Hirdetés
- sh4d0w: Star Wars: Vérvonalak
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- aquark: A tökéletes karóra keresése
- kreténtehén: Ingyenes mozi lehetőség
- Geri Bátyó: Borozgatás - Amarone della Valpolicella
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
-
159507 - 159401
159621 - 159601 159600 - 159501 159507 - 159401 159400 - 159301 159300 - 159201 159200 - 159101 159100 - 159001 159000 - 158901 158900 - 158801 158800 - 158701 158700 - 158601 158600 - 158501 158500 - 158401 158400 - 158301 158300 - 158201 158200 - 158101 158100 - 158001 158000 - 156001 156000 - 154001 154000 - 152001 152000 - 150001 150000 - 148001 148000 - 146001 146000 - 144001 144000 - 142001 142000 - 140001 140000 - 138001 138000 - 136001 136000 - 134001 134000 - 132001 132000 - 130001 130000 - 128001 128000 - 126001 126000 - 124001 124000 - 122001 122000 - 120001 120000 - 118001 118000 - 116001 116000 - 114001 114000 - 112001 112000 - 110001 110000 - 108001 108000 - 106001 106000 - 104001 104000 - 102001 102000 - 100001 100000 - 98001 98000 - 96001 96000 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 05:17 Téma összefoglaló
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rush77
aktív tag
Jobban megnézve a méreteket inkább 3xl vagy 4xl kell rám, úgyhogy ez eléggé leszűkíti a lehetőségeket...
UA-t rendeltem végül, 3xl felső meg 2xl nadrág akciózva darabja 9k dzsukel piros színben, meg rendeltem 4xl és 4xlt (hosszított) felsőt is 18k/db, ingyen küldik packeta pontra 3 munkanapon belül és ingyen lehet visszaküldeni is ha regisztrálsz úgyhogy majd meglátjuk melyik lesz jó.ezzel én is így vagyok, hogy mérettáblázat szerint 3xl kell nekem de az nincs.
UA-óbl volt. Viszont a spaio nadrágja jó rám az 2XL. -
bigrob
őstag
Sajnos csak a feleség véleményét tudom mondani, illetve amit az övén láttam.
Gyorsabban száradt mint az UA és természetesebb anyaga is van szvsz. Ő neki nagyon bejött és még rendelni fog. Csak rendelni lehet sajnos de gyorsan megjön.
Én is akartam venni de nincs 2XL vagy nagyobb.
UA nekem 3xl és nem feszül de nem is laza.Jobban megnézve a méreteket inkább 3xl vagy 4xl kell rám, úgyhogy ez eléggé leszűkíti a lehetőségeket...
UA-t rendeltem végül, 3xl felső meg 2xl nadrág akciózva darabja 9k dzsukel piros színben, meg rendeltem 4xl és 4xlt (hosszított) felsőt is 18k/db, ingyen küldik packeta pontra 3 munkanapon belül és ingyen lehet visszaküldeni is ha regisztrálsz úgyhogy majd meglátjuk melyik lesz jó. -
Csandi
addikt
a bandzsa szemü elsö genes(+facelift) S1000RR nekem is tetszik. a mostani olyan lama, a bagoly szemeivel. az nem kene.

az uj prototipust mar [tesztelik] a nürburgringen. az vmivel szebb lesz a mostaninal. de akkor is a kancsa a menö.Jaja felemásból az utsó gen amit kérdeztem. Sztem is az a legszebb. Az első gen is szep, de az 1-el újabb ahol megfordult, hogy melyik szeme a nagyobb az méginkább.
-
crocy
tag
a bandzsa szemü elsö genes(+facelift) S1000RR nekem is tetszik. a mostani olyan lama, a bagoly szemeivel. az nem kene.

az uj prototipust mar [tesztelik] a nürburgringen. az vmivel szebb lesz a mostaninal. de akkor is a kancsa a menö. -
Rush77
aktív tag
Sajnos csak a feleség véleményét tudom mondani, illetve amit az övén láttam.
Gyorsabban száradt mint az UA és természetesebb anyaga is van szvsz. Ő neki nagyon bejött és még rendelni fog. Csak rendelni lehet sajnos de gyorsan megjön.
Én is akartam venni de nincs 2XL vagy nagyobb.
UA nekem 3xl és nem feszül de nem is laza. -
Csandi
addikt
Sc82, szigoruan trikolor.
Mit nyertem?Az sok péz
-
bigrob
őstag
-
Topiccsendőr
addikt
-
hroberto
veterán
Mindezek igazak a Mátrára is, oda viszont azóta is járnak csomóan. Oké, az élvezetesebb, több-hoszabb kanyarok stb…
Érdekes amúgy én rendőrbe sose futottam bele, pedig idén megint kb havi 2-3 alkalommal megyek arra.
A felfestésekkel viszont egyetértek, szerintem is csúsznak, meg úgy alapvetően szerintem zavaró is, de ezzel kapcsolatban már le lettem hurrogva (nem emlékszem hogy itt-e)…Pedig ha hétvégén mész, nagy eséllyel találkozol rendőrséggel.
-
Csandi
addikt
Egy hipotetikus kérdés
(tényleg..még?
)SC77 Honda vagy K46 S1000RR-ből az utolsó generáció?
Ki melyiket választaná és miért?
-
bigrob
őstag
18-án indulunk Horvátba, milyen aláöltözőt ajánlanátok ami ér is valamit és nem fűt?

Decathlon is érdekel, de totál segg vagyok ebben a témában (is)Vagy a Brubeck Cooleren kívül felejtsem el a többit?
-
bacus
őstag
No, mondom mi lett. Dél körül visszahívott a veszprémi Opeltől egy kedves hölgy, aki elsőre szintén emlegette a mindenféle papírt, majd kérjek utána időpontot, meg Veszprém a legszigorúbb, jobban járnék más megyébe vinném vizsgára, stb., amikor is kifakadtam, hogy én ezt nem értem, mi tart ennyi ideig egy motor levizsgázásán, hogy nem lehet megvárni, meg én szerezzek be nem létező műbizonylatot gyári bukócsövekhez... amire egyszer csak azt mondja, na jöjjön ide 14h-ra, megnézi a vizsgáztató, ha neki megfelel a bukócső, akkor le is vizsgáztatjuk. Vittem egy pár fekete zoknit, kieg lámpa lekapcsol, zokni ráhúz a lámpára.
13.40 -kor ott voltam, ránézett a motorra a kb 25-30 év közötti vizsgáztató, hogy ez lenne az a bukócső? mondom ez..., hát ez neki jó lesz így. 14.15-kor minden papír kész, már csak a számlára vártam, ez volt a legbonyolultabb, néztem, hogy mit és hova kattintgat a hölgy, bele szédültem, mindent is felvezetett a rendszerükbe..., de a lényeg, hogy 15h után valamicskét már nyakig ültem a Balatonban, két sört betermelve.. (sajnos már a Balaton sem hűsít). Műszaki vizsga 16474 Ft, két évre letudva. -
dellfanboy
őstag
Mindezek igazak a Mátrára is, oda viszont azóta is járnak csomóan. Oké, az élvezetesebb, több-hoszabb kanyarok stb…
Érdekes amúgy én rendőrbe sose futottam bele, pedig idén megint kb havi 2-3 alkalommal megyek arra.
A felfestésekkel viszont egyetértek, szerintem is csúsznak, meg úgy alapvetően szerintem zavaró is, de ezzel kapcsolatban már le lettem hurrogva (nem emlékszem hogy itt-e)…nem sokat járok bajna felé de az fix, hogy a mátrában jobb a klíma (emlékeim szerint)+ a kanyargós út is hosszabb
-
Topiccsendőr
addikt
-
Zsírkrétamen
senior tag
A túlzott rendőri figyelem, ellenőrzések és drónozás
Többszöri baleset
Romló útminőség (és vélhetően szándékosan nem is fogják megcsinálni a motorosok miatt)
És a gyönyörű biztonsági vonal/kör felfestések amikkel teljesen elrontották a kanyarokat mert ha rámész, fixen csúszol
Ezek és még sorolhatnám okok miatt nem mennek már ki az emberek ide. Én is csak akkor, ha közelbe járok egyéb dolgok miatt, de már most nem olyan jó mint 5 éve volt.Mindezek igazak a Mátrára is, oda viszont azóta is járnak csomóan. Oké, az élvezetesebb, több-hoszabb kanyarok stb…
A felfestésekkel viszont egyetértek, szerintem is csúsznak, meg úgy alapvetően szerintem zavaró is, de ezzel kapcsolatban már le lettem hurrogva (nem emlékszem hogy itt-e)… -
Horvi
őstag
Oh, en azt hittem C-n a teherautokat erted

tenyleg ne kezdjuk el ezt a c-zest, kulonben el kell magyarazzam ezt a komplikalt tarsadalmi kerdest a motoros topicban, es ezt senki nem akarhatja.Ha már így felajánlottad én azért elolvasnám kíváncsiságból

-
GTVili
tag

tenyleg ne kezdjuk el ezt a c-zest, kulonben el kell magyarazzam ezt a komplikalt tarsadalmi kerdest a motoros topicban, es ezt senki nem akarhatja.És utána át kéne nevezni a topicot "modoros" topicnak....
-
Topiccsendőr
addikt
Ez szépen és jól hangzik, de akkor C-ék miért mászkálnak most is nyugodt szívvel koromfelhőt eregető, padlólemez és küszöb nélküli járművekkel aminek a világítása sem jó, és miért lesznek 5-6 év múlva is ugyanilyenek az utakon akár friss műszakival?
És ha már itt tartunk, mitől jobb egy szétrohadt e-jeles kotvány gané ami nem jól világít, mint egy pl. usa szabványos jól beállított lámpával rendelkező patika gép? A műszaki állapotnak semmi köze nincs az e betűhöz.
Az "csak" egy plusz kritérium, ami önmagában baromság. Csak nézz körbe a rothadó nyugaton, osztrákoknál, németeknél, angoloknál, de akár svájcban is szaladgálhat jármű e-mentes lámpával, bukócsővel, de talán kipuffal és plexivel is. Csak be kell íratni (nem feltétlen kell a tüv papír sem), ami nem önmagában egy műszaki megvizsgálás után piti dolog, nem úgy mint nálunk. Ettől mi nem jobbak vagyunk, csak ellehetetlenítünk.

tenyleg ne kezdjuk el ezt a c-zest, kulonben el kell magyarazzam ezt a komplikalt tarsadalmi kerdest a motoros topicban, es ezt senki nem akarhatja. -
hatesz
aktív tag
Ez szépen és jól hangzik, de akkor C-ék miért mászkálnak most is nyugodt szívvel koromfelhőt eregető, padlólemez és küszöb nélküli járművekkel aminek a világítása sem jó, és miért lesznek 5-6 év múlva is ugyanilyenek az utakon akár friss műszakival?
És ha már itt tartunk, mitől jobb egy szétrohadt e-jeles kotvány gané ami nem jól világít, mint egy pl. usa szabványos jól beállított lámpával rendelkező patika gép? A műszaki állapotnak semmi köze nincs az e betűhöz.
Az "csak" egy plusz kritérium, ami önmagában baromság. Csak nézz körbe a rothadó nyugaton, osztrákoknál, németeknél, angoloknál, de akár svájcban is szaladgálhat jármű e-mentes lámpával, bukócsővel, de talán kipuffal és plexivel is. Csak be kell íratni (nem feltétlen kell a tüv papír sem), ami nem önmagában egy műszaki megvizsgálás után piti dolog, nem úgy mint nálunk. Ettől mi nem jobbak vagyunk, csak ellehetetlenítünk.
Igen tudom, itt minden szar és a szabályokkal sem kell foglalkozni, nyugaton minden jobb.
A C-zős rasszista témádra nem is reagálok csak gratulálok hozzá. -
kelly416
veterán
-
kelly416
veterán
Szerinted baszakodás, szerintem meg korábban nem kérték el a műbizonylatot, tehát nem most "baszakodnak", hanem korábban nem a szabályoknak megfelelően jártak el (vagy akár valami ellenszolgáltatásért cserébe szemet hunytak). A vizsgaállomás, ahová vinnéd a motorodat erről nem tehet, ők csak betartják a szabályokat és bizony kérni fogják a műbizonylatot. Őket pont nem érdekli mikor lett feltéve a bukócső, csak hogy most rajta van és így viszed műszaki vizsgára. Minden gyáritól eltérő átalakítást vagy be kell jegyeztetni a forgalmiba, E-jeles aklatrésznek kell lennie a beépített alkatrésznek, vagy megfelelő műbizonylat kell hozzá. A mindenféle mászóka meg extra világítás, sőt még a gyáritól eltérő plexi is átalakításnak minősül. A vizsgaállomásokon megszűnik lassan mindenhol a korábbi korrupt rendszer és csak a megfelelő járműveket engedik át.
-
Methionyl
senior tag
Visszatérve a múltkori Bajna-Héreg témára: meglepődtem, mennyire kevesen járnak már erre. Én azért szoktam főleg gyakran erre járni, mert sokáig errefele laktam, az elmúlt 5-3 évben szerintem minden hétvégén itt voltam (mivel nekem Dobogókő nem adja). Ekkor még tényleg sokan jártak, ha volt fotós ha nem, mindig televolt őrülttel is, balesettel meg minden, televolt a "pihenő". A tavalyi évet ugye kihagytam (év elején voltam egyszer, de hétközbe), viszont idén akár hányszor mentem, alig találkoztam itt motorossal. Most is rajtam kívül volt 3 ember, aki ment oda-visszát, meg még 2 motoros volt akik csak elhaladtak 1x, pedig egy másfél órát kint voltam. Oké, nem volt kint fotós (gyakorlatilag idén egyszer sem sikerült összehozni, hogy akkor legyen kint unokatesóm amikor megyek
), meg meleg is volt, de akkor is meglepődtem. Az autósokon is azt veszem észre, hogy sokkal segítőkészebbek most már hogy kevesebben vannak kint, szinte minden autós jelezte, ha már belátja a kanyart, nem jön senki, hogy menjek nyugodtan, akár félre is húzódnak. Ezen nagyon meglepődtem, régen inkább direkt feltartottak, olajat locsoltak az aszfaltra az ott lakók stb...
Szóval most már szivesebben járok erre (régen "kényszerből" mert ez volt közel, most meg örülök hogy motorozás után csobbanhatok anyáméknál
). Viszont ezt is jól betrafizták, a villanypózna tetején vannak, Tát irányából nézve szembe vannak, de ki van táblázva. Szerintem mire Pestről leértem, 10-15 trafi biztos volt (+ még kitudja mennyi amit nem láttam).
Megjárattam egy kicsit a Kovét:
Nem is figyeltem milyen gumi van rajta, de ebbe a melegbe szerintem minden tapad
Lett volna még bőven a motorba, meg bennem is, de nem bírtam magam rávenni hogy "motorosba" menjek 200km-t, farmerbe meg haspólóba pedig nem állok neki kitérdelni.Tökmás: Ha már van nálunk valami jobb tesztmotor, elkezdtünk képeket is gyártani. Nagyon hobbi projekt, én nem vagyok túl fotogén (meg nincs is mit kidobni, meg nem is ez a cél, de a pózolás se megy), párom meg még ismerkedik a kamerával, a manual fókusz se megy, csoda ha az iso tekerőt megtalálja
Építő jellegű kritikákat elfogadnék a képekre, avagy ha valaki szokott ilyen motoros képeket nézni/csinálni, akkor inspirációs oldalakat nagyon szivesen fogadnék.A túlzott rendőri figyelem, ellenőrzések és drónozás
Többszöri baleset
Romló útminőség (és vélhetően szándékosan nem is fogják megcsinálni a motorosok miatt)
És a gyönyörű biztonsági vonal/kör felfestések amikkel teljesen elrontották a kanyarokat mert ha rámész, fixen csúszol
Ezek és még sorolhatnám okok miatt nem mennek már ki az emberek ide. Én is csak akkor, ha közelbe járok egyéb dolgok miatt, de már most nem olyan jó mint 5 éve volt. -
Biqci
aktív tag
Ejnye, ez a kritika nelkuli rendpartisag

Azt kell mondjam, hogy a baszakodas tenyet kimeriti, amit csinalnak, mert ha micsurin vadonatuj motorjanal az sw motech csohoz nem eleg letolteni az oldalarol az abe-t, hanem plusz papir kell hozza, akkor annak nincs ertelme.
De itt most ott tartunk, hogy az teljesen normalis ha ulestakaro van a motorodon, akkor egyszemelyesnek lehet vizsgaztatni, holott az gyari felszereltseg, de ez meghaladja a vizsgaztatok kepessegeit.A vizsgaallomasokon pedig nem ertenek a jarmuvekhez (ez az altalad kesobbi hszben hozott nemetorszagban is igy van, erre visszaterek) es ha ez nem lenne eleg, a jogszabalyi kornyezetet sem ismerik. Ezert ha mindent megvagnak, abbol baj nem lehet.
Mit ertek az alatt, hogy nem ertenek a jarmuvekhez?Elso korben muszakin en a gumik allapotat, fek allapotat, nyakcsapagyat es futomu allapotat neznek, ettol fugg a pilota elete. Egyik vizsgaallomas sem tudja, mi az hogy beverodott nyakcsapagy.
Se magyarorszagon, se nemetorszagban.
Olyan motorok mennek at tüv on, hogy autopilota van rajta, mert beall a nyakcsapagy egyenesbe. Ezt nem nezik. Nem korrupcio miatt, hanem hozzanemertes miatt. Sehol.Nemetorszagban peldaul az osszes tüvos gazzal inditja a motorokat, annyira hulyek hozza. Mindig rajuk kell szoljak, hogy ha az autot nem kell gazpedallal inditani, akkor itt sem kell ezt csinalnod.
Bar magyarorszagon fekhatast mernek, de autohoz valo meroallomassal, es ha valami felig terep gumid van (teljesen legalis) azt le se tudja a muszer merni rendesen a butykok miatt, azonnal hibat ir ki.
Szoval szep dolgok a szabalyok, csak akkor nem ha vmi hozzanemerto alkotta oket, plusz a rendszerben van egy oncenzura is, es tulteljesitik jogtalanul azt.Akkor nekem szerencsém volt, én mindig a Dekra-hoz viszem, most júniusban is. Azért volt szerencsém, mert megnézték a nyakcsapágyat és simán indították be a motort. Az utángyártott fékkaral pedig nem is foglalkoztak, pedig szép piros, nem olyan mint az eredeti
-
csongi
veterán
Verge van rendszam a vason.
Potom 127ezer Ft.
Meg a kormanycsapagyon kell huzni, es az egyik csokinal van kontakt hiba.
Aztan majd csak lehet menni.
-
Steven
addikt
2 hónapja vizsgáztattam a bmw-t oszt a gyári köd lámpára mondja az ember. Hogy átengedte a vizsgán ,de ez így nem lesz jó rosszul van bekötve

Mondom mi? hát a köd lámpa mondom ok és ,hogy van rosszul bekötve? Hát világít mikor elindítja a motort ezért rosszul van bekötve.
Mondom menübe kapcsold ki...vakarja a fejét erre mondja legközelebb hozom kikapcsolva hozzam
OKÉA vicces hogy bmw be ajánlották a vizsgáztatót gondolom nem az első amit látott és hát
(amúgy a crash bart leszarta)
-
hatesz
aktív tag

Azt kell mondjam, hogy a baszakodas tenyet kimeriti, amit csinalnak, mert ha micsurin vadonatuj motorjanal az sw motech csohoz nem eleg letolteni az oldalarol az abe-t, hanem plusz papir kell hozza, akkor annak nincs ertelme.
De itt most ott tartunk, hogy az teljesen normalis ha ulestakaro van a motorodon, akkor egyszemelyesnek lehet vizsgaztatni, holott az gyari felszereltseg, de ez meghaladja a vizsgaztatok kepessegeit.A vizsgaallomasokon pedig nem ertenek a jarmuvekhez (ez az altalad kesobbi hszben hozott nemetorszagban is igy van, erre visszaterek) es ha ez nem lenne eleg, a jogszabalyi kornyezetet sem ismerik. Ezert ha mindent megvagnak, abbol baj nem lehet.
Mit ertek az alatt, hogy nem ertenek a jarmuvekhez?Elso korben muszakin en a gumik allapotat, fek allapotat, nyakcsapagyat es futomu allapotat neznek, ettol fugg a pilota elete. Egyik vizsgaallomas sem tudja, mi az hogy beverodott nyakcsapagy.
Olyan motorok mennek at tüv on, hogy autopilota van rajta, mert beall a nyakcsapagy egyenesbe. Ezt nem nezik. Nem korrupcio miatt, hanem hozzanemertes miatt. Sehol.Nemetorszagban peldaul az osszes tüvos gazzal inditja a motorokat, annyira hulyek hozza. Mindig rajuk kell szoljak, hogy ha az autot nem kell gazpedallal inditani, akkor itt sem kell ezt csinalnod.
Bar magyarorszagon fekhatast mernek, de autohoz valo meroallomassal, es ha valami felig terep gumid van (teljesen legalis) azt le se tudja a muszer merni rendesen a butykok miatt, azonnal hibat ir ki.
Szoval szep dolgok a szabalyok, csak akkor nem ha vmi hozzanemerto alkotta oket, plusz a rendszerben van egy oncenzura is, es tulteljesitik jogtalanul azt.Igazat adok neked és köszi amiket leírtál, egyetértek. Én csak a szabályokból indultam ki, hogy ne csodálkozzunk, ha egy nem megfelelő átalakítás miatt nem megy át a motor, ez nem "baszakodás", ettől már elég messze kerültünk. A rendet meg igen, valóban szeretem, a szabályok meg azért vannak, hogy betartsuk őket.
Ne is mondd, a bütykös gumis DRZ-mmel anno egy élmény volt az autós fékvizsgapadon féktesztet csinálni, az valóban egy vicc... Ja persze nekem kellett fékezgetnem (a hátsó fékezés egy ilyen motornál főleg "érdekes") a fékpadon, mert a vizsgabiztos fel sem tudott szállni a motorra a 160 cm magasságával, meg "ezt a motorosok maguk szokták csinálni".
A német vizsgaállmásokat is hagyjuk igen. Mondjuk ez úgy 8 éve volt, de a vizsgáztató (nálam gáz nélkül) elndította a Hayabusámat, gurult vele 5 métert majd egy kicsit fékezett, és elmondta, hogy nem mer menni vele (helyes!), még asszem kipufogógázt mért meg a lámpát mére valami műszerrel, körbesasolta a motort aztán kész is volt a vizsga... Full gyári (3 éves) volt a gép és csak a 2 kipufogó volt cserélve de E-jelesre és az ABE is megvolt hozzájuk. A németeknél inkább a rendőrök alaposak, ott volt, hogy negyed óráig nézegették a motoromat, hangerő tesztet is csináltak (ami egy vicc, ott kinn az utcán...), de sohasem volt problémám. Tudtam, hogy minden rendben van az éppen aktuális motorommal, így ez a stressz sohasem volt a motorozás közben, ami egy felszabadító érzés. Más kérdés a gyorshajtás, de azt eleve belekalkulálja az ember ha gyorsan hajt. -
Topiccsendőr
addikt
Leírtam benne, bármit erősködünk ez ebben a formában csak szándékos szívózás a hatóság részéről, főleg míg nem fogadnak el az EU-ban elfogadott formátumokat, itthon nincs kötelezve az árus az elérhető dokkumentációk:
-feltűntetésére,
-átadására,
-azon rugóznak, hogy egy igazolás magyar-e ha nem akkor kivel mennyiért hol lehet hivatalosan fordítattni.Legjobb példa amit fentebb írtam, hazai importőrtől 0km-es motor, megbízható gyártótól származó bukókeret aminek van dokumentációja, csak épp nem íratható be mégsem. Ebben a formában a szabályra mutogatni maradjunk annyiban megmosolyogtató és látszik nem sok köze volt valakinek a vizsgáztatáshoz nagyobb tételben és darabszámban mint a saját járműpark otthon a háznál...

Ideális esetben veszek egy Lucas kormányt amihez kaptam az ABE-t, kormányba ott volt lézer gravírozva az ABE száma és egy SN. Case closed, SW cső dettó.
Nah, most irtad le szepen.

-
Micsurin
nagyúr
Erre a hangnemre mondjuk tenyleg semmi szukseg.
Mondd el az erveidet sertegetesek nelkul.Leírtam benne, bármit erősködünk ez ebben a formában csak szándékos szívózás a hatóság részéről, főleg míg nem fogadnak el az EU-ban elfogadott formátumokat, itthon nincs kötelezve az árus az elérhető dokkumentációk:
-feltűntetésére,
-átadására,
-azon rugóznak, hogy egy igazolás magyar-e ha nem akkor kivel mennyiért hol lehet hivatalosan fordítattni.Legjobb példa amit fentebb írtam, hazai importőrtől 0km-es motor, megbízható gyártótól származó bukókeret aminek van dokumentációja, csak épp nem íratható be mégsem. Ebben a formában a szabályra mutogatni maradjunk annyiban megmosolyogtató és látszik nem sok köze volt valakinek a vizsgáztatáshoz nagyobb tételben és darabszámban mint a saját járműpark otthon a háznál...

Ideális esetben veszek egy Lucas kormányt amihez kaptam az ABE-t, kormányba ott volt lézer gravírozva az ABE száma és egy SN. Case closed, SW cső dettó.
-
Csandi
addikt
Azért ez nem ilyen egyszerű. A gyári/legális E-jelölés szinte mindig a műanyagba/fémbe öntött, beütött vagy esetleg gravírozott, esetleg gyárilag rányomtatott (fém fékcsövek). A sima, utólag felragasztott matricák vagy könnyen lekaparható festékek szinte biztosan hamisítványra utalnak. Egy ilyen hamisítást a legtöbb gyártó nem reszkírozza meg, mert ez komoly hamisításnak minősül. Persze kivéve pl. az utólagosan a kipufogóba gravírozott E-jeleket, ami egyből bukó, mivel azt gyári körülmények között beleütik és nem gravírozzák, de ez egyedi mindig. A gyártónak vagy forgalmazónak rendelkeznie kell a hivatalos típusjóváhagyási tanúsítvánnyal. A tanúsítvány valódiságát az adott ország közlekedési hatóságánál lehet lekérdezni a jóváhagyási szám alapján.
Ha vettél egy gyári cuccot, elérhető hozzá a típusjóváhagyási tanúsítvány, így azt be tudod mutatni/szerezni.
A "rá való"-ságot pontosan az E-jel mutatja meg, hiszen lehet pl olyan rá való Akrapovics dob is a motoron, ami szép és a típushoz való, csak éppen az nem streat legal, vagyis utcán nem használható fajta.Ez igaz, viszont a kipu esetében nyilván hangból is meg tudják mondani, hogy nem street legal.
-
hatesz
aktív tag
Azért ez nem ilyen egyszerű. A gyári/legális E-jelölés szinte mindig a műanyagba/fémbe öntött, beütött vagy esetleg gravírozott, esetleg gyárilag rányomtatott (fém fékcsövek). A sima, utólag felragasztott matricák vagy könnyen lekaparható festékek szinte biztosan hamisítványra utalnak. Egy ilyen hamisítást a legtöbb gyártó nem reszkírozza meg, mert ez komoly hamisításnak minősül. Persze kivéve pl. az utólagosan a kipufogóba gravírozott E-jeleket, ami egyből bukó, mivel azt gyári körülmények között beleütik és nem gravírozzák, de ez egyedi mindig. A gyártónak vagy forgalmazónak rendelkeznie kell a hivatalos típusjóváhagyási tanúsítvánnyal. A tanúsítvány valódiságát az adott ország közlekedési hatóságánál lehet lekérdezni a jóváhagyási szám alapján.
Ha vettél egy gyári cuccot, elérhető hozzá a típusjóváhagyási tanúsítvány, így azt be tudod mutatni/szerezni.
A "rá való"-ságot pontosan az E-jel mutatja meg, hiszen lehet pl olyan rá való Akrapovics dob is a motoron, ami szép és a típushoz való, csak éppen az nem streat legal, vagyis utcán nem használható fajta. -
Topiccsendőr
addikt
Fejezd, ott a prémium tagság is akár.
De, hogy tanulj kicsit keress rá akkor arra is, hogy a részigazságokkal mizu meg a demagógia szó használatával. Hátha Te is tanulsz picit...
Talán megtanulod kinyitni a szemed és értelmezni a német és a magyar rendszer különbségeit, hogy ha kint valaminek van ABE-je elfogadják ha van TÜV elfogadják. Itthon meg adott esetben még a papírózást sem kapod meg, aminek van egységesen elfogadott engedélyeztetése EU szinten azt sem fogadják el... Sok sikert.
Erre a hangnemre mondjuk tenyleg semmi szukseg.
Mondd el az erveidet sertegetesek nelkul. -
Topiccsendőr
addikt
Szerinted baszakodás, szerintem meg korábban nem kérték el a műbizonylatot, tehát nem most "baszakodnak", hanem korábban nem a szabályoknak megfelelően jártak el (vagy akár valami ellenszolgáltatásért cserébe szemet hunytak). A vizsgaállomás, ahová vinnéd a motorodat erről nem tehet, ők csak betartják a szabályokat és bizony kérni fogják a műbizonylatot. Őket pont nem érdekli mikor lett feltéve a bukócső, csak hogy most rajta van és így viszed műszaki vizsgára. Minden gyáritól eltérő átalakítást vagy be kell jegyeztetni a forgalmiba, E-jeles aklatrésznek kell lennie a beépített alkatrésznek, vagy megfelelő műbizonylat kell hozzá. A mindenféle mászóka meg extra világítás, sőt még a gyáritól eltérő plexi is átalakításnak minősül. A vizsgaállomásokon megszűnik lassan mindenhol a korábbi korrupt rendszer és csak a megfelelő járműveket engedik át.

Szoval szep dolgok a szabalyok, csak akkor nem ha vmi hozzanemerto alkotta oket, plusz a rendszerben van egy oncenzura is, es tulteljesitik jogtalanul azt. -
Zsírkrétamen
senior tag
Visszatérve a múltkori Bajna-Héreg témára: meglepődtem, mennyire kevesen járnak már erre. Én azért szoktam főleg gyakran erre járni, mert sokáig errefele laktam, az elmúlt 5-3 évben szerintem minden hétvégén itt voltam (mivel nekem Dobogókő nem adja). Ekkor még tényleg sokan jártak, ha volt fotós ha nem, mindig televolt őrülttel is, balesettel meg minden, televolt a "pihenő". A tavalyi évet ugye kihagytam (év elején voltam egyszer, de hétközbe), viszont idén akár hányszor mentem, alig találkoztam itt motorossal. Most is rajtam kívül volt 3 ember, aki ment oda-visszát, meg még 2 motoros volt akik csak elhaladtak 1x, pedig egy másfél órát kint voltam. Oké, nem volt kint fotós (gyakorlatilag idén egyszer sem sikerült összehozni, hogy akkor legyen kint unokatesóm amikor megyek
), meg meleg is volt, de akkor is meglepődtem. Az autósokon is azt veszem észre, hogy sokkal segítőkészebbek most már hogy kevesebben vannak kint, szinte minden autós jelezte, ha már belátja a kanyart, nem jön senki, hogy menjek nyugodtan, akár félre is húzódnak. Ezen nagyon meglepődtem, régen inkább direkt feltartottak, olajat locsoltak az aszfaltra az ott lakók stb...
Szóval most már szivesebben járok erre (régen "kényszerből" mert ez volt közel, most meg örülök hogy motorozás után csobbanhatok anyáméknál
). Viszont ezt is jól betrafizták, a villanypózna tetején vannak, Tát irányából nézve szembe vannak, de ki van táblázva. Szerintem mire Pestről leértem, 10-15 trafi biztos volt (+ még kitudja mennyi amit nem láttam).
Megjárattam egy kicsit a Kovét:
Nem is figyeltem milyen gumi van rajta, de ebbe a melegbe szerintem minden tapad
Lett volna még bőven a motorba, meg bennem is, de nem bírtam magam rávenni hogy "motorosba" menjek 200km-t, farmerbe meg haspólóba pedig nem állok neki kitérdelni.Tökmás: Ha már van nálunk valami jobb tesztmotor, elkezdtünk képeket is gyártani. Nagyon hobbi projekt, én nem vagyok túl fotogén (meg nincs is mit kidobni, meg nem is ez a cél, de a pózolás se megy), párom meg még ismerkedik a kamerával, a manual fókusz se megy, csoda ha az iso tekerőt megtalálja
Építő jellegű kritikákat elfogadnék a képekre, avagy ha valaki szokott ilyen motoros képeket nézni/csinálni, akkor inspirációs oldalakat nagyon szivesen fogadnék. -
Micsurin
nagyúr
Na itt fejeztem be. Azért még segítek, hogy pontosan mit is jelent a demagógia, hogy tanulj egy kicsit:
Demagógia: Nagyhangú, hazug ígérgetés és az érzelmek, szenvedélyek felelőtlen felszítása a tájékozatlan néptömegek megnyerésére.Áruld már el nekem, hogy amit mondok, vagyis hogy műszakin csak az a gépjármű megy át, ami gyári, vagy megfelelő műbizonylattal igazolható átalakítást hajtotttak végre, az hol demagógia? A tájékozatlan néptömeg rész esetleg igaz lehet rád.
Fejezd, ott a prémium tagság is akár.
De, hogy tanulj kicsit keress rá akkor arra is, hogy a részigazságokkal mizu meg a demagógia szó használatával. Hátha Te is tanulsz picit...
Talán megtanulod kinyitni a szemed és értelmezni a német és a magyar rendszer különbségeit, hogy ha kint valaminek van ABE-je elfogadják ha van TÜV elfogadják. Itthon meg adott esetben még a papírózást sem kapod meg, aminek van egységesen elfogadott engedélyeztetése EU szinten azt sem fogadják el... Sok sikert.
-
hatesz
aktív tag
Na itt fejeztem be. Azért még segítek, hogy pontosan mit is jelent a demagógia, hogy tanulj egy kicsit:
Demagógia: Nagyhangú, hazug ígérgetés és az érzelmek, szenvedélyek felelőtlen felszítása a tájékozatlan néptömegek megnyerésére.Áruld már el nekem, hogy amit mondok, vagyis hogy műszakin csak az a gépjármű megy át, ami gyári, vagy megfelelő műbizonylattal igazolható átalakítást hajtotttak végre, az hol demagógia? A tájékozatlan néptömeg rész esetleg igaz lehet rád.
-
Csandi
addikt
A plexin ha van E-jel, mint az általad emlitett Puig-okon is szerintem van, akkor semmi gond. De ezek a jelek nem csak poénból kerülnek rá, komoly töréssteszteket végeznek velül és így felelhet meg az előírásoknak.
"valami fasza és egyben van. Ha utóbbi akkor engedjék át." ??? Szerinted tényleg így kellene vizsgáztatni, hogy csak ránéznek, hogy milyen fain a gép? Hu erre inkább már nem is reagálok.Jó de elmondásod alapján a jel rajta nem elég hanem legyen műbizonylat is. E jelet rábarkácsol bárki bármire.
Nem fainság alapján, hanem látják, hogy egy kredibilis márka, rá való termékkel. -
hatesz
aktív tag
De ha jó cuccok vannak rajta akkor megfelelő így is a jármű. Vizsgaállomáson nézzenek rá aztán látják, hogy mindjárt szétesik,vagy valami fasza és egyben van. Ha utóbbi akkor engedjék át.
Pl. a plexis példád, ha veszek egy a típusomra készült Puig vagy Zerogravity vagy Evotech plexit azt mindenki tudja, hogy fasza nem fog holnap magától atomjaira szakadni stb. Ezt láthatják a vizsgaállomáson. Akkor minek baszakodni?
Ez a papírozz le mindent, menj ide oda, fogadja el 6 szerv ez baszakodás, csak nehezitik az életet.A plexin ha van E-jel, mint az általad emlitett Puig-okon is szerintem van, akkor semmi gond. De ezek a jelek nem csak poénból kerülnek rá, komoly töréssteszteket végeznek velül és így felelhet meg az előírásoknak.
"valami fasza és egyben van. Ha utóbbi akkor engedjék át." ??? Szerinted tényleg így kellene vizsgáztatni, hogy csak ránéznek, hogy milyen fain a gép? Hu erre inkább már nem is reagálok. -
hatesz
aktív tag
De, "baszakodás" mert nem kapsz ezekhez semmit se tekintve sehol máshol nem szórakoznak ezzel.
Hozok egy szabályt amit nem lehet betartani, majd minden alkalommal nyakon váglag érte. "baszakodás"?

Olvasd el fentebb... kevés szabályosabb sztori van attól mint egy 0km-es motor és a gyári extra listájáról összeválogatott kiegek. Sok sikert a magyar szabályozásnak való megfeleléshez.
Mit jelent neked ez a "sehol máshol"? Sehol a világon?
Németországban pl. megállítanak és bizony a fékcsőtől kezdve a plexit, a fékkart, a lábtartót, a kipufogót, bukócsövet, lámpálat/indexeket, szóvalt mindent megnéznek és ha valamihez nincs ABE (műbizonylat), vagy nincs beírva a forgalmiba, kemény szívás következik. Itthon ezt még ennyire nem nézik a rendőrök, de a műszaki vizsgán bizony csak a szabályoknak megfelelő átalakítással mehet át egy motor. Lehet ezt még ragozni, meg hogy mi volt régen, de tudni kell, hogy ha nem megfelelő bukócsővel, index-szel, fékkarral stb. viszed a motort műszakira, akkor a bukásra van esély.
A gyári extra alkatrészek egy külön kategória és extrém példa, ott bizony a kereskedő a hibás ha olyan gépjárművet ad el, ami a magyar előírásoknak nem felel meg. Itt a tulajdonos nem hibáztatható, a kereskedőn számon lehet kérni. Más kérdés, hogy ha jogi útra viszed, akkor ez évekig is eltarthat, de ez már nagyon messsze van a z eredeti témától.
Persze értem én, hogy fáj, hogy nem biztos hogy le lehet vizsgáztatni az átalakított motort, de ezt a rizikót vállalnia kell mindenkinek, aki gyáritól eltérő alkatrészt rak a motorjára. Szerintem ezt túlragoztuk, én be is fejeztem, mindenkinek megvan erről a maga véleménye, én nem akarlak meggyőzni titeket, csak azért ne várjuk már el egy vizsgabázistól, hogy átengedjen egy olyan gépjárművet, amin nem gyári és nem megfelelő átalakítás van. Ha meg valaki megoldja "okosba" az a ő dolga, de én ezt nem támogatom. -
Micsurin
nagyúr
De ha jó cuccok vannak rajta akkor megfelelő így is a jármű. Vizsgaállomáson nézzenek rá aztán látják, hogy mindjárt szétesik,vagy valami fasza és egyben van. Ha utóbbi akkor engedjék át.
Pl. a plexis példád, ha veszek egy a típusomra készült Puig vagy Zerogravity vagy Evotech plexit azt mindenki tudja, hogy fasza nem fog holnap magától atomjaira szakadni stb. Ezt láthatják a vizsgaállomáson. Akkor minek baszakodni?
Ez a papírozz le mindent, menj ide oda, fogadja el 6 szerv ez baszakodás, csak nehezitik az életet.Feltételezed, hogy lehetséges hozzá papírt kapni... és nem megelégszik mindenki a CE / E jelöléssel rajta az Eu-ban ezen a poros koszos kis dzsuva országon kívül, ahol mi inkább kapaszkodunk a mai napig egy 1989/1990-es KöHÉM rendeletbe..
-
Csandi
addikt
Ez a papírozz le mindent, menj ide oda, fogadja el 6 szerv ez baszakodás, csak nehezitik az életet. -
Micsurin
nagyúr
Demagógiából jeles vagy, mondták már?
-
hatesz
aktív tag
-
colosV8
tag
Tud valaki ajánlani Balatonalmádi v. Veszprém környékén helyet ahol műszaki vizsgáztatnak és megvárható?
Jövő héten keddre a Marko motor vállalja, de hagyjam ott a motort, ami azért probléma, mert mi a tökömet csináljak egész nap veszprémben?
A szokásos helyet felhívtam (Pesten), erre közölték, hogy ők már nem vizsgáztatnak motorkerékpárt.
Valami változott (az áron kívül) ?Beszelj veluk
-
Micsurin
nagyúr
De, "baszakodás" mert nem kapsz ezekhez semmit se tekintve sehol máshol nem szórakoznak ezzel.
Hozok egy szabályt amit nem lehet betartani, majd minden alkalommal nyakon váglag érte. "baszakodás"?

Olvasd el fentebb... kevés szabályosabb sztori van attól mint egy 0km-es motor és a gyári extra listájáról összeválogatott kiegek. Sok sikert a magyar szabályozásnak való megfeleléshez.
-
bacus
őstag
6 éve nem változott semmi a motoromon, ugyanaz a kieg lámpa, ugyanaz a bukócső. Egyik sem bmw gyári, de ez eddig nem volt probléma.
Ha most a bukócsőhöz pl műbizonylatot kérnek, akkor az "baszakodás"
-
hatesz
aktív tag
-
bacus
őstag
Szórakoznak a kiegfényekkel, bukócsövekkel, plexikkel, plexi magasítokkal ás társaikkal...
Ivaniccsal mi is most futjuk a köröket, hogy az általuk 0. kilométeres állapotban felrakott SW-Motech csőhöz ugyan szüljenek már valami papírt. Illetve ugyanígy a gyári kézvédőhöz mert abban sincs egy deka jelölés sem a Kawa feliraton túl.
hát ja, ettől tartok, hogy idegen helyre megyek, akkor baszakodnak.
Eddig ilyen nem volt.
-
Micsurin
nagyúr
Tud valaki ajánlani Balatonalmádi v. Veszprém környékén helyet ahol műszaki vizsgáztatnak és megvárható?
Jövő héten keddre a Marko motor vállalja, de hagyjam ott a motort, ami azért probléma, mert mi a tökömet csináljak egész nap veszprémben?
A szokásos helyet felhívtam (Pesten), erre közölték, hogy ők már nem vizsgáztatnak motorkerékpárt.
Valami változott (az áron kívül) ?Szórakoznak a kiegfényekkel, bukócsövekkel, plexikkel, plexi magasítokkal ás társaikkal...
Ivaniccsal mi is most futjuk a köröket, hogy az általuk 0. kilométeres állapotban felrakott SW-Motech csőhöz ugyan szüljenek már valami papírt. Illetve ugyanígy a gyári kézvédőhöz mert abban sincs egy deka jelölés sem a Kawa feliraton túl.
-
bacus
őstag
Valami változott (az áron kívül) ? -
Micsurin
nagyúr
@Micsurin & @Gabis
Most hétvégén alaposan leteszteltük a Spaiot, és kicsit össze is hasonlítottam az UA heatgearrel (bár nem teljesen 1-1 összehasonlítás mert én jobban izzadok mint a feleség
) Tartósságról később...
Ami ugyanaz volt: nadrág, zokni mindkettönknél Spaio Breeze.
Felső neki Spaio breeze nekem UA Heatgear valami aláöltöző.
Anyagra az UA sokkal nylonosabb, a spaio természetesebb érzést kelt.Péntek Bp-Fertőd felé végig 38-39 fok.
Aláölt, dzseki + légzsák
Mikor megérkeztünk azt mondta bár melege volt de teljesen jól érezte magát -Mmintha nem lett volna rajta semmi aláöltöző - (ráadásul mivel utas volt így nem annyira érte mögöttem a menetszél)
neki pillanatok alatt megszáradt a cucc nekem azért jóval több idő volt.
Este kimostuk mindkét aláöltözőt. Reggelre a Spaio tök száraz volt nekem az UA-t még hajszárítóval meg kellett küldeni egy picit.Ausztriában a Myrafalle - Kalte Kuchl között ránk szakadt az ég konkrétan és 17 fok lett pikk-pakk

Ő míg megette a kajáját már megszáradt az enyémnek még kellett kb 20 perc extrában amikor már kezdett megint meleg lenni.
Mariazell felé végül nem is mentünk. Helyette Gloggnitz felé kanyarogtunk már száraz úton.Szóval kénylemre és funkcióját tekintve tök jó.
Viszont nekem van egy kis kételyem a tartósságot illetően.
Érdekes módon ez csak nálam van kettőnk közül de nekem a nadrág térdénél a protektorzseb kicsit kibolyhosította már két csíkban (kb mint Micsurin felsője de kevésbé talán)
A másik nadrágnak semmi baja.Most olvastam csak vissza, köszi
Hmm picit agyalós, hogy elbírja-e 2 szezon terhelését.
De ennyiért mi is rápróbálunk szerintem a Breezre.
-
Csandi
addikt
Hát ha nem kell hosszú távú teszt, csak felszerelős-végignyomkodod videó akkor lehet tudok segíteni valami “normális” kormányos motorral
Ja egy nyomkodás meg gurulás kell csak igen nem hosszú távú.
vlevi: ez egy másik termék, gondolom nekik van ilyen tartójuk a másik cégnek meg nincs. A telótartóm nekem is ilyen középre csavarozós. -
vlevi
nagyúr
"ami sportmotorra "esztétikusan és biztonságosan felszerelhető"
motogubby a youtube-on a busára úgy szerelte fel, hogy a kormányba kapott ilyen becsavarozandó tartót.
-
Zsírkrétamen
senior tag
Hát ha nem kell hosszú távú teszt, csak felszerelős-végignyomkodod videó akkor lehet tudok segíteni valami “normális” kormányos motorral
-
Csandi
addikt
Kérdezd meg azt is, hogy egy Honda SH300-ra hogy megy fel.

Bár szerintem a QuadLock pont-ra felteszem.Na off, azt írják nem tudnak olyan megoldást nyújtani ami sportmotorra "esztétikusan és biztonságosan felszerelhető" ezért szóljak ha lesz handlebaros motorom és akkor tudnak küldeni egy terméket tesztre.
-
Csandi
addikt
Gépet elvenni, bezúzni, jogsit elvenni, eltiltani, összeverni, megkéselni, 15 millió bírságot kiszabni, első szülöttjét elkobozni.
-
bigrob
őstag
En is 🙂
Viszont a múltkori témához kapcsolódóan, hogy mennyire nem segítenek egymásnak sem az autósok sem a motorosok, tegnap ahogy jöttünk Fertődről a Balaton déli partjához, egy kis faluban láttam egy motoros nőt az út szélén állni, megálltam mert gondoltam hátha kell segíteni és beigazolódott. A férje próbálta éppen az árokból kiszedni a motort.
Szerencsétlennek már vörös volt a feje a próbálkozástól és kb fél órája próbálkozott a tűző napon. Senki nem állt meg nekik.
szerencsere egy nagyon lassú kanyar volt így nem esett bajuk, csak a doboz fedele tört meg egy picit, persze a kanyar jól felszórva murvával a sáv közepétől. Kb 15 métert kellett segíteni húzni hátrafelé a motort ki az árokból a nyakig érő dzsindzsaban.
Nem tudom meddig lettek volna ha nem állok meg. Nem nagyon beszéltek angolul de a végén elszívta k egy cigit és mindenki ment a saját útjára.
De a hozzáállás felbasz, hogy kb 30 kocsiból egy sem állt meg pedig gondolhattak, hogy nem viccből van az árokban a motor.
Ezt nem kell büntetni, de ha az ember 86-al megy egy full egyenes, kereszt utcáktól mentes belátható egyenesben az bizony 100k

Bocsi, még friss az emlék...Ugyanitt érdekelne radar figyelő/blokkoló ajánlás.
-
Topiccsendőr
addikt
Transalp helyere helyetessits amit szeretnel, hasra csapott modellnek hoztam csak.
Az ujat meg csak amiatt hozom mert itthon a piacot jobban megnezve alig van metszett. Vannak a 1-5 eves motorok par ezertol bezarolag olyan 20-30 ezerig, majdnem szalon motor arban esetleg 500k-1m-el olcsobban. (Futott meterrel forditottan dragulnak ugye.)
Illetve marad a “futottak meg”:
A., oreg mint az orszagut (10-15+) es van benne 50-70 ezer, ezt kb par ev alatt kihajtja belole az ember lazan.
B., oreg mint az ocean (karbis / korai injektoros), import, allitolagos alacsony futas.Annyira gyatra a hazai hasznalt piac, hogy a fitalabb gepeket nezve a matek igen hamar a hasznalt ellen fog szolni, mert itthon mindenki megvesz egy hasznalati targyat majd eladaskor a beletett erteket szeretne kivenni. Legfeljebb csak egy picivel kevesebbet.
Emiatt kezdtem el neked feszegetni a temat.Viszont nem feltetlen ertem akkor aranyaiban mi az a futas amire fentebb utaltal. (Szinten pl tapasztalatbol erdekelene.)
Mert ha markaszerviz alatti arakon nezem csak picivel is, akkor egy uj motor bekerulesi koltsegeihez vagy egy alig futott motor kozel szalon arahoz kepest bentebb vagyok. Egy meglepetes csomag hasznalthoz kepest meg jobbak az alapja. De lehet en vagyok helikopter… valahogy egy hajtokar-hajtokarcsapagy-gyuru-dugo-szelep-gepmuhely-veztengely tema nem akar annyira horror lenni nekem fejben… sem egy futomu rendbetetel. Ellenben azzal ami a hasznalt piacon tud szaladgalni…
Hasznalt bontott blokkal megint az a problemam, hogy messzirol jott ember…, lasd Sugomotor is ramondhat barmit egy blokkra. Megveszem, Te beteszed nekem es visszajovok hozzad 2 het mulva, hogy:
A., ennek vodor csavar hangja lett (osszenezunk kinel van gyufa)
B., vedeli az olajat. (Szomoruan konstatalod legyen nalam mindig egy literes doboz.)Pedig a Sugoban meg meg is biznek, de a bontott szerintem megint hatalmas lutri.
Nem szeretnek ezen meg tobbet rugozni, mert kezdem ugy erezni, hogy en nem ertek annyira hozza, de azt meg mindig tartom, hogy magyarorszagon talalsz alternativat arra, hogy felujits egy akarmilyen uj motort, amibe beleraktal 130e kmt

Ebben egeszen biztos vagyok. -
Topiccsendőr
addikt
Jó kis beszélgetés lett a kérdésemből.
Mivel még nem írtam hozzátok, szeretnék pár mondatot írni, ne csak "beböfögjek" ide.
Pár szezon óta van jogosítványom, egy 2018-as DL650-t vettem, nem bántam meg. Teljesen gyári, 28e km van benne, második tulaja vagyok, a méretemhez (192cm, 120kg), kényelmesnek tűnt, vezetni főleg. Egyedül az ülést kellett tommotékkal megcsináltatnom (magasítás, szélesítés, hátra tolva az üléspozíció, plusz ugye hab/zselé), amit azóta is áldok mert csodálatos lett. Órák múltán is kényelmes, hozzám passzol.
Fejér megyei vagyok (Szfvár), így főleg a Dunántúlon mozgok, eredetileg győriként, jól lefedem az ország eme részét. (munka miatt járom a többit eleget)Idén rászoktam az utassal utazásra, viszem a stresszt magammal, de nem bántam meg, a plusz súly eszméletlen jó társ a kanyarokban. Nem a sebességre megyünk, az élményre, kikapcsolódásra, élvezni szeretném minden percét.
Ruhákkal rengeteget küzdöttem, most is csak szedett-vedett szett van, Modeka Panamericana a kiszemelt, de nem próbáltam még, ráér. A sisak szintén küzdelmes volt, de végre szerintem megtaláltam idén, Schubert C3 Pro.
Nálam szerintem csak tapasztaltabbak vannak itt, figyelmesen fogok olvasgatni..
Udv itt, remelem segitsegedre tud lenni a topic.
-
macilaci78
nagyúr
-
Rush77
aktív tag
En is 🙂
Viszont a múltkori témához kapcsolódóan, hogy mennyire nem segítenek egymásnak sem az autósok sem a motorosok, tegnap ahogy jöttünk Fertődről a Balaton déli partjához, egy kis faluban láttam egy motoros nőt az út szélén állni, megálltam mert gondoltam hátha kell segíteni és beigazolódott. A férje próbálta éppen az árokból kiszedni a motort.
Szerencsétlennek már vörös volt a feje a próbálkozástól és kb fél órája próbálkozott a tűző napon. Senki nem állt meg nekik.
szerencsere egy nagyon lassú kanyar volt így nem esett bajuk, csak a doboz fedele tört meg egy picit, persze a kanyar jól felszórva murvával a sáv közepétől. Kb 15 métert kellett segíteni húzni hátrafelé a motort ki az árokból a nyakig érő dzsindzsaban.
Nem tudom meddig lettek volna ha nem állok meg. Nem nagyon beszéltek angolul de a végén elszívta k egy cigit és mindenki ment a saját útjára.
De a hozzáállás felbasz, hogy kb 30 kocsiból egy sem állt meg pedig gondolhattak, hogy nem viccből van az árokban a motor.
-
Csandi
addikt
Engem majd a 30%-os kupon érdekel.
Amint megkapom küldöm

Most azon törik a fejüket, hogy hogyan fogom tudni felszerelni sportmotorra. Azt mondták találnak vmi megoldást és szólnak aztán úgy küldik majd
-
Gabis
őstag
-
macilaci78
nagyúr
Sziasztok,
Valaki ismeri/használja őket? Carpuride
Megkerestek, hogy küldenek egy terméket válasszam ki melyiket és csináljak róla tesztvideót. Van olyan ami valakit kifejezetten érdekelne, hogy milyen? Mert akkor azt választom. (nyilván motoros)
Nekem alapól ez elég haszontalan de nyilván megcsinálom hátha valakinek hasznos. (Meg persze adnak érte egy kódot amivel ha valaki vásárol kap 30% kedvezményt, én meg az eladásból 10%-ot kapok.)
Engem majd a 30%-os kupon érdekel.
-
Micsurin
nagyúr
Oszinten mondom, nem ertem, nem erzem. Mint mondtam en a tapasztalataimrol tudok beszelni, bar nem transalpokat csinalok, de nem is bmw ket. Ez majdhogynem a ket
veglet.
Nem racionalis dontes ennyi penzt rakolteni egy tucat motorra, mert van mas alternativad. En azt sem ertem, miert uj motor lehet csak az alternativa. barmilyen muhelyrol legyen szo, vagy markaszervizrol. A jo szakemberek manapsag nem sokkal olcsobbak a markaszerviznel, ugy ertem a munkadijat nem felezni fogod markaszervizzel szemben.75 ezernel nem fogod szetszedni a blokkot. Itt olyan futasrol beszelunk, ahol mar gyakorlatilag minden rottyon van, tobbe-kevesbe. Ha tervszeru megelozo karbantartaskent ezt onszorgalombol megteszed, az egy transalpnal irracionalis uzemeltetesi koltsegekkel jar. A blokkot akkor szeded szet, ha mar baj van. Es olyankor mar annyi mindennel baj van, hogy a motor csokkentett ertekevel fog vetekedni, es ha a blokkban mindent kicserelsz, ami gepkonyv szerint cseres, abbol es a motor ertekebol van jobb alternativad.
Amugy is, inkabb vesznek az emberek egy hasznalt blokkot, minthogy elvigyek gepmuhelybe.
Motorblokkba 2 esetben nyulunk bele. Casco, es garancia.
Transalp helyere helyetessits amit szeretnel, hasra csapott modellnek hoztam csak.
Az ujat meg csak amiatt hozom mert itthon a piacot jobban megnezve alig van metszett. Vannak a 1-5 eves motorok par ezertol bezarolag olyan 20-30 ezerig, majdnem szalon motor arban esetleg 500k-1m-el olcsobban. (Futott meterrel forditottan dragulnak ugye.)
Illetve marad a “futottak meg”:
A., oreg mint az orszagut (10-15+) es van benne 50-70 ezer, ezt kb par ev alatt kihajtja belole az ember lazan.
B., oreg mint az ocean (karbis / korai injektoros), import, allitolagos alacsony futas.Annyira gyatra a hazai hasznalt piac, hogy a fitalabb gepeket nezve a matek igen hamar a hasznalt ellen fog szolni, mert itthon mindenki megvesz egy hasznalati targyat majd eladaskor a beletett erteket szeretne kivenni. Legfeljebb csak egy picivel kevesebbet.
Emiatt kezdtem el neked feszegetni a temat.Viszont nem feltetlen ertem akkor aranyaiban mi az a futas amire fentebb utaltal. (Szinten pl tapasztalatbol erdekelene.)
Mert ha markaszerviz alatti arakon nezem csak picivel is, akkor egy uj motor bekerulesi koltsegeihez vagy egy alig futott motor kozel szalon arahoz kepest bentebb vagyok. Egy meglepetes csomag hasznalthoz kepest meg jobbak az alapja. De lehet en vagyok helikopter… valahogy egy hajtokar-hajtokarcsapagy-gyuru-dugo-szelep-gepmuhely-veztengely tema nem akar annyira horror lenni nekem fejben… sem egy futomu rendbetetel. Ellenben azzal ami a hasznalt piacon tud szaladgalni…
Hasznalt bontott blokkal megint az a problemam, hogy messzirol jott ember…, lasd Sugomotor is ramondhat barmit egy blokkra. Megveszem, Te beteszed nekem es visszajovok hozzad 2 het mulva, hogy:
A., ennek vodor csavar hangja lett (osszenezunk kinel van gyufa)
B., vedeli az olajat. (Szomoruan konstatalod legyen nalam mindig egy literes doboz.)Pedig a Sugoban meg meg is biznek, de a bontott szerintem megint hatalmas lutri.
-
colosV8
tag
Oszinten mondom, nem ertem, nem erzem. Mint mondtam en a tapasztalataimrol tudok beszelni, bar nem transalpokat csinalok, de nem is bmw ket. Ez majdhogynem a ket
veglet.
Nem racionalis dontes ennyi penzt rakolteni egy tucat motorra, mert van mas alternativad. En azt sem ertem, miert uj motor lehet csak az alternativa. barmilyen muhelyrol legyen szo, vagy markaszervizrol. A jo szakemberek manapsag nem sokkal olcsobbak a markaszerviznel, ugy ertem a munkadijat nem felezni fogod markaszervizzel szemben.75 ezernel nem fogod szetszedni a blokkot. Itt olyan futasrol beszelunk, ahol mar gyakorlatilag minden rottyon van, tobbe-kevesbe. Ha tervszeru megelozo karbantartaskent ezt onszorgalombol megteszed, az egy transalpnal irracionalis uzemeltetesi koltsegekkel jar. A blokkot akkor szeded szet, ha mar baj van. Es olyankor mar annyi mindennel baj van, hogy a motor csokkentett ertekevel fog vetekedni, es ha a blokkban mindent kicserelsz, ami gepkonyv szerint cseres, abbol es a motor ertekebol van jobb alternativad.
Amugy is, inkabb vesznek az emberek egy hasznalt blokkot, minthogy elvigyek gepmuhelybe.
Jó kis beszélgetés lett a kérdésemből.
Mivel még nem írtam hozzátok, szeretnék pár mondatot írni, ne csak "beböfögjek" ide.
Pár szezon óta van jogosítványom, egy 2018-as DL650-t vettem, nem bántam meg. Teljesen gyári, 28e km van benne, második tulaja vagyok, a méretemhez (192cm, 120kg), kényelmesnek tűnt, vezetni főleg. Egyedül az ülést kellett tommotékkal megcsináltatnom (magasítás, szélesítés, hátra tolva az üléspozíció, plusz ugye hab/zselé), amit azóta is áldok mert csodálatos lett. Órák múltán is kényelmes, hozzám passzol.
Fejér megyei vagyok (Szfvár), így főleg a Dunántúlon mozgok, eredetileg győriként, jól lefedem az ország eme részét. (munka miatt járom a többit eleget)Idén rászoktam az utassal utazásra, viszem a stresszt magammal, de nem bántam meg, a plusz súly eszméletlen jó társ a kanyarokban. Nem a sebességre megyünk, az élményre, kikapcsolódásra, élvezni szeretném minden percét.
Ruhákkal rengeteget küzdöttem, most is csak szedett-vedett szett van, Modeka Panamericana a kiszemelt, de nem próbáltam még, ráér. A sisak szintén küzdelmes volt, de végre szerintem megtaláltam idén, Schubert C3 Pro.
Nálam szerintem csak tapasztaltabbak vannak itt, figyelmesen fogok olvasgatni..
-
Rush77
aktív tag
-
Topiccsendőr
addikt
Értem, hogy most a GTK-n akadunk fenn de akkor nem érted milyen irányból kérdezem.
Megveszed a motort 5 gurigába, beletekersz 60 ezret 4 év alatt majd jöhet az agyalás. Eladód 3-3,2-ben vagy használod még egy évet és lesz egy 5 éves motorod 75 ezerrel...
Mi a jobb, eladód 2,3-2,5-be? Vagy belebórítaszt 1-1,5 millát?
Ha eladód 2,3-2,5-be még mindig jelentősen többet kell hozzá tégy, hogy egy azonos tudású de új motorhoz juss mintha a meglévőt újra összerakattad volna. Papíron GTK? Igen, teljes költséget tekintve? Már izgalmasabb a kérdés...Illetve most nem épp a cseréljünk generátort meg kuplungot témára gondolok remélem érzed.
veglet.
-
Micsurin
nagyúr
En ezt tapasztalom. es ha egy transalpban, nem bmwben nagyon sok a km, ennek megfeleloen az ara is csokkeni fog, a piac bearazza ezt a futast. Nem hiaba olcsobb.
Es ez mindig gtk val vegzodik.Értem, hogy most a GTK-n akadunk fenn de akkor nem érted milyen irányból kérdezem.
Megveszed a motort 5 gurigába, beletekersz 60 ezret 4 év alatt majd jöhet az agyalás. Eladód 3-3,2-ben vagy használod még egy évet és lesz egy 5 éves motorod 75 ezerrel...
Mi a jobb, eladód 2,3-2,5-be? Vagy belebórítaszt 1-1,5 millát?
Ha eladód 2,3-2,5-be még mindig jelentősen többet kell hozzá tégy, hogy egy azonos tudású de új motorhoz juss mintha a meglévőt újra összerakattad volna. Papíron GTK? Igen, teljes költséget tekintve? Már izgalmasabb a kérdés...Illetve most nem épp a cseréljünk generátort meg kuplungot témára gondolok remélem érzed.
-
Csandi
addikt
Hétvégén mentünk egy Balatonozást. Szombaton odafelé, doboz + hátsó ülésen egy kempingsátor nálam, havernál meg a Fazer-en giga doboz meg giga hátizsák. Kegyetlen durva meleg volt, 130-140 felett is bőven melegünk volt, pedig én elhagytam a fejidomot, így a motor gyakorlatilag naked, más szóval streetfighter basically. És még így is durván melegem volt.
Kezdem egyre jobban megszeretni, tényleg. Pedig az elején zavaróan nyers volt, már nem zavar, sőt
Tehát odafelé csapattuk keményen, élveztük is mindketten. Volt egy bukkanó, ahol azt hiszem, mindkettőnknek sikerült gyűjtenie egy kis air time-ot. Az első kerék a földtől, és a fenekem az üléstől legalábbis jelentős ideig és magasságra elemelkedett, és nagyon gyanús, hogy a hátsó is így tett, mert ennek a tempó votl az okozója, nem a gyorsulás.
Hazafelé másnap már nagyon kifacsarva éreztük magunkat, alig bírtuk előzésekre rávenni magunkat, mert nem volt bennünk semmi koncentráció sem.
Borzasztó az autópálya is ilyenkor, 200 körül is nem, hogy hűtene a menetszél hanem mintha egy szaunában haladnál és csak jobban ömlik rád a forróság. Nem is ültem motorra a hétvégén.
Fák között, erdős árnyékosabb részen vállalhatóbb nyilván. -
norbert1998
nagyúr
Hétvégén mentünk egy Balatonozást. Szombaton odafelé, doboz + hátsó ülésen egy kempingsátor nálam, havernál meg a Fazer-en giga doboz meg giga hátizsák. Kegyetlen durva meleg volt, 130-140 felett is bőven melegünk volt, pedig én elhagytam a fejidomot, így a motor gyakorlatilag naked, más szóval streetfighter basically. És még így is durván melegem volt.
Kezdem egyre jobban megszeretni, tényleg. Pedig az elején zavaróan nyers volt, már nem zavar, sőt
Tehát odafelé csapattuk keményen, élveztük is mindketten. Volt egy bukkanó, ahol azt hiszem, mindkettőnknek sikerült gyűjtenie egy kis air time-ot. Az első kerék a földtől, és a fenekem az üléstől legalábbis jelentős ideig és magasságra elemelkedett, és nagyon gyanús, hogy a hátsó is így tett, mert ennek a tempó votl az okozója, nem a gyorsulás.
Hazafelé másnap már nagyon kifacsarva éreztük magunkat, alig bírtuk előzésekre rávenni magunkat, mert nem volt bennünk semmi koncentráció sem.
-
Topiccsendőr
addikt
Értem amit mondasz, de a második felével nem feltétlen értek egyet.
Nem feltétlen látom, hogy GTK lenne egy gépműhely.
Van egy 6 éves motorod 90 ezer kilométerrel, évente 15k, nem hiszem ez GTK lenne ha végig mennél a futóművöm illetve a blokkot gépműhelyeztetnéd.Nem, hogy a piaci árát nem érné el de nem is igen tudnál belőle másba beleugrani eladást követően a motorért kapott összeget kipótolva.
Feltételezed, hogy egy teszem azt Transalpt 750-nek 5 év múlva több mint 2 milla lenne a gépműhelye ill 1+ milla a futóművön végig menni?
Márkaszerviz óradíjon esetleg, de nekik olajcserén kívül másra amúgy sem adunk itthon motort. En ezt tapasztalom. es ha egy transalpban, nem bmwben nagyon sok a km, ennek megfeleloen az ara is csokkeni fog, a piac bearazza ezt a futast. Nem hiaba olcsobb.
Es ez mindig gtk val vegzodik. -
Micsurin
nagyúr
Biztosan van teszt, de mivan, ha a tesztelo egy ven bajor, aki meg sem tanult sosem motorozni rendesen, es 100 loero felett mar szedul, minden kresz szabalyt betart, a normalis nemet utakon, te meg mondjuk konstans szabalyszegessel kozlekedsz a magyar katyukban.
Egyaltalan nem eri meg belenyulni a blokkba, ezert sem resze a karbantartasnak. Bizonyos futassal szamolnak, amit igazabol a jobb kezed hataroz meg, meg a batorsagod (es a blokk stabilitasa) azutan lehet kidobni a kukaba, mert gazdasagi totalkaros.Értem amit mondasz, de a második felével nem feltétlen értek egyet.
Nem feltétlen látom, hogy GTK lenne egy gépműhely.
Van egy 6 éves motorod 90 ezer kilométerrel, évente 15k, nem hiszem ez GTK lenne ha végig mennél a futóművöm illetve a blokkot gépműhelyeztetnéd.Nem, hogy a piaci árát nem érné el de nem is igen tudnál belőle másba beleugrani eladást követően a motorért kapott összeget kipótolva.
Feltételezed, hogy egy teszem azt Transalpt 750-nek 5 év múlva több mint 2 milla lenne a gépműhelye ill 1+ milla a futóművön végig menni?
Márkaszerviz óradíjon esetleg, de nekik olajcserén kívül másra amúgy sem adunk itthon motort. -
GTVili
tag
Kocsiba van apukámnak, nagyon jó, okos cucc. Aki erre gerjed annak jó ár érték arányú. Én próbáltam, nekem nem jött be, feleslegesen okosnak találtam, egy kiszuperált androidos telefon is betölti rengeteg funkcióját, és félteni se kell, hogy összetörik, ellopják.
Ettől függetlenül maga a beszámoló, tapasztalat érdekelne a motoros verzióról.
A YouTube-on rengeteg tesztet/beszámolót találsz róla....
A Carpuride már évekkel ezelőtt megjelent, akkoriban még a szokásosan alacsony kínai noname árazáson.Azóta "kinőtték" magukat, és bőven van a százezres kategóriában is készülékük. Tehát megjelent a koppintás koppintása.... a szokásos noname árazáson...

13-15e ft-ért.Vettem én is, a drágább elfordítható (állítva és fektetve is felszerelhető) verziót, de semmi értelmes helyet nem találtam neki a motoron....ezért el is adtam.
Amúgy android/carplay stb..... de én pl csak és kizárólag a navigációnak látom értelmét. De van a fórumon aki a zene/telefonálás funkciókat is használja.
-
Csandi
addikt
Kocsiba van apukámnak, nagyon jó, okos cucc. Aki erre gerjed annak jó ár érték arányú. Én próbáltam, nekem nem jött be, feleslegesen okosnak találtam, egy kiszuperált androidos telefon is betölti rengeteg funkcióját, és félteni se kell, hogy összetörik, ellopják.
Mondjuk sportmotorra hova és hogyan fogom felrakni az jó kérdés

-
vendingo
veterán
Sziasztok,
Megkerestek, hogy küldenek egy terméket válasszam ki melyiket és csináljak róla tesztvideót. Van olyan ami valakit kifejezetten érdekelne, hogy milyen? Mert akkor azt választom. (nyilván motoros)
Nekem alapól ez elég haszontalan de nyilván megcsinálom hátha valakinek hasznos. (Meg persze adnak érte egy kódot amivel ha valaki vásárol kap 30% kedvezményt, én meg az eladásból 10%-ot kapok.)
-
bacus
őstag
110e van benne, idén lesz még 4300 km túra, jövőre meg egy 7e km Nordkapp, ami már szinte biztos.
-
Csandi
addikt
Sziasztok,
-
GTVili
tag
A karbantartas sajnos nem gyógyír a sok méterre.
Hiaba tartasz rendszeresen karban egy motort, az csak olajcserere es fekfolyadekcserere, plusz kopo-fogyok cserejere szoritkozik. Ebben hajtorudcsapagy, vagy szeleptőke csere nincs, esetleg szelepfészek marás, szelepvezeto csere.
Akarmilyen gyakran cserelhetsz olajat, ezek a dolgok kopni fognak.
De. Ha a motor teljesitmenyebol csak nagyon keveset vettek ki, ertsd 80-100 al tettek meg sok kmt egyszerre, akkor egy sokat futott gep akar jobb is lehet, mint egy kevesebb kmes, de hataron motorozott gép.De ettol meg a kerékcsapagyban, nyakcsapagyban, kardanban, telelever paraleverben mar van méter. Ezert kell sokkal olcsobbnak lennie, mert nem teljes erteku motor mar.
Az imént ment el az ismerősöm.... R 1200 R 2006/2007-es, alig 40.000km.... teljes kardán felújításon esett át a múlt héten.
Lehet, hogy a jelen esetben a méter nem volt sok....de a 20 év az 20 év.... az összes gumialkatrésznek, porvédőnek annyi..... -
Topiccsendőr
addikt
Arra lennék kíváncsi nincs teszt a témában? Hogy ilyenkor mennyire éri meg átnézetni ha kell széthúzatni - csapágyazni - fejet síkolni - fészket marni stb és összerakni újra egy motort? Mert egy kerék-kormány csapágy stb téma annyira még nem is vészes egy tisztes gépműhelyhez képest.
De ha azt nézed ismered a motort tudod mennyire volt karbantartva alapvetően.
Biztosan van teszt, de mivan, ha a tesztelo egy ven bajor, aki meg sem tanult sosem motorozni rendesen, es 100 loero felett mar szedul, minden kresz szabalyt betart, a normalis nemet utakon, te meg mondjuk konstans szabalyszegessel kozlekedsz a magyar katyukban.
Egyaltalan nem eri meg belenyulni a blokkba, ezert sem resze a karbantartasnak. Bizonyos futassal szamolnak, amit igazabol a jobb kezed hataroz meg, meg a batorsagod (es a blokk stabilitasa) azutan lehet kidobni a kukaba, mert gazdasagi totalkaros. -
Micsurin
nagyúr
Hiaba tartasz rendszeresen karban egy motort, az csak olajcserere es fekfolyadekcserere, plusz kopo-fogyok cserejere szoritkozik. Ebben hajtorudcsapagy, vagy szeleptőke csere nincs, esetleg szelepfészek marás, szelepvezeto csere.
De. Ha a motor teljesitmenyebol csak nagyon keveset vettek ki, ertsd 80-100 al tettek meg sok kmt egyszerre, akkor egy sokat futott gep akar jobb is lehet, mint egy kevesebb kmes, de hataron motorozott gép.De ettol meg a kerékcsapagyban, nyakcsapagyban, kardanban, telelever paraleverben mar van méter. Ezert kell sokkal olcsobbnak lennie, mert nem teljes erteku motor mar.
Arra lennék kíváncsi nincs teszt a témában? Hogy ilyenkor mennyire éri meg átnézetni ha kell széthúzatni - csapágyazni - fejet síkolni - fészket marni stb és összerakni újra egy motort? Mert egy kerék-kormány csapágy stb téma annyira még nem is vészes egy tisztes gépműhelyhez képest.
De ha azt nézed ismered a motort tudod mennyire volt karbantartva alapvetően.
-
Topiccsendőr
addikt
En nem felnek tole, de egy valoban hozzaertovel mindenkepp megnezetnem. Olyannal, aki rendszeresen szerel ilyen motorokat, es tisztaban van a gyenge pontokkal.
Illetve ujraeladasi ar, es esely alacsony lesz. -
Topiccsendőr
addikt
Előbb vennék sokat futott túragépet, mint relatív kevesebbet futott sportmocit. Aki túrázik, az hatványozottan figyel a karbantartásra, kellemetlen tud lenni egy világvégi lerohadás. Amígy aktívan túráztam, rengeteget szervizeltettem a mocikat, átnézettem út előtt, mindent cseréltettem ami kellett akár idő előtt is, nehogy gond legyen.
-
colosV8
tag
Jelen esetben szerintem a megfelelő karbantartáson van a hangsúly.
Amin el kell gondolkodni, az az, hogy mennyibe kerül ez a "megfelelő" karbantartás, és menyire aránylik a használathoz....
Példa.... kollégám nemrég vett egy robogót. Nem túl régi, 2019-es, kb 40.000km-es futásteljesítménnyel..... az eladó átadta az összes karbantartás/javítás számláját az elmúlt 4 évből, ami konkrétan kétszer annyira rúgott, mint a vételár....
Ilyen egy rendes felhasznalo. Csak ez a ritka.
-
GTVili
tag
Jelen esetben szerintem a megfelelő karbantartáson van a hangsúly.
Amin el kell gondolkodni, az az, hogy mennyibe kerül ez a "megfelelő" karbantartás, és menyire aránylik a használathoz....
Példa.... kollégám nemrég vett egy robogót. Nem túl régi, 2019-es, kb 40.000km-es futásteljesítménnyel..... az eladó átadta az összes karbantartás/javítás számláját az elmúlt 4 évből, ami konkrétan kétszer annyira rúgott, mint a vételár....
-
vendingo
veterán
Előbb vennék sokat futott túragépet, mint relatív kevesebbet futott sportmocit. Aki túrázik, az hatványozottan figyel a karbantartásra, kellemetlen tud lenni egy világvégi lerohadás. Amígy aktívan túráztam, rengeteget szervizeltettem a mocikat, átnézettem út előtt, mindent cseréltettem ami kellett akár idő előtt is, nehogy gond legyen.
-
colosV8
tag
Rengeteg. De ennyit csak hosszu tavon mesz, megfelelo karbantartas mellett. Meglatom, az a baj sokat jarok arrafele
-
Steven
addikt
Bacus használ itt a fórumba boldogan egy GS-t több mint 80k van benne ..durva ,hogy ez a duplája majdnem km be.
Amúgy nem is sok ha évi 19-20km et ment vele és még én hittem ,hogy sokat motorozok
-
colosV8
tag
-
vendingo
veterán
-
dellfanboy
őstag
ha van vmi történet az előéletéről és megfelelő az ára simán.(meg persze alap dolgok, nincs kiflibe a váz meg ilyenek, váltó nem dobálja ki a sebességfokozatokat, kardán nem ráz..stb),
-
colosV8
tag
Sziasztok,
adnatok eselyt 100e km folott futott , vegig markaszervizben kezelt R1250GS-nek? Eloben nem lattam meg. -
vendingo
veterán
Mennyetek egy Transzfogaras-Transzalpinát vagy Boszniát több 100km csak kanyar ...Magyarország egy szar hely motorozni.
Zakopane is szerintem főleg a vége felé a fehér aszfalt csúszik mint a szar ( ezt úgy mondom ,hogy bejártam europát)3 kanyarért elnem indulok pl Bajna vagy Dobogokő is itt van hozzám közel, de az is 3 kanyar kb tulzással ...meg tele bringásokkal szar út kátyus ... stb.. életveszély.
Csesznek környékét szokták nagyon dícsérni, de hatalmas csalódás volt. Kanyarok se voltak nagy eresztések, de legalább hatalmas forgalom volt és 40-60-nal tötyögtem végig. Mondjuk nem panaszkodhatok itt az alpok lábánál, kalte kuhl, mariazell, irott kő, hoche wand, grünersee. Mind délutános program.
-
Steven
addikt
nekem bajna-hereg se adja. föleg a hereghez közeli, erdös szakasz ritmustalan es nehez. amig uj volt a motor es ilyen 100km sugaru körben mozogtam kimentem parszor de mostanra mar hanyagolom. max ha utba esik. es akkor se hetvegen amikor tele van lapradöntögetövel.
biatorbagy-etyek-alcsutdoboz szakasz nekem jobban tetszik, de ahhoz is at kell ragjam magam az egesz varoson.
de mar ott tartok hogy inkabb ritkabban megyek de akkor min 300km turakat csinalok. azokat is a szlovakoknal. mo-n mar csak lillafüredet akarom megjarni motororral. enni ott egy jot a pisztrangosnal es visszajönni cered fele.Mennyetek egy Transzfogaras-Transzalpinát vagy Boszniát több 100km csak kanyar ...Magyarország egy szar hely motorozni.
Zakopane is szerintem főleg a vége felé a fehér aszfalt csúszik mint a szar ( ezt úgy mondom ,hogy bejártam europát)3 kanyarért elnem indulok pl Bajna vagy Dobogokő is itt van hozzám közel, de az is 3 kanyar kb tulzással ...meg tele bringásokkal szar út kátyus ... stb.. életveszély.
-
Rush77
aktív tag
@Micsurin & @Gabis
Most hétvégén alaposan leteszteltük a Spaiot, és kicsit össze is hasonlítottam az UA heatgearrel (bár nem teljesen 1-1 összehasonlítás mert én jobban izzadok mint a feleség
) Tartósságról később...
Ami ugyanaz volt: nadrág, zokni mindkettönknél Spaio Breeze.
Felső neki Spaio breeze nekem UA Heatgear valami aláöltöző.
Anyagra az UA sokkal nylonosabb, a spaio természetesebb érzést kelt.Péntek Bp-Fertőd felé végig 38-39 fok.
Aláölt, dzseki + légzsák
Mikor megérkeztünk azt mondta bár melege volt de teljesen jól érezte magát -Mmintha nem lett volna rajta semmi aláöltöző - (ráadásul mivel utas volt így nem annyira érte mögöttem a menetszél)
neki pillanatok alatt megszáradt a cucc nekem azért jóval több idő volt.
Este kimostuk mindkét aláöltözőt. Reggelre a Spaio tök száraz volt nekem az UA-t még hajszárítóval meg kellett küldeni egy picit.Ausztriában a Myrafalle - Kalte Kuchl között ránk szakadt az ég konkrétan és 17 fok lett pikk-pakk

Ő míg megette a kajáját már megszáradt az enyémnek még kellett kb 20 perc extrában amikor már kezdett megint meleg lenni.
Mariazell felé végül nem is mentünk. Helyette Gloggnitz felé kanyarogtunk már száraz úton.Szóval kénylemre és funkcióját tekintve tök jó.
Viszont nekem van egy kis kételyem a tartósságot illetően.
Érdekes módon ez csak nálam van kettőnk közül de nekem a nadrág térdénél a protektorzseb kicsit kibolyhosította már két csíkban (kb mint Micsurin felsője de kevésbé talán)
A másik nadrágnak semmi baja. -
bardi
senior tag
nekem bajna-hereg se adja. föleg a hereghez közeli, erdös szakasz ritmustalan es nehez. amig uj volt a motor es ilyen 100km sugaru körben mozogtam kimentem parszor de mostanra mar hanyagolom. max ha utba esik. es akkor se hetvegen amikor tele van lapradöntögetövel.
biatorbagy-etyek-alcsutdoboz szakasz nekem jobban tetszik, de ahhoz is at kell ragjam magam az egesz varoson.
de mar ott tartok hogy inkabb ritkabban megyek de akkor min 300km turakat csinalok. azokat is a szlovakoknal. mo-n mar csak lillafüredet akarom megjarni motororral. enni ott egy jot a pisztrangosnal es visszajönni cered fele.Gyöngyösről egészen Lillafüredig nagyon jó, pont tegnap mentem egy ilyen kerülőt autóval. 2,5 óra helyett így volt 5 óra az út, de megérte

-
macilaci78
nagyúr
Mivel érik a gumicsere, gondolkodok egy TPMS szetten. Okos szelepsapkát nem akarok, nem akarom a rendes szelepet folyamatosan nyitva tartani.
Van olyan hagyományos, felnin belüli TPMS szenzor, ami BT-on android telefonnal tud kommunikálni? Esetleg a 3-5 évet is kibíró eleme cserélhető? -
crocy
tag
de mar ott tartok hogy inkabb ritkabban megyek de akkor min 300km turakat csinalok. azokat is a szlovakoknal. mo-n mar csak lillafüredet akarom megjarni motororral. enni ott egy jot a pisztrangosnal es visszajönni cered fele. -
bardi
senior tag
Azon kívül, hogy jó ott az aszfalt, szerintem nem olyan jó út, nekem valahogy nincsen semmi ritmusa. Dobogókő a szar aszfalttal is élvezetesebb volt nekem.
-
crocy
tag
Szerencsére nem egy nagyon felfedezett út , kisebb a forgalom rajta , mint mellette Héreg irányába, talán a kanyarfotósok se baszták még el a folytonos fotózással ott. Én egy idő után azt néztem ők hol fotóznak , és direkt máshová mentem, hogy elkerüljem a kamera miatt meghülyülő embereket.
amugy utobbi evekben dodi azon az utvonalon csinalja tesztjeit kizarolag. unalmassa is valt emiatt sztem. söt az utcai treningjei is ott vannak.
-
bardi
senior tag
Köszi tippet Bajót illetően, tényleg király volt. Mondjuk itt ha nem ment volna elöttem autó, akkor besz*optam volna pár nagyobb kanyart, meg visszafordítót.

Utána elmentem a Tatai (öreg) tóhoz is, és ha jól emlékszem akkor Tata és Tarján között is jó kis kanyargós, szép felvonultató út volt.
Szerencsére nem egy nagyon felfedezett út , kisebb a forgalom rajta , mint mellette Héreg irányába, talán a kanyarfotósok se baszták még el a folytonos fotózással ott. Én egy idő után azt néztem ők hol fotóznak , és direkt máshová mentem, hogy elkerüljem a kamera miatt meghülyülő embereket.
-
hroberto
veterán
Én is a múlt héten szereltettem fel M7-eket.Már rámentem majdnem egy ezrest.Egyetértek hogy kiszámítható és szépen lineárisan dönthető velük a motor.Azért a túragumik után kész megváltás.A mintamélység lehetne mélyebb,elöl 3,5 mm.,hátul 5,5 középen és 4 mm. az oldalán.Kíváncsi leszek a tartósságára.
Nekem szűk 3000 kilométer alatt kopott el hátsó, az első sem birta sokkal tovább.
-
Gabis
őstag
Köszi tippet Bajót illetően, tényleg király volt. Mondjuk itt ha nem ment volna elöttem autó, akkor besz*optam volna pár nagyobb kanyart, meg visszafordítót.

Utána elmentem a Tatai (öreg) tóhoz is, és ha jól emlékszem akkor Tata és Tarján között is jó kis kanyargós, szép felvonultató út volt.
-
norbert1998
nagyúr
Én is a múlt héten szereltettem fel M7-eket.Már rámentem majdnem egy ezrest.Egyetértek hogy kiszámítható és szépen lineárisan dönthető velük a motor.Azért a túragumik után kész megváltás.A mintamélység lehetne mélyebb,elöl 3,5 mm.,hátul 5,5 középen és 4 mm. az oldalán.Kíváncsi leszek a tartósságára.
Szerintem tartós nem lesz, de ez már a jövőbeli Norbi problémája, most erre volt stex
De legalább jól tapad. -
bovo
csendes tag
Tegnap teszteltük végre a gumikat. Hát ezt nem mondanám élesnek vagy kanyarbe beejtősnek. Viszonylag óvatosak voltunk, nem is csúszott meg sehol. Szerintem tök jó lineárisan dönthető. Nincs akadás vagy hirtelen megindulás érzése. Pedig a nyomást el is felejtettem megnézni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
159507 - 159401
159621 - 159601 159600 - 159501 159507 - 159401 159400 - 159301 159300 - 159201 159200 - 159101 159100 - 159001 159000 - 158901 158900 - 158801 158800 - 158701 158700 - 158601 158600 - 158501 158500 - 158401 158400 - 158301 158300 - 158201 158200 - 158101 158100 - 158001 158000 - 156001 156000 - 154001 154000 - 152001 152000 - 150001 150000 - 148001 148000 - 146001 146000 - 144001 144000 - 142001 142000 - 140001 140000 - 138001 138000 - 136001 136000 - 134001 134000 - 132001 132000 - 130001 130000 - 128001 128000 - 126001 126000 - 124001 124000 - 122001 122000 - 120001 120000 - 118001 118000 - 116001 116000 - 114001 114000 - 112001 112000 - 110001 110000 - 108001 108000 - 106001 106000 - 104001 104000 - 102001 102000 - 100001 100000 - 98001 98000 - 96001 96000 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- PlayStation 3
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kompakt vízhűtés
- Új, de azonnal befoltozott sebezhetőségeket jelentett be az AMD
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Samsung Galaxy Z Fold8 Ultra – névváltoztatás utáni teendők
- PlayStation 4
- Szerény felbontásra vált a kánikulában az útlevéltelefon
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- További aktív témák...
- Jura ENA 8 Szürke/Fekete TFT kijelző, One-Touch, Felújított, Számla, 3 hó gari
- Bosch Mobil klíma - B1RKM08000/05, 2,3KW hűtési teljesítmény
- Használt Cecotec Cecofry Bombastik 6000 Airfryer, 6 literes / 1 hónap garancia
- Erősen használt Kenwood MultiPro Go FDP22.130GY kompakt konyhai robotgép / 1 hónap jótállás
- Philips LatteGo 4300 automata kávéfőző
- ÁRGARANCIA! RÉSZLETFIZETÉS! Épített KomPhone Gamer PC AMD Ryzen 5 7500X3D CPU választható RTX RX VGA
- BESZÁMÍTÁS! MSI MEG X570-S ACE MAX alaplap garanciával hibátlan működéssel
- A KINCS Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -50% i5-1135G7 16/256+Toll
- 170 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Honor Magic 8 Lite, 8/512GB, Újszerű 12 Hónap garanciával

(tényleg..még?

Valami változott (az áron kívül) ?
Márkaszerviz óradíjon esetleg, de nekik olajcserén kívül másra amúgy sem adunk itthon motort.