Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
azbest
félisten
válasz regvoltrossz #1098 üzenetére
Szerintem a ci modult lcd tévéhez értette mert félreértett, ahogy te is írtad
Tudtommal nem indult be részletfizetési akció a box-okra még. Azt hiszem jelenleg az általad is mondott éves hűséges havidíjas előfizetés box-szal megoldás a legkedvezőbb [link] a crt tévéhez.
[ Szerkesztve ]
-
Misi1979
őstag
Hülye kérdés és nem is biztos, hogy ide tartozik, de kb. mi az értéke egy minimum jövő április közepéig érvényes előre kifizetett mindigtv extra csomagnak? Ugyanis -persze csak ha lehetséges technikailag!- szeretném eladni, már nincs szükségem rá.
(Asszony addig nyúzott a comedy central miatt, ameddig egyik nap be nem köttettem a kábeltv-t.. erre most olvastam ezt az új csomagot.. hát.. )
A kismókusok kenyérre is kenhetik.
-
próbakocka
senior tag
Azt jól értem hogy a 2. kártya, ill előfizetés az 1300 helyett kb 3-400 ft most is?
Ezt helyileg hogyan tudják kontrollálni? (az egy háztartás gondolom ellenőrizhetetlen?)/// DS918plus + Chromecast 1/2/Ultra
-
ludla
őstag
válasz próbakocka #1104 üzenetére
Második kártya aktiválási díja: bruttó 2.899 Ft
Második kártya havi díja: bruttó 299 Ft
Harmadik kártya aktiválási díja: bruttó 2.899 Ft
Harmadik kártya havi díja: bruttó 399 Ft
A második és harmadik kártyára vonatkozóan csak határozatlan idejű szerződés köthető. Az 1 éves vállalt hűségnyilatkozat kizárólag az első kártyára vonatkozik.https://www.facebook.com/groups/blackPantherOS/
-
Pityke78
őstag
Skacok, kis segítség kellene a témában, mert nagyon nem vagyok otthon ebben a dologban.
Veszprém megyei faluban drága nagymamám TV-jén sima szoba antennával 3 adó jön. Hogyan lehetne ezt feltuningolni? Valami 7 csatornás megoldásról halottam. Ez nem a Mindig TV?Milyen antenna kell hozzá, esetleg előfizetés nélkül? Vagy hogy van ez?
Köszi
-
club1
veterán
-
Anubis_9
őstag
Sziasztok!
LG 42LE5500-as TV-mel szerenék MindigTV csatronákat nézni. Azt hiszem, nem kell ehhez külön dekódert vennem. A honlapjuk szerint az én lakhelyemen (egy falu a Bakonyban) tetőantennával fogható a vétel. Az lenne a kérdésem, hogy ezzel az antennával, ha az erkélyem szélére erősítem, lenne-e jó minőségű vételem? Nem akarok tényleges tetőantennát.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
törölt tag
Sziasztok! A nyaralónkba szeretnénk "bekötni" a MindigTv-t. Kb. 20 km-re van a gerecsétől.
Erre gondoltam:
http://www.edigital.hu/Szobaantenna/Ednet_Active_DVB-T_belteri_antenna-p237580.html
Így fogható lesz?
[ Szerkesztve ]
-
vviktor1
aktív tag
válasz Anubis_9 #1110 üzenetére
Bakonyiak gyűrjétek fel az ingujjat én is megszenvedtem
Segítség : [link] terepprofil 2 pontra és távolség és terep profil térképek. Inkább oda célozzatok ahol kisebb a takarás (én pl. Gerecse ami 64 Kn tőlem, hiába van közelebb Kabhegy nagyon takarásba vagyok)Ne dudálj, küzdj !
-
Pityke78
őstag
A MinDig TV-hez elég egy MPEG2-es dekóder és nincs semmi előfizetői díj? Sima antenna, MPEG2-es beltéri, analóg TV és mehet?
-
Anubis_9
őstag
Hello!
Szeretnék én is MinDig TV-t. Ez a cikk szerint kell a Funke ODSC-100-hoz 5V-os feszültség, ami nincs a dobozban. Hol lehetne ilyet beszerezni?
Köszi!
-
Murphistic
aktív tag
válasz Anubis_9 #1119 üzenetére
Szervusz!
Ha set top boxszal néznéd a műsort, akkor a lgetöbb doboznál be lehet állítani, hogy 5V-tal táplálja az antennát. Azt hiszem egyes TV-készülékek is képesek erre. A legtöbb antennaszaküzletben tartanak készleten ilyen tápfeladót, vagy valamilyen hobbieletronikai topikban segítenek készíteni egyet .
"A türelem hatalom: idővel és türelemmel selyem lesz az eperfa leveléből."
-
Anubis_9
őstag
válasz Murphistic #1120 üzenetére
LG 42LE5500-as TV-m van, nincs külön set top box-om. Remélem, képes a TV erre. Majd kiderül.
-
Murphistic
aktív tag
válasz Anubis_9 #1121 üzenetére
A használati útmutatóban én nem látok olyan pontot, ami az antenna tápellátásával foglalkozna ( pl. az első bekapcsolás menüjében sem szerepel ilyen pont).
Esetleg ha külön tápfeladót vásárolsz vigyázz a minőségével. A lepkeantennákhoz járó tápegységekkel már szívtunk, mert elég hamar elszállt bennük egy kondenzátor, bár a javítása filléres volt.
"A türelem hatalom: idővel és türelemmel selyem lesz az eperfa leveléből."
-
Anubis_9
őstag
válasz Murphistic #1122 üzenetére
Ha nem kapna a TV-től 5V-ot, mindenképp eredetit vennék, kb. 2500 Ft. Első bekapcsolás után rögtön kiderülne, kellene-e hozzá.
-
gyulank
addikt
Sziasztok!
Szeretnék venni egy asztali DVB-T tunert.
Olvastam valahol, hogy gyengébb jel esetén egyiknél kevésbé, másik jobban akad a kép.Itt rosszak a vételi viszonyok, de bejönnek a csatornák az FX2490HD monitoromon.
Vettem nagy nyereségű széles sávú antennát, és ennek a jelét erősítve jön be csak a DVB-T.
A TV2, RTLKLUB, ritkán kockásodik, az m1, m2 valamivel gyakrabban, és jobban, a 2 Duna szinte mindig fekete.
Emiatt egyik fő szempont, hogy minél jobb legyen rosszabb vételi körzetben.
Kezelje a HD felbontást, ne konvertálja fel, vagy le,és lehetőleg ne váltott soros módban játssza a dolgokat...
Minimum legyen rajta 1 HDMI, és 1 SCART csatlakozó.
Másik szempont, hogy program újságban ki lehessen jelölni, hogy miket vesz fel pendrive-ra,
és olyan formátumban rögzít, hogy ha kiveszem a pendrive-ot, és beteszem a monitorba,
vagy csatlakoztatom a géphez, akkor mindenféle konvertálgatás nélkül is jól lehessen nézni.
Lehetőleg keveset fogyasszon, és minél olcsóbb legyen.Mit ajánlotok?
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
gyulank
addikt
válasz Anubis_9 #1125 üzenetére
Ez most lényegtelen, mert nem a vételi viszonyokat akarom itt megvitatni, csak olyan beltérit szeretnék venni, ami jobban megbírkózik az ilyen jellel.
Antennára biztos, hogy nem fogok költeni, mert egy éve vettem kb. 8e-ért, és jó, mert mással nem jött be egyáltalán. De azért megkerestem, ilyen.ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
Anubis_9
őstag
válasz gyulank #1126 üzenetére
Nem is azért kérdeztem, csak mivel rossz vételi viszonyt említetted, ami nálam is valószínű, a Bakonyban. Eddig ezt az antennát néztem. Állítólag jó nagyon... 9-10e Ft.
[ Szerkesztve ]
-
próbakocka
senior tag
Sziasztok!
Hasonló gondom van egy Triax Digi 14-es antennával. Padláson van, elvben szépen irányba fordítva, onnan a kábel sajnos 2x toldva van. (1x a tetőtérben, 1x a falicsatlakozó miatt)
Vettem egy ilyen hama jelerősítőt (+10dBi vagy mit tud, de aránylag occsó ...), de sajnos még mindig előfordul hogy a duna, és az autonómia kockásodik néha. Tv-vel többnyire nincsen gond, de van egy Hyundai R600-as mpegdekóderes felvevőm, aminek egy fokkal szarabb tunerrel rendelekezik, úgyhogy abban már zöldföldos kockásodás is van, stb.Az R600 tudna +5 V-ot, de kell e ilyen, vagy vegyek egy jobb jelerősítőt? Egyéb ötletek?
(láma vagyok ehhez, csak a kínlódás megy vele)/// DS918plus + Chromecast 1/2/Ultra
-
próbakocka
senior tag
Amúgy létezik olyan felvevő, ami képes a kódolt adások rögzítésére is, vagy ezt még mindig tiltja valamilyen piaci érdek, stb ?
