- Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- ATK Blazing Sky X1 Ultimate Metallic Red gamer egér
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- GoodSpeed: Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rover45
őstag
válasz
robcsekwow #23268 üzenetére
Szerintem simán
-
rover45
őstag
válasz
robcsekwow #23127 üzenetére
Ez mondjuk teljesen vállalható méretű
-
rover45
őstag
válasz
robcsekwow #23118 üzenetére
Figyi, és hülyeség lenne a paneltápnak helyet keresni az oldalában? Akkor alul
rengeteg helyed maradnamaradna némi kis helyed a VGAnak. -
rover45
őstag
válasz
robcsekwow #23115 üzenetére
Úgy láttam nincs benne ODD és így az egyik oldala gyakorlatilag üres ha jól sejtem
Oda sem lehetne bepréselni valami kártyát?Akár annak az oldallapnak a kivágásával is
-
rover45
őstag
Valaki linket, talán épp nekem, egy olyan mod-ot, amiben egy Antec ISK100 vagy ISK110 egyik oldallapjára egy cirka 200x200as ventit szereltek fel. Tavaly novemberig visszakerestem a fórumban, de egyszerűen nem találom. Nincs meg valaki emlékei között?
-
rover45
őstag
Kérdés a néphez
ház Antec ISK-100
alaplap Asus P8H77-I
hűtő Noctua NH-L9iJelenleg 3 procim van, ami bekerülhetne: [link]
Gyakorlatilag az alap dolgokon (netezés, emailek, néha egyegy film....) felül, egyetlen dologra használnám, nyers AVI-kat kell tömörítenem vele, havi szinten cirka 100Gb-ot.Melyik procit tegyem bele? Az i5-tel szemben csak annyit tudok felhozni, hogy a hűtőm ezt írja:
Sandy Bridge
65W or less: Yes
95W: Yes - Recommended with good case ventilation only.Na most a ház annyira szerintem nem good case ventilation
szerk: illetve most gondolkozom, a házban 90W-os a táp :s bsszameg
-
rover45
őstag
Szerintem meg egy hideg sör mellett a Balaton parton kéne ezt folytatnunk
-
rover45
őstag
válasz
flashpointer #22772 üzenetére
Én szívem szerint nagyon szeretnék egy thin-ITX-et, csak amiket kinéztem és összeadogattam, egy rendesebb NUC gépnél lennék :s
És akkor már inkább azt -
rover45
őstag
válasz
flashpointer #22762 üzenetére
Ez ránézésre HP-Compaq.
-
rover45
őstag
válasz
robcsekwow #22759 üzenetére
A G2130 megvan már?
-
rover45
őstag
válasz
robcsekwow #22755 üzenetére
Szerintem így a venti telibeveri a vinyót (feltéve ha lesz benne), én mindenképp tennék egyel beljebb, a procira is. Mi lesz/van benne?
-
rover45
őstag
válasz
#16939776 #22748 üzenetére
Kipróbáltam másik 3pines ventikkel, gond nélkül megy. Lehúzott ventivel is elindul, annyi, hogy egy F1-gyel meg kell erősítenem
Darabokra szedtem a ventit, kicseréltem mindkét csapágyat benne, háát talán egy hangyaf@sznyival lett jobb. Olyan, mintha a házba betéve rezonálna be. Ha kiveszem egész normális hangja van, ahogy helyezem egyre beljebb, úgy lesz egyre zavaróbbProcit illetően valami ilyesmin gondolkoztam
Kíváncsi lennék, mit szól hozzá
-
rover45
őstag
válasz
#16939776 #22746 üzenetére
Igen, a műanyagkeretes olyan, a hátsóra nem emlékszem, de gugli alapján igen csavaros.
Mikor az elsőt lehúztam, utána nagyon elviselhető voltOlyan mintha a csapágya búgna, majd lehet szétszedem. Tehát a kettő közül az első mindenképp hangosabb.
És amúgy igaz, hogy a max proci az E8600? -
rover45
őstag
válasz
Mattanyahu #22744 üzenetére
Ez a Noctua tényleg komoly
Eddig ezt néztem, de ez a Noiseblocker nem rossz, tetszik. Főleg h van két különböző verziója -
rover45
őstag
Az ITX eladása után volt némi hiányérzetem, így szereztem egy HP dc7800 USFF gépet. Perpill (azon felül, hogy Intel GMA300 van benne) egyetlen bajom van vele a hangja, 2db 60x60x25mm-es Delta venti van benne, PWM-es mindegyik, de annyira furcsa, zavaró búgó hangjuk van, hogy szeretném kicserélni őket.
Hol vehetnék jó minőségű, csendes, hatékony ventiket ebben a 60x60x25mm-es méretben, amik PWMesek? -
rover45
őstag
válasz
robcsekwow #22576 üzenetére
Azzal elvileg egy 60W is elég, de egy 90essel bőven
-
rover45
őstag
válasz
robcsekwow #22572 üzenetére
Milyen proci lesz benne?
-
rover45
őstag
válasz
kisza25 #22515 üzenetére
Tegnap írt egy srác innét PH!ról, hogy kell neki. Leprivátoztuk délután, hogy átviszem komppal Tihanyban, onnét ő átvisz autóval Füredre, kipróbáljuk és visszahoz a révhez. Így is történt, szóval gyakorlatilag pár óra telt el a jelentkezés és az átadás között. Úgy érzem hatalmas mákom volt és a srácot elnézve, hála az égnek, jó helyre került
-
rover45
őstag
Amennyiben nem egy el a jelenlegi áron a konfigom (Antec ISK-100, i3-3225, 8Gb Corsair, Asus P8H77-I, Noctua NH-L9i) ti mit tennétek a helyemben? Árat csökkentenétek? Vagy elkezdenétek gondolkozni, h mire lehetne otthon használni? Vagy üljek csak rajta, hátha majd elmegy?
Hála Istennek nem kenyérre kell az ára, csak rossz látni, hogy hetek óta nem volt bekapcsolva és áll egy asztalon -
rover45
őstag
válasz
robcsekwow #22477 üzenetére
1,5 nekem is van itthon
egy hibátlan komplett, meg egy aminek csak a belseje van meg
már tervezgettem én is vele
-
rover45
őstag
Ő így mennyire jól néz ki
-
rover45
őstag
Noctua NH-L9i + i3-3225 + Asus P8H77-I
Az biztos, hogy ki van centizve a tegnapi és a mai alaplapnál is a borda helye
Nem értem mi az oka, de a tegnapi beszerelésnél, ugyanúgy hagyva a venti beállításokat, gyakorlatilag egyforma hangosnak tűnt a gyárival. Ma viszont egy Kozuti helyére téve, szintén hagyva a korábbi beállításokat sokkal csendesebbnek tűnik, mármint a Kozutinál, pedig itt egy zsúfoltabb házba került.
Egyetlen dolog, ami itt ki is bukott. Tegnap is figyeltem a másik lapnál, hogy a Noctuát az alaplaphoz fogató 4 csavarnak, szerintem túlzottan is vastag a feje. Tegnap a másik házban épp befért az alaplap és a tálca közé, de most, az ISK100(és gondolom az ISK110nél is ugyanígy van), a teljes magasságú 2,5" ssd/merevlemezeket nem lehet teljesen visszarakni a helyükre. Cirka 1,5-2mm az, amennyivel több helyre lenne szükség hozzá. Így most gyakorlatilag az ssd háza nekifeszül 2 csavarfejnek úgy, hogy a merevlemez tartót csak épphogy rögzítettem a csavarjaival.szerk:
Duracellm...: Nem tudom meghatározni, az a suhogós ventilátor hangDe simán elképzelhető, hogy csak beállítás probléma, majd játszok vele. Azért fontos/zavaró, mert mindegyik gép 70-80%os terhelésen megy és fejhez, monitorhoz elég közel vannak elhelyezve
Majd kitapasztalom
-
rover45
őstag
Am az ilyet nem értem.
Aki ilyesmit vesz, azt gyakorlatilag egyáltalán nem érdekli a csomagolás nem? Ez nem olyan tömegcikk, hogy fontos legyen a színes, csillivilli csomagolás.
Nekem egy ISK100am van, gyakorlatilag egy teljesen snassz, barna karton a gyári csomagolása, amin pusztán egy vázlatos rajz van a házról. Nem igazán éreztem hiányát, a fényes, fényképes doboznak -
rover45
őstag
válasz
radi8tor #21920 üzenetére
Noctua NH-L9i + i3-3220T + Asrock H77M-ITX, a képek amiket ígértem.
A minőség a beleköthetetlen kategória (mondjuk ennyiért..).
Teljesen ugyanazokkal a beállításokkal a hőmérséklet cirka 3-5 fokkal kevesebb, mint a gyári hűtővel, de a hangja sajnos nem olyan jó, mint vártam. Talán csak túl nagyok voltak az elvárásaim.
A képek első részénél nem volt odacsavarozva a borda, csak rátettem. Akkor megijedtem, hogy nem fog odaférni, mert felül a proci körüli alkatrészekre, aztán elkezdtem a csavarokat húzni és amennyire beláttam alá, nem akad fenn semmin -
rover45
őstag
-
rover45
őstag
Sziasztok, az XP halála miatt összekell raknom 4-5 asztali gépet, semmi extra, teljesen alap dolgokra (win7(teljesen csicsamentes xp-s kinézettel), DOS-os készletkezelő, egy böngésző ablak, teamviewer, minimális excel, word).
ITXre gondoltam elsősorban, 2Gb ram bőven elég, vinyó esetleg nagyon alap 40-50-60Gb ssd, vagy 2,5 noti. Szükség szerintem max 30-40Gbra van rajtuk
Gyakorlatilag a régi P4ek házába tenném őket, gondolom tápcsere is játszik.
Várom az ötleteket, ajánlatokat -
rover45
őstag
Ma megpróbáltam betenni a Kozuti helyére, az Alpenföhn Silvrettát az ISK100-ba.
Nem jött össze
Gyakorlatilag pont annyi hiányzik, amennyit az ISK110 domborított oldalpanelja engedne -
-
rover45
őstag
A mai nap tanulsága számomra, hogy 40-45mm magas házikókban, ahogy korábban a Kozuti, úgy az Alpenföhn Silvretta sem tudja terhelés alatt olyan hatékonyan és csendben tartani az i3aimat, mint a gyári borda
-
rover45
őstag
Öcsém kitalálta a napokban, h tetszik neki az Antec ISK100am, és szeretne valami ilyesmi kicsit.
Aztán napközben beszélgettünk róla, kiderült, h neki kell bele dVGA is ... bár nem értem, mert semmi olyanra nem használja, de legyen. (majd ma tesztelem az integrált HD4000emet és az ő direkt kártyáját, remélem minimum döntetlen leszés akkor le is beszélem a dVGAról
)
Szóval várom az ötleteket, nem túl drága házakról. Illetve akinek esetleg van tudomása értelmes áron beszerezhető LGA1150-1155 ITX rendszerekről az ne tartsa magában -
rover45
őstag
válasz
Geza60 #20573 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de szerintem ez esélytelen
Én egy 3-4 hónapja kerestem itthon ilyet használtan, eredménytelenül. Ráadásul van belőle PGA988(a) és PGA988(b) is. Ebayen persze hegyekben, de árban nem hozták az általam elvárt szintet
-
rover45
őstag
válasz
viperabácsi #20344 üzenetére
Csak ajánlani tudom!
-
rover45
őstag
válasz
rover45 #20238 üzenetére
Komoly darab
Gyakorlatilag a ház egész oldalát lefedné
-
rover45
őstag
-
rover45
őstag
válasz
viperabácsi #20229 üzenetére
Mekkora hülyeség lenne egy ilyet tennem az ISK-100amba és az oldallapot nem rátenni?
-
rover45
őstag
Ne haragudj, de most voltam a gép közelében csak
Szóval a fogyasztásmérőm szerint ldle 24,9W, prime95 alatt pedig 58,1W
Egy Antec ISK-100ban, a gyári 90W-os paneltápjával használom.szerk: az egyszerűség kedvéért: i3-3220, Asus P8H77-I, 2x4Gb corsair vengeance white 1,35V-on, kingstone hyperx 3k 128Gb, egy 500Gb notivinyó és egy 7portos usb hub.
-
rover45
őstag
Van egy Belinea 1925 S1W monitorom, a hátán 100x100mm VESA felfogatási pontokkal. Milyen házat tudnék beszerezni itthon (táppal vagy nélküle), lehetőleg nem arany árban, ami passzolhat rá? Egy Asrock H77M-ITX lenne benne, egy ssdvel és csak ha van hely, egy noti cd meghajtóval.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Megjelent Magyarországon a Redmi 15C 5G
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Építő/felújító topik
- Filmvilág
- Parfüm topik
- Hegesztés topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Sokat megélt veterán CPU-t hoz vissza a piacra az Intel
- Media Player Classic és Home Cinema (MPC-HC)
- További aktív témák...
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- PlayStation 5 FAT Lemezes + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest