Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ha ez így van, hogy a G erőktől lesz fárasztó, akkor miért van az, hogy ~100 kakucsos motoros kör után másnap mindenhol izomlázam van, olyan tempónál, ahol kb 10 másodperccel tudna jobb kört a motor, míg ugyan ennyi autó kör után, ahol max 3 másodperc marad benne a kocsi képességeihez képest, nem érzek semmit? Pedig nincsen kagyló se az autóimban még, kézzel lábbal tartom magam végig.

Hogy neked mi fárasztó és mi nem, az ebben a kontextusban irreleváns.

• tboy93
    nagyúr

Ja láttam :D

Amúgy az nem esik le senkinek, hogy a videóban nem azt mondom, hogy még 4x 130-al belementem, hanem, hogy még 4x elmentem arra. Fogalmam se volt mennyivel, de azóta nem jött bünti. Nyilván Izi is felturbozta a sztorit a vidiben, de hát bejött, Insta 90k, Tiktok pár napja 160k volt most nemtom menni, YT felkapottakban 3. volt a vidim.

Na, de mit akarhatnal meg mint feltorekvo moto vlogger, most minden rolad szol az tuti ;]

Mondta itt valaki a vasarnap esti hiradot viccbol, de meg lehet igaza lesz :DDD

• Csandi
    addikt

Na, nagyot megy ez az adomanyos story redditen is. Ott kevesbe finomkodnak a hozzaszolok ahogy nezem.

Ja láttam :D

Amúgy az nem esik le senkinek, hogy a videóban nem azt mondom, hogy még 4x 130-al belementem, hanem, hogy még 4x elmentem arra. Fogalmam se volt mennyivel, de azóta nem jött bünti. Nyilván Izi is felturbozta a sztorit a vidiben, de hát bejött, Insta 90k, Tiktok pár napja 160k volt most nemtom menni, YT felkapottakban 3. volt a vidim.

• tboy93
    nagyúr

Na, nagyot megy ez az adomanyos story redditen is. Ott kevesbe finomkodnak a hozzaszolok ahogy nezem.

• bardi
    senior tag

A kisebb tapadási felület miatt sokkal kisebb sebességek, gyorsulások-lassulások vannak egy motoron.

Már egy GT3 autóban is simán vannak 3g-s keresztgyorsulások, féktávon kicsivel felette. Sokkal intenzívebb fizikai igénybevétel mellett kell ugyanolyan pontosan vezetni, mint egy motoron. Gyakran órákon keresztül, 50 fokban.

És akkor az F1-et elő sem hoztam, ahol simán 5g fölé is mennek, és bizonyos pályákon 300-ról 100-ra 100 méteren belül lassulnak, és így mennek 10-20 körön keresztül tizedre azonos köridőket.

Szerintem a topik közönségből csak a nagyon edzettek bírnának ki egy F1 autóban egy kört Spa-ban ájulás nélkül versenytempóban, pedig nem tart két percig sem. És vezetni nem is kell.

Ha ez így van, hogy a G erőktől lesz fárasztó, akkor miért van az, hogy ~100 kakucsos motoros kör után másnap mindenhol izomlázam van, olyan tempónál, ahol kb 10 másodperccel tudna jobb kört a motor, míg ugyan ennyi autó kör után, ahol max 3 másodperc marad benne a kocsi képességeihez képest, nem érzek semmit? Pedig nincsen kagyló se az autóimban még, kézzel lábbal tartom magam végig.

• Oké akkor Hamilton x Rossi videó ahol cserélnek is, vagy a Verstappen x Marquez interjú? Ott is az F1 esek azt mondják, hogy a motor nehezebb. Biztos nem tudnak vezetni.

De evindens is, hogy nehezebb, te magad mondtad, hogy kisebb tapadási felület. Emellett motoron tornázni kell,
    autóban “csak” ülni. Laikus is látja.

Na de a holdraszállás fake ;]

A kisebb tapadási felület miatt sokkal kisebb sebességek, gyorsulások-lassulások vannak egy motoron.

Már egy GT3 autóban is simán vannak 3g-s keresztgyorsulások, féktávon kicsivel felette. Sokkal intenzívebb fizikai igénybevétel mellett kell ugyanolyan pontosan vezetni, mint egy motoron. Gyakran órákon keresztül, 50 fokban.

És akkor az F1-et elő sem hoztam, ahol simán 5g fölé is mennek, és bizonyos pályákon 300-ról 100-ra 100 méteren belül lassulnak, és így mennek 10-20 körön keresztül tizedre azonos köridőket.

Szerintem a topik közönségből csak a nagyon edzettek bírnának ki egy F1 autóban egy kört Spa-ban ájulás nélkül versenytempóban, pedig nem tart két percig sem. És vezetni nem is kell.

• Csandi
    addikt

Tipikus érvelési hiba. A világ nem csak személyes tapasztalat által megismerhető.

Nem vagyok űrhajós sem, mégis tudom mi van a Holdon, mert jártam iskolába.

Oké akkor Hamilton x Rossi videó ahol cserélnek is, vagy a Verstappen x Marquez interjú? Ott is az F1 esek azt mondják, hogy a motor nehezebb. Biztos nem tudnak vezetni.

De evindens is, hogy nehezebb, te magad mondtad, hogy kisebb tapadási felület. Emellett motoron tornázni kell,
    autóban “csak” ülni. Laikus is látja.

Na de a holdraszállás fake ;]

• Épp ellenkezőleg. Csak olyan nyilvánulhat meg erről kredibilisen aki mindkettővel tud olyan szinten menni mert akkor van összegasonlítási alapja. Aki csak egyikkel vagy egyikkel sem az maximum hihet valamit elmondásokból.

(Én az egyikkel sem tábort erősítem, de apa pl. sokszoros magyar bajnok rallys így van a másik oldalon versenyző a családban. SZERINTEM a motor nehezebb, autóval versenypályán olyan barátaim is tudnak relatív jó időt menni akik csak utcán baszatják folyton aztán pályan mennek pár kört meg van fogalmuk az ívről. Motorral a relatív jó idő éveket kér és olyan erőnléti szintet is)

Tipikus érvelési hiba. A világ nem csak személyes tapasztalat által megismerhető.

Nem vagyok űrhajós sem, mégis tudom mi van a Holdon, mert jártam iskolába.

• Csandi
    addikt

Épp ellenkezőleg. Csak olyan nyilvánulhat meg erről kredibilisen aki mindkettővel tud olyan szinten menni mert akkor van összegasonlítási alapja. Aki csak egyikkel vagy egyikkel sem az maximum hihet valamit elmondásokból.

(Én az egyikkel sem tábort erősítem, de apa pl. sokszoros magyar bajnok rallys így van a másik oldalon versenyző a családban. SZERINTEM a motor nehezebb, autóval versenypályán olyan barátaim is tudnak relatív jó időt menni akik csak utcán baszatják folyton aztán pályan mennek pár kört meg van fogalmuk az ívről. Motorral a relatív jó idő éveket kér és olyan erőnléti szintet is)

• Bocsanat, de fel kell tennem egy kenyelmetlen, veletlenul sem tamado szandeku, de a velemenyed alapjaihoz elengedhetetlen kerdest: te mikor motoroztal hataron?

Irreleváns.

• "autóval sokkal könnyebb gyorsan menni"

Határon közlekedni autóval is pont olyan nehéz, csak az autó annyival gyorsabb mint egy motor versenypályán, hogy ez elfedi a különbséget.

Bocsanat, de fel kell tennem egy kenyelmetlen, veletlenul sem tamado szandeku, de a velemenyed alapjaihoz elengedhetetlen kerdest: te mikor motoroztal hataron?

• Oké most itt az a vita tárgya hogy motorral sokkal nehezebb kanyarokban tempót menni. Ez szerintem minden esetben igaz, közúton is.....kivéve ha egyenesen kell menni. Vezetéstechnikailag, fizikailag sokkal nagyobb kihívás hatoron vezetni egy kétkerekűt. Plusz sokkal jobban fosol.

Kakucson ez különösen igaz, nagyon nehéz nagymotorral jó tempót menni itt.

"Vezetéstechnikailag, fizikailag sokkal nagyobb kihívás hatoron vezetni egy kétkerekűt."

Elfogadom hogy így látod.

• Csandi
    addikt

Most próbáltam ki kakucson egy ilyet, hát ez valami k.rva jó :D 40-60 lóerős módokban mentem vele, 60 ban is már tudja emelni az elejét erőből, de 80-al meg nem lehet úgy gázt adni hogy ne dobja fel az égbe :D

[link]

• yodamastah
    őstag

Csináltam már, nem is egyszer. Gokarttal is. Az oké hogy csúszkálsz, de a gyorsaságtól nagyon messze vagy, csak gyorsabb vagy, mintha motorral mennél.

Oké most itt az a vita tárgya hogy motorral sokkal nehezebb kanyarokban tempót menni. Ez szerintem minden esetben igaz, közúton is.....kivéve ha egyenesen kell menni. Vezetéstechnikailag, fizikailag sokkal nagyobb kihívás hatoron vezetni egy kétkerekűt. Plusz sokkal jobban fosol.

Kakucson ez különösen igaz, nagyon nehéz nagymotorral jó tempót menni itt.

• yodamastah
    őstag

vicces, en pont az ellenkezöjet gondoltam, hogy a motor mindhol gyorsabb. pont azt tippeltem volna hogy motorral nagyobb kanyarsebesseget lehet elerni. de ezek szerint nem. no mind1. motorral akkor is 100x elvezetesebb körözni.

kis erdekesseg barcelonabol:

F1et fejeltsd el. A szányas autók aerodinamikai tapadás növelését nem szabad összehasonlítani a motorokkal.

• vicces, en pont az ellenkezöjet gondoltam, hogy a motor mindhol gyorsabb. pont azt tippeltem volna hogy motorral nagyobb kanyarsebesseget lehet elerni. de ezek szerint nem. no mind1. motorral akkor is 100x elvezetesebb körözni.

A motor két kis pici felületen keresztül érintkezik az úttal, határon történő fékezéskor és kigyorsításkor inkább egy darabon.

Az autók tapadófelülete jóval nagyobb, ráadásul dinamikus határhelyzetben sokkal több marad kihasználva is, és az bőven túlkompenzálja a súlyhátrányt. Egyszerűen minden helyzetben jobb, hamarabb tud kigyorsítani, nagyobb a kanyarsebesség, és jóval rövidebb féktávokat tud venni.

• "Határon közlekedni autóval is pont olyan nehéz, "

Oké menj ki autóval egy kis pályára és minden kanyart vegyél úgy hogy sordódj, finoman csúszkálj tapadás határ közelében a kanyarokban. Első pár körben meglesz. Próbáld meg ugyanezt motorral. Évekig fogod gyakrolni mire ez menni fog.

Sokkal nehezebb motorral határon menni. Fizikailag és vezetéstechnikailag is. Jó köridőt menni autóval is nehéz, mert ott is vannak bőven finomságok amit nehéz precizen megcsinálni. De motorral sokkal több szokott benne maradni egy átlag pályára járót nézve.

Csináltam már, nem is egyszer. Gokarttal is. Az oké hogy csúszkálsz, de a gyorsaságtól nagyon messze vagy, csak gyorsabb vagy, mintha motorral mennél.

• crocy
    tag

"Határon közlekedni autóval is pont olyan nehéz, "

Oké menj ki autóval egy kis pályára és minden kanyart vegyél úgy hogy sordódj, finoman csúszkálj tapadás határ közelében a kanyarokban. Első pár körben meglesz. Próbáld meg ugyanezt motorral. Évekig fogod gyakrolni mire ez menni fog.

Sokkal nehezebb motorral határon menni. Fizikailag és vezetéstechnikailag is. Jó köridőt menni autóval is nehéz, mert ott is vannak bőven finomságok amit nehéz precizen megcsinálni. De motorral sokkal több szokott benne maradni egy átlag pályára járót nézve.

vicces, en pont az ellenkezöjet gondoltam, hogy a motor mindhol gyorsabb. pont azt tippeltem volna hogy motorral nagyobb kanyarsebesseget lehet elerni. de ezek szerint nem. no mind1. motorral akkor is 100x elvezetesebb körözni.

