Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dißnäëß

nagyúr

válasz Reggie0 #20476 üzenetére

Köszönöm, pont ilyen kommentekre vártam, mint amit Tőletek kaptam.

Audiofil jellegű az igény, első ötlet egy Hifiberry Dac+ Pro XLR lett volna [link] , végül lehet az lesz, hogy ezt a pénzt félreteszem és januárban megtoldva egy kis plusszal, egy Audiophonics-os IANCANADA által készített dual mono ESS DAC-os hat lesz. [link] (Egyelőre I2S reclocker és isolator board nélkül, XLR csatikat ráforrasztva, amit lehet).

Földre faterom mindig a csillagpontos földelést szokta javasolni, egyetlen pontba hozva össze sasszit és úgy általában mindent, ami föld és ezt kötni a tényleges védőföldre. Eddig én is ezt követtem, bevált első kis hobbi erősítőmnél (2db D osztályos modul, még semmi saját áramkörtervezés, csak forrasztgattam) :)

Táp lineáris lesz, két kis toroidot tekertetek, ezek szórt mágneses tere is kisebb elvileg + elzárom őket külön kamrába (vagy fém kupakban kérem őket, gyantával kiöntve). Egy graetz, pufferkondi, majd emögött 1-1 kis aliexpress-es lineáris fesszabályzó modul, ilyen LDO-s típusú, vagy eBay-ről, ezek még a kondi után bent maradó nagyonminimálist is kiegyenlítik - elvileg/állítólag. Legalábbis azt mondják, DAC-okhoz fontos, mert ők érzékenyek a tápfesz ingadozására. Nem tudom megítélni, igazuk van-e, de ártani nem fognak és áruk aprópénz.

Egyébként most jut eszembe, hogy szerintem ezen a IANCANADA DAC-on van saját beépített tápszűrés, szóval lehet felesleges nekem ezzel bíbelődnöm előtte már. Output stage viszont nincs rajta, erre gondoltam, erre tehető XLR is. [link]

A szalagkábelen I2S jel fog menni, ez alapján [link] én úgy látom, 0.4V - 2.4V közötti jelszintekről beszélhetünk. Az I2S az a standard jel, ami mondjuk egy CD játszó esetén is a transzport és maga a DAC áramkör között van, tehát multiplexelés-mentes tiszta digitális jel.

Igazából másnál gyönyörűen működik sokkal hosszabb szalagkábellel is a dolog, asztalra kipakolva is, készülékben is, az én 15 centim aggodalomra nem ad okot, inkább csak plussz értelmét keresem, ha a sasszi jobb oldalára pakolom a zajos elemeket, balra a csendeseket, őket pedig elválasztom egy alu fallal kb.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés