Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• mattheus

őstag

A hét eleji Triumph tesztvezetés óta lázasan böngészem a használtmotor-hirdetéseket. A Trident mellett még a Honda CB750, a Yamaha MT-07 és a Yamaha Tracer 7 is erősen felkeltette az érdeklődésemet.

Egy ideig a CF Moto (NK675) is szóba került, de a tesztekben hallott és olvasott vélemények alapján és a kiugróan magas – nagyjából 7 literes – fogyasztás miatt ezt inkább jegeltem a kedvező ár ellenére.

Motorszalonokban eddig nem jártam sok sikerrel: Tracer még nincs, MT-07-et vagy törött állapotban volt, vagy egyáltalán nem volt elérhető (legalábbis ott, ahol érdeklődtem). Ráadásul több helyen a telefont sem vették fel, az e-mailre sem reagáltak. De majd jövő héten folytatom a próbálkozásokat.

Na de addig is lenne pár kérdésem:

sok hirdetésben látom, hogy a motor Akrapovič kipufogóval van szerelve, illetve van még pár extra módosítás, például fék- és kuplungkar vagy utángyártott visszapillantó.
    Jól gondolom, hogy ha ezeket legálisan szeretném használni a forgalomban, akkor a forgalmiban is szerepelniük kell? Mit kell intézni ahhoz, hogy ez bekerülhessen?

Úgy sejtem, biztonságosabb, ha inkább gyári állapotban veszem a motort, mert különben egy ellenőrzésnél könnyen megbüntethetnek.

És még egy: az Akrapovič kipufogó esetében kell-e állítani a motorvezérlő elektronikát, vagy simán felszerelhető? Mire kell figyelnem akkor, hogy ha ilyen kipufogóval rendelkező motort vásárolok?

Előre is köszönöm a választ!

Új hozzászólás Aktív témák