• yodamastah
    őstag

"autóval sokkal könnyebb gyorsan menni"

Határon közlekedni autóval is pont olyan nehéz, csak az autó annyival gyorsabb mint egy motor versenypályán, hogy ez elfedi a különbséget.

"Határon közlekedni autóval is pont olyan nehéz, "

• Micsurin
    nagyúr

Sztm senki nem tart semmitol, :D japan motorhoz 3 honapot varni meg JDM 30 eves motoroknal sem jellemzo, nem tudom ott mi tortent, de azert na. En olyan egzotikus dolgokat szoktam rendelni, amik nincsenek holland raktarban, japanbol jon, es ugy 3 het.

...lambdara nekem a tatabányai srácok azt mondták ha van osztrákoknál akkor 1 munkanap, ha nincs és holland akkor 2 munkanap. Ha ott sincs akkor max 1 hét. :DDD

De a 250-es ZXR az nem a belpiacos rettenet? Ott nem csoda ha várólistás volt a sztori, kollégának van egy CBR250RR-je ott is kell ám rendesen várni a karbihoz a cuccokra.

• Igen, autóval sokkal könnyebb gyorsan menni, nem történik semmi, ha elmegy a segge, tolja az orrát, a vfr-rel olyan 10 másodpercet hagyhattam időben bent , autóval jó ha kettőt, 3 kör megtalálni az autó határait, aztán már csak az ívek számítanak.
    Vittek utcai gumis mx5-tel, meg egy 200 lovas régi civiccel, semislickeken, az 40-42 között ment, el se tudom képzelni milyen tudás kellhet motoron hasonló körhöz , szürreális volt az a kanyar tempó.

"autóval sokkal könnyebb gyorsan menni"

• bardi
    senior tag

Kakucson közel vannak az autós idők amotoroshoz. Nincsenek hosszú egyenesek ahol a motorok jobb gyorsulása kijön. Kanyarban az autó előnyben van, valamint könnyebb autóval tempót menni. Szerintem egy slick gumival egy mx5 és egy 600as sportmotor közel ugyanazt a köridőt tudja. Sportmotor talán valamivel gyorsabb. De max 1 sec. Annyi hogy motorral SOKKAL nehezebb jó köridőt menni. (Nem csak itt, máshol is. De kakucs nehéz pálya motorral)

Sportmotorral nagyon technikás a pálya, fizikailag és technikailag is nagyon nehéz végigfűzni a széles hátsó gumis motort a csiki csuki részeken. A motoros íven olyan 43 közepénél nagyon beszűkül a pálya, és elég nehéz betuszkolni a motort már 42 alá. Folyamatosan táncolsz a motorral, ide oda dobálva lapról larapra közben millimétereket játszva a gázzal, folyamatos tapadás határon sodródva a kanyarokban. Autóval még nem mentem csak vittek slcik gumival 39es kört az autós iven, gyerkjátéknak tűnt motorhoz képest :D

Igen, autóval sokkal könnyebb gyorsan menni, nem történik semmi, ha elmegy a segge, tolja az orrát, a vfr-rel olyan 10 másodpercet hagyhattam időben bent , autóval jó ha kettőt, 3 kör megtalálni az autó határait, aztán már csak az ívek számítanak.
    Vittek utcai gumis mx5-tel, meg egy 200 lovas régi civiccel, semislickeken, az 40-42 között ment, el se tudom képzelni milyen tudás kellhet motoron hasonló körhöz , szürreális volt az a kanyar tempó.

• Nem attól tart senki, hogy most van-e. Hanem, hogy mi lesz 6-7 év múlva… :)

Amúgy ez a bizonygatása a kínai igenis jónak nagyon beragadt. :D

Sztm senki nem tart semmitol, :D japan motorhoz 3 honapot varni meg JDM 30 eves motoroknal sem jellemzo, nem tudom ott mi tortent, de azert na. En olyan egzotikus dolgokat szoktam rendelni, amik nincsenek holland raktarban, japanbol jon, es ugy 3 het.

• Micsurin
    nagyúr

Azt félünk hogy jajj ha a kínaira majd ha alkatrész kell hónapokig kell várni... :))

Nem attól tart senki, hogy most van-e. Hanem, hogy mi lesz 6-7 év múlva… :)

Amúgy ez a bizonygatása a kínai igenis jónak nagyon beragadt. :D

• bigrob
    őstag

míg a japán márkák kereskedőinél kb. minden azonnal van a polcon

ezt azért erősen challengelném, haver 250 es zongorájához 3 hónap volt 1-2 apróság idén tavasszal...
    idomra 6 hónapot mondtak, szerencsére volt utángyártott polcon...

Azt félünk hogy jajj ha a kínaira majd ha alkatrész kell hónapokig kell várni... :))

• bigrob
    őstag

De Izifrey egyenesben tudja tépni gázt, kanyarodni azt nem tud gyorsan, az ő véleménye ne képviseljen kérlek semmilyen szakmai sztenderdet, nála szubjektívebb vélemény kevés van.

Természetesen egy naked hajlamosabb a death wobble-re, de az MT09 nem is arra való, hogy állandóan 200-zal közlekedj vele, arra sportmotort kell venni. Amennyiben kanyarvadászatra használod egy szerpentinen és tudsz motorozni, akkor mondjuk egy SP-vel nem igazán lesz ellenfeled.

Engem teljesen hidegen hagy a sport és naked vonal, csak azért írtam hogy aki nem ahhoz van szokva éri meglepetés.

• yodamastah
    őstag

Tök jó lenne, ha lehetne autóval a motoros vonalon menni, hogy össze lehessen hasonlítani az időket. Kíváncsi lennék a különbségekre.

Kakucson közel vannak az autós idők amotoroshoz. Nincsenek hosszú egyenesek ahol a motorok jobb gyorsulása kijön. Kanyarban az autó előnyben van, valamint könnyebb autóval tempót menni. Szerintem egy slick gumival egy mx5 és egy 600as sportmotor közel ugyanazt a köridőt tudja. Sportmotor talán valamivel gyorsabb. De max 1 sec. Annyi hogy motorral SOKKAL nehezebb jó köridőt menni. (Nem csak itt, máshol is. De kakucs nehéz pálya motorral)

Sportmotorral nagyon technikás a pálya, fizikailag és technikailag is nagyon nehéz végigfűzni a széles hátsó gumis motort a csiki csuki részeken. A motoros íven olyan 43 közepénél nagyon beszűkül a pálya, és elég nehéz betuszkolni a motort már 42 alá. Folyamatosan táncolsz a motorral, ide oda dobálva lapról larapra közben millimétereket játszva a gázzal, folyamatos tapadás határon sodródva a kanyarokban. Autóval még nem mentem csak vittek slcik gumival 39es kört az autós iven, gyerkjátéknak tűnt motorhoz képest :D

• bardi
    senior tag

"nem éreztem csúszósnak, se huplisnak"

Lehet nem volt megfelelő a tempó ehhez. Kb olyan 45ig ebből sokat nem érezni. Persze kérdés mivel mész 45öt. MZ-vel már érezni :D

"Vagy ettől függetlenül még élvezhető a pálya"

Teljesen jó a pálya. Most már jobb mint volt. Egyéb okokból lesz újraaszfaltozva. Nagyon sérülékeny, hullik szét. Dőlése nem lett mefelelő, egy zápor után óriási, 5-6 centi mély pocsolyák keletkeznek. Délben jön egy zápor, lehet menni haza.

Tök jó lenne, ha lehetne autóval a motoros vonalon menni, hogy össze lehessen hasonlítani az időket. Kíváncsi lennék a különbségekre.

• yodamastah
    őstag

én kb 3 hete voltam dögmelegben, nem éreztem csúszósnak, se huplisnak. De akkor ezek szerint nagyon most nem éri kimenni? Vagy ettől függetlenül még élvezhető a pálya

"nem éreztem csúszósnak, se huplisnak"

Lehet nem volt megfelelő a tempó ehhez. Kb olyan 45ig ebből sokat nem érezni. Persze kérdés mivel mész 45öt. MZ-vel már érezni :D

"Vagy ettől függetlenül még élvezhető a pálya"

Teljesen jó a pálya. Most már jobb mint volt. Egyéb okokból lesz újraaszfaltozva. Nagyon sérülékeny, hullik szét. Dőlése nem lett mefelelő, egy zápor után óriási, 5-6 centi mély pocsolyák keletkeznek. Délben jön egy zápor, lehet menni haza.

• crocy
    tag

én kb 3 hete voltam dögmelegben, nem éreztem csúszósnak, se huplisnak. De akkor ezek szerint nagyon most nem éri kimenni? Vagy ettől függetlenül még élvezhető a pálya

sztem utcai gumival nem rekordot döntögetve barmikor mehetsz. söt, ujraaszfaltozas utan volt a legjobb a benaknak menni, mint nekem, mert a sok palyagumis meg fosogalamb kivart amig felgumizodik a palya es sokkal kevesebben voltunk.

amugy en laikuskent azt mondtam hogy faszan megcsinaltak, de ezek szerint nem, föleg ha felszedik az egeszet ujra. amugy legutobb emlekeim szerint egy hetvege alatt vegeztek vele.

• bardi
    senior tag

A sima kuplung volt benn, illetve a hajtast hogy oldottak meg?
    A zzr 1400 195 lo ram air nelkul, megfujva eleg konnyu 3 assal kezdodnie a loeroknek :D

Kuplung részét nem kérdeztem, de a motoré volt használva.

A hajtás úgy van, hogy a lánckerék tengelyére van rakva egy adapter, ami egy autó váltó nyelestengelyét hajtja, onnan meg a féltengelyek. Egészen kompakt az a cucc, szépen meg van csinálva. Azt nem tudom az autó váltóban mit hagytak meg.
    Karbon ajtók, motorháztető, autó teljesen kibelezve, nem sok súlyt kell mozgatnia.

• Methionyl
    senior tag

Szerintem gyorsabb már az új aszfalt, de még mindig az van, hogy ha meleg van és süti a nap, nyomja ki a kátrányos taknyot magából, és mászkálósabb lesz. Tapadás amúgy hasonló, talán picit jobb és kevesebb a durva hupli. (bár most a nagy melegben lett két újabb)

Köridőben a tavalyi legjobb időmet megfutottam bigsize első gumival, ami korábban nem ment ezzel a mérettel. (áttevős részeken lassabb a 125/80 kr109 mint a 120/70 Kr106) A helyi menő haverok is javítottak pár tizedet már.

Sajnos vannak egyéb bajok az új aszfalttal, emiatt aug elején újra lesz aszfaltozva gariban. Kezdődik újra a bejáratás (idén már nem lesz igazán jó valszeg)

• Tegnap is nézegették, volt egy kis szünet emiatt délután.
    Lehet mi éreztük ezt a kátrányos taknyot tegnap, mert rohadt meleg volt. Pedig délelőtt még egész kellemes idő volt. Remélem augusztusi aszfaltozás majd nem lesz átfedésbe a szabimmal, kéne még kimenni.

Volt amúgy majdnem motor is, egy koporsó Honda CRX, orrában kawasaki 1400-as motor, 200 ló fölé húzva, brutális volt.

A sima kuplung volt benn, illetve a hajtast hogy oldottak meg?
    A zzr 1400 195 lo ram air nelkul, megfujva eleg konnyu 3 assal kezdodnie a loeroknek :D

• bardi
    senior tag

Szerintem gyorsabb már az új aszfalt, de még mindig az van, hogy ha meleg van és süti a nap, nyomja ki a kátrányos taknyot magából, és mászkálósabb lesz. Tapadás amúgy hasonló, talán picit jobb és kevesebb a durva hupli. (bár most a nagy melegben lett két újabb)

Köridőben a tavalyi legjobb időmet megfutottam bigsize első gumival, ami korábban nem ment ezzel a mérettel. (áttevős részeken lassabb a 125/80 kr109 mint a 120/70 Kr106) A helyi menő haverok is javítottak pár tizedet már.

Sajnos vannak egyéb bajok az új aszfalttal, emiatt aug elején újra lesz aszfaltozva gariban. Kezdődik újra a bejáratás (idén már nem lesz igazán jó valszeg)

Tegnap is nézegették, volt egy kis szünet emiatt délután.
    Lehet mi éreztük ezt a kátrányos taknyot tegnap, mert rohadt meleg volt. Pedig délelőtt még egész kellemes idő volt. Remélem augusztusi aszfaltozás majd nem lesz átfedésbe a szabimmal, kéne még kimenni.

Volt amúgy majdnem motor is, egy koporsó Honda CRX, orrában kawasaki 1400-as motor, 200 ló fölé húzva, brutális volt.

• yodamastah
    őstag

Aki volt mostanság kakucson, az új aszfalt kevésbé tapad még?
    Tegnap autóval az volt az érzésem, hogy még nincs annyira felgumizva a pálya, így nincs annyi tapadás , mint a régi aszfalton volt.

• bardi
    senior tag

Aki volt mostanság kakucson, az új aszfalt kevésbé tapad még?
    Tegnap autóval az volt az érzésem, hogy még nincs annyira felgumizva a pálya, így nincs annyi tapadás , mint a régi aszfalton volt.

• Steven
    addikt

Jo kerdes, en sem ertek ehhez, de elsore eleg szarul nez ki :D
    Mukodni biztos mukodik, de anyagtudomanyban hianyosak az ismereteim, nem tudom milyen valos veszelyeket hordoz, mivel mindenhol azt tanitjak, hogy ilyet ne csinalj. megindokolva mikrorepedesekkel volt, az alu faradasi tulajdonsagaival, de hogy ez avalo eletben mit jelent, azt sanos nem tudom megitelni. Egy gsxrhez egy villahidat mondjuk inkabb vettem volna, minthogy ennyit szarakodjak.

Amikor 15 éve elment a váza az fzs1000 nek az acél váza ahova vittem azt mondták ,hogy ők csak acélt javítanak alut nem mert 40% át elveszíti a rugalmaságának ,ha meg csinálnák akkor akár törhet a váz amit ők nem vállalnak.
    Szvl ilyen szempontból állítólag jobb az acél váz mivel javítható.

Romániába dévába láttam olyat hogy gsxr1000 úgy használtak , hogy elvolt repedve a váz.( kicsit vicces vagy bátor)

• persu!

Egy ilyen vázjavítás: [link] illetve a felső villanyak visszatekerése a szakszerű vagy a gány oldalra billen? (totál nem értek hozzá, a csillogó végeredménytől eltekintve)

Jo kerdes, en sem ertek ehhez, de elsore eleg szarul nez ki :D
    Mukodni biztos mukodik, de anyagtudomanyban hianyosak az ismereteim, nem tudom milyen valos veszelyeket hordoz, mivel mindenhol azt tanitjak, hogy ilyet ne csinalj. megindokolva mikrorepedesekkel volt, az alu faradasi tulajdonsagaival, de hogy ez avalo eletben mit jelent, azt sanos nem tudom megitelni. Egy gsxrhez egy villahidat mondjuk inkabb vettem volna, minthogy ennyit szarakodjak.

• KrAt
    veterán

persu!

Egy ilyen vázjavítás: [link] illetve a felső villanyak visszatekerése a szakszerű vagy a gány oldalra billen? (totál nem értek hozzá, a csillogó végeredménytől eltekintve)

• Kolondrum
    félisten

A kukachoz tovabb kell roncsolni a gumi szerkezetet, mert bele kell furni egy nagyobb lyukat. En kisebb serules eseten eddig mindig belulrol foltoztam, ami sztm sokkal kimelobb, nekem eddig nem volt vele problemam. Vagy ahogy zéé mondja, a gomba is jobb a kukacnal.

Lehet meglátogatom a kékholdat. Az első nap, h lehet húzni a motor szarvát, még nem tudom mennyire eszi.

• Kukacról mi a véleményetek? Új Vas új gumi mértanilag a közepén a mintha negatív részén lent volt a lyuk. Egyelőre figyelemmel kísérem, de nem hajlok a cserére. Elnézve elkpok ez pikk pakk. Br S23.

A kukachoz tovabb kell roncsolni a gumi szerkezetet, mert bele kell furni egy nagyobb lyukat. En kisebb serules eseten eddig mindig belulrol foltoztam, ami sztm sokkal kimelobb, nekem eddig nem volt vele problemam. Vagy ahogy zéé mondja, a gomba is jobb a kukacnal.

• A Zéé
    addikt

Kukacról mi a véleményetek? Új Vas új gumi mértanilag a közepén a mintha negatív részén lent volt a lyuk. Egyelőre figyelemmel kísérem, de nem hajlok a cserére. Elnézve elkpok ez pikk pakk. Br S23.

én elmennék gumishoz, és a kukac helyett rakatnék gombát, mert azért jobb a biztonság.

• Kolondrum
    félisten

Kukacról mi a véleményetek? Új Vas új gumi mértanilag a közepén a mintha negatív részén lent volt a lyuk. Egyelőre figyelemmel kísérem, de nem hajlok a cserére. Elnézve elkpok ez pikk pakk. Br S23.

• Micsurin
    nagyúr

Egyszeri lambda miatt nem, ha elkezd gazreakcioban jelentkezni, vagy rossz alapjaratban akkor mindenkepp gariban!

:R

Az az érdekes mikor égve maradt a check akkor sem éreztem semmit, szépen indult, fél perc perc után beejtette a szokásos alapjáratra a fordulatot menetközben is szépen vette a lapot. Félreálltam, gyújtás le - vissza és indít 2x aztán szépen kialudt.

Lehet az nem tetszett neki, hogy állt indítás nélkül gyújtáson egy 5-6 percet mert a Rideology appot hegesztettem rá a céges telómra. :DDD

• Te inkább aszond meg nekem van-e értelme a szervizt nógatni egyszeri lambda kód miatt. Ha nem akkor kb mikor lesz az a pont ahol már igen. :DDD

Egyszeri lambda miatt nem, ha elkezd gazreakcioban jelentkezni, vagy rossz alapjaratban akkor mindenkepp gariban!

• A kritikus gondolkodas teljes hianya.

Mivel mar nem alapvetoen a kozlekedesi szabalyokrol beszelunk, hanem a szabalyokrol ugy altalaban ezert ezt a leegyszerusitett, neked biztonsagot ado vilagkepet arnyalnom kell.

A nemetek, nemet kis- kozepvalallkozasok sem tartjak be maradektalanul a szabalyokat, mivel tul nagyok az adoterhek, illetve a munkasok munkajogait sem igazan tisztelik, plane a kisvallalkozasok. amig valaki nem kezd el nyígni persze.

A parhuzam magyarorszaggal szemet szuro: KATA kivezetese- teilzeit es minijob kriminalizalasa az allami tévében es radioban, szep lassan elokeszitve a kivezetesuket, a valasztopolgarokat okolva a gazdasag lassulasaert, vagy ezeknek a lehetosegeknek a hasznalataert, es hogy ok kvazi lustak. A deutsche bahn leepulese. Mindenhol ertelmetlen megszoritasok, amik csupan a neoklasszikus kozgazdasagban papiron mukodnek, de igazabol elmelyitik a valsagot.
    Nyugdijrendszerrol ne is beszeljunk.

De. Ettol meg nem lesz balkan. Balkan akkor lesz egy orszag, ha nem polgarosodott elegge, peldaul a szocialista, allamhoz szoktatott, tanult tehetetlenseggel rendelkezo tarsadalmak, ahol az egyen teljes mertekben politikai analfabeta, barmit meg lehet vele etetni.
    Ennek az ellentete eros kozeposztalyt kell jelentenie, mivel a kozeposztaly orkodik a demokracia felett: ok mennek ki az utcara, ok azok akik jo oktatasban vettek reszt. akik kepben vannak, hogy igazabol a politikusok mit mondanak es ezzel szemben mit cselekszenek.
    Az also osztaly nem fog megmozdulni, csak utolsokent, mivel nincs ideje elni sem. Magyarorszagon/balkanom csak felso es also osztaly van. Nemetorszagban eltunofelben van a kozeposztaly, ok is ugyanolyan birkak, amig van penz nyaralni, nem baj, ha nem lesz nyugdij, addig nem latnak el, meg elszoktak attol hogy vmi fenyegetne oket. Elkenyelmesedtek, es az elit azt csinal a szabalyokkal amit akar. Ezert van elhuzodo valsag ott is.
    Szoval amig nincs egy eros kozeposztaly, addig a vilagon barhol vagyunk, az elit foglyul fogja ejteni az allamot, es altalaban neoliberalizmussal lebontja azt. Hacsak az emberek ezt nem hagyjak. Amig az emberek csak varjak, hogy a politikusok helyettuk foglalkozzanak a kozos dolgaikkal, addig semmilyen valtozas nem lesz sehol.

Amit most leírtál, az is a szokásos whataboutism. Nevezhetjük terelésnek is.

• Micsurin
    nagyúr

A kritikus gondolkodas teljes hianya.

Mivel mar nem alapvetoen a kozlekedesi szabalyokrol beszelunk, hanem a szabalyokrol ugy altalaban ezert ezt a leegyszerusitett, neked biztonsagot ado vilagkepet arnyalnom kell.

A nemetek, nemet kis- kozepvalallkozasok sem tartjak be maradektalanul a szabalyokat, mivel tul nagyok az adoterhek, illetve a munkasok munkajogait sem igazan tisztelik, plane a kisvallalkozasok. amig valaki nem kezd el nyígni persze.

A parhuzam magyarorszaggal szemet szuro: KATA kivezetese- teilzeit es minijob kriminalizalasa az allami tévében es radioban, szep lassan elokeszitve a kivezetesuket, a valasztopolgarokat okolva a gazdasag lassulasaert, vagy ezeknek a lehetosegeknek a hasznalataert, es hogy ok kvazi lustak. A deutsche bahn leepulese. Mindenhol ertelmetlen megszoritasok, amik csupan a neoklasszikus kozgazdasagban papiron mukodnek, de igazabol elmelyitik a valsagot.

De. Ettol meg nem lesz balkan. Balkan akkor lesz egy orszag, ha nem polgarosodott elegge, peldaul a szocialista, allamhoz szoktatott, tanult tehetetlenseggel rendelkezo tarsadalmak, ahol az egyen teljes mertekben politikai analfabeta, barmit meg lehet vele etetni.
    Ennek az ellentete eros kozeposztalyt kell jelentenie, mivel a kozeposztaly orkodik a demokracia felett: ok mennek ki az utcara, ok azok akik jo oktatasban vettek reszt. akik kepben vannak, hogy igazabol a politikusok mit mondanak es ezzel szemben mit cselekszenek.
    Az also osztaly nem fog megmozdulni, csak utolsokent, mivel nincs ideje elni sem. Magyarorszagon/balkanom csak felso es also osztaly van. Nemetorszagban eltunofelben van a kozeposztaly, ok is ugyanolyan birkak, amig van penz nyaralni, nem baj, ha nem lesz nyugdij, addig nem latnak el, meg elszoktak attol hogy vmi fenyegetne oket. Elkenyelmesedtek, es az elit azt csinal a szabalyokkal amit akar. Ezert van elhuzodo valsag ott is.
    Szoval amig nincs egy eros kozeposztaly, addig a vilagon barhol vagyunk, az elit foglyul fogja ejteni az allamot, es altalaban neoliberalizmussal lebontja azt. Hacsak az emberek ezt nem hagyjak. Amig az emberek csak varjak, hogy a politikusok helyettuk foglalkozzanak a kozos dolgaikkal, addig semmilyen valtozas nem lesz sehol.

Te inkább aszond meg nekem van-e értelme a szervizt nógatni egyszeri lambda kód miatt. Ha nem akkor kb mikor lesz az a pont ahol már igen. :DDD

• Csandi
    addikt

Nagyon szórakoztató, amikor a kisember az USA-t emlegeti, hogy ott milyen jó, mert nincs annyi szabály.
    Ez igaz is, csak ezt pont a kisember szívja meg a legjobban.

Mindegy motoros topik, ez már messze megy.

• Az hogy te nem érted, attól még nem értelmetlen.

Pont ettől élhető egy ország, hogy vannak szabályok, azt betartják és betartatják.

Ahol nem így van, az a Balkán.

A kritikus gondolkodas teljes hianya.

• crocy
    tag

berakom [utvonalat] amin keresztül kimentem becsbe anelkül hogy egy roman horrorkaravanos az m1-es balkan rallyn összecsukott volna. nyugat fele nem rossz opcio.
    m1 nagy lutri mert ha dugo van motorral se fersz el a sorok között (vagy a sorban).

komarom környeki tranzitszakaszt tul kell elni: sok a kamion, nagy nyomvalyus utak, szoval figyelni kell (kb ilyen 40 km). a többi reszen vallalhato utminöseg. bös es danubiana muzeum közötti duna-gat szakasz meg igazi kuriozum, minimalis forgalommal. lehet neki tepni arra. m1-es kepest kb ugyanannyi km es max 1h ora plusz ami motororral semmi.

• De mi nem az USÁban élünk, kár az ottani viszonyokhoz hasonlítani az itthoniakat.
    Vegyük példának akkor Libanont? Ott pl bár hivatalosan van műszaki vizsga, az országot sújtó gazdasági válságok miatt a rendszer évekre leállt. Az utakon teljesen megszokott látvány a rendszám, lökhárító vagy épp ajtók nélkül közlekedő, füstölő roncsautó, a rendőrség pedig szemet huny ezek felett, mivel a lakosságnak nincs pénze a karbantartásra.
    Mi inkább, mivel Európában vagyunk, az itten jogkörnyezetbe illesztjük be a mi (jog)szabályainkat. A jogszabályokat pedig nem az alapján kell betartani, hogy neked szimpatikus-e vagy szerinted megfelelő, nemcsak a te egyedi érdekeid alapján alakítják ki. A biztonsági övet sem csak magad miatt kell becsatolnod.
    A jog a társadalmi együttélés alapvető szabályainak összessége. Olyan magatartási szabályok rendszere, amelyeket az állam hoz létre vagy ismer el, és amelyek betartását végső soron állami kényszerrel (pl. rendőrség, bíróság, bírságok, börtön) biztosítja.
    Mi lenne az országból, ha eldönthetnénk, hogy melyikek azok a jogszabályok, amiket szívesen betartunk és melyik az amiket nem. Ez anarchiához vezetne.
    És szó sincs vakon követésről, ha érdekel, minden jogszabály rendelkezésedre áll, AI segítséggel könnyebb is adott témákra rákeresni és azokat és a mögöttük húzódó szándékot megérteni.

Nagyon szórakoztató, amikor a kisember az USA-t emlegeti, hogy ott milyen jó, mert nincs annyi szabály.
    Ez igaz is, csak ezt pont a kisember szívja meg a legjobban.

• hatesz
    aktív tag

De értem. Minél több bírságot be lehessen szedni és kontrollálni az embereket :D

De akkor magyarázd el mi a baj hatesz példájában levő nem gyári plexivel.

Amúgy meg ország függő, USA-ban pl. sokkal szabadabban lehet járműveket módosítani. De ott meg más bajok vannak.

És amúgy ha megmagyarázzák egy törvény/szabály értelmét még az is lehet, hogy szívesen betartom. Amíg csak vakon követni kell addig automatikusan ellene leszek. Szóval előnyös ha okot is adnak nem csak "mert így van és kész".

De mi nem az USÁban élünk, kár az ottani viszonyokhoz hasonlítani az itthoniakat.
    Vegyük példának akkor Libanont? Ott pl bár hivatalosan van műszaki vizsga, az országot sújtó gazdasági válságok miatt a rendszer évekre leállt. Az utakon teljesen megszokott látvány a rendszám, lökhárító vagy épp ajtók nélkül közlekedő, füstölő roncsautó, a rendőrség pedig szemet huny ezek felett, mivel a lakosságnak nincs pénze a karbantartásra.
    Mi inkább, mivel Európában vagyunk, az itten jogkörnyezetbe illesztjük be a mi (jog)szabályainkat. A jogszabályokat pedig nem az alapján kell betartani, hogy neked szimpatikus-e vagy szerinted megfelelő, nemcsak a te egyedi érdekeid alapján alakítják ki. A biztonsági övet sem csak magad miatt kell becsatolnod.
    A jog a társadalmi együttélés alapvető szabályainak összessége. Olyan magatartási szabályok rendszere, amelyeket az állam hoz létre vagy ismer el, és amelyek betartását végső soron állami kényszerrel (pl. rendőrség, bíróság, bírságok, börtön) biztosítja.
    Mi lenne az országból, ha eldönthetnénk, hogy melyikek azok a jogszabályok, amiket szívesen betartunk és melyik az amiket nem. Ez anarchiához vezetne.
    És szó sincs vakon követésről, ha érdekel, minden jogszabály rendelkezésedre áll, AI segítséggel könnyebb is adott témákra rákeresni és azokat és a mögöttük húzódó szándékot megérteni.

• hatesz
    aktív tag

Ez volt a tegnapi téma :D az értelmetlen szabály az szivatás. Mi a baj egy nem gyári plexivel pl?

Ha elvágja a nyakadat eséskor, na az baj. Minden átalakítás csak olyan alkatrésszel történhet, ami bevizsgált és jóváhagyott (németül ez a szép ABE, vagyis Allgemeine Betriebserlaubnis) műbizonylat. És ez jól is van így, mindig olyan állapotban kell lennie a gépjárművednek, hogy ha bevinnék műszakira akkor átmenne. Nem jó a kínai fékkar, plexi, lábtartó, kipufogó, fém fékcsőből is csak E jeles lehet.

• De értem. Minél több bírságot be lehessen szedni és kontrollálni az embereket :D

Amúgy meg ország függő, USA-ban pl. sokkal szabadabban lehet járműveket módosítani. De ott meg más bajok vannak.

És amúgy ha megmagyarázzák egy törvény/szabály értelmét még az is lehet, hogy szívesen betartom. Amíg csak vakon követni kell addig automatikusan ellene leszek. Szóval előnyös ha okot is adnak nem csak "mert így van és kész".

"Minél több bírságot be lehessen szedni és kontrollálni az embereket :D"

Konteó.

Semmi baj nincs a nem gyári plexivel, nyugodtan lehet mást is rátenni, amennyiben van ABE engedélye az adott típusra. Az meg azért kell, hogy ne szakadjon le, és robbanjon bele az arcodba, amikor kétszázzal tolod az Autobahn-on.

• Csandi
    addikt

Az hogy te nem érted, attól még nem értelmetlen.

Pont ettől élhető egy ország, hogy vannak szabályok, azt betartják és betartatják.

De értem. Minél több bírságot be lehessen szedni és kontrollálni az embereket :D

• Ez volt a tegnapi téma :D az értelmetlen szabály az szivatás. Mi a baj egy nem gyári plexivel pl?

Az hogy te nem érted, attól még nem értelmetlen.

• Csandi
    addikt

"De "nyugaton" ahogy írtam is, szivatják a motoroskat rendesen. Ha nincs pl. nálad a nem gyári plexi ABE-je, már büntetnek is! A német rendőr az utcán dB mérővel megállapítja, hogy túl hangos a motorod, onnantól gyaloglás és lesz büntetés bőven!"

Amíg a szabályok betartatása szívatásként van értelmezve, addig nem is kell reménykedni a nyugat felé való közeledésben.

Ez volt a tegnapi téma :D az értelmetlen szabály az szivatás. Mi a baj egy nem gyári plexivel pl?

• A társadalom működése nem csak a karhatalom erején, hanem maguk a társadalom egyes tagjainak viselkedésén és inteligenciáján múlik. Nem kell másokra mutogatni, mindenkinek ki kell vennie a részét abból, hogy az életterünk jobb legyen. Ez a nyugati világtól való hanyattesés meg csak egy utópisztikus kép, aki bejárta már Nyugat-Európát, az tudja, hogy az elképzelt kép és a valóság között van bőven különbség. Szóval csak azt akarom mondani, hogy a legkönnyebb keseregni, hogy bezzeg nyugaton minden milyen jó, hanem tennünk kell azért, hogy itt legyen nekünk jó! A sóvárgást el kell felejteni, mert ez azt is jelenti, hogy az ember beletörődik, azt mondja, itt rosszabb. Közben meg nézd csak mi van a világban:
    - Minden 4. ember nem jut biztonságos ivóvízhez.
    - Minden 2. ember nem jut biztonságos WC‑hez.
    - Minden 5. ember nem tud rendszeresen kezet mosni szappannal.
    - 354 millió ember még mindig a szabadban végzi a dolgát.
    - 106 millió ember közvetlenül folyóból vagy tóból iszik.
    - A világ népességének 10%‑a extrém vízhiányos országban él.

Szóval lehet keseregni, pedig aztán igazán jó dolgunk van és össze kelleen tennünk a kezünket hogy ilyen "rosszban" élünk. Asszem kicsit eltértem a témától. De "nyugaton" ahogy írtam is, szivatják a motoroskat rendesen. Ha nincs pl. nálad a nem gyári plexi ABE-je, már büntetnek is! A német rendőr az utcán dB mérővel megállapítja, hogy túl hangos a motorod, onnantól gyaloglás és lesz büntetés bőven! Sorolhatnám a "normális" nyugati működést, deinkább befejezem az off témát, inkább motorozzunk.

"De "nyugaton" ahogy írtam is, szivatják a motoroskat rendesen. Ha nincs pl. nálad a nem gyári plexi ABE-je, már büntetnek is! A német rendőr az utcán dB mérővel megállapítja, hogy túl hangos a motorod, onnantól gyaloglás és lesz büntetés bőven!"

Amíg a szabályok betartatása szívatásként van értelmezve, addig nem is kell reménykedni a nyugat felé való közeledésben.

• hatesz
    aktív tag

Egy normális nyugati társadalomban ez így működik, sajnos itthon ez csak álom.

A társadalom működése nem csak a karhatalom erején, hanem maguk a társadalom egyes tagjainak viselkedésén és inteligenciáján múlik. Nem kell másokra mutogatni, mindenkinek ki kell vennie a részét abból, hogy az életterünk jobb legyen. Ez a nyugati világtól való hanyattesés meg csak egy utópisztikus kép, aki bejárta már Nyugat-Európát, az tudja, hogy az elképzelt kép és a valóság között van bőven különbség. Szóval csak azt akarom mondani, hogy a legkönnyebb keseregni, hogy bezzeg nyugaton minden milyen jó, hanem tennünk kell azért, hogy itt legyen nekünk jó! A sóvárgást el kell felejteni, mert ez azt is jelenti, hogy az ember beletörődik, azt mondja, itt rosszabb. Közben meg nézd csak mi van a világban:
    - Minden 4. ember nem jut biztonságos ivóvízhez.
    - Minden 2. ember nem jut biztonságos WC‑hez.
    - Minden 5. ember nem tud rendszeresen kezet mosni szappannal.
    - 354 millió ember még mindig a szabadban végzi a dolgát.
    - 106 millió ember közvetlenül folyóból vagy tóból iszik.
    - A világ népességének 10%‑a extrém vízhiányos országban él.

Szóval lehet keseregni, pedig aztán igazán jó dolgunk van és össze kelleen tennünk a kezünket hogy ilyen "rosszban" élünk. Asszem kicsit eltértem a témától. De "nyugaton" ahogy írtam is, szivatják a motoroskat rendesen. Ha nincs pl. nálad a nem gyári plexi ABE-je, már büntetnek is! A német rendőr az utcán dB mérővel megállapítja, hogy túl hangos a motorod, onnantól gyaloglás és lesz büntetés bőven! Sorolhatnám a "normális" nyugati működést, deinkább befejezem az off témát, inkább motorozzunk.

• Micsurin
    nagyúr

Hmm reggel dobott a Versys egy 33-as errort lambdara, 2x gyújtás le - vissza és eltűnt. Kíváncsi vagyok előjön-e újra hideg motornál vagy csak párás volt vagy épp volt valami hasfájása. Mondjuk annyira már nem intelligens a rendszer, hogy megmondja első vagy hátsó lambda fáj-e neki éppen. :D

• Apophis
    őstag

A lovas rendőrök szolgálatban voltak és még szóvá is tették, hoyg milyen normálisan közlekedek. Képzeld az erdő egy része parkerdő, biciklisek is járnak itt (RENDŐRT ELLENÜK AZONNAL!!!) és aki kultúrált és nem zavarja a másikat, azt nem vegzálják. Nem tudom miket fantáziálsz, de inkább szállj le rólam. Látom te jobban tudod az egészet, mint én, bár én a saját tapasztalataimról beszélek. A kutyák ha egymással játszanak, képzeld nem biztos hogy figyelnek ám a környezetükre (2 kutyám van). És képzeld a jólnevelt, inteligens motoros ha kutyás (vagy kutya nélküli), gyerekes vagy idős vagy BÁRMILYEN sétálók felé közeledik, lelassít, esetleg köszön is és akár meg is köszöni, ha pl. a kutyákat visszahívják (igen, póráz nélkül is sétáltatni merik a kutyákat, RENDŐRT AZONNAL!!!). Mi így csináljuk itt és gyakran még meg is állítanak, hogy mi ez a gép, milyen csendes, stb.
    Kérlek szépen állj le a kötekedéssel. Köszi.

Egy normális nyugati társadalomban ez így működik, sajnos itthon ez csak álom.

• hatesz
    aktív tag

mondjuk a kutyáknak elég jó a hallásuk, szerintem ők észreveszik

m a lovas, gyalogos rendőr meg gondolom szolgálaton kívül volt, hogy nem intézkedtek

A lovas rendőrök szolgálatban voltak és még szóvá is tették, hoyg milyen normálisan közlekedek. Képzeld az erdő egy része parkerdő, biciklisek is járnak itt (RENDŐRT ELLENÜK AZONNAL!!!) és aki kultúrált és nem zavarja a másikat, azt nem vegzálják. Nem tudom miket fantáziálsz, de inkább szállj le rólam. Látom te jobban tudod az egészet, mint én, bár én a saját tapasztalataimról beszélek. A kutyák ha egymással játszanak, képzeld nem biztos hogy figyelnek ám a környezetükre (2 kutyám van). És képzeld a jólnevelt, inteligens motoros ha kutyás (vagy kutya nélküli), gyerekes vagy idős vagy BÁRMILYEN sétálók felé közeledik, lelassít, esetleg köszön is és akár meg is köszöni, ha pl. a kutyákat visszahívják (igen, póráz nélkül is sétáltatni merik a kutyákat, RENDŐRT AZONNAL!!!). Mi így csináljuk itt és gyakran még meg is állítanak, hogy mi ez a gép, milyen csendes, stb.
    Kérlek szépen állj le a kötekedéssel. Köszi.

• norbert1998
    nagyúr

csapatás az erdőben vagy más offroad terüelten. Mivel szinte hangtalan, a kutyát sem zavarom.

ezt azért átgondolnám, mármint hogy a kutyát nem érdekli, beugrassz 1-2 mtb fb csoportba ott még a bicósokat is üldözik, hát még az e bikosokat...

ha lenne saját erdőd, még ott se motorozhatnál legálisan, ld erdőtörvény:92/A. § * Erdőben, illetve az erdészeti feltáróhálózat részét képező erdei úton quaddal, terep-motorkerékpárral, segédmotoros kerékpárral, valamint motorkerékpárral – erdőgazdálkodási célú járműforgalom kivételével – közlekedni tilos.

Ez igaz. Az állami földút viszont szabad pálya. És ott is közel lehet kerülni a Surron határaihoz.

• Rush77
    aktív tag

Többször említésre került a topicban a Decathlon mint aláöltöző szaküzlet :D ~15k-ból tökéletes funkcionális szetted lesz. Ha az élsportolóknak is jó... :U

Van Decathlonos itthon de az ilyen max 25 fokig jó nekem. 30 fokban már nem volt kényelmes, ezért kerestem valami mást..

• pepucs
    tag

Igazából kutatom folyamatosan az alternatívákat mert bármennyire is jó mondjuk egy Brubeck vagy más (el)ismert márka, azért 25-30k egy felsőért már masszivan ingerküszöb felett van. Vettem volna Oxford Cool Dryt is de az sem volt sehol a méretemben, pedig árban nem olyan vész elvileg

Többször említésre került a topicban a Decathlon mint aláöltöző szaküzlet :D ~15k-ból tökéletes funkcionális szetted lesz. Ha az élsportolóknak is jó... :U

• Gabis
    őstag

Igazából kutatom folyamatosan az alternatívákat mert bármennyire is jó mondjuk egy Brubeck vagy más (el)ismert márka, azért 25-30k egy felsőért már masszivan ingerküszöb felett van. Vettem volna Oxford Cool Dryt is de az sem volt sehol a méretemben, pedig árban nem olyan vész elvileg

A Brubeck cooler 2 nálam is el van mentve. Eddig különböző használatra Lidl, Decathlon és HH aláöltözőim vannak, szóval én csak örülök ha sikerülne egy pénztárcabarát gyártót találni, mert már szinte ki sem mozdulok két keréken aláöltözet nélkül télen-nyáron. Köszi a tippet. :R

• nemet politika es motor kapcsolatarol mindig eszembe jut az a story amikor sikerült vmilyen holokauszt emlekmü közeleben ilyen plakattal kampanyolni. :DD

Izleses mindenesetre :D

• Rush77
    aktív tag

• Gabis
    őstag

Magamnak most vettem egy Under Armour Heat Gear felsőt. Eddig kétszer volt rajtam de biztató.
    Feleségnek meg Spaio szettet rendeltem (24k felső, maszk, nadrág, zokni) Elvileg olasz gyártás. Breeze széria. Azt mondta most legutóbb 30 fokban, hogy kényelmes és kellemes mintha nem lenne rajta. Pedig légzsák mellény + hálós dzseki volt rajta.
    Ezt a Spaio felsőt akartam most én is de elfogyott a méretem viszont azt írtak, hogy jövő héten jelenik meg a breeze 2, azt sztem berendelem. Amúgy maga a felső 14k.
    a nadrág is meg a maszk is jó tőlük, olyan van nekem. De mondom, tartósságáról nem tudok meg beszamolni

Ezt a Spaio-t a gyártói oldalról rendelted?

• Rush77
    aktív tag

Juli 30 rutin, remélhetőleg augusztus közepére letudjuk az egészet... utána a végén ha elborul az agyam elmegyek TGK-ra is. :D
    Ha már letettem 4 kategóriát akkor elbírok egy 5.-et is. :DDD

--

Difi nyári aláöltöző élt 2,5 hetet... :W elkezdett a háta közepén bolyhosodni és elvékonyodni. 18-20k-ért ez egyszerűen nevetséges... :W
    20k-s magasságban van valami ami tűrhetőbb minőség? Tavaszra - őszre spidi bőr alá, nyáron meg hálós alá keresek valamit.

Magamnak most vettem egy Under Armour Heat Gear felsőt. Eddig kétszer volt rajtam de biztató.
    Feleségnek meg Spaio szettet rendeltem (24k felső, maszk, nadrág, zokni) Elvileg olasz gyártás. Breeze széria. Azt mondta most legutóbb 30 fokban, hogy kényelmes és kellemes mintha nem lenne rajta. Pedig légzsák mellény + hálós dzseki volt rajta.
    Ezt a Spaio felsőt akartam most én is de elfogyott a méretem viszont azt írtak, hogy jövő héten jelenik meg a breeze 2, azt sztem berendelem. Amúgy maga a felső 14k.
    a nadrág is meg a maszk is jó tőlük, olyan van nekem. De mondom, tartósságáról nem tudok meg beszamolni

• Micsurin
    nagyúr

Juli 30 rutin, remélhetőleg augusztus közepére letudjuk az egészet... utána a végén ha elborul az agyam elmegyek TGK-ra is. :D
    Ha már letettem 4 kategóriát akkor elbírok egy 5.-et is. :DDD

--

Difi nyári aláöltöző élt 2,5 hetet... :W elkezdett a háta közepén bolyhosodni és elvékonyodni. 18-20k-ért ez egyszerűen nevetséges... :W
    20k-s magasságban van valami ami tűrhetőbb minőség? Tavaszra - őszre spidi bőr alá, nyáron meg hálós alá keresek valamit.

• Steven
    addikt

nah osztrakban a tech air 5 plasma-m megadta magat.

felvaltva vilogott rajta a 3 ledszin folyamatosan es nem tudtam vele mit csinalni. ma visszavittem a motorstarba es ök se tudtak vele mit kezdeni, mert meg az apphez se lehet csatlakoztatni. küldik vissza olaszba.

azt hiszem egy ideig nem lesz legzsakom. föleg hogy allitolag alpinestarsek egesz augusztusban szabin vannak.

februarban vasaroltam....

Volt valami előzménye? Vagy csak megadta magat?

• bacus
    őstag

A saját motorral azért nem mehetek 200+ al mert ahol megyek az nem saját.

De ha az erdő ÉS a motor saját miért ne mehetne az erdőben?

Hülye törvény.

De amúgy a gangbanges meg a drogtermesztős hasonlat jó végülis. De utóbbival mondjuk továbbra is veszekednék, ha nem árulod akkor magadnak saját földön miért nem tenyésztheted. “Jaj mert valaki azt mondta fentről, hogy nem szabad ugyhogy nem szabad”

A gyorshajtók csak azt felejtik el, hogy mi a társadalom többi része is ott vagyunk, minket mégsem kap el a gépszíj és lőjük el neki 130ig a városban.

Csandi: amikor kiraktad, hogy mennyi a büntid, azt gondoltam, hogy bakker szerencsétlen, egyszer ellövi, balszerencsés. Még azon gondolkoztam, hogy utalok neked egy kis pénzt, hogy a "szemét rendszer" ne érje el a célját, hogy az egyszeri vétkezőket büntetni.., de aztán láttam a videód. :( Sajnos bármilyen jól kezeled technikailag a gépet, ha nekem kellene dönteni a jogsidról, biztos bevonnám pár hónapra és nem gondolom, hogy tudnálak támogatni abban, hogy ezt a közlekedési módot folytasd.

Ezt a gondolatot, hogy kobozzuk el az extrém vagy notórius gyorshajtók járműveit (sőt zuzzuk be), ezt egy rendes jogállamban még lehet el is tudnám fogadni, de itt nálunk minden bemondásra megy, ilyen közép v. dél afrikaihoz hasonló rendszerben mint a mienk ez csak korrupció megerősödéséhez vezetne.

• Rush77
    aktív tag

Bocsanat, elvitt a gyujto hangvetelu rendszerellenes hozzaszolas.

Szoval 821 a leggyakoribb sajnos 939bol keveset adtak el. Karbantartas teren en nem aggodnek, nagyon ritkan talalkozunk problemaval, kompresszio gondokkal hoztak be legutobb egy 821 est, a szelepek tul puhak voltak, az a muvelet mondjuk jo draga volt. A masik emlekezetes hogy egy autoszerelo 250Hz re huzta a vezermuszijat, es a vezermutengelyek belemartak magukat az alu csapagyba. De ez ugye egyedi eset.
    Masra nem emlekszem, sztm veheto, ha nem szar, de a nyakcsapagy az allandoan cseres. Kb 20-30e km mel tobbet nem bir. a hyper es a multi kozotti lancszem, oldalkofferelhető, de vmennyire allatkodni van, 200-250 km es hatotav ( kicsi tank, kisebb mint 15l?) alacsonyabb a motor, rovidebb rugoutakkal.
    (Sztm a 950es multi kenyelmesebb lenne)

Köszi szépen a választ. Akkor majd megnézegetem főleg a Multit.

• macilaci78
    nagyúr

Van aki csak élvezi a sebességet és az adrenalint, nem kell ahhoz, hogy bármilyen problémája legyen. Ennyi erővel szerintem meg az küzd problémával aki fél tőle.

Több olyan eset volt, ahol a faszit azért állították elő és büntették meg, hogy letolt gatyával bringázás közben maszturbált. Ki mit élvez. Szerinted az is belefér?
    Te tényleg nem látod be, hogy lámpától lámpáig a 130 lakott területen belül kiveri a biztosítékot?

• crocy
    tag

Hmm. Eleg hamar eljutottunk ahhoz a rendparti kepmutatashoz akkor, hogy itt igazabol nem is a gyorshajtassal van a gond, hanem hogy ki csinalja azt.

alpvetoen a politikusok motorellenes kampanyokat folytatnak propagandaszeruen a kozmediaban nemetorszagban is, ezzel hergelve a "tarsadalmat" ennek ellenere amikor en ez ellen alezaras ellen egy demonstracion reszt vettem, nem tunt annyira egyseges reakcionak a tarsadalomtol. ezek a lezarasok tarsadalmi egyeztetest nelkuloztek mindig. Tehat ez nem a tarsadalom valasza, ez az eroszakszervezetek valasza. A felvak venemberek, akik atmennek a szembesavba, es gyokkettovel mennek, es reg le kellene adniuk a jogsit a szabalyok alapjan, kezdhetnenk veluk is, vagy mondjuk kozel ugyanannyian fulladnak vizbe evente, mint amennyien motorosbalesetben meghalnak. Esetleg a furdozesen is szigorithatnank.oh, kezdjuk a kulfoldiekkel a strandon, mert on es kozveszelyesek, hogy nem ertik a hazirendet. (Mondjuk ez pont megtortent, de tenyleg abszurd)

Most a lezarasoknal autosok driftelnek ugyanott, ahol a motorosok devianskodtak. Remekul mukodik ez a tiltas is.

mi a problema gyokere? Miert megy oda mindenki kanyarogni? Megint miert vannak a gokart es versenypalyak igy tulszabalyozva, hogy nem mehetsz fel motoroskent oda, munka utan, nap vegen, mert a tulajdonosnak kell a felelosseget viselnie mindenkiert? Miert megint egy tulszabalyozott nem mukodo kornyezet van, ami allitolag boldogga teszi az embereket?

nemet politika es motor kapcsolatarol mindig eszembe jut az a story amikor sikerült vmilyen holokauszt emlekmü közeleben ilyen plakattal kampanyolni. :DD

• Csandi
    addikt

a saját nem azt jelenti, hogy szabadon azt csinálsz amit te gondolsz hogy lehet / akarsz...
    ld saját példád, hiába van motorod ami megy +200-nem nagyon fogsz vele száguldozni..
    vagy saját ingatlanodba se csinálhatsz mitomén gangbang partyt kiskorúakkal, vagy ne adj isten lenne egy meződa világvégén, ott se termelhetsz koka cserjét/marihuánát ;]

vagy pl. lenne egy helikoptered azzal se hinném, hogy repkedhetnél szabadon ;] (pedig a gép tudná)

A saját motorral azért nem mehetek 200+ al mert ahol megyek az nem saját.

De ha az erdő ÉS a motor saját miért ne mehetne az erdőben?

Hülye törvény.

De amúgy a gangbanges meg a drogtermesztős hasonlat jó végülis. De utóbbival mondjuk továbbra is veszekednék, ha nem árulod akkor magadnak saját földön miért nem tenyésztheted. “Jaj mert valaki azt mondta fentről, hogy nem szabad ugyhogy nem szabad”

• dellfanboy
    őstag

Hu gondoltam lesz egy ilyen hozzászólás.
    Amúgy mellettünk nem magán erdő van, és igen, a kutyát sem zavarom, általában azon a észén megyek, ahol nem sétálnak/bicikliznek.
    Én csak a saját tapasztalataimat tudom leírni: ésszel megyek, több lovas és gyalogos rendőrrel is találkoztam, normálisak voltak. Ha kutyás vagy gyerekes vagy csak normális sétálókkal találkozok, lelassítok, köszönök és megyek tovább. Lehet normálisan is közlekedni ám.

mondjuk a kutyáknak elég jó a hallásuk, szerintem ők észreveszik

m a lovas, gyalogos rendőr meg gondolom szolgálaton kívül volt, hogy nem intézkedtek

• dellfanboy
    őstag

:W :W :W :W

Pár kommenttel feljebb erről beszéltünk. Fú, hogy mindent kontrollálni akarnak. Semmi értelme akkor a szónak, hogy SAJÁT erdő.

a saját nem azt jelenti, hogy szabadon azt csinálsz amit te gondolsz hogy lehet / akarsz...
    ld saját példád, hiába van motorod ami megy +200-nem nagyon fogsz vele száguldozni..
    vagy saját ingatlanodba se csinálhatsz mitomén gangbang partyt kiskorúakkal, vagy ne adj isten lenne egy meződa világvégén, ott se termelhetsz koka cserjét/marihuánát ;]

vagy pl. lenne egy helikoptered azzal se hinném, hogy repkedhetnél szabadon ;] (pedig a gép tudná)

• hatesz
    aktív tag

csapatás az erdőben vagy más offroad terüelten. Mivel szinte hangtalan, a kutyát sem zavarom.

ezt azért átgondolnám, mármint hogy a kutyát nem érdekli, beugrassz 1-2 mtb fb csoportba ott még a bicósokat is üldözik, hát még az e bikosokat...

ha lenne saját erdőd, még ott se motorozhatnál legálisan, ld erdőtörvény:92/A. § * Erdőben, illetve az erdészeti feltáróhálózat részét képező erdei úton quaddal, terep-motorkerékpárral, segédmotoros kerékpárral, valamint motorkerékpárral – erdőgazdálkodási célú járműforgalom kivételével – közlekedni tilos.

Hu gondoltam lesz egy ilyen hozzászólás.
    Amúgy mellettünk nem magán erdő van, és igen, a kutyát sem zavarom, általában azon a észén megyek, ahol nem sétálnak/bicikliznek.
    Én csak a saját tapasztalataimat tudom leírni: ésszel megyek, több lovas és gyalogos rendőrrel is találkoztam, normálisak voltak. Ha kutyás vagy gyerekes vagy csak normális sétálókkal találkozok, lelassítok, köszönök és megyek tovább. Lehet normálisan is közlekedni ám.

• Csandi
    addikt

:W :W :W :W

Pár kommenttel feljebb erről beszéltünk. Fú, hogy mindent kontrollálni akarnak. Semmi értelme akkor a szónak, hogy SAJÁT erdő.

• dellfanboy
    őstag

A kinőtt 60-as táblákra egy német példa: korábban Baden-Württemberg tartományban éltem, ott bizony sok jó kanyargós útra kirakták a motorral hétvégén behajtani tilos táblát :W A legjobb, amikor nyáron felszórják direkt a motorosokat szivatandó zúzalék bazalt kővel a jó kanyargós utakat. :o
    Én már nem motorozok amúgy közúton, CBR, RSV, GSXR, Hayabusa, Tuono stb. motorjaim voltak de rá kellett jönnöm, főleg már budapestiként, hogy meguntam. Nekem nem közlekedni kellett a motor, csak hobbi. Órákig tötyögni mire eljutok egy nagyjából érdekes szakaszra, de ott meg sok idióta a sávomban jön szembe agyatlanul? Ha csapatban megyünk, mindig várni kell valakire, meg az a motorozás célja, hogy elmegyünk valahova beülni kajálni? Idő, benzin és motorpocsékollás. Ha meg egy hülye vakegér nem adja meg az elsőbbséget, kihajt elém, milliós a kár én meg évekig sátnikálhatok (megtörtént).
    Inkább vettem egy elektromos endurót ami 60 kg és 25 LE, na azzal igazán élvezetes a csapatás az erdőben vagy más offroad terüelten. Mivel szinte hangtalan, a kutyát sem zavarom. És mindig menetkész, nem kell olajaat cserélni, nem szivat a fesszabályzó vagy a generátor (GSXR, CBR), nincs váltó, nem kell szelephézagot állítani stb. Tudom bzi vagyok, nincs hangja, de az offroad csapatásnál ez óriási előny! plusz még a fejem sem fáj a motorozás után a hangos kipufogótól (pedig nagyon szeretem a szép motor/kipufogóhangot!)

Csandi: Az adrenalint ne a közúton keresd. Az azt jelenti, hogy feszegeted a határaidat. Én több év Hayabusázás (2017-es) után már rájöttem, ebben semmi élvezet sincs, csak a sorsot kísértem közúton. 100 km/h alatt élvezhetetlen a motorozás ha nem egy chopperrel vagy kis robogóval mész. A szabályok meg azért vannak, mert ezek a közös együttélés szabályai. Objektívan nézve szinte hihetetlen, hogy akár egy friss jogsis 30 éves ember be tud menni egy kereskedésbe és meg tud venni egy 200 LE-s motort, ami 300-zal tud menni (0-200km/h max 8 mp alatt), erre rátesznek egy rendszámot és mehet egy szál bukósisakkal a fején, teljesen legális. Nem vagyok motorellenes, de a közúton még ha te vagy Valentino Rossi, mások is közlekednek és nincsenek felkészülve a 200-zal közlekedő motorokra. Szóval csak óvatosan. Nem akarok vizet prédikálni, én 120 alatt nagyon ritkán mentem motorral, de a mai vezetők már a forgalmat alig figyelik, nyomkodják a kocsi kijelzőjét vagy a telefont, élőznek(!) vezetés közben stb., gyorsan mevan a baj.

• crocy
    tag

szezonra keszülve gearben sikerült feljebb lepni, legalabbis safety tekinteteben.

noname halos kabatbol jön ki a ce2 gerincprotektor es ez lesz helyette. könyök es vallprotektorok maradhattak benne. szerencsere nagyobb meretet ajanlottak a dzsekiböl es igy elfer alatta a legzsak. de elegge puposnak hat a kabat alatt. kihasznalva a jo idot, a napokban kiprobalom elesben mielött kiutazok gran canariara ;) .

meglatjuk mennyire szellözik. tapasztalatokat szivesen majd megosztok vele.

nah osztrakban a tech air 5 plasma-m megadta magat.

felvaltva vilogott rajta a 3 ledszin folyamatosan es nem tudtam vele mit csinalni. ma visszavittem a motorstarba es ök se tudtak vele mit kezdeni, mert meg az apphez se lehet csatlakoztatni. küldik vissza olaszba.

azt hiszem egy ideig nem lesz legzsakom. föleg hogy allitolag alpinestarsek egesz augusztusban szabin vannak.

februarban vasaroltam....

• Csandi
    addikt

Az utolsó motorom egy 2006-os Yamaha FZ1-S Fazer volt, 150 LE-s blokkal (az R1-ből), fantasztikus hanggal, gyorsváltóval és állati üléspozícióval. Szerintem életem legjobb motorja volt, pedig volt jópár motorom előtte ahogy párat írtam is. Aztán észrevettem, hogy nem tudok lassan menni vele.120 volt tényelg az alap, olyan kezelhető egy gép volt, hogy csak úgy repült. Na ekkor adtam el és eldöntöttem, ennyi volt az utcai hobbi motorozás. Nem volt semmi para szituáció, ami miatt betojtam volna, imádtam városban is (ésszel!) a kocsik között cikázni, városon kívül (no autópálya!) húzni a gázt, döntögetni a kanyarban, de tudtam, ezt abba kell hagynom, mielőtt baj lesz. Én úgy érzem, a csúcso(mo)n hagytam abba az utcai motorozást. Most meg csak hátramegyek a garázsba, bedobom az akksit a tuningolt Surronba és irány a szomszédos erdő. 1 óra alatt több élményt kapok, mint egy egész napos utcai motorozásnál. Egykerekezgetek, ugratok, tépek a fák között, gyorsul mint ökör stb. És itt mindig van adrenalin, de nem azért, mert hogy "hú megúsztam baleset nélkül" hanem inkább " hú ez király, mekkorát ugrattam, hogy megy ez a gép, letépi a karomat!"
    Szerintem nem szégyen, hogy feladtam a motorozást, mármint ami az utcai veretést jelenti. Igazad van, ismerős érzés, az a tűz már nem volt meg és ilyenkor tolja ki az ember hibásan a határokat és többet vállal, hogy izgalmas legyen ismét az utcai motorozás. Én ezt már nem vállaltam.

Na igen pont így érzek én is és én is így döntöttem az elmúlt események következteképp (+ amúgyis fogalmazódott már bennem) csak nekem nem a terep lesz (az itt nincs amúgysem) hanem pálya.

• hatesz
    aktív tag

Amúgy full igazad van.

Adrenalinhoz mondjuk annyit hozzátennék, hogy egy pirostól ellőt 100 akárhányas kigyorsítás nyilván nem okoz már adrenalint mert ezzel a motorral megszoktam és lehet pont ez a baj, hogy általánossá/"alappá" vált és nem vált ki semmilyen érzelmet. Épp az ellenkezője vált ki, hogy ha ezt nem csinálom akkor zavar.

Autós is jogos, mindig meg a tiktok/reels ott is szoktam látni mikor elmegyek egy autó mellett.

"...akár egy friss jogsis 30 éves ember be tud menni egy kereskedésbe..."

USA-ba meg kis túlzással egy írott teszt a jogsi és 18 évesen már mehet az ezres, nincsenek ilyen szintek :D persze a biztosítás akkor annyi mint a motor ára ha nem több.

Az utolsó motorom egy 2006-os Yamaha FZ1-S Fazer volt, 150 LE-s blokkal (az R1-ből), fantasztikus hanggal, gyorsváltóval és állati üléspozícióval. Szerintem életem legjobb motorja volt, pedig volt jópár motorom előtte ahogy párat írtam is. Aztán észrevettem, hogy nem tudok lassan menni vele.120 volt tényelg az alap, olyan kezelhető egy gép volt, hogy csak úgy repült. Na ekkor adtam el és eldöntöttem, ennyi volt az utcai hobbi motorozás. Nem volt semmi para szituáció, ami miatt betojtam volna, imádtam városban is (ésszel!) a kocsik között cikázni, városon kívül (no autópálya!) húzni a gázt, döntögetni a kanyarban, de tudtam, ezt abba kell hagynom, mielőtt baj lesz. Én úgy érzem, a csúcso(mo)n hagytam abba az utcai motorozást. Most meg csak hátramegyek a garázsba, bedobom az akksit a tuningolt Surronba és irány a szomszédos erdő. 1 óra alatt több élményt kapok, mint egy egész napos utcai motorozásnál. Egykerekezgetek, ugratok, tépek a fák között, gyorsul mint ökör stb. És itt mindig van adrenalin, de nem azért, mert hogy "hú megúsztam baleset nélkül" hanem inkább " hú ez király, mekkorát ugrattam, hogy megy ez a gép, letépi a karomat!"
    Szerintem nem szégyen, hogy feladtam a motorozást, mármint ami az utcai veretést jelenti. Igazad van, ismerős érzés, az a tűz már nem volt meg és ilyenkor tolja ki az ember hibásan a határokat és többet vállal, hogy izgalmas legyen ismét az utcai motorozás. Én ezt már nem vállaltam.

• Apophis
    őstag

A kinőtt 60-as táblákra egy német példa: korábban Baden-Württemberg tartományban éltem, ott bizony sok jó kanyargós útra kirakták a motorral hétvégén behajtani tilos táblát :W A legjobb, amikor nyáron felszórják direkt a motorosokat szivatandó zúzalék bazalt kővel a jó kanyargós utakat. :o
    Én már nem motorozok amúgy közúton, CBR, RSV, GSXR, Hayabusa, Tuono stb. motorjaim voltak de rá kellett jönnöm, főleg már budapestiként, hogy meguntam. Nekem nem közlekedni kellett a motor, csak hobbi. Órákig tötyögni mire eljutok egy nagyjából érdekes szakaszra, de ott meg sok idióta a sávomban jön szembe agyatlanul? Ha csapatban megyünk, mindig várni kell valakire, meg az a motorozás célja, hogy elmegyünk valahova beülni kajálni? Idő, benzin és motorpocsékollás. Ha meg egy hülye vakegér nem adja meg az elsőbbséget, kihajt elém, milliós a kár én meg évekig sátnikálhatok (megtörtént).
    Inkább vettem egy elektromos endurót ami 60 kg és 25 LE, na azzal igazán élvezetes a csapatás az erdőben vagy más offroad terüelten. Mivel szinte hangtalan, a kutyát sem zavarom. És mindig menetkész, nem kell olajaat cserélni, nem szivat a fesszabályzó vagy a generátor (GSXR, CBR), nincs váltó, nem kell szelephézagot állítani stb. Tudom bzi vagyok, nincs hangja, de az offroad csapatásnál ez óriási előny! plusz még a fejem sem fáj a motorozás után a hangos kipufogótól (pedig nagyon szeretem a szép motor/kipufogóhangot!)

Csandi: Az adrenalint ne a közúton keresd. Az azt jelenti, hogy feszegeted a határaidat. Én több év Hayabusázás (2017-es) után már rájöttem, ebben semmi élvezet sincs, csak a sorsot kísértem közúton. 100 km/h alatt élvezhetetlen a motorozás ha nem egy chopperrel vagy kis robogóval mész. A szabályok meg azért vannak, mert ezek a közös együttélés szabályai. Objektívan nézve szinte hihetetlen, hogy akár egy friss jogsis 30 éves ember be tud menni egy kereskedésbe és meg tud venni egy 200 LE-s motort, ami 300-zal tud menni (0-200km/h max 8 mp alatt), erre rátesznek egy rendszámot és mehet egy szál bukósisakkal a fején, teljesen legális. Nem vagyok motorellenes, de a közúton még ha te vagy Valentino Rossi, mások is közlekednek és nincsenek felkészülve a 200-zal közlekedő motorokra. Szóval csak óvatosan. Nem akarok vizet prédikálni, én 120 alatt nagyon ritkán mentem motorral, de a mai vezetők már a forgalmat alig figyelik, nyomkodják a kocsi kijelzőjét vagy a telefont, élőznek(!) vezetés közben stb., gyorsan mevan a baj.

Ugyanez van nálam is, idén pl. elővettem a gépet, motortesztekre mentem el vele, párszor munkába, ennyi. Utcai motorozást már évek óta nem élvezem, szarok az utak, összevisza csúszik, a morál ijesztő, a sofőrök fele vak. Tavaly még mentem ki ide-oda, hétköznap mindenhol tele voltak az utak, hova megy munkaidőben ez a rengeteg ember? Kiérsz a 8km-nyi viszonylag ép, kanyargós szakaszra, tele van retardált hullajelöltekkel, kavics és olaj az úton, átlógó autósok, minden alkalommal jött a mentő. Úgyhogy inkább pályán éltem ki magam, de macerás, drága, nagyon limitált, rendes nagy pályára gyakorlatilag nem lehet már kijutni, meg van évi 2 motoros napuk. Az időjárás is teljesen más lett, a hidegek után van pár nap motoros idő, aztán 30-35 fokok végig, ami nekem sok a bőrben. Uff...

• Csandi
    addikt

Amúgy full igazad van.

Adrenalinhoz mondjuk annyit hozzátennék, hogy egy pirostól ellőt 100 akárhányas kigyorsítás nyilván nem okoz már adrenalint mert ezzel a motorral megszoktam és lehet pont ez a baj, hogy általánossá/"alappá" vált és nem vált ki semmilyen érzelmet. Épp az ellenkezője vált ki, hogy ha ezt nem csinálom akkor zavar.

Autós is jogos, mindig meg a tiktok/reels ott is szoktam látni mikor elmegyek egy autó mellett.

"...akár egy friss jogsis 30 éves ember be tud menni egy kereskedésbe..."

USA-ba meg kis túlzással egy írott teszt a jogsi és 18 évesen már mehet az ezres, nincsenek ilyen szintek :D persze a biztosítás akkor annyi mint a motor ára ha nem több.

• hatesz
    aktív tag

Azért azt te is tudod, hogy a 60-as táblák nem úgy a semmiből nőttek ki, hanem ez a társadalom reakciója a motorosok viselkedésére. Soha nem az enyhe sebességtúllépés a probléma, sőt még az sem, ha néhanapján valaki jelentősen túllépi a megengedett határt valahol, ahol senki sem látja. A probléma mindig a tömeges deviáns viselkedéssel van.
    Es akár tetszik, akár nem, a hatóság erre reagálni fog, és a legegyszerűbb reakció a sebességkorlátozás.

Persze, néha én is megyek gyorsabban mint ami megengedett, de nem jelentősen, nem rendszeresen, és nem kirívó módon. Az enyhe sebességtúllépés összemosása azzal, amikor valaki 150nel tolja a belvárosban, és még le is videózza magát közben, az szimplán terelés.

És igen, ez veszélyes a társadalomra, mert potenciálisan megöl valakit előbb utóbb, vagy saját magát öli meg, rokkan bele, szorul költséges kórházi kezelésre, és ez sem a társadalom érdeke.

Ahogy az sem, hogy a szerpentinről egy nap ötször kell lehozni helikopterrel az önjelölt versenyzőket, akik elkottáztak egy kanyart és beestek az erdőbe, esetleg átmentek a szembesávba és ott ütköztek egy másik motorral vagy autóval.

Pontosan tudod milyen állapotok voltak például a Kesselbergen, több évtizedes deviáns viselkedés, rengeteg baleset, haláleset vezetett oda, hogy adott időszakban motorral egyszerűen nem mehetsz arra és pont.

• Nekem is az jutott elsőre az eszembe hogy én csinálok valamit máshogy, mert természetes hogy naked instabil nagy sebességnél. Na de mentem már vele 12000km-t, felni csere előtt az utazó 160-170 teljesen élhető volt vele, az az instabilitás teljesen más mint felnicsere óta ez... hogy nem tudok sík úton, nyíl egyenesen egyedül 160 fölött menni vele tartósan a mozgása miatt... :DDD

En meggyozodnek arrol, hogy a gumi le lett-e valoban cserelve, illetve akkor lazitsd le a kormanyhidnal a csavarokat, feszultsegmentesitsd az egesz futomuvet, de tartok tole, hogy ilyen merteku csapkodasi hajlamnal vmi mas lesz ott.
    Esetleg kiprobalnek egy masik elso gumit.

• MVAgustáról használtan van tapasztalatod, véleményed?

Tapasztalatom nincs, ezert a velemenyem annal stabilabb :D
    En felnek tole.

• Leginkább arra, hogy mire kell figyelni a hyperstrada/motardnál karbantartás terén és vásárláskor, meg mennyire alkalmas rövidebb túrákra. Igazából csak úgy hírtelen rákívántam :D.
    Még a Multi 950 az ami tetszik és bőven elég lenne nekem teljesítményben, 1100-ből meg itthon nem igazán akad és hát nem tudom, hogy abból a kevésből ami eladó, mennyire sok a taknyolt példány. ABS előny ha van

Bocsanat, elvitt a gyujto hangvetelu rendszerellenes hozzaszolas.

Szoval 821 a leggyakoribb sajnos 939bol keveset adtak el. Karbantartas teren en nem aggodnek, nagyon ritkan talalkozunk problemaval, kompresszio gondokkal hoztak be legutobb egy 821 est, a szelepek tul puhak voltak, az a muvelet mondjuk jo draga volt. A masik emlekezetes hogy egy autoszerelo 250Hz re huzta a vezermuszijat, es a vezermutengelyek belemartak magukat az alu csapagyba. De ez ugye egyedi eset.
    Masra nem emlekszem, sztm veheto, ha nem szar, de a nyakcsapagy az allandoan cseres. Kb 20-30e km mel tobbet nem bir. a hyper es a multi kozotti lancszem, oldalkofferelhető, de vmennyire allatkodni van, 200-250 km es hatotav ( kicsi tank, kisebb mint 15l?) alacsonyabb a motor, rovidebb rugoutakkal.
    (Sztm a 950es multi kenyelmesebb lenne)

• Azért azt te is tudod, hogy a 60-as táblák nem úgy a semmiből nőttek ki, hanem ez a társadalom reakciója a motorosok viselkedésére. Soha nem az enyhe sebességtúllépés a probléma, sőt még az sem, ha néhanapján valaki jelentősen túllépi a megengedett határt valahol, ahol senki sem látja. A probléma mindig a tömeges deviáns viselkedéssel van.
    Es akár tetszik, akár nem, a hatóság erre reagálni fog, és a legegyszerűbb reakció a sebességkorlátozás.

Persze, néha én is megyek gyorsabban mint ami megengedett, de nem jelentősen, nem rendszeresen, és nem kirívó módon. Az enyhe sebességtúllépés összemosása azzal, amikor valaki 150nel tolja a belvárosban, és még le is videózza magát közben, az szimplán terelés.

És igen, ez veszélyes a társadalomra, mert potenciálisan megöl valakit előbb utóbb, vagy saját magát öli meg, rokkan bele, szorul költséges kórházi kezelésre, és ez sem a társadalom érdeke.

Ahogy az sem, hogy a szerpentinről egy nap ötször kell lehozni helikopterrel az önjelölt versenyzőket, akik elkottáztak egy kanyart és beestek az erdőbe, esetleg átmentek a szembesávba és ott ütköztek egy másik motorral vagy autóval.

Pontosan tudod milyen állapotok voltak például a Kesselbergen, több évtizedes deviáns viselkedés, rengeteg baleset, haláleset vezetett oda, hogy adott időszakban motorral egyszerűen nem mehetsz arra és pont.

Hmm. Eleg hamar eljutottunk ahhoz a rendparti kepmutatashoz akkor, hogy itt igazabol nem is a gyorshajtassal van a gond, hanem hogy ki csinalja azt.

alpvetoen a politikusok motorellenes kampanyokat folytatnak propagandaszeruen a kozmediaban nemetorszagban is, ezzel hergelve a "tarsadalmat" ennek ellenere amikor en ez ellen alezaras ellen egy demonstracion reszt vettem, nem tunt annyira egyseges reakcionak a tarsadalomtol. ezek a lezarasok tarsadalmi egyeztetest nelkuloztek mindig. Tehat ez nem a tarsadalom valasza, ez az eroszakszervezetek valasza. A felvak venemberek, akik atmennek a szembesavba, es gyokkettovel mennek, es reg le kellene adniuk a jogsit a szabalyok alapjan, kezdhetnenk veluk is, vagy mondjuk kozel ugyanannyian fulladnak vizbe evente, mint amennyien motorosbalesetben meghalnak. Esetleg a furdozesen is szigorithatnank.oh, kezdjuk a kulfoldiekkel a strandon, mert on es kozveszelyesek, hogy nem ertik a hazirendet. (Mondjuk ez pont megtortent, de tenyleg abszurd)

Most a lezarasoknal autosok driftelnek ugyanott, ahol a motorosok devianskodtak. Remekul mukodik ez a tiltas is.

mi a problema gyokere? Miert megy oda mindenki kanyarogni? Megint miert vannak a gokart es versenypalyak igy tulszabalyozva, hogy nem mehetsz fel motoroskent oda, munka utan, nap vegen, mert a tulajdonosnak kell a felelosseget viselnie mindenkiert? Miert megint egy tulszabalyozott nem mukodo kornyezet van, ami allitolag boldogga teszi az embereket?

• Apophis
    őstag

Ez igy nagyon a leegyszerusitese nehany olyan adatnak, amik nem arra valok, amire hasznaljak oket a mainstreamben, de a motoros topicban sajnos ezt nem fogjuk megtargyalni.

MVAgustáról használtan van tapasztalatod, véleményed?

• Csandi
    addikt

sry, nem olvastam el az összes hsz-t.
    nah a jó hír a foglaló a zsebedben marad

zx4-rr nekem is listán volt, viszont amikor kipróbáltam 2éve annyira nem adta, de lehet azért mert jópár (20)évvel ezelőtt a zxr400 mély(ebb) nyomokat hagyott bennem. bár mondjuk azon volt egy szép muzzy rendszer meg lehet a blokk se volt széria..(vagy csak az idő megszépíti az emlékeket...)

én most a ZXMOTO 500 RR-re vagyok rápörögve, elvileg már van a budai&ceglédi kereskedésbe, nekem az papíron jobbnak tűnik és még olcsóbb is mint a kawa. bár még élőbe nem láttam yt-n is alig van róla videó, szóval próbálni kéne

Mi is feliratkoztunk arra a ZXMOTO-ra, hogy szóljanak ha van és pont tegnap hívtak, hogy csütörtökön vizsgáztatják le a motort aztán lehet menni megnézni. Amúgy érdekes mindenképp de kéne némi idő, hogy elteljen vele és legyenek tapasztalatok szerintem, mi romlik el rajta stb. azért addig nem ugranánk bele. De az ára nyilván nagyon kedvező és papirforma szerint minden elemében egy jobb ZX-4RR. Redditen ázsiai meg asszem amerikai tapasztalatok is vannak már ilyen pár havi/1 éves, azért nem ritka, hogy itt folyik belőle ez-az :D meg az elektronika működésére és edge-caseire lennék még kiváncsi.

Barátnőm 160cm magas, neki a ZX-4RR álom amúgy méretre, és erőben sem akarna ennél többet :D

nortbert1998: Hát ha mindenki elkezdi ideadni és aztán nem jönnek érte felőlem :D

• pepucs
    tag

Ez kisse ugy hangzik, mintha az, h valamit tobben csinalnak, az csak a helyes megoldas lehet egy problemara. Vagy ez alatamasztana azt, hogy akkor biztosan az a helyes ut.

Mt09 nek csavarozott, 2 felbol allo vaza van, ami eleve nem tud olyan merev lenni, mint a regi aluvazak. Lehet ezzel a nagy flexszel semmit nem lehet csinalni.

Amit megvizsgalnek, hogy az xsr900gp-nek ezzel a vazzal mije mas? tengelytavolsag? Geometria? Mert az kvazi "sportmotor" az nem fog csapkodni 180nal. Ezt nyomoznam ki elso korben, ott milyen valtoztatasok vannak elvegezve.

A masik, hogy amit itt olvastal. Vki raul, osszeszarja magat, vki meg azt mondja: jah, hat ez ilyen, es nem zavarja nagybb temponal sem.

Szoval mivan, ha ez user error, es mondjuk egy nakedtol azt varja el vki hogy olyan legyen, mint egy 280 kilos turamotor?
    Vagy hogy egyszeruen vki kapaszkodik a kormanyba, es o idezi elo ezt, vki mas meg tudja vezetni azt a motort rendesen?

Nekem ez is megfordul a fejemben elsokent, mivel sok emberrel beszelek motorokkal kapcsolatos problemakrol es az a tapasztalatom, h az emberek tobbsegenel nagy baj van motorozas teren.

Illetve egy nagyon egyszeru megoldas: nem mesz 180 al szelben, vagy roasz uton?

Nekem is az jutott elsőre az eszembe hogy én csinálok valamit máshogy, mert természetes hogy naked instabil nagy sebességnél. Na de mentem már vele 12000km-t, felni csere előtt az utazó 160-170 teljesen élhető volt vele, az az instabilitás teljesen más mint felnicsere óta ez... hogy nem tudok sík úton, nyíl egyenesen egyedül 160 fölött menni vele tartósan a mozgása miatt... :DDD

• Hatö, de, mert mit nevezunk tarsadalomra veszelyesnek? Ha vkiz megolsz, az termeszetesen az, ebben nincs vita. De ram is ertendo, hogy a motorosok szopatasara kitalalt 60 at nagyon-nagyon nem tartom be a szerpentinen? gondolom ennek az alapjait ebben a vitaban te fogod lerakni, hogy mi a szabalyos, mi nem.

ilyet mindenki csinal mar, meg te is. Ha nem most, akkor fiatal korodban, amire sose emlekeznek az emberek, de ehhez nem kell agresszivnek sem lenni, termeszet anyank igy talalta ki az embert. Nem kell psziches problemadnak lennie, hogy a hatarokat kiprobald, az ember igy van megalkotva, hogy elmenjrn a hatarokig. Az, hogy a rendszer ezt teljes mertekben figyelmen kivul hagyja, uniformizalni probal egy olyan tarsadalmat, ami tuleleskent a diverzitast termeli mindig ki, barmilyen szabalyt hozol. megint egy olyan dolog, hogy parhuzamos valosagban elnek a rendszer mukodtetoi, es egy idealis vilagra hozzak a szabalyokat, amiben senki nem el. A problema komplex, amire a rendszer valasza mindig csak egyszeru tud lenni, az eddigi szabadsagi szint megnyirbalasa, a szigoritas tud lenni. Meg ha nem is mukodik, akkor is.

Szabalyokhoz valo gorcsos ragaszkodasnal a kedvencem, amikor egobol bszakodik vki mas emberekkel, oktato- tanito jelleggel a jog es a kresz hatarain belul kozvetetten balesetveszelyes helyzeteket okozva, megjobb, ha nagy sebessegkulonbsegnel autopalyan teszi ezt a sertett egoju papiron szabalyos ember.

Mondjuk eleve az a tarsadalom, vagy rendszer amelyik megenged ekkora kulonbsegeket emberek kozott, valos teljesitmenykulonbseg nelkul, eleve el van bszva, es annak a szabalyai is.

Azért azt te is tudod, hogy a 60-as táblák nem úgy a semmiből nőttek ki, hanem ez a társadalom reakciója a motorosok viselkedésére. Soha nem az enyhe sebességtúllépés a probléma, sőt még az sem, ha néhanapján valaki jelentősen túllépi a megengedett határt valahol, ahol senki sem látja. A probléma mindig a tömeges deviáns viselkedéssel van.

• norbert1998
    nagyúr

zx4-rr nekem is listán volt, viszont amikor kipróbáltam 2éve annyira nem adta, de lehet azért mert jópár (20)évvel ezelőtt a zxr400 mély(ebb) nyomokat hagyott bennem. bár mondjuk azon volt egy szép muzzy rendszer meg lehet a blokk se volt széria..(vagy csak az idő megszépíti az emlékeket...)

én most a ZXMOTO 500 RR-re vagyok rápörögve, elvileg már van a budai&ceglédi kereskedésbe, nekem az papíron jobbnak tűnik és még olcsóbb is mint a kawa. bár még élőbe nem láttam yt-n is alig van róla videó, szóval próbálni kéne

Így is össze lehet gyűjteni a bünti árát, ha gyűjti a foglalókat ;]

• dellfanboy
    őstag

Ja írtam feljebb, hogy visszalépett a vevő foglaló után, nem jött el hétfőn. Azóta volt még 2 érdeklődő azok el sem jöttek aztán, úgyhogy visszaraktam a hirdetést.

Most 2 érdeklődő van, egyik azt mondta augi fizuval lenne meg rá a pénze ha addig megvan érdekli, másik pedig kérdezte, hogy beszámítok-e egy szépséghibás ZX-4RR-t.

Tank tetején van festék kopás meg a fékfolyadék tartájon, szerintem erre ráejtettek valamit mert úgy nem hiszem, hogy lehet esni, hogy csak a felső része sérül :D

Ezt megnézzük élőben mert 1 millióval adja olcsóbban mint egy teljesen ép lenne, ha amúgy fasza csak ennyi baja van akkor azt beszámolom és megkapja barátnőm mert olyat szeretne, az ő sv-jét meg akkor eladjuk.

Új hozzászólás Aktív témák