Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• hatesz
    aktív tag

De, "baszakodás" mert nem kapsz ezekhez semmit se tekintve sehol máshol nem szórakoznak ezzel.

Hozok egy szabályt amit nem lehet betartani, majd minden alkalommal nyakon váglag érte. "baszakodás"? :)

Olvasd el fentebb... kevés szabályosabb sztori van attól mint egy 0km-es motor és a gyári extra listájáról összeválogatott kiegek. Sok sikert a magyar szabályozásnak való megfeleléshez.

Mit jelent neked ez a "sehol máshol"? Sehol a világon?
    Németországban pl. megállítanak és bizony a fékcsőtől kezdve a plexit, a fékkart, a lábtartót, a kipufogót, bukócsövet, lámpálat/indexeket, szóvalt mindent megnéznek és ha valamihez nincs ABE (műbizonylat), vagy nincs beírva a forgalmiba, kemény szívás következik. Itthon ezt még ennyire nem nézik a rendőrök, de a műszaki vizsgán bizony csak a szabályoknak megfelelő átalakítással mehet át egy motor. Lehet ezt még ragozni, meg hogy mi volt régen, de tudni kell, hogy ha nem megfelelő bukócsővel, index-szel, fékkarral stb. viszed a motort műszakira, akkor a bukásra van esély.
    A gyári extra alkatrészek egy külön kategória és extrém példa, ott bizony a kereskedő a hibás ha olyan gépjárművet ad el, ami a magyar előírásoknak nem felel meg. Itt a tulajdonos nem hibáztatható, a kereskedőn számon lehet kérni. Más kérdés, hogy ha jogi útra viszed, akkor ez évekig is eltarthat, de ez már nagyon messsze van a z eredeti témától.
    Persze értem én, hogy fáj, hogy nem biztos hogy le lehet vizsgáztatni az átalakított motort, de ezt a rizikót vállalnia kell mindenkinek, aki gyáritól eltérő alkatrészt rak a motorjára. Szerintem ezt túlragoztuk, én be is fejeztem, mindenkinek megvan erről a maga véleménye, én nem akarlak meggyőzni titeket, csak azért ne várjuk már el egy vizsgabázistól, hogy átengedjen egy olyan gépjárművet, amin nem gyári és nem megfelelő átalakítás van. Ha meg valaki megoldja "okosba" az a ő dolga, de én ezt nem támogatom.

Új hozzászólás Aktív témák