/// DS918plus + Chromecast 1/2/Ultra
-
gyulank
addikt
válasz Anubis_9 #1127 üzenetére
A lényeg, hogy magának az antennának minél jobb nyeresége legyen, és persze főleg azokon a frekvenciákon, amiken a DVB-T van. Minél nagyobb az előre-hátra viszony, és minél kisebb a nyílásszög, annál jobb. Nem tudom, hogy nálatok gyenge a jel, vagy erős.
Ha az analóg éles, sima kép, és úgy akad a DVB-T, akkor lehet, hogy túl erős a jel, és csillapítani kell. Ha szemcsés, akkor nagyobb erősítő kell, de minél kisebb zajú, és természetesen szintén széles sávú.
De lehet, hogy nincs gond a vétellel, csak valami olyankor zavarja... Ha bekapcsolok valamit, vagy akár robbanómotor zúg előtte, alatta, akkor akad. Ezzel nem sokat lehet kezdeni, talán jobb iránykarakterisztikájú antenna kevésbé veszi fel a más irányból jövő zavarokat.De valaki tud olyan beltériket, amiken nem rosszabb, hanem jobb a vétel, és a többi szempontomnak is megfelel?
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
club1
veterán
válasz próbakocka #1129 üzenetére
Ált. az mpeg4-es tunerek/dekóderek tartalmaznak az adott mux-ot diagnosztizáló menüt, azon belül legalább jelerősséget és jelminőség-et tudnak mutatni. Ha a Duna esetében a jelerősség jó vagy nagyon jó és 0 között ingadozik, akkor az erősítővel van gond. Ha közepesnél jobb a jelerősség, de a jelminőség erősen ingadozik vagy rossz, akkor antenna probléma van. Ha a jelerősség 0 és 40% között ugrál, akkor meg kellene próbálni másik adóra állni az antennával.
[ Szerkesztve ]
-
club1
veterán
válasz mukibuci #1132 üzenetére
Az antennán hány vevő lóg? Valahol egy földhurokra gyanakodnék első körben, másodikra meg valami nagyfrekvenciás eszközre (mobil, WLAN, stb...) közel a vevőhöz/antennához. Az adó tuti nem nyomja így, mert az elektromos energia beszállítójuk meg az adóeszközök nem sokáig bírnák...
-
MODERÁTOR
a fentebb is linkelt antenna van nekem is (tetőn belül van, 65-70% a jelerősség, a minőség jó/nagyon jó), már újrakábeleztem a házat. Egy samsung tv valamint egy telefunken stb van rákötve.
Az stb-től nem messze van egy wifi router, azt már távolabb raktam, mert abszolút semmi nem jött be rajtaNem vagyok hős, egész nap internetezek.
-
gyulank
addikt
Amúgy ezekkel hogy lehet felvenni? Egyszerre csak egy csatornáról, vagy ha valami az egyiken pl. 1 órától 3-ig tart, és a másikon 2-4-ig, akkor felvehetem mindkettőt?
És amin van LAN csatlakozó, és azt írják rá, hogy azon is keres, az mit jelent?
Keres a neten tv csatornát, vagy a megosztott mappákban lévő zenéket, és videókat keresi meg? Gondolom ez utóbbi. Hány percet lehet felvenni egy 1; 2; 4; 8 GB-os Pendrive-ra?
Olyan formátumban vesz fel, ahogy nézem, vagy ahogy beállítom? Pl. 4:3-as CRT TV-re lesz kötve, de a felvételt 16:9-es LED/LCD-n nézném. Csak egy formátumban vesz végig, vagy van olyan funkció, hogy csökkenti a bitrátát, ha kevés hely van? Esetleg reklám kihagyásra, pontos kezdésre(a ténylegeshez) van lehetőség?ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
Z0mbi
senior tag
Yo,
Nem tudom jo helyen jarok e... sajnos itt nincs az elso hozzaszolasba sok okossag mint mas topikokon
Igy ido hianyaban lehet hogy leragott csontot kerdezek (sry)
Szoval:
Teljes ralatas kell az adora? (vagy nem feltetlen?)
Milyen antennat erdemes venni ha mindigtv extrat szeretnek. (tobb tv-vel)
Ha az LCD m ben van CI slot, akkor oda mindegy milyen markat/tipust veszek mindaddig amig a mindigtvextra codolasat tudja? (legyen az Conax vagy mitomen)Segitseget elore is koszi
Udv -
próbakocka
senior tag
Rossz időben 80-100% között ingadozik, de az a furcsa, hogy többnyire kb 100% közelében van, és néha hirtelen leesik ha másik mux-ra vagy mire váltok (A-ról C-re), ez mitől lehet?
Ha a HDMI kábelhez hozzáér a koax, az is gond lehet? Elvben árnyékolt a kábel, de ezek szerint ennek is lehet jelentőssége?[ Szerkesztve ]
/// DS918plus + Chromecast 1/2/Ultra
-
club1
veterán
válasz próbakocka #1139 üzenetére
80-100% nagyon jó, 50% felett nem szabadna kockásodásnak lenni. Váltás a mux-ok között logikusan az éppen diagnosztizált mux elvesztését jelenti (tehát logikus a 0-ra esés). Egy jó hdmi és egy jó koax között nem lehet if. Ha gagyik, akkor igen, meg akkor is, ha a koaxon van egy kis földhurok.
-
gyulank
addikt
A HD-95-ös ugyanolyan mint a HD-90CX, és a HD-90CXS?
Csak mert nem vagyok biztos abban, hogy teljes leírás van róluk...
Szóval az oké, hogy a 95-ben nincs kártyaolvasó, a 90CX-ben van, és 2 SCART is, a 90 CXS pedig még DVB-S-t is tud fogni, és van rajta LAN csatlakozó. De DVB-T tunerjük egyforma? A 90CX-et dicsérik.. a 95-ös sem rosszabb? A 95-ösben is van Timeshift funkció? A 90CX a legújabb frissítéssel is bekapcsol éjjel, és úgy marad? A 95-ös is ezt teszi?ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
Anubis_9
őstag
Beszéltem egy antennaszerelővel, aki azt mondta, hogy ha a hagyományos analóg vétel jó minőségű, akkor szinte biztos, hogy a MinDigTV vétel is jó lesz. Van erről vkinek saját tapasztalata?
-
club1
veterán
válasz Anubis_9 #1142 üzenetére
Ez csak abban az esetben igaz, amennyiben egy szimpla régi szélessávú antennáról beszélünk. Erősítős vagy többrészes antennák esetében előfordulhat, hogy egyik-másik mux nem, vagy nagyon sok hibával jön. 3-ból 1-2 esetben tökéletes analóg vétel mögött - digitális vétel szempontjából problémás - régi antenna áll.
-
Anubis_9
őstag
Mindenképp új antennát veszek, Funke ODSC-100-assal szemezek, de csak akkor, ha meg tudok bizonyosodni arról, hogy lenne-e egyáltalán vétel. Bakony, Zirc, kb. 440 m-es tengerszint feletti magasság. Eddig olyan véleményeket hallottam, hogy inkább nem lesz jó minőségű vétel, mint igen.
[ Szerkesztve ]
-
Anubis_9
őstag
Egy rossz hír, nekem. Ezt írta az LG ügyfélszolgálat a kérdésemre: "A 42LE5500 TV készülék nem szolgáltat kültéri antenna számára 5V-os feszültséget."
Szóval ha Funke ODSC-100 mellett döntök, be kell szereznem egy 5V-os tápfeladót is."Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
vviktor1
aktív tag
válasz Anubis_9 #1144 üzenetére
Hát Zircen ezzel az antennával.... szerintem esélytelen. Ránézésre is "parasztvakítás" kategória. Melyik részén laksz a városnak ? Nálam egy AHD343 (gyere el nézd meg, és próbálhatjuk a tied is mit tud a synapshoz képest) van Gerecsére belőve, ide kell is ez a kategória. Kabhegy esélytelen a takarás miatt nálam legalábbis, de ha magasabb ponton laksz jó lehet.Kabhegy is. Barátom nagylepkével Bp.-et fogja de a város másik végén, ott szintén nincs Kabhegyről vétel.
Ha segítség kellene keress nyugodtan.Ne dudálj, küzdj !
-
ludla
őstag
válasz Anubis_9 #1144 üzenetére
Én helyedben egy Synaps AHD 340 vennék, anyáméknak is ilyet vettem és nagyon jó, még az analóg is szép tiszta lett, ami előtte 25 évig szemcsésen jött. Nekem synaps ahd 10 van ami nálam lehet nem bizonyul jónak, pedig 100% a jelerősségem és minőségem is.
https://www.facebook.com/groups/blackPantherOS/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Acer Aspire A715-71G új akkuval - i5-7300HQ, 16GB, 1050Ti 4GB, 256GB SSD
- iPhone 16 Pro 128 GB / 256 GB GB / 1év Apple garancia
- Microsoft Surface Laptop Go: i5-1035G1/8GB RAM/256GB SS/12"4 Touch/WIN10 Pro
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó AMD AM4 platform - Ryzen 9 3900X + MSI B450 + 32GB RAM + CPU hűtő - Egyben!
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen