Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
zzola
félisten
üdv!
Megdöbbenve látom, hogy Pécsett a MindigTV Extra Családi csomag [MUX B] nem elérhető!
Erre vonatkozó információ, hogy mikortól fog működni (ha fog), nem tudjátok merre találok? -
club1
veterán
Sajnos a nagy teljesítményű adók közül csak 4 esetében van elég szabad frekvencia a B mux adásához. Amíg megy a földfelszíni analóg sugárzás addig nem valószínű, hogy lesz újabb digitális csatornáknak szabad freki. Az AH számára ezért lett volna fontos, hogy lecsaphassa az analóg adást...
-
forrest85
senior tag
Az mit jelent hogy nincs Baranyában B Mux? Nem nézhetőek bizonyos csatornák?
A futás csak azoknak való, akik nem elég intelligensek a TV nézéshez!
-
club1
veterán
A most aktuális végső dátum az összes országos analóg sugárzás leállítására 2012. december 31.-e. Mivel azonban pártunk és kormányunk magasról ejti le a korábban köttetett nemzetközi megállapodásokat, ezért semmi sem biztos. Eredetileg ez a dátum 2011. december 31., még korábban 2011 júliusa lett volna.
Ami fénynek tűnik az alagút végén, hogy a Retek TV-nek és a Biopon TV-nek a koncessziója az analóg földfelszíni sugárzásra idén júliusig szól. Mivel őket nem túlzottan szereti Viktátorunk, így van esély, hogy az ő frekvenciájukon ott ahol most van B be lehet indítani további MUX-okat, ahol pedig nincs, ott a B-t legalább az A-C mellé.[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
Tipikus magyar megoldások tönkelege.
Kicsit olyan mint a 4-es metro.
2002-ben már utazhatunk rajta, vagy inkább a 2222-ben?Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
djculture
félisten
Tegyük hozzá hogy maga a mindig tv egy fos. Míg a analóg a legnagyobb zivatarban is fogható pl itt szolnok környékén, a digitális a nincs jel szöveggel jutalmaz a szélsőséges időjárásra. Meg is untam, mert nem győztem magyarázkodni hogy miért kockásodik be vagy törik meg a kép és egyebek.. A jó időben 99% os jelerősség 20% csökken zivatarban, tiszta fos az egész.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz djculture #1813 üzenetére
akkor ott valamit még próbálj meg állítgatni az antennán, nálam semmi probléma nincs zivatarban sem, pedig tetőn belül van az antenna. Egyedül a szomszéd simsonját nem szereti Ha majd végre az analóg sugárzást lelövik, akkor majd jobb lesz mindenhol a jelerősség, bár ez a jelenre nem vigasz
Nem vagyok hős, egész nap internetezek.
-
club1
veterán
Szolnok környéke alapból gáz a digitális sugárzás szempontjából, hiszen minden nagyobb teljesítményű adótól messze van, a távolság pedig a digitális tv halála. Én Dél-Budán rálátás nélkül (domb aljában) az adómra (Széchenyi-hegy) a padlástérbe helyezett erősítetlen antennával fix 18%-os jelerősséggel veszem a C-mux-ot, és érdekes módon ez a jelerősség nem változik az antenna elé (a tetőre) hullott néhány centi hótól sem. Mert 5 km-re van a torony...
-
TonySSoprano
csendes tag
Kipróbáltam az Alcor 2800-ast is és fel veszi a kódolt adásokat de nem játssza le, vagy is úgy hogy se kép se hang és normál lejátszáshoz képest 4x szeres gyorsasággal játssza le a felvételt a vonalka azt mutatja, de a felvétel legalább sikerült
A gépen is meg néztem az se játsza le és konvertálni sem hajlandó magát, de a jó hír hogy a format factoryból több infót jelentet meg magáról az anyag:
General
ID : 3 (0x3)
Complete name : C:\Users \Desktop\Új mappa (2)\11\2012-01-19.16.27.36-Muzsika TV-541\000.ts
Format : MPEG-TS
File size : 40.4 MiB
Duration : 2mn 16s
Overall bit rate : 2 477 Kbps
Network name : DTT HungaryVideo
ID : 3031 (0xBD7)
Menu ID : 303 (0x12F)
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Codec ID : 27
Encryption : EncryptedAudio
ID : 3032 (0xBD8)
Format : AAC
Format/Info : Advanced Audio Codec
Format profile : High efficiency AAC@L2
Codec ID : 17
Compression mode : Lossy
Language : Hungarian
Encryption : EncryptedMenu
ID : 3030 (0xBD6)
Duration : 2mn 16s
List : 3031 (0xBD7) (AVC) / 3032 (0xBD8) (AAC, Hungarian)
Language : / HungarianA Kódolatlan adásról meg ezek a tulajdonságok:
General
ID : 2 (0x2)
Complete name : C:\Users\Desktop\Új mappa (2)\11\2012-01-19.17.05.13-RTL Klub-65\000.ts
Format : MPEG-TS
File size : 28.5 MiB
Duration : 1mn 37s
Overall bit rate : 2 446 Kbps
Network name : DTT HungaryVideo
ID : 2001 (0x7D1)
Menu ID : 20 (0x14)
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : High@L3.0
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 4 frames
Codec ID : 27
Width : 720 pixels
Height : 576 pixels
Display aspect ratio : 4:3
Frame rate : 25.000 fps
Standard : PAL
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : MBAFF
Color primaries : BT.470-6 System B, BT.470-6 System G, BT.601-6 625, BT.1358 625, BT.1700 625 PAL, BT.1700 625 SECAM
Transfer characteristics : BT.470-6 System B, BT.470-6 System G
Matrix coefficients : BT.470-6 System B, BT.470-6 System G, BT.601-6 625, BT.1358 625, BT.1700 625 PAL, BT.1700 625 SECAM, IEC 61966-2-4 601Audio
ID : 2002 (0x7D2)
Format : AAC
Format/Info : Advanced Audio Codec
Format profile : HE-AAC / LC
Muxing mode : LATM
Codec ID : 17
Channel(s) : 2 channels
Channel positions : Front: L R
Sampling rate : 48.0 KHz / 24.0 KHz
Compression mode : Lossy
Delay relative to video : -393ms
Language : HungarianText #1
ID : 2003 (0x7D3)-100
Format : Teletext
Language : HungarianText #2
ID : 2003 (0x7D3)-199
Format : Teletext Subtitle
Language : HungarianMenu
ID : 2000 (0x7D0)
List : 2001 (0x7D1) (AVC) / 2002 (0x7D2) (AAC, Hungarian) / 2003 (0x7D3) ()
Language : / HungarianEbből ki tudtok indulni? Hogy lehetne mégis hasznosítani az anyagot?
[ Szerkesztve ]
-
regvoltrossz
tag
válasz TonySSoprano #1816 üzenetére
Fel kell tenni az 1.0.8-as firmware-t a 2800-ra. Az alábbi oldalon találhatod: [link]
A gyári állapotú 1.0.7-es firmware-nek ez a hibája, ezért javították már szinte a forgalmazás megkezdésekor. Igaz azóta újabb firmware-t még nem adtak ki de a honlap szerint már november óta tesztelik, tehát lesz újabb firmware is!Oly korban éltem én e földön, mikor a majom visszaszállt a fára,a százrészes tévédrámák közé,hol a hős daliás menedzser, lő, sose fél,s az elhagyott nő könnyek közt kefél. [Orbán Ottó]
-
TonySSoprano
csendes tag
válasz regvoltrossz #1817 üzenetére
Köszi, eddig jó a dekóder le játssza de a gépen meg nem a kódolt adásokat.
Total Video Converter be rakom aztán kilép a program, a format factory és a any video converter is nem működik vele, hogy átkonvertáljam.A gép se bírja le játszani
-
darvinya
titán
válasz TonySSoprano #1818 üzenetére
Kicsit zavaros.
Egyszer azt íród, hogy 1.0.7. firm jó aztán meg, nincs se kép se hang, pc-én sincs semmi.
S nem is lesz mert amit kilistáztál abban a kodólt felvétel eleve hibás.
Nincs kép kodek a kódolt csatiknál.
Egy rossz file keletkezett, javíthatatlan.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
TonySSoprano
csendes tag
válasz darvinya #1819 üzenetére
Ez a 1.0.8.-as annyival lett jobb hogy a felvett anyagot a dekóder le tudja játszani.de írja hogy titkosított ,de simán lejátssza.Az előbbi verzió is fel tudta venni a kódolt adásokat,de már nem tudta normálisan lejátszani semmi hang-kép nem volt, és a számítógép sem tud semmit se kezdeni vele.
Na most itt 1.0.8 -sal felvett anyagot se lejátszani/konvertálni nem tudja a számítógép.
[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
válasz TonySSoprano #1820 üzenetére
1.0.7-es firm-ről írtam, hogy azt elkeszitett file eleve hibás lejátszhatatlan.
1.0.8-as firm kodolt, conax kód tartalmaz?
TS Doctor-t próbáltad, vele fixálni lehet a felvett file-t.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
bigdady
nagyúr
Sziasztok.
50 km re agyok pesttöl. Mindig honlap szerint kültéri antenna kell. Felraknék a tetöre a villanypoznára vmilyen antennát. Mit ajánlatok? Erösitős strongot? Honnan tudom pontosan merre is kell állnia? Thx[ Szerkesztve ]
-
TonySSoprano
csendes tag
válasz darvinya #1821 üzenetére
1.0.8-assal vettem fel a kódolt adásokat és azon lejátssza rendesem meg minden de a gépen meg nem akarja lejátszani meg konvertálni.
A TS Doctorral csináltam és azt írja ki hogy : First PCR not found
És ez a Conax kódos dologgal mit kellene csinálnom?Vagy hogy leellenőriznem?
-
darvinya
titán
válasz bigdady #1822 üzenetére
A. villanypoznát nem javaslom, mert bezavar.
Budai oldalon Széchenyi-hegy felé kell álítani az anternát.tonySSoprano:
FirstPCR hiányzik.
Nincs kiinduló érték ez 080C Tv2-nél.
Ts Doctor-ban lehet hozzá adni.[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Kernel
nagyúr
Tegyük hozzá hogy maga a mindig tv egy fos. Míg a analóg a legnagyobb zivatarban is fogható pl itt szolnok környékén, a digitális a nincs jel szöveggel jutalmaz a szélsőséges időjárásra.
Ezt így semmi értelme kijelenteni, mert a stabil vétel több körülményen múlik. Nálam például teljesen stabil, de a jövőben másoknál is javulhat még.
- Térerő az adott helyszínen
- Antenna fajtája
- Antennatelepítés, kábelezés szakszerűsége
- Tuner érzékenységeBár a tunerek érzékenysége azonos nagyságrendű, de előfordulnak kisebb eltérések.
Pl. a képen látható DPS80 asztali vevő egy One Chip tunert tartalmaz (nyíl jelzi), ami az USB-vevőkben is használatos, nagyon érzékeny. Cserébe kicsit rosszul tűri az erős jelet, de a jelcsökkentés még mindig könnyebben megoldható:
Összehasonlításképpen, így néz ki egy hagyományos, hibrid tuner:
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
amadeus11
senior tag
-
azbest
félisten
Szolnok és az alföld közepe elég mostohán kezelt a mindigtv lefedettség által. [link] Látszik a képem, hogy ha szolnokon lenne egy adó akkor a teljes alföldön jó vétel lehetne.
Ehhez képest szentes és szolnok közt félúton magam is meglepődtem, hogy a faluban egy erősítős szobaantennával jó vételem volt (persze B mux az nincs).
[ Szerkesztve ]
-
HofiZoli
senior tag
válasz amadeus11 #1829 üzenetére
Tehát akkor EZT nem? Semmi tapasztalatom nincs róla, csak egy panelépület erkélyén nem foglalna sok helyet+alig látszana.. Valami más ötlet kb ekkora méretben?
Válaszokat előre is köszi!A hozzászólás elolvasása kizárólag erős idegzetű fórumozóknak ajánlott! A hozzászólás elolvasásából adódó esetleges fizikai és szellemi károkért a hozzászóló nem vállal semmilyen felelősséget!
-
forrest85
senior tag
Esetleg ha akartok antennát választani. nézzétek át, ezt a cikket. [link]
A futás csak azoknak való, akik nem elég intelligensek a TV nézéshez!
-
amadeus11
senior tag
válasz HofiZoli #1831 üzenetére
Én az ilyen dizájnantennákat nem ajánlom . Ez gyakorlatilag egy erősítős szobaantenna műanyag borításban . Nem sokat ér . 50 km-re az adótól rendes antenna kell . Esetleg ha tudsz kölcsönkérni kipróbálás céljából egy újabb típusú nagylepke antennát , az is jó lehet.
There is a star
-
HofiZoli
senior tag
válasz amadeus11 #1833 üzenetére
Értem. Azért gondoltam erre, mert max 5-6 km-re van a Széchenyi hegyi adótorony, és tőlünk (ha nem lenne az utca másik oldalán egy épület) látni lehet(ne) a tornyot. Egy darab vezetékkel is jönnek a szabadon fogható csatik (HD-ban), de ha előfizetek a többi csatornára is az nem lesz elég
A hozzászólás elolvasása kizárólag erős idegzetű fórumozóknak ajánlott! A hozzászólás elolvasásából adódó esetleges fizikai és szellemi károkért a hozzászóló nem vállal semmilyen felelősséget!
-
-
ludla
őstag
válasz HofiZoli #1834 üzenetére
Nekem is SYNAPS AHD 310 van és meg vagyok vele elégedve
Viszont én találtam most jó árban Ikusi FLASHD Nano-t 4.445Ft ért, ez se lenne szerintem rossz választás.https://www.facebook.com/groups/blackPantherOS/
-
darvinya
titán
-
ludla
őstag
válasz bigdady #1838 üzenetére
Onnan már nem árt egy nagyobb nyereségű SYNAPS AHD 353 ez valószínű már nem okozna csalódást.
https://www.facebook.com/groups/blackPantherOS/
-
Watt25
veterán
válasz darvinya #1837 üzenetére
Kisfeszültség
És már elég régóta 230V a 220Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
TA68
senior tag
Sokszor az az érzésem, hogy itt már az életben nem lesz digitális átállás.
[Egy éven belül harmadszor módosította a digitális átállás határidejét az Országgyűlés. Legutóbb tavaly december végén tolták ki az időpontot, 2014 végére.] -
bigdady
nagyúr
Sziasztok
Vennék egy tetöantennát és bekötném jelenlegi upc digitálális stboxos tv-émre ami ugye koaxon jön be a tetön keresztül. Tetön el van ágaztatva 2 felé 2 tv miatt és ugy jön most le a lakótérbe koaxon.
Milyen alkatrészeket kell vennem az f es antenna mellé és ti hogyan oldanátok meg? Köszi -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Egy félév múlva Bólyba költözök Pécsről, oda milyen antennát ajánlotok, mert ugye most itt a tv toronytól nem messze egy kis szobaival is 100 százalékos a jel, még a legocsmányabb időben is. Ott meg bő 30 km-re leszek a toronytól, bár nem tudom, hogy addigra milyen változások lesznek a jelerősséget illetően.
Thx
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Acer Aspire A715-71G új akkuval - i5-7300HQ, 16GB, 1050Ti 4GB, 256GB SSD
- iPhone 16 Pro 128 GB / 256 GB GB / 1év Apple garancia
- Microsoft Surface Laptop Go: i5-1035G1/8GB RAM/256GB SS/12"4 Touch/WIN10 Pro
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó AMD AM4 platform - Ryzen 9 3900X + MSI B450 + 32GB RAM + CPU hűtő - Egyben!
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen