Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
btudos
nagyúr
válasz
flashpointer
üzenetére
AM1 és Bay Trail alapokon is van sajat tapos Asrock lap.
-
Mercutio_
félisten
válasz
flashpointer
üzenetére
Gigához Dell PA-10 ha jól emlékszem.
-
rover45
őstag
válasz
flashpointer
üzenetére
Ez ránézésre HP-Compaq.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
flashpointer
üzenetére
Szerintem is jobban jársz azzal.

-
válasz
flashpointer
üzenetére
Szerintem inkább csapj le erre az Antec ISK300-ra, nem fogjátok megbánni!
(Szvsz alkudni is tudsz az árból, ha nem kéred a pendriveot.) -
viperabácsi
addikt
válasz
flashpointer
üzenetére
Mindenképpen V1
-
shteer
titán
válasz
flashpointer
üzenetére
1 szavazat a v1-re
-
imibogyo
veterán
válasz
flashpointer
üzenetére
Vagy itt van egyben.

-
robcsekwow
tag
válasz
flashpointer
üzenetére
Sufnituning alatt mit értesz? A lefogatót kell megszabni?
-
ShinjiNo
tag
válasz
flashpointer
üzenetére
-
törölt tag
válasz
flashpointer
üzenetére
Van minőségbeli különbség, az ár mutatja a differenciát.
A legjobb a melegedés és megbízhatóság szempontjából a fix 12V bemenetű "igazi" Pico Psu, mert csak az 5V és 3,3V konverziójánál keletkező hőtől melegedhet, és az 5V ST-by része sem melegszik. És nem is ciripel mint a "Wide-range"-s tápok
Üzem közben kell neki légáramlat, de egy körbe-fújó gyári cpu hűtő is elég.60-70W-ig(@12V) merem ajánlani, fölötte a paneltápok között kell körülnézni.
-
flashpointer
őstag
válasz
flashpointer
üzenetére
vagy esetleg egy j1800-as?
-
sb
veterán
válasz
flashpointer
üzenetére
Ez elég overkill.

Lesz így valami értelme az mITX méretnek?
-
shteer
titán
válasz
flashpointer
üzenetére
-
rbalint88
veterán
válasz
flashpointer
üzenetére
[link] jó 1155-re is, 65W-ig. veszel rá egy rendes ventit és kész.
bár én a gyári hűtőt sem tartom ördögtől való dolognak, ha nem nyúzod a gépet, akkor az is csendes lesz.
-
rbalint88
veterán
válasz
flashpointer
üzenetére
nekem i3-3225-öt hűt egy Xigmatek Praeton 964, a ventit lecseréltem rajta egy Arctic F9PWM 92mm-esre, azóta nincs hangja a gépnek. a házban van még egy 12cm venti, ami kitolja a meleget, de fél méterről már nem hallod, hogy megy a gép. egy órányi nfs:the run után kezd valami hangja lenni. Gigabyte H77 lap, bios-ból van csendesítve.
-
HookR
addikt
válasz
flashpointer
üzenetére
Ilyen felállásban az I3-3220-szal szerintem nem lesz gond.
Sajnos ezeken kívül 100mm-nél keskenyebb szimmetrikusból meglehetősen szűkös a választék, és ami van, az is vagy magas, vagy (már) nem kapni. Vannak még az aszimmetrikus, komolyabb hűtők 10e Ft felett, ott ismét van miből választani, de talán a legjobb ár/érték arányt pillanatnyilag az AXP-200 Muscle verziója jelenti. -
HookR
addikt
válasz
flashpointer
üzenetére
A processzor közeli PCIe sínes alaplapokon belül is az ASRock H61MV-ITX azok közül való, amelyen ezen alkatrészek a legközelebb vannak egymáshoz. A Gigabyte H55N-USB3-amon ~2mm-rel nagyobb a távolság és a 103mm széles Kozuti éppen csak elfér.
Ehhez képest a Panorama már 105mm széles, annál szimmetrikus hűtő esetén 5-6mm-rel keskenyebb fér csak el a H61-es ASRock lapon (amúgy 3000Ft-ért költséghatékony megoldás lenne). Vagy olyan szimmetrikusat kell keresni, ami nem szélesebb 100mm-nél, vagy olyan aszimmetrikusat, aminek legalább az egyik oldala a processzor középvonalától nem lóg ki jobban 50mm-nél.
A Preaton, Silvretta, Zelos elférnek és nagyobb, leszabályozott ventilátorral potenciálisan jók lehetnek. Persze kérdés, hogy mit kell hűteniük? -
Möre83
csendes tag
válasz
flashpointer
üzenetére
Nekem is ilyen van, de GA-B75N-en. A ram mellett elfér, de a PCI-ra rálóg.
-
imibogyo
veterán
válasz
flashpointer
üzenetére
Én is hasonló módosításokon töröm a fejem. Ugyan most is nagyon jók a hőfokok (Mugen2 ugye megoldja), de ha jön majd dVGA akkor szerintem alulra kell majd egy lassú venti (vagy előre 2x120). Viszont azt nem gondoltam volna, hogy ennyire halk lesz a gépem (nappali normál szobazajban nem is lehet hallani, éjszaka is csak duruzsol, egyedül p95 alatt hangosodik fel), sokkal csendesebb, mint a Fractal Core 1000 volt. Valószínűleg a vastagabb és egy darabból álló szerkezet segít ennyit (nincs zörgő, rezonáló lemez). Mondjuk a kábeleket még nagyon el kellene rendezgetnem, de már így is nőgyógyásznak éreztem magam a végére, főleg mikor a végén kiderült, hogy nem dugtam rá az alaplapra a Mugen 2 ventijét.

Ja és szereztem még egy Gotthard prototípust, azt is hamarosan be kellene építenem, így maga az alaplap is még jobb szellőzést kapna.

-
Mercutio_
félisten
válasz
flashpointer
üzenetére
Látom xonar U1-ed van, nem tudom van-e összehasonlítási alapod, mennyire helyettesíthető vele egy Xonar DGX? (Superlux 681EVO fülest hajtanék vele)
-
shteer
titán
válasz
flashpointer
üzenetére
én azt előre be se vágnám, elég kell legyen az alsó inlet
más:
megláttam az ebay-en egy 4770T-t. elragadott a hév, 64k-t megért?
-
HookR
addikt
válasz
flashpointer
üzenetére
Négyszögletes szellőzőnyílás nem illeszkedne jobban a meglévő formavilágba?
-
zodo
nagyúr
válasz
flashpointer
üzenetére
Várom.

-
sb
veterán
válasz
flashpointer
üzenetére
Szerintem nem nyújt többet. Ha nem kell USB3 akkor szvsz teljesen jó ez a lap neked.
- SATA3-at nem tud még, de annak szerintem szintén nincs sok érezhető haszna SSD alatt sem.
- Tuningolni pedig úgysem lehet az i5-től felfelé.Esetleg az 1150-es Pentiumokon lehetne még elgondolkodnod, mert ha játékra is lesz (a GTX 650-ből kiindulva) akkor azok egy kicsit erősebbek és kb. ugyanannyiba kerülnek.
Persze a lap drágább, mITX-ben nincs a H61-hez hasonló olcsó lap 1150-re. Ha viszont valamiért mégis a B75-öt választanád, akkor azzal egy árban már vannak H81 lapok is.
-
imibogyo
veterán
válasz
flashpointer
üzenetére
Az a baj, hogy nem értem a kérdést...
Szükséged van rá? Mert akkor érdemes. Ha nincs, akkor meg nem. Mivel te magad is bemutatod, hogy megoldható, akkor innentől kezdve már csak az igényed dönt. De nem a miénk, hanem a tiéd, tehát nem tudom miért szól nekünk a kérdés. Ha csak azért kérdezed, hogy elég lesz-e a szellőzés, akkor az általad említett változtatásokkal szerintem igen. Remélem segítettem.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
sb
veterán
válasz
flashpointer
üzenetére
Ötletként:
Hasonló konfigot raktam össze itt.
1150 2 magos proci, 7750 vga, 1 hdd, 1 ssd, paneltáp.Igazából a 3.5 hdd 2.5-re cserélésével még szellős is lett volna az egész a kis házban. (persze ODD hely ebben nincs). ATX táppal már nem annyira de az is befért volna azért.
Új hozzászólás Aktív témák
- G.SKILL Trident Z5 RGB 32GB (2x16GB) DDR5 7200MHz
- 16 GB DDR5 5600 Mhz Samsung RAM !
- RAM Bazár!!! Corsair, Hyperx, minőségi fémházas DDR4-es RAM-ok kiárusítása 8-32 GB-ig akár KIT-ben i
- Samsung 2x16GB DDR5 5600MHz SODIMM memória - teljesen ÚJ!
- Új, bontatlan Kingston Fury Beast 16GB DDR5 5600MHz CL40 RGB XMP White - 2 év bolti gari! -
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3755, 100% Akkumulátor
- Microsoft Surface Laptop 4 13.5" i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, 100% Akksi, MS4031
- Apple iPhone 14 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku Gyári 100%
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)