Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- droidic: [Memory Leak] Az agy defragmentálása
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Meggyi001: Csak úgy... ki kellett írnom magamból...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Harc a DDR5 árak ellen
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Spoiler...túlgondolás lesz, de nem baj...
Mostanában elég sokszor fordul elő, hogy a gyerek iratait kell vinnem magammal, vagy a feleségemét. Többnyire TAJ kártyát... De szinte mindig probléma ezeknek a mozgatása tárolása... És a saját irataim/kártyáim is a pénztárcában sérülékenyek. Hajlanak össze-vissza. Halt már meg NFC-s bankkártyám a múltban, mert ültem rajta...
Szóval törtem a fejem azon, hogy lehetne ezt jól szervezni és az jutott eszembe, hogy jó lenne egy ilyen kártyatartó mindenkinek. És ha kell valakinek a valamilye, akkor fogom az egész kártyatartót egyben aztán viszem. Védve vannak és ha hazaértem, akkor csak kiteszem a pakkot a helyére...és nem kell molyolni azzal, hogy most kinek a mije és hová kell tegyem.Viszont nem használtam még ilyet... érdekelne, hogy van-e bármi buktatója egy ilyen használatának? Fentebb olvastam a TAJ kártya problémakört...hát az sem bíztató...
Van olyan tartó ami megoldás az igényeimre?
-
Zirowe
nagyúr
Jelenleg többszöri próbálkozás után be se tölti az adataimat.
Azért lehetne esztétikusan is megoldani a megjelenítést, nem mint valami két forintos hobby alkalmazás készítő projektben, hogy a "minimalista" kezdőképernyőről ne is beszéljek.Bármilyen kaü-s gov-hu oldalt nyitok meg a mobilom böngészőjében a "belépés DÁP alkalmazással" opciót választva csak egy qr kódot dob fel és ugyanez volt amikor a DÁP-ból nyitottam meg a tárhelyet, appból való logint meg se próbálta egyszer se, legfrissebb verzió van fent.
-
"Az meg, hogy "tartalmazza" az irataimat külön vicc, egy lista a számokkal ahelyett, hogy mondjuk minden irat a digitális képével google wallet szintű megjelenítéssel lenne megjelenítve."
Ennek milyen előnye lenne?
Nekem bőven elég a mindenféle szám egy helyen, pontosan ennyit várok el tőle.Amikor ügyfélkapuba léptem be vele a hétvégén, simán átdobott a DÁP loginnal az appba, belogolt és kész.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
vodrosjozsi
üzenetére
DÁP-ot avdh miatt felraktam én is, de ennél f*sabb appot rég láttam.
Az meg, hogy "tartalmazza" az irataimat külön vicc, egy lista a számokkal ahelyett, hogy mondjuk minden irat a digitális képével google wallet szintű megjelenítéssel lenne megjelenítve.
Hogy aztán arról a "mókás" helyzetről ne is beszéljek, amikor a DÁP jelzi, hogy nyisd meg a tárhelyed, mert van ott új doksi, de ha DÁP-ból nyitod meg a tárhelyet és DÁP belépést választasz, akkor szimplán kidob egy beolvasandó qr kódot, amit ugye nem tudsz azon az eszközön beolvasni..Bocs a rantért, de nagyon felb*szott ez az alkalmazás, főleg, hogy terelik errefelé az embereket, de közben meg 2 forintot nem ér az egész.
Nagyon remélem, hogy javítva lesz.
-
válasz
vodrosjozsi
üzenetére
Én ezt 20 éve tanultam meg.
-
vodrosjozsi
addikt
Az e-személyi nem tartalmazza a taj számot?
Most csináltam meg a DÁP-ot, abban elvileg a lakcím, adó meg a taj is bent van.
Én is gondolkozom egy ilyen tárcán, csak az tart vissza, hogy biztos elveszteném. Jobb lenne egy olyan tárca amit fel lehet rakni egy mágneses tokra, de akkor még vastagabb lenne a telefonom
Semmi se jó bakker -
Én megtanultam a TAJ számomat, soha nem fog megváltozni.
-
Plug Life
senior tag
Én meg az eredetit vágtam körbe 😂
-
[Prolixus]
addikt
Igen ez tény
Nekem szerencsére sikerült 8 kártyára leszorítani az esszenciális "csomagomat", ami amúgy korábban is velem volt mindig, és még pont elfér a pénztárcában 1-1 bankjegynyi papírpénz mellett (végszükség esetére). Meg néha még belerakok 1-2 kártyát ideiglenesen, azt még elbírja. Akinek több kártya kell annak nem való (mondjuk az már olyan "vastagságnyi" kártya, hogy szvsz eleve megkérdőjeleződik ez az egész slim pénztráca koncepció).Akinek kevesebb kártya kell mint 6 annak sem való, mert akkor kipotyognak a fémházból a kártyák. Az oldalzsebekbe lehetne persze kevesebbet is rakni, de akkor meg minek hordozza magával az ember az üres fémházat ugye.
-
válasz
[Prolixus]
üzenetére
Ja értem. Nekem a Secrid féle tárcák azért nem tetszenek, mert az egész konstrukció merev, nincsen rugalmas rész a kártyatartóban, így nagyon maximalizálva (és minimalizálva is) van a kapacitása.
-
-
válasz
[Prolixus]
üzenetére
A Ridge Biflex is kinyomós, a Focx Advanced meg kihúzós egy szalaggal. Semelyik sem rosszabb ilyen szempontból, mint az eredeti Ridge.
-
[Prolixus]
addikt
A TAJ kártya semmire sem kell, nincs benne semmi chip meg semmi, csak a TAJ szám kell róla. Én simán elmentettem egy note-ba a telefonomra, aztán ha kell akkor bediktálom.
#21 ollie
Ez a Foc(?)x Advanced meg a Ridge Biflex sem egy rossz megoldás, ezekről itt a topicban hallottam először. Nekem annyi nem tetszik bennünk, hogy annak a kártyának a kiválasztása ami éppen neked kell picit macerásabb mint a "kinyomós" mechanizmusú tokoknál, mint a Secrid féle vagy a fentebb linkelt Samsonite koppintás. Ezekben az a legjobb hogy az alján csak meghúzod a kart, kitolja a kártyákat magától, de minimális szintkülönbség van a kártyák között (egymáshoz képest eltolva jönnek ki), szóval nagyjából azonnal fel tudod ismerni hogy a kártya ami kell éppen hol van a sorban, nem kell válogatással bíbelődni.
Az éles sarkok mellett ez nem tetszett még a "sima" Ridge wallet-ban, hogy okés hogy kitoltam a kártyákat de utána úgy kellett még kézzel széthúzni őket mint egy kártyapaklit, szóval picit időigényesnek/macerásnak éreztem.
-
HThomas
őstag
Az a TAJ egy rémes dolog, a régi zöld papírfecni egy vicc, az új kék meg legalább már laminált, de persze nagyobb, mint egy normál kártya, hogy véletlenül se férjen be sehova. Gondolkodom, hogy körbe kéne vágni, csak a szigorú Hatósági Igazolvány felirat visszatartott eddig
-
Freiherr
őstag
Ezek bírják a farzsebes használatot? Pl. beülök autóba, stb.
-
match123
tag
A sajat eletemben probalok neki valami hasznot talalni (mert egyebkent a design nagyon tetszik).
Ha fizetni kell, telefont hasznalok. Szemelyi, lakcim stb kartyara szokoevente van szukseg, melohelyre belepokartyara nem jo, meg arra sincs sok szukseg. Ezekre meg tulajdonkeppen mindegy milyen penztarcaban vannak, ugyis a taskaban vagy egy belso zsebben landolnak, ott meg igazabol mindegy a meret.
Egy taj kartya amugy belefer? Lehet elgondolkozok egyen, pusztan gadget-kent. -
match123
tag
Oszinte kivancsisaggal kerdezem. Ezek mire jok?
-
HThomas
őstag
Legutóbb nyolcszázvalahány Forintot kaptam vissza százasokban, plusz még a kisebbek. Alig tudtam visszazárni az aprós részt, pedig egy normál méretű, klasszikus pénztárcám van
Legszívesebben otthagytam volna az egészet, de azért mégis... hála az égnek ez csak elvétve fordul elő. -
anulu
félisten
közértes kocsikhoz van 1 db műanyag token a kocsiban, mindegyik elfogadja.
úgy en-block akkor használok kp-t, ha nagyon nem tudom máshogy megoldani, és előre tudom, hogy kelleni fog (akkor viszek itthonról, amennyi kell). van egy ezer éves tárcám, lötyög benne 1db jogsi, minden másra ott van a telefonom. érdekességnek jó volt ez az írás (köszi!), de nem győzött meg, hogy kell nekem egy ilyen (vagy ezekhez hasonló) kártya tartó

-
Sz7Cs
aktív tag
Én ezt használom, amire kell megfelelő. 5-6 db kártya, és papírpénz tarò.
feleségem meg a női változatát
-
Zirowe
nagyúr
Egy ideig én is keresgéltem egy ilyet a nagy márkák között, de mindig volt valami kompromisszum.
A végén egy ilyet választottam, minimális papírpénz, némi apró és 5 kártyához tökéletes, minden telefonnal.
-
-
[Prolixus]
addikt
Az összes ilyen pénztárcának az a baja, hogy a sarkaik egy idő után belülről faszául kidörzsölik a nadrágok zsebeit, aztán ki is lyukadnak egy idő után. Nekem is volt, de dobtam ki a p*csába amikor már a második farmert vettem miattuk.
Azóta egy Secrid tárcát használok inkább, az ugyebár azért jobb ilyen téren hogy a kártyatartón kívül van egy bőr, kinyithatós "tok". Csak minimálisan vastagabb mint egy Ridge wallet vagy hasonló klón, cserébe a nadrágoknak kutya baja

-
Papírpénz tartó mindegyiknek a része. Ezeket is walletnek hívják, és az USA-ból erednek (ugye a Ridge-t ott találták ki). E mellett az USA-ban alig használnak fémpénzt a világ többi részéhez képest, és még az ott tervezett bőr, minimalista pénztárcák többségének sincs aprópénz tartója.
Egyébként én sem hordok aprót, 1 százas szokott nálam lenni, a közértes kocsik miatt. sőt, ha tehetem, soha nem fizetek kápéval, így ez nekem tényleg kiváltja a hagyományos pénztárcát. -
Továbbra sem értem, hogy lehet ezt pénztárcának hívni, mikor kártyatartó. Tűzhetsz rá papírpénzt, amit macera elővenni, meg némi plusz zsetonért pár érmét magába foglaló "pénztárca" vehető, a pénztárcához...Tudom, hogy nem én vagyok a célcsoport.
-
Plug Life
senior tag
No igen, várható volt, hogy kínai gyártmányokat adnak tovább többszörös áron... pedig a Painted nyomul nagyon Instagram hirdetésekben is

Ha már így beleálltál a minimalista pénztárcákba, nem tervezed az ilyen meghúzom-a-kallantyút típusú fix vastagságú kártyatartók tesztelését? Én egy [ilyet] vettem, amire nekem kell, arra jó. Nem tudom, hogy ezeknek volt-e valami nyugati eredetijük...
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 15 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Honor 200 Lite / 8/256GB/ Kártyafügetlen / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3693
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3614
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Nekem szerencsére sikerült 8 kártyára leszorítani az esszenciális "csomagomat", ami amúgy korábban is velem volt mindig, és még pont elfér a pénztárcában 1-1 bankjegynyi papírpénz mellett (végszükség esetére). Meg néha még belerakok 1-2 kártyát ideiglenesen, azt még elbírja. Akinek több kártya kell annak nem való (mondjuk az már olyan "vastagságnyi" kártya, hogy szvsz eleve megkérdőjeleződik ez az egész slim pénztráca koncepció).