- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke farmerzsebe
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- 1 Kis segítséget kérnék :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fogadj örökbe egy szervert, avagy hogyan építsünk otthoni labot I. (az alapok)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
paatrick
őstag
Az okostelefon felhasználók kb 1%-a van a fórumokon, teszteket is max 10% olvas el és tudja is értelmezni ami benne van. Szóval ami itt van írva fórumon az a véleménybuborék és nem a valóság.
Az átlagembert baromira nem érdekli hogy 20 watt vagy 80 watt, csak az hogy mennyibe kerül, tud vele fotózni, fut rajta a facebook/instagram/tiktok.
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
veterán
Nekem 1 db munkatársam van, aki a Xiaomi 11T után épp a napokban vette meg a 300.000 Ft-os 14T Pro-t. Azért "kellett" cserélnie, mert a 11T-ben már megdöglött az akku, használhatatlan lett a telefon, de erről a 120 wattos töltésről ő nem mond le.
Mellette van 25 másik munkatársam, aki éjjel felteszi töltőre, reggel leveszi.
Jaja, nem-reprezentatív közvélemény-kutatás, amiben a 18 wattal tölthető 2021 őszi Redmi 9T-m is részt vett, aminek mai napig hibátlan az akkuja
-
ddaydome
senior tag
Te amúgy honnan gondolod, hogy az emberek többségét ez nem érdekli?
Végeztél erre egy közvéleménykutatást?
A fórumokban elég gyakori ez a meglátás, hogy ez már kevés még a 25W-nál is, meg a tesztekben is ezt írják már.
Egy idő után egyébként teljesen mindegy, hogy érdekli vagy sem, ha a piacon van jobb, ami jól működik. Innentől kezdve lemaradásban vannak.
Engem azért zavar alapvetően, mert tetszik a google megoldása (7 év támogatás főleg), de annyi kompromisszumot kellene vállalni hozzá, ami vállalhatatlanná teszi. Ezeket írtam le.Kevés ram
csekély kijelzővédelem
csigalassú töltésAmúgy meg, ha más ki tudta fejleszteni a legalább 67w-ot, akkor ők miért nem?
[ Szerkesztve ]
"Ha meg kell b...ódni, akkor meg kell b...ódni......."
-
pietrrr
aktív tag
válasz Hieronymus #40 üzenetére
Azért nekem nagyon nem mindegy, hogy mennyi idő alatt tölt fel, pláne ha csak éppen hazaugrok és már megyek is tovább. Ezek a 30 Watt alatti értékek 2024-ben röhejesek. 2 óra, míg teljesen feltölt egy teló? - Nemá'
Szóval a PR mellett nekem konkrét előny is. A kínai csodák már a középkategóriában is bőven 60 Watt felett járnak. Sőt, egyes gyártók még gyorstöltőt is adnak a teló mellé, a top gyártók meg szaroznak a huszoniksz wattokkal.
Egyébként vannak robbanós, kigyulladós hírek? Én a Note7 óta egyáltalán nem is hallottam ilyenről mobilok esetén.
#41 paatrickNekem ez a töltési sebességen rugózás igazi first world problem
Igazából az egész okostelópiac az alsó kategóriától felfelé firstworldproblem -
paatrick
őstag
válasz Hieronymus #40 üzenetére
Ja hát ez pont olyan mint az elektromos autóknál, ott is bepromózzák hogy 200-250 a töltési sebesség. Utána meg a valóságban 200 az első 5 percben, majd 170-150-120-100 végén meg már csak 80-90-nel csordogál. Cserébe az akku kapja a gigaterhelést az elején.
Nekem ez a töltési sebességen rugózás igazi first world problem. Otthon van töltési lehetőség, kocsiban van töltési lehetőség, munkahelyen van töltési lehetőség. Akkor mégis hol merülne le 0-ra? Átlagtelefon ma már lehoz 6-8 óra képernyőidőt egy töltéssel.
[ Szerkesztve ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
"...nem tudom miért nem mentek el még a gyorsabb megoldások irányába..."
Nem akarnak robbanós híreket olvasni a telefonjaikról.
Nem akarnak idő előtti akkumulátor kapacitás csökkenés jellegű problémákat.A Xiaomi 14 Ultra elméletileg 80 wattal tölthető vezeték nélkül.
A töltés hatásfoka talán eléri a 80%-ot. Ha valaki komolyan veszi, hogy ezt a telefont folyamatosan lehet ekkora teljesítménnyel tölteni, akkor komoly hűtésre lenne szükség.
Itt egy diagram a töltésről, Link. Néhány percig tart a 80 wattos töltés.
Pixel 9 link
Xiaomi 13 Ultra link, link. (vezetékes és vezeték nélkül.)Azért az látszik, hogy a kiemelkedően magas töltési teljesítmény legalább annyira PR érték, mint konkrét előny.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Ricardo
titán
Neked szükségtelen. Sokaknak viszont nem.
nem véletlen, hogy mindig szóba kerül.Akinek szükségetelen az töltheti lassabb töltővel az olyan telefont is, ami képes a gyorstöltésre. fordítva ez nem lehetséges. Jó lenne ha a felhasználó dönthetne.Ha ezt leszámítva az adott gyártó készüléke a megfelelő, akkor más márka használata több kompromisszummal járna.
-
veterán
Mert szükségtelen, azért.
Az emberek nagy többségét egyszerűen nem érdekli, hogy éjszaka hány perc alatt lesz feltöltve a telefon. Reggel legyen maxon és csókolom, indul a nap. Ha ezt az igen széles réteget megkérdezed hány wattos töltője van, azt a választ kapod hogy "...mivan?..."
Egy kisebb réteg az, aki napközben lemeríti, és pánikszerűen nyúl a töltőért. Nekik nyilván nem mindegy, hogy 8 perc alatt hány % megy bele az eszközbe. Nekik is vannak lehetőségeik, több márkából is választhatnak. -
ddaydome
senior tag
A gyors töltés és a nagy telep nem zàrja ki egymàst. Legalább egy 30w-ot beletuszkoltak volna és azt mondom ok. De ez így szégyen.
Főleg úgy, hogy a 3. legnagyobb gyàrtó a 120es telefonba is tesz 67 wattos lehetőséget.[ Szerkesztve ]
"Ha meg kell b...ódni, akkor meg kell b...ódni......."
-
ddaydome
senior tag
Jó a 7 év tàmogatàs, de majd hét év múlva elmondom, hogy 18w-al tölt meg van 128gb?
Most komolyan....."Ha meg kell b...ódni, akkor meg kell b...ódni......."
-
pietrrr
aktív tag
Jó az a káva.
Azt hittem a Pixel Xa sorozat lényege az lenne, hogy kis méretű legyen a teló, de ekkora kávát még a hortobágyi gémeskutak is letagadnának. -
grizlisandor
veterán
23W PD töltést fog tudni a 9a, hasonlítsuk össze a többi ilyen töltési szabványos telefont.
Pixel 9 & 9 Pro 27W, 9 Pro XL 37W
S24 25W, 24+ & S24 Ultra 45W
iPhone 16 Széria, 30WEzeknél olcsóbb telefon a 9a, így oda is van a töltés is pozícionálva.
Sonyk 30W tudnak ténylegesen.Nem azt mondom, hogy nem lehetne jobb a töltés, hanem, hogy a helyén kell kezelni.
Elnök dolog, hogy 30 perc alatt 100%-ra tölti a 100W töltő a telefont nem kérdés. -
Ricardo
titán
A GG3-at leszámítva a két legnagyobbgyártó, az Apple, és Samsung is ilyen, sokkal több pénzért.
128Gb-os az alap verzió, lassú töltés.
Ennek fényében e ngem nem lep meg, hogy egy gyártó, középre szánt telefonja ezekkel a paraméterekkel jön ki.
Ettől függetlenül szerintem is a 256GB és a 60watt körüli töltés kellene legyen a minimum. -
ddaydome
senior tag
3 dolog van, ami nem tetszik a készülékben:
Csiga lassú töltés
Gorilla3
128 gb-s verzió lassan 2025 van hahó"Ha meg kell b...ódni, akkor meg kell b...ódni......."
-
grizlisandor
veterán
Persze, hogy vannak alternatívák, szerencsére nem csak a Google gyártat telefont.
Közép(felső) kategóriában kapsz egy felső polcos kamerát, 7 év szoftvertámogatást, egy nem tablet méretű telefonban.Ha láttál már új generációs Pixel telefont, közülük is az "a szériásat" mindnek ilyen kávája van, ez nem bug, hanem feature.
Töltés persze lehetne bikább, fent írtam is, hogy javítottak rajta az előző "a szériához" képest, de nincs is benne 10k mAh akku. Most jött be frissítésben az opcionális 80%-ra töltés, akkuélettartamkímélő mód, így szerintem 20%-30%-ról ~1 óra alatt feltölti 80%-ra, koppról meg ~1,5 óra 80%-ra.
Processzor, tudod használni a telefont mindenre? igen. Nem ezzel fogod a benchmarkrekordokat dönteni, nem ezzel lesz a legtöbb fps-ed az adott játékban, de nem is erre találták ki, hanem főleg AI műveletekre fejlesztették. -
tomboy0013
veterán
Az alsó káva kivételével az iPhone-ok a 14-es verzióig ekkora és a régebbieknél még nagyobb kávákkal is rendelkeztek. Régebben mindig azon gondolkodtam, hogy ezt miért nem hozzák fel sosem negatívumként a méregdrága iPhone-ok esetén, pedig szerintem elég zavaró és amatőr dolog volt már akkor is.
-
martonx
veterán
Hm, ezért a pénzért azért szerintem vannak jobb alternatívák. Konkrétan a processzor és a töltés sebessége nagyon karcsúak. Az a nagy káva is minden csak nem vonzó.
Én kérek elnézést!
-
RetepNyaraB
veterán
Sima nyolcasra. Nagyobb és nehezebb a 4a-nál persze, nejem is nyavajog miatta, de azért egy nagyon pöpec kis teló és hát pixelt úgyis a kamera miatt veszel, az meg mocsok jó.
Ja és nyilván olcsóbb, mint amennyi ez itthon lesz.[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
ztoldy
senior tag
válasz Emericus Max #13 üzenetére
Úgy értette, hogy 27% ÁFA +szektorokra kivetett különadó, ami általában beépül az árba.
https://www.refundo.hu/?ref=175161
-
grizlisandor
veterán
Fent tárgyaltuk.
Ha a kettő közül kell választani, 8a-t vennék, jobb proci, kijelző, nagyobb aksi, 5 év helyett 7 év támogatás.
Megvárnám jövő tavasszal esedékes iPhone SE 2025-öt.
-
Dé
aktív tag
Akiknek volt vagy használnak jelenleg is 7A/8A-t, melyiket érdemes venni 2024/25-ben? iPhone 12 Minit váltana.
Már 17 éve itt :)
-
paatrick
őstag
"154,7 x 73,3 x 8,9 mérethez 6,285" kijelző"
Hát ennek akkora kávája lesz hogy a fal adja a másikat6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
mhydas99
aktív tag
Ara siman 250+ ezer lesz. Ha csak azt nezzuk hogy 500 euro lesz kulgoldon, itt meg ugye 31% az afa akkor kiadja, meg 280 is lehet. Annyiert viszont nem fogja megerni, bar az a jo a Pixelekben hogy fel ev elteltevel kb. fele annyiba kerulnek akcioban. Na nem Magyarorszagon...
-
grizlisandor
veterán
-
sfefe
addikt
Hát ez nagyon gyenge...
Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
hapakj
őstag
shit, egyre szimpibbek ezek a Pixel telefonok. Még a végén nem lesz az iPhone egyértelműen a legjobb
-
tap28
csendes tag
válasz grizlisandor #6 üzenetére
És 4a-ról?
Eddig nem igazán találtam olyan telefont amire szívesen lecseréltem volna, ez esélyes lesz. Igazából csak a mérete nem tetszik, már ez a "kis" telefon is kb 10-20% nagyobb mint a 4a...
-
grizlisandor
veterán
~20% nagyobb töltést vesz fel, miközben ~10% nőtt a telep mérete, én azt mondom fejlődés.
Kijelzőben látható a fejlődés, fényerejében, meg az új Tensor chip is egyre több fejlesztésen esik át, meg egyel jobb IP védelmet kapott a 9a.7a-ról szóba sem jön a lecserélés, de 6a esetében sem érezném az ingert, hogy lecseréljem.
-
Draun01
tag
válasz grizlisandor #4 üzenetére
Nem hiszem hogy számítani fog, mivel az akku meg növekedett. Szóval igy a 2 órás töltési ido marad. Reméljük azért jobban bírja majd az akksi szuflával. Azon kívül nincs itt mit látni. Kb ugyanannyi változás van mint 7a-ról 8a-ra, nagyon minimális, és még nagyobb is lesz ...maradok a 6a-nál
Pixel 6a
-
Ricardo
titán
válasz nightshadow #2 üzenetére
Igen. Így a felsőbb kategória ránézésre is megkülönböztethető.
-
nightshadow
veterán
Ezeket az olcsóbb (már ha az 500$ olcsónak számít) modelleket szánt szándékkal csúfitják el ezekkel a vastag keretekkel?
-
thboxx
aktív tag
Hát ez nagyon BestBuy gyanús! Ha nem sokkal megy az itthoni ára 200k fölé, lehet elgondolkodom az S21fe cseréjén...
Szerk.: egyébként arról van infó, hogy a Qi töltés csak azért 7,5W, mert Qi2, vagy csak simán ennyit pakoltak bele?
[ Szerkesztve ]
Ha már veszem a fáradtságot, és értékellek a kötött üzlet után, úgy te is tedd ezt meg!
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Ukrajnai háború
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Bittorrent topik
- Háztartási gépek
- Jelentősen átdolgozná stratégiáját az ARM?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Házimozi haladó szinten
- Külpolitika
- További aktív témák...