítható, a késleltetés, az ablakméret és a többi jóság is. Szintén gyors, így nem terheli feleslegesen az firefoxot.

Download Statusbar (v.0.9.5) [link]

A mindennapi használat szempontjából ez nekem a legnagyobb megváltó. Persze azoknak is az lehet, akiknek nincs C2D hétmillió ghz-es procijuk 2gb rammal fűszerezve. Egy friss windows-ra ráhúzott firefoxnál a ''kép mentése más néven'' vagy a ''hivatkozás mentése más néven'', tehát a letöltés viszonylag gyorsan megy. Pillanatok alatt felugrik a Letöltés ablak és onnantól nem zsibbasztja az idegeinket a dolog. Ám rövid idő alatt (hogy mitől, azt nem tudom) ez a folyamat belassul. 2 hónap után kínos 7-8mp-t kell várni csöndben mire felugrik a Letöltés ablak és újra használható a gép (a gépem Tbred-b 1700+@2800+, ddr333 512mb ram, de a másik gépen itthon, 3000+-os a64-es, 1gb ddr500 mellett is érezhető a jelenség, csak piciben). Ez a progi pedig annyit csinál, hogy lent a böngésző alján egy kis sávot birtokol a letöltés idejére, kiváltván a Letöltés ablakot. Itt mutatja a letöltés állapotát, majd ha végez akkor általunk beállított formátumoknál x másodperc múlva el is tűnik (képeknél ajánlott). Gyors és praktikus. Nincs felugráló ablak (tudom, ki lehet kapcsolni, de akkor meg figyelni kell Total Commanderben, hogy akkor most mikor végzett). Persze képek letöltésére jó leginkább használni, azokért nem hiszem hogy bárki is elindítani a Flash Getet.

Visual-Search Extension (v.1.2) [link]

Talán ennek van a legkevesebb haszna (bár ki tudja). Egy kiegészítő keresőprogramok mellé. Beírjuk pl. a google-ba, hogy ''star''. Kidob egy csomó linket, ahol hírességek és hasonlók szerepelnek. De mi csillagra szeretnénk keresni. Akkor a kidobott oldalak között az egyiken kijelöljük a ''celebrity'', kétszer rákattintunk, aminek hatására felugrik egy picike kis ablak, benne két gombbal. Egy zöld + és egy piros -. Most nyomunk egy piros gombot, és egy entert, így behozza azokat az oldalakat ahol star szerepel, de celebrity társasága nélkül. Ez sem zavaró stuff, ugyanis CSAK a google (vagy yahoo, stb.) keresés közben működik.

Hosszú írás lett, de remélem hasznotokra válik! :)

[Szerkesztve]

(#1717) Tele von Zsinór válasza ronaldo (#1716) üzenetére


Tele von Zsinór
őstag

A letöltés ablak akkor szokott belassulni, ha sok elem van benne, nyomj rá néha a clean gombra :)

A Download Manager Tweak nekem jobban bevált, itt lehet állítani, hogy hol nyíljon meg a letöltés ablak, nálam új fülön.

Utolsóhoz tudok egyszerűbbet: keress erre: ''star -celebrity'' :)

(#1718) ronaldo válasza Tele von Zsinór (#1717) üzenetére


ronaldo
őstag

Nálam akkor is idő, ha nincs bent semmi. Egy kis ''akadás'' van, addig az egész gép elhallgat, nem lehet közben böngészni sem. Így viszont amíg a lenti kis sáv meg nem jelenik - vagy éppen megjelenik - aközben is funkcionál a firefox.

A Visual-Search-hez én is odaírtam, hogy ennek van a legkevesebb értelme :) De ha valaki megtanulja használni, akkor gyorsabb adott esetben, mint begépelni (hisz előfordulhat, hogy előre nem tudjuk, hogy mit is akarunk minuszolni). Na de nem védem én a progit, nem fizetnek érte :D

(#1719) Nabu válasza Bici (#1715) üzenetére


Nabu
aktív tag

Van egy módszer amivel bele lehet csalni az ActiveX-et de nem tudom, hogy működne-e a legújabb firefoxal (2.0.0.5) de egy próbár megérhet...
[link]

Mikor nem fogunk szívni egy Microsoft termékkel??? (Ha pórszívót fog gyártani!) :))

(#1720) Tele von Zsinór válasza ronaldo (#1718) üzenetére


Tele von Zsinór
őstag

Kis érdekesség, hogy a visualsearch ma jelent meg lifehackeren is, azzal a képpel talán érthetőbb, hgoy mit csinál :) [link]

(#1721) ronaldo válasza Tele von Zsinór (#1720) üzenetére


ronaldo
őstag

a készítő oldalán videó is volt mellékelve, csak amikor írtam a hsz-t, akkor lusta voltam belinkelni, de azzal talán még érthetőbb (nem mintha versenyezni akarnék veled, így is :R , hogy egyáltalán foglalkozol vele): [link]

(#1722) szicsu


szicsu
őstag

Sziasztok!

Lenne egy érdekes kérdésem. újabban a firefoxom az popup ablakokat nem a megfelelő méretben nyitja meg (pl.: a ph-n a user infó is keskenyebb abalkaban nyílik meg).
Találkoztatok már ilyennel?

''Az alkotó élet titka az, hogy felnőttkorban is megőrizzük a gyermekkor szellemét.''

(#1723) Bici válasza Nabu (#1719) üzenetére


Bici
félisten

Hali!

Tök véletlenül jöttem ide vissza, és láttam, hogy válaszoltál. :)
Köszi, kipróbálom, és majd írok, hogy mi lett.

Addig is egy kérdés:
A 2.0.0.5-ös FF nálatok is folyton elszáll, vagy belassul?
Nekem már felrakott egy frissítést a telepítés óta, de azóta is néha elköszön. A 2.0.0.4 nem csinált ilyet. :(
A másik kérdés, hogy A mozilla oldalon kívül van valami jó kis SKIN gyűjtemény?
Vagy ami méginkább jó lenne SKIN készítő progi, nincs hozzá?
Én is rákeresek, de hátha Ti jobbat tudtok.

Üdv, és kösz: Bici

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#1724) ronaldo válasza Bici (#1723) üzenetére


ronaldo
őstag

Nálam eddig egyszer szállt el, de akkor tényleg kicsit túllőttem a célon. Egyébként stabil.

Más: nincs valami mód arra, hogy egy adott lapot autómatikusan frissítsen a firefox? Nevezetesen azt nem akarom, hogy ebay oldalról kijelentkezzen a tétlenség miatt. Nincs erre valami jó kis cucc?

(#1725) Winner_hun válasza ronaldo (#1724) üzenetére


Winner_hun
félisten

TabMixPlus kiterjesztés / beállítások / menü / Fő helyi menü / Újratöltés
Ezután a jobbklikkes menüben egy Újratöltés meg fog jelenni, ahol ki lehet választani, hogy milyen időközönként frissítse az adott oldalt
Itt még van néhány újratöltéses kiterjesztés: [link]
(tabmixplus-t azért ajánlottam mert nagyon hasznos kiterjesztés, lehet találsz benne más hasznos dolgot is)

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#1726) sekli válasza ronaldo (#1724) üzenetére


sekli
addikt

Letezik a FFnak ebay editionje is, bar ndm tudom, hogy mivel jobb...

(#1727) ronaldo válasza Winner_hun (#1725) üzenetére


ronaldo
őstag

Ez nagyon jó. Köszi :) Tényleg vannak még hasznos funkciói.

sekli: utánanéztem, végülis jók azok a beépített cuccok amiket tartalmaz, csak elvileg az egy külön firefox, olyanba nem ugrok bele. Bár nem kizárt, hogy kipróbálom majd egyszer.

(#1728) WonderCSabo válasza Bici (#1723) üzenetére


WonderCSabo
félisten

Hali!

Itt a skingyűjtemény: [link]

Skinszerkesztő progiról nem tudok... De itt van a leírás, hogyan kell csinálni: [link]

(#1729) Thrawn


Thrawn
félisten

Valamit elszabtak az albitársaim a gépen, etűnt az összes könyvjelzőm és eszköztáram ami volt. Hogyan lehet visszavarázsolni őket? :O

Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł

(#1730) WonderCSabo válasza Thrawn (#1729) üzenetére


WonderCSabo
félisten

Ha még meg vannak itt kell lenniük: C:\Documents and Settings\username\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\. Egyébként itt van egy kis segítség: [link]. De attól félek kitörölték őket...

[Szerkesztve]

(#1731) rdi


rdi
veterán

sziasztok,
megjavult már a magyar helyesírásellenőrzés, vagy még mindíg trágya?

Fej! Tor! Potroh!

(#1732) Thrawn válasza WonderCSabo (#1730) üzenetére


Thrawn
félisten

A link segített, köszi! :R

Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł

(#1733) Bici válasza WonderCSabo (#1728) üzenetére


Bici
félisten

Köszönöm! :R

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#1734) WonderCSabo válasza Thrawn (#1732) üzenetére


WonderCSabo
félisten

Nincs mit!

Bici: Nincs mit! :)

rdi: 1.1.3. a legújabb verzió, és még mindig elég gagyi...

(#1735) HXY


HXY
addikt

Hellosztok!

Találtam Mac alá egy kis widget-et, ami kiírja a Chellos adatforgalmat.

[link]

Ezt nem tudná valaki átírni Firefox extension-nek?

(#1736) Sil válasza ronaldo (#1724) üzenetére


Sil
senior tag

ReloadEvery kiterjesztés, ha jól emlékszem.

(#1737) Laslow


Laslow
senior tag

Régebben olvastam egy olyan FF-kiegészítésről, hogy bizonyos egérmozdulatokat, mozgási mintákat lehet beállítani, és ezekhez különböző akciókat lehet hozzárendelni, pl. Back, Next, Close, stb. Nem tudja vki a plugin nevét?

"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu

(#1738) Jadro válasza Laslow (#1737) üzenetére


Jadro
veterán

Mouse Gestures. Nálam tökéletesen működik.

Samsung Galaxy S23 8/128 Green

(#1739) Laslow válasza Jadro (#1738) üzenetére


Laslow
senior tag

Köszi szépen! Valami hasonlót képzeltem el, egyelőre szokom:)

"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu

(#1740) Jadro válasza Laslow (#1739) üzenetére


Jadro
veterán

Jó dolog és tényleg szokni kell. ELőször úgy állítottam be hogy a bal gombbal jobbra dobva a linket új fülön jelenjen meg. De ha kicsit felfelé dobtam már nem volt jó. Aztán áttettem a középső gombra. Egy nyomás a linken és új fülön nyíilik. Nekem erre kellett, de lehet hogy most beállítom másra is. Nem rossz dolog ez.

Samsung Galaxy S23 8/128 Green

(#1741) Laslow válasza Jadro (#1740) üzenetére


Laslow
senior tag

A középső gomb alapból új fülön hozza be a linkeket, nem?
Nekem az Előző oldal, Következő oldal, Lap bezárása és Frissítés, ami egyelőre fontosnak tűnik. Felgyorsítja a böngészést, már bele is szerettem. :)

"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu

(#1742) tomcsi23


tomcsi23
veterán

Sziasztok!

Annak rendje módja szerint frissítettem a böngészőt a legújabb verzióra. Szépen jelezte is elinduláskor, hogy sikeresen megtörtént a frissítés. De az, hogy már 2 hete minden egyes induláskor ezt jelzi, kicsit bosszantó. Nem lehet lelőni valahogy? :B

...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.

(#1743) Sil válasza tomcsi23 (#1742) üzenetére


Sil
senior tag

Firefox becsuk, és töröld a következőket (vagy a profilodban találod, vagy a program mappájában, verziótól függően): active-update.xml, updates.xml, updates nevű mappa tartalma.

[Szerkesztve]

(#1744) tomcsi23 válasza Sil (#1743) üzenetére


tomcsi23
veterán

Köszi, Sil, makacs volt, de megoldódott. :R

...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.

(#1745) canniball


canniball
nagyúr

Meggágyult volna az Adblock Plus-szom (0.7.5.1)? Olyan reklámokat nem szűr ki, amik már tiltólistán vannak (és amikből már jópár találata volt). Mintha azóta csinálná ezt, hogy frissítettem a rókát 2.0.0.5-re, de erre nem tennék esküt. Mit lehetne tenni, hogy megtalálja régi önmagát? :F

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#1746) Integra


Integra
titán

miért fagy szét és omlik össze az ff vista alatt?:(
már az ie is összeomlik, nem lehet böngészni rajta, nem értem:(

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#1747) burgatshow


burgatshow
veterán

Sziasztok!

Olyan extension-t keresek, ami a szövegbe illesztett URL-ek valós URL-ekké alakítja.

Értsd:

http://www.youtube.com/watch?v=_5ACCJbtYDI <- ebből egy kattinthatót csinál, és nem kell a vágólappal vergődni...

Köszi előre is a segítséget...

(#1748) Sil válasza burgatshow (#1747) üzenetére


Sil
senior tag

Én a jó öreg text/plain-t használom erre: [link] Ez nem csinál kattinthatót, a jobb egérgombos menüből lehet megnyitni. Vannak persze kattinthatós kiterjesztések is, pl a Linkification meg hasonlók.

(#1749) burgatshow válasza Sil (#1748) üzenetére


burgatshow
veterán

Linkification! :) Köszi, ez bevált! :)

(#1750) Winner_hun


Winner_hun
félisten

A nemtudom milyen sorból, ahol az url címsor van, onnan a különböző kiterjesztések ikonjai eltűntek. Ott jobb klikk testreszabásnál vissza tudom állítani a dolgokat, de ez mitől szállhatott el? Meg ahogy nézem az állapotsor is megmakacsolta magát:F

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Mozilla Firefox (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.