Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Watt25
veterán
válasz Katumoto712 #1547 üzenetére
Ja, hogy te a kábeltv koax kábelét dugtad a TV-be? Mintha valaki valahol mondta volna, hogy ráteszi valamelyik kábeltv szolgáltató az ingyenes DVB-T csatornákat is a kábelre, de valszeg ezt is csak abban az esetben teszi meg, ha van azért valamilyen előfizetésed. (De ez egyébként sem jellemző.)
Szóval, az mindenképpen rossz elgondolás, hogy csak úgy bedugod a kábeltv csatlakozót és majd attól neked lesz MindigTV-d.[ Szerkesztve ]
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
spiritex
veterán
Annyira azért nem rossz elgondolás, mert sok helyen olyan jók a vételi viszonyok, hogy elég maga a kábeltv kábele is, mint ahogy a páromnál is pl. gyönyörűen működött a legutóbbi variálásig. Azóta is bejön mind a 7 ingyenes adó, csak sajnos rosszabb, bizonytalanabb lett a jelerősség, ezért kellett vennünk egy szobaantennát.
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
darvinya
titán
Nem tudom, hogy mit csinálnak AH-nál itt Bp-en mert a Széchenyi adóról két napja a NationalGeographic hang olyan mint a régi magno kazetta ami huzza a szalagot.
Ez aztán a fejlődés.
Kiváncsi vagyok ők észre veszik-e?Vagy megint bekell mennem Petzválba, hogy javítsák már ki.
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Kernel
nagyúr
válasz darvinya #1554 üzenetére
Nálunk is ezt hozta a fejlődés, mióta három adó megy azonos frekvencián, talán egymáshoz szinkronizálgatják, azért csúszik. Amíg csak egy adó ment, ilyen nem volt, hogy néha az RTL Klub hangja is csak úgy nyávog egyet (programváltástól eltekintve).
Arra is gondoltam, hogy talán az antenna vesz több jelet egyszerre, de egyéb okból ez nem annyira valószínű.
Eleinte, a tesztüzem indulásakor voltak területek, ahol adók interferáltak egymással, kioltották egymást, néha lement nullára a jel, vagy valakinél végleg. De azután valamit hangolhattak, mert szűntek a panaszok. Ezt a lent említett szakmai fórumon lehetett követni.
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
djculture
félisten
Felénk a közszolgálati mux tünik el folyton,elég kókány ez arendszer.
-
galiba1
csendes tag
Nem tudja vki, hogy egy Dvb-t-s tunerből hogy lehetne Dvb-c-s tunert csinálni??? Sajna a tv-m csak a Dvb-t-t tudja, most pedig a kábelen is jön már digitális je,l ezt viszont már nem tudom nézni.
-
vviktor1
aktív tag
válasz djculture #1556 üzenetére
Az nálam is el van tűnve pár napja, a másik 2 mux jelszintje kiveri a tv oldalát 63-as csatornán meg nulla. (?) Gerecse és Zirc átjátszó. Esetleg a kettő üti egymást ? Egy irányba esik a kettő nekem a csatornaszámok is azonosak, eddíg Gerecse ment, kb mióta elindult a helyi átjátszó onnan se jön semmi.
Vagy a beltérim halt be, amit nem értek, mert akkor 64-en meg miért jó a vétel ?
Miért tették azonos csatornára azt sem értem, így most nem tudom eldönteni mi nem jóNe dudálj, küzdj !
-
galiba1
csendes tag
A Parisat. Mondjuk jó volna kipróbálni, mert a szerelő azt mondta, ha Dvb-c-s lenne a tv-m akkor tudnám nézni azt is. Vagy béreljek havonta 500Ft-ért tőlük beltérit. De nem azért vettem lcd-t, hogy továbbra is beltérit használjak, a digit is vissza mondtam (műholdast). Ha nincs megoldás akkor cserélek tv-t. A mindigtv az jól jön vele, de az csak 7 csati.
-
club1
veterán
válasz galiba1 #1563 üzenetére
És tényleg, bár én ezért a hatalmas kínálatért nem cserélnék tv-t:
"PARISAT Analóg Kábeltévé KTV-3, KTV-4, KTV-5, KTV-6 csomagok valamelyikével rendelkező Előfizetőink a következő szabadon fogható MPEG-2 DVB-C -ben továbbított műsorokat nézhetik ingyenesen, amennyiben a vételre alkalmas TV-készülékkel rendelkeznek: m1, m2, DunaTV, tv2, RTL-Klub Adatok kézi beállítás esetén: 362 MHz, 256 QAM, 6952 SR" -
darvinya
titán
Én nem akarok akadékoskodni, de a tv vagy mpeg2-es t,c vagy mpeg4-es t,c.
Mivel mpeg2-ben adják a jelet csak a decoderek képesek mpeg2-ben kodolni.
Ez a szívatás, ha nincs rendesen felsorolva a tv paraméterei.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Kernel
nagyúr
válasz vviktor1 #1558 üzenetére
Miért tették azonos csatornára azt sem értem...
Digitális adás fontos előnye, hogy létrehozhatók egyfrekvenciás hálózatok (Single Frequency Network, SFN), ami frekvenciagazdálkodás szempontjából lényeges, miután földi frekvenciából soha nincs elég. Ha ezt a lehetőséget nem használnák ki, az a programkínálatot szűkítené.
Analóg adásnál ilyet nyilván nem lehetett csinálni, mert a különböző késleltetéssel érkező jel durva szellemképet garantálna.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
vviktor1
aktív tag
Ehhez képest, és a frekvenciatáblázathoz képest [link] ma estére a 63 helyett a 61-esen fogom a (szerintem) Zirci átjátszó kereskeldelmi muxot.
Amit a táblázat 61-nek ír az kizárt mert nem is arra néz az antennám
Üfsz-nak is írtam, de semmi haszbálható infót nem tudtak adni.
63-on továbbra sincs semmi, eddíg ott volt Gerecse C
Lényeg hogy most megy miinden csatorna.Ne dudálj, küzdj !
-
Kernel
nagyúr
válasz vviktor1 #1570 üzenetére
1 évig a tokaji adó valahonnan visszavert hullámát fogtam, pont ellentétes irányból. Direktben ugyanis Tokaj felé árnyékolásom van. Nem is volt túl stabil a vétel, de legalább este nézhető volt 60 vagy néha 68 %-on.
Most már ez nem gond, mióta megy a miskolci adó is.
-
Kernel
nagyúr
válasz donjohnson #1569 üzenetére
Én csak forrasztópákával a kezemben születtem :-) Dolgoztam régen Gelkánál (rádió-magnó-HiFi), később TV-video szervizt üzemeltettem, illetve TV-ket még javítok néha.
-
vviktor1
aktív tag
Passz, ez stabil erős jelnek látszik, minden más torony messze, vagy takarásban van tőlem, soha nem fogtam be Gerecsén (és gyengén Bp-en) kívül mást. Most is Gerecsére áll az antennám, csak közben beindult a helyi átjátszó ami pont ugyanabba az irányba esik. Ez miatt az erősítőgyertyát is kivettem a rendszerből, ami eddíg esős ködös időjárás esetén szükséges volt Gerecséhez.
Lehet eddíg csak tesztüzem volt Zircen, és javítani fogják a frekitáblát, de lehet a beltérim a hülye, vagy én ittam sokat
Teljes keresést is csináltam, nem csak adott csatornára úgy sem volt C-m napokig az utolsó fejlesztés óta kb.Ne dudálj, küzdj !
-
novkolt
csendes tag
Sziasztok,
Szabadkán élek es a Csávolyi adórol fogom a dvb-t adasokat. A vétel tökéletes a tv is 100% ot mutat, legalabb is amikor nem zuhog az eső. Viszont csak az A mux fogható a C muxon 0 a jel erősség. Miért lehet ez? 40km a távolság és lehet azért mert a C mux gyengében sugároz? Az anténa a régi amivel az nalog adásokat is fogtam.
Üdv -
club1
veterán
válasz novkolt #1576 üzenetére
Nem valódi szélessávú antennád van, ezért elfogy a nyeresége a 60-as csatornák fölött. Általános probléma a régi antennákkal. Még egy mai valódi szélessávúnak is folyamatosan változik a nyeresége a 21-es és 69-es csatornák között, a komolyabb gyártók ezért görbét szoktak rajzolni, ami megmutatja csatornánként az antenna nyereségét.
-
WiZARD
addikt
kaptunk egy használt Samsung LE37M87BD tv-t hálóba...
DVB-T -t akarnánk használni rajta, de nincs kép.
megtalálja az adókat, hangja van, a menü bejön, de a műsoroknak nincs képe.a tv 3-4 éves, eddig sose használták ezt a funkciót, így akár az is lehet, hogy eleve vmi baja van...
van valami 5letetek?
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
azbest
félisten
a felhasználói kézikönyv szerint
"A digitális televíziózásra (DVB) szolgáló funkciók csak azokban
az országokban használhatók, ahol a DVB-T (MPEG2)
szabványú földfelszíni sugárzás működik. "Nálunk mpeg4/avc képformátumot használ a mindigtv.
-
WiZARD
addikt
esetleg van valami elérhető árú, nagyon kicsi STB? (amit tv mögé el tudok dugni, tv falon van)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
Murphistic
aktív tag
Neked gondolom valami ilyesmi kellene [link] A probléma, hogy ez csak MPEG 2-t tud, úgyhogy csak mintaképp linkeltem, mert más típisról nem tudok.
Viszont szerintem egy ragasztószalag csodákra képes és hogyha szencséd van, akkor csatornát is lehet váltani, ha jel vissza tud verődni valamiről ( vagy nem ).
mukibuci: ha olyan kialakítású az eszköz, akkor elméletileg valami kábelen lóg a távirányító vevője, amit a TV elé helyezel.
[ Szerkesztve ]
"A türelem hatalom: idővel és türelemmel selyem lesz az eperfa leveléből."
-
MODERÁTOR
válasz Murphistic #1585 üzenetére
nem láttam még sehol sem olyan dvb-t vevőt, aminek az érzékelője külön lenne, bár ettől még lehet a visszaverődésre viszont nem alapoznék
Nem vagyok hős, egész nap internetezek.
-
azbest
félisten
válasz Murphistic #1585 üzenetére
alchornak van hasonló mpeg4-es tunere [link], de csak ingyenes adáshoz. Mondjuk szerintem nem éri meg 10 ezerért, amikor 12 körül olyan normál boxot kapni amiben kártyaolvasó is van.
Az ilyen scart-ra dugós vackoknak külön van az érzékelő: [link][ Szerkesztve ]
-
Murphistic
aktív tag
A vacak kifejezés különösen találó az általam linkelt berendezésre, mert az oldalon véleményében szinte mindenki azt írta, hogy egy idő után tönkrement az eszköz.
Viszont gondolom az alcor megbízhatóbb cuccokat gyárt ( bár nekünk otthon egy árva strong stb van )"A türelem hatalom: idővel és türelemmel selyem lesz az eperfa leveléből."
-
darvinya
titán
válasz Murphistic #1588 üzenetére
"Viszont gondolom az alcor megbízhatóbb cuccokat gyárt"?
Ez nagyon elgondolkodtató!Semmi fikázás a forgalmazó felé, mert nem ő a gyártó.
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
azbest
félisten
válasz Murphistic #1588 üzenetére
Azt ugye tudod, hogy az alchor és a legtöbb hasonló márka mindegyike is kínában gyártat, legfeljebb a doboz kinézete más és ami elény, hogy magyarra fordítják a szoftverét
Na azt hiszem meg is találtam a kínai testvérét az előbb linkelt alchornak
[ Szerkesztve ]
-
WiZARD
addikt
thx.
ez az alchor egész jónak tűnik, és usb-s média lejátszó is jól jön.
csak egy külön, "nagy" dobozt nehéz szépen feltenni, amikor a fal közepén van a tv....
főleg, hogy ne álljon ki, mert kevés a hely is.[ Szerkesztve ]
-
Murphistic
aktív tag
Azért reménykedni csak szabad, hogy hátha rendesebben fizetett kínai munkás rakja össze kicsit jobban az adott cég dobozát. Bár lehet tényleg túl optimista vagyok .
Igazából semelyik forgalmazót/gyártót sem akartam leszólni, csak leírtam, hogy az oldalon milyen vélemények voltak az eszközről , az alcoros megjegyzésem meg csak azért volt, hogy nehogy alaptalanul elriasszam a kérdezőt. Elnézést, ha félreérthető voltam vagy félreértettem valamit ( késő van ).
Az utóbbi időben a cseh termékekkel szívunk a családban, a kínaiak meg pöpecen működnek.
[ Szerkesztve ]
"A türelem hatalom: idővel és türelemmel selyem lesz az eperfa leveléből."
-
darvinya
titán
Az Alcor-nak nincs magyaroszágon szoftver fejlesztő csapata.
( ezekkel a sz...emekkel elárasztott folyamatosan akadó demo verziójú szoftverrel ellátott készülék.A mai napig nem lehet ráírni új firm-öt mert mindig valami nem tetszik neki.
Az egyik hiba kijavitva és már is keletkezik másik)
A Strong-nak gyártó és forgalmazó ezért jobban funkciónál a rajta lévő szoftja.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
azbest
félisten
Hdmi kábelt szerintem elég jól el lehet rejteni, hogy ne legyen szem előtt Mondjuk, ha csak ingyenes adásra kell, akkor megteszi az. Ahogy láttam van rajta hdmi kimenet is, szóval nem kell a scart-ot használni
Nem tudom mekkora hely van a tv mögött, de ahogy emlékszem a kártyaolvasós doboz is egészen kicsi. Itt vannak videók: alchor hd2800 és wayteq hd95cx [link]
-
Z10N
veterán
Hello,
Van egy Alcor DTV DUO-m. Anelkul, hogy meg kene vennem ezt van vmilyen lehetoseg (hivatalos/nem hivatalos ) amivel a mindigtv-extrat el tudom erni? A duo nagyon jol bevalt, ket stream egyszerre hiba nelkul, ahogy a neve is mutatja. Nem akarom lecserelni, ezert keresek vmilyen szoftveres modszert. Koszonom elore a valaszokat.
Udv, Z.
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
WiZARD
addikt
thx, kártyaolvasó nem nagyon kell, és csak ingyenes adás kell. bár egy használható médialejátszó nem ártana, mert ahogy látom ez elég gyengus.
még nézelődök hátha van valami használható, dune+dvb-t adapter lenne az igazi, de az meg picit sokkal drágább...
egy nagy üres fal közepén van a tv, hálóban, ággyal szemben, és kábelt vezetni bármerre gáz, főleg hogy 1 ajtó/küszöb is beleesne...
-
WiZARD
addikt
ez vajon milyen lehet? jobb/rosszabb mint az Alcor? (főleg médialejátszási képesség ami érdekel)
vagy egy Quadro DT1002-HD ?Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
azbest
félisten
Két megoldást is tudok:
- homesys program + smartkártya olvasó + előfizetői kártya (ez könnyen beüzelemhető)
- smartdvb program + smartkártya olvasó + newcs kártyaolvasó program + acamd softcam + előfizetői kártya (ezt nehezebb beüzemelni)(smartkártya olvasóból két félét próbáltam: ez100pu fajtát és valamilyen omnikey olvasót, amit az otp adott régebben netbanhoz, de bármilyen működhet, próba szerencse. 8-15 usd áron lehet ebay-en kapni kártyaolvasókat)
(#1596) club1: nem a kártyát helyettesíti a program, hanem a cam modult, amibe a kártyát teszed. Egy cam modul egyébként egy beágyazott rendszeres (akár linuxos) kis mini számítógép, amely a dekódolást elvégzi. A szoftveres megoldás ugyanezt csinálja, ugyanúgy a kártya adja hozzá a megfelelő kulcsokat.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Acer Aspire A715-71G új akkuval - i5-7300HQ, 16GB, 1050Ti 4GB, 256GB SSD
- iPhone 16 Pro 128 GB / 256 GB GB / 1év Apple garancia
- Microsoft Surface Laptop Go: i5-1035G1/8GB RAM/256GB SS/12"4 Touch/WIN10 Pro
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó AMD AM4 platform - Ryzen 9 3900X + MSI B450 + 32GB RAM + CPU hűtő - Egyben!
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen