Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6501) tvamos válasza jjeahh (#6500) üzenetére


tvamos
nagyúr

En ezt talaltam a legolcsobbnak: [link]
Illetve kinabol olcsobb.

De fura lenne, ha az egesz szerelekemnek a fej lenne a legnehezebb darabja... marmint carbon tripod, meg a Nikon 1 koze ez a hatalmas fej...

[ Szerkesztve ]

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#6502) faki_ válasza uniqm1 (#6495) üzenetére


faki_
senior tag

(#6503) jjeahh válasza tvamos (#6501) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Vannak olcsóbbak is, pár példa: [link] [link] [link], ehhez még talicskát is adnak, ez meg nem is tűnik olyan nagynak. Persze a minőségük nem tudom milyen, de majd én is beszerzek egyet valamelyikből az tuti...

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#6504) uniqm1


uniqm1
tag

Köszönöm a linkeket, időközben be is neveztem egy 6662A-ra az Ebayen, csak még nem volt időm ide is írni. Elvileg UK forrásból. 26GBP lesz, ha nem licitalnak rám estig (nem találtam villámárat az eladónál, de végül is mindegy van még másnál is, ha arról lemaradok. Amúgy megnéztem volna már csak kíváncsiságból a Vanguardot, de sehol sincs készleten, kifutott termék. Gondolom az Alza is ezért akciózta le ennyire. Persze ettől még lehet kiváló termék, de mostt már maradok a weifengnél. :)
Köszönöm a segítséget mindenkinek., :)

(#6505) tvamos válasza jjeahh (#6503) üzenetére


tvamos
nagyúr

Nagyon tetszik, foleg a rolleres! :) Tisztara megkivantam.
Jol nez ki az a KINGJOY KH 6750 is, van itt egy video review rola: [link]

Amit beraktam, az UK-s szallitas, mert o olyat keresett volna, ha jol ertelmeztem.
(Meg nekem is jobban tetszene az EU-s szallitas.)

[ Szerkesztve ]

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#6506) JackFeryll


JackFeryll
őstag

Sziasztok!

Kis utazós tripodnak tájképezni/városképre nagyon maximum 25 ezer forintig keresek valamit. A legnehezebb előforduló tömege is kiló alatti (MILC setup).
Nem rettennék meg a kínaitól sem ha van tapasztalat vele és jó.
A Manfrotto Befree kisebbik alu verzióját meg lehet akcióban kapni itthon ennyiért és a Manfrotto Element Traveller-t is gömbfejjel.
Ezek közül az element traveller szimpatikusabb, használható fejjel. A csavaros láb nem, de talán picit kompaktabb.

[ Szerkesztve ]

(#6507) tvamos válasza JackFeryll (#6506) üzenetére


tvamos
nagyúr

Szia!
Nekem egy ZOMEI Q666CT van, csak akkor ajánlom, ha úgy érzed, muszály kipróbálni egy karbon állványt, amúgy az alu tesója valószínû jobban használható. (De nekem kellett a carbon...) Gömb fej van hozzá, a stabilitást felálldozták a súly miatt. Ettôl független, ha nem használsz hosszú zoomokat, akkor nem rossz. (Hamar lecseréltem, 3d fejre, mert azt szeretem.)
Ha nem kell nagyon pici állvány, akkor az ár/érték bajnok a WF6662.
Próbáld a topic keresôbe írni az következöket: "999", "666". Sok hasznosat olvashatsz a kínai állványokról.
Az itthon beszerezhetôkrôl majd ír más.
+ nem ártana, ha megírnád, milyen gyujtótávokra használnád...

[ Szerkesztve ]

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#6508) JackFeryll válasza tvamos (#6507) üzenetére


JackFeryll
őstag

Köszönöm a válaszod.
A6000 mellett jelenleg 12 és 50mm közt. A jövőben lehet hogy ez majd bővül 105mm-ig. A felhajtható kijelző miatt miatt szerintem nem olyan nagy gond ha alacsony az állvány.

[ Szerkesztve ]

(#6509) tvamos válasza JackFeryll (#6508) üzenetére


tvamos
nagyúr

Szerintem az állvány legfontosabb "tulajdonsága", hogy nálad van-e, amikor kell. Gondold végig, hogyan fogod használni. Ha mindenhová tömegközlekedéssel mész, túrázol, ha mindennek egy hátizsákba bele kell férjen, (gép, obik, kabát, pulcsi, víz,) oda én a kicsi állványt választanám. Ha kocsival mész mindenhova, kiveszed, felállítod az állványt, képezel, és visszacsomagolod, oda egy stabilabb, nehezebb állványt választanék.

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#6510) zeus_2k14


zeus_2k14
senior tag

Üdv.

Egy Nikon D3300 - hoz szeretnék egy állványt. ( Nikon D3300 + 18-55mm vr obi ) .

Ki milyet ajánl? Leginkább családi fotókhoz lenne használva ( távkioldóval ) .

Ár maximum 40.000 Ft

(#6511) Viperator válasza zeus_2k14 (#6510) üzenetére


Viperator
őstag

Egyszer már kérdezted itt....

"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell

(#6512) itouchfan


itouchfan
senior tag

Sziasztok!
Nikon D3200-hoz keresek gorillapodot. Utazásnál, városnéző sétáknál használnám elsősorban. Egyelőre kitobi van, meg fix-ek vannak tervben (35, 50/esetleg 85 mm), teleobjektív nincsen. [Joby Goriilapod 1K-t, ] [Joby Gorillapod Hybridet] néztem eddig, ezeknek a teherbírása elég lehet? Árban ez a 15k Ft lenne a maximum, ennyiért esetleg lehet találni egy nagyobb teherbírású copy-t vagy érdemes maradni az eredeti Jobyknál?

„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”

(#6513) mikrofon


mikrofon
addikt

Sziasztok,

Túrázáshoz keresek állványt. Mit ajánlotok?
Elvárások fontossági sorrendben:
- kis tömeg
- stabilitás
- teherbírás: kb. 1,5 kg. De 2kg-nál nem kell többet bírnia
- nem kell hogy szemmagasságig érjen. Elég 1,4-1,5m inkább legyen könnyebb és stabilabb. Talán itt az lenne az előny ha lenne valami közdarab amit ha kiveszem akkor is használható, de ha nem túrázáshoz viszem akkor meg berakom és máris szem magas. Nem tudom ilyen létezik-e és mennyi felárat jelent...

Valamilyen fej is kellene hozzá. Nem kell sokmindent tudni. Ez is legyen könnyű, de azért stabil.

Idáig Joby Gorillapod SLR-Zoom állványt használtam túrázáshoz, azt szeretném váltani valami normális állványra.

(#6514) Viperator válasza mikrofon (#6513) üzenetére


Viperator
őstag

Hali! Manfrotto Beefree vagy Element Traveler (ezeket meg tudod nézni a Mediamarktban).

"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell

(#6515) hegyimorc válasza mikrofon (#6513) üzenetére


hegyimorc
senior tag

"Talán itt az lenne az előny ha lenne valami közdarab amit ha kiveszem akkor is használható, de ha nem túrázáshoz viszem akkor meg berakom és máris szem magas. Nem tudom ilyen létezik-e és mennyi felárat jelent..."

Ha a középoszlop cserélhető, akkor vehetsz egy rövidet is, ez általában pár ezer forint.

De vehetsz olyan állványt is, ami középoszlop nélkül is használható.

Nekem egy Sirui T-025X van túrázáshoz, ez karbon. Van alu változata is olcsóbban, de sok hasonlót találsz. (Nem tudom mi az aktuálisan ajánlott. Én pár éve vettem azóta nem kellett, hogy érdekeljen :) )

Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA

(#6516) mikrofon válasza hegyimorc (#6515) üzenetére


mikrofon
addikt

Köszi az ajánlást és Viperator neked is

Az a Sirui T-025X igen szimpatikus, nem túl magas cserébe viszont fejjel együtt kevesebb min 1kg. Valami ilyesmit keresek. Megnéztem az ALU tesóját Sirui T-005X-et. Ez se sokkal nehezebb mert éppen csak több mint 1kg fejjel együtt. Ebből azonban láttam használtan is, így nagyobb az árelőny....

(#6517) Ereshkigal


Ereshkigal
őstag

Üdv!

Állványt keresek MFT rendszerhez. Videózásra, fotózásra vegyesen, így fluid fejjel szeretném. Kis súly, könnyű szállíthatóság előny. Amiket eddig néztem: Manfrotto Befree Live, Benro Aero 2 (4), Magnus VT-4000. Esetleg van olyan, ami ezek közül felejtős, vagy éppen ajánlott? Kínai csoda is szóba jöhet, ha tényleg annyira jó. Igazándiból bármire kerestem rá, mindent fikáznak, hogy nem elég fluid. :D

(#6518) Falovas válasza Ereshkigal (#6517) üzenetére


Falovas
aktív tag

A Velbon videomate 638 -asat nézted már?

" Tudtam, tudtam... csak nem sejtettem!" "Értem én, csak fel nem foghatom! " https://www.juzaphoto.com/me.php?p=109773&pg=allphotos&srt=data&l=en

(#6519) Gepi85


Gepi85
csendes tag

Sziasztok. Segítségeteket szeretném kérni. Fujifilm X100F-hez állványt szeretnék venni. Amire használnám, esti utca fotók, panoráma és ami még fontos, hogy kis helyen elférjen, hogy tudjam magammal vinni kirándulásokra. Előre is köszönöm a válaszokat.

(#6520) Ereshkigal válasza Falovas (#6518) üzenetére


Ereshkigal
őstag

Azt hiszem, vagy talán a DV-7000-ről olvastam. Ezekről is olvasni hideget-meleget: jó a fej; rossz az állvány, a melegben a fej már nem úgy működik; baromi hamar eltört valami műanyag rész; nagyon jó a fej. :D

(#6521) Ereshkigal


Ereshkigal
őstag

Esetleg MVH500AH (ez jó ár, nem?) + külön tripod?

(Mondjuk ennél is megemlítik, hogy mivel a hőmérséklettel változik a lötyi viszkozitása, így hidegben/melegben egészen máshogy reagál a fej. Erre akkor minden fej érzékeny?)

[ Szerkesztve ]

(#6522) bandigno


bandigno
senior tag

üdv!

Állványt keresek álcaháló alatt vagy lesben való ücsörgéshez, tehát nem magára hagyott (váz) állapotban, hanem "fogva"! A legnagyobb terhelés max 3 kg (super tele, váz és esetleg markolat (? :D).

Megfelelő lehet erre egy Manfrotto Element Traveller Big (8 kg teherbírás) vagy egy Rollei C5i (10 kg teherbírás)? Melyik a tutibb? Utóbbi márkát nem ismerem nagyon! Esetleg más típus? Arca csatlakozó az objektív tartó miatt előny!

Köszi a válaszokat előre is!

(#6523) Matska


Matska
senior tag

Sziasztok. Életem első komolyabb állványának vásárlására készülök. Elsősorban éjjeli tejút panoráma a cél, valamint, hogy turistáskodásnál se legyen túl nagy.

Amit nézegettem az az egy Sirui T-1005x. A kérdésem a fej lenne. Gömbfejben nem gondolkodtam, mert precízebben állítható megoldás kellene a panoráma miatt és 50eFt körül szánnék rá. Mit ajánlanátok?

https://www.flickr.com/photos/146088520@N03/

(#6524) hdomiki


hdomiki
csendes tag

Sziasztok!
ZOMEi Q555 tripodról mi a vélemŕnyetek? Valakinek van vele tapasztalta?

(#6525) bandigno válasza hdomiki (#6524) üzenetére


bandigno
senior tag

Ennek a német márkának az ázsiai rokona lehet! De előtted kettővel kérdeztem arról én is, csak most túlságosan pörög a topik! ;] :O

(#6526) tvamos válasza bandigno (#6525) üzenetére


tvamos
nagyúr

Sajnos még nem tudtuk megvenni az összes kínai szir-szar állványt, de ha beírja a topic keresőbe a zomei nevet, akkor megtalálja, amit tudunk róla.
Amúgy meg felhasználás nélkül nehéz bármit írni. Gondolom, valamilyen kamera lesz rajta...

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#6527) #34576640


#34576640
törölt tag

Szeretnék egy stabil sok állítási lehetőséggel rendelkező állvány venni a 34"-es 21:9-es monitoromhoz.
Lehet asztalra vagy falra szerelhető, mindegy.

Eddig ezeket találtam



Ezeken kívül miket ajánlotok?

Köszönöm előre is a segítséget! :R

(#6528) Viperator válasza #34576640 (#6527) üzenetére


Viperator
őstag

Ez nem tévé/monitor állvány fórum....

"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell

(#6529) #34576640 válasza Viperator (#6528) üzenetére


#34576640
törölt tag

Minden ami állvány..

(#6530) Byk01 válasza #34576640 (#6529) üzenetére


Byk01
senior tag

Fórumok>>_Digitális fényképezés_>>Állvány topik.

A fontos része középen van.

Ennyi erővel homlokzati hőszigeteléshez építőipari állványt is kérdezhetnének itt.

Amúgy meg Viperator jelzése is inkább annak szólt, hogy ott hamarabb kapsz választ mint itt, mert hiába "Minden, ami állvány ..." a tévé/monitor állványok tudorai nem ide járnak.

"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn

(#6531) Viperator válasza #34576640 (#6529) üzenetére


Viperator
őstag

Ott lehet kérdezni.... nem nehéz megtalálni...

[ Szerkesztve ]

"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell

(#6532) rgranc


rgranc
aktív tag

Sziasztok!

Egy hülye kérdés, de nekem nem igazán egyértelmű a dolog. Próbáltam rákeresni a topikban de nem találtam erről beszélgetést: az állványokat simán fel lehet vinni repülőre kézipoggyászban? Most nem a megengedett poggyászméretekre gondolok hanem hogy fémből (amelyik alu) van, hosszú, nem számítják potenciális fegyvernek sehol, ugye? Volt/van olyan amit nem engednek fel?

Nem szívesen raknám be a feladott bőröndbe tudva azt, hogyan kezelik a bőröndöket a reptéri munkások...

Köszönöm!
/r.

(#6533) Viperator válasza rgranc (#6532) üzenetére


Viperator
őstag

Utastérbe tilos, inkább csomagtérbe szabad.

"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell

(#6534) Byk01 válasza Viperator (#6533) üzenetére


Byk01
senior tag

Maradjunk abban, hogy leírva nincs sehol, hogy tilos, de besorolhatják olyan kategóriába, ami miatt nem engedik fel (akár azt is mondhatják, hogy hasonlít egy háromcsövű forgócsöves géppuskára :D ). Ez a biztonsági ellenőr belátására van bízva (amikor az asszony ott dolgozott, általában felengedték az utastérbe)

"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn

(#6535) vscotina válasza rgranc (#6532) üzenetére


vscotina
aktív tag

Sziasztok rgranc és Viperátor!

Wizzair válaszlevele, melyet kb. 2 hete tettem fel nekik!

Megkaptuk a levelét melyben arról szeretne információt,szállíthat-e fotóálványt a kézipoggyászában.

Szeretnénk tájékoztatni,hogy amennyiben tökéletesen belefér a poggyászban, ezt a tárgyat felviheti a fedélzetre.

[ Szerkesztve ]

Üdv. vscotina >>szép és okos szőke cicababa >>>Panasonic G

(#6536) rgranc válasza vscotina (#6535) üzenetére


rgranc
aktív tag

:R

(#6537) FLx válasza rgranc (#6532) üzenetére


FLx
addikt

Attol fugg, mivel utoerot novelo eszkoznek minosulhet, barnikor megtagadhatjak, hogy felvidd. A kisebb utazos allvanyokat a taskaban, vagy taska oldalara kotozve altalaban engedik, de ha eppen olyan kedve van a repteri szemelyzetnek, siman nem engedik meg. En mindig a feladosba rakom, pedig 1000 euros allvany, Aki tipikusan ertekeket kutat a csomagodban, pont tok hulye ahhoz, hogy egy allvanyt elvigyen.

(#6538) rgranc válasza FLx (#6537) üzenetére


rgranc
aktív tag

Köszi! Mindenképpen kisebb, utazóállványról van szó, amatőrként nincs is szükség nagyobbra.
Viszont én mindig nagyon igyekszem elkerülni hogy bármi értékeset adjak fel a bőröndben, főleg ha Budapestről van szó, túl gyakran érkezik a panasz a lopásokra, akkora értéket mint a te állványod nem is tudom hogy mernék a bőröndben hagyni... :(

A kérdést eredetileg viszont nem a saját állványom értéke miatt tettem fel, hanem mert inkább a bőrönd kezelésétől félek, ahányszor utazom, látom mennyire nem hímes tojásokként bánnak a csomagokkal (és ez mondjuk abszolút nem csak Ferihegyen), azért kérdeztem mert félek hogy eléggé amorf állapotban érkezne meg a futószalagra a végén az állvány.

[ Szerkesztve ]

(#6539) FLx válasza rgranc (#6538) üzenetére


FLx
addikt

Ha normalis kemenyfedeles borondod van, kizart, hogy barmi baja legyen egy allvanynak, akarmit is csinalnak. Az uveg palinka is meg szokott mindig erkezni epsegben. :D 2010 ota ugyanazt a borondot cipelem es voltam az USA kb. osszes nagyobb repteren, de meg egyben van. Soha nem tort ossze semmi, mondjuk uthenger kene, hogy egy ilyen borond berepedjen.

[ Szerkesztve ]

(#6540) mikrofon válasza FLx (#6539) üzenetére


mikrofon
addikt

Azért ha lehet értékes cuccokkal kerüld el Ferihegyet. Pár hónapja sajnos elég nagy a probléma és nem nagyon tudnak mit kezdeni vele....

(#6541) FLx válasza mikrofon (#6540) üzenetére


FLx
addikt

Ugy latszik uj a csapat, kell hozni a normat. :( :U

(#6542) tvamos válasza rgranc (#6538) üzenetére


tvamos
nagyúr

Weifenggel utaztam haza egyszer, nem volt gond, meg mentem egy kört a carbon utazó állványommal, akkor sem volt semmi gond. Természetesen kézipoggyászban. (Wizzair Stockholm-Budapest.)

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#6543) bakosgabor57


bakosgabor57
őstag

Hali
Létezik, hogy a se a manfrotto290xtra- nak se a 190x3- nak nincs a középoszlopon kampója?

(#6544) 1amCerb válasza bandigno (#6522) üzenetére


1amCerb
csendes tag

Milyen kombóval használnád? Attól tartok, hogy egy csónakban evezünk :D

Nálam két opció van:
Az egyik egy Manfrotto 290 Dual Alu (van hozzá egy 486RC2 gömbfejem) a másik pedig egy Manfrotto 290 Xtra gömbfejjel. (Ha minden igaz, 496RC2 gömbfej van a kitben.)
A 290 dual alu előnye, hogy 90°-al elforgatható a középoszlop, utóbbié pedig, hogy kb gömbfejjel kerül annyiba, mint az előbbi fej nélkül.

Az én kérdésem az lenne, hogy jobb-e annyival a 496RC2-es fej, hogy lemondjak a 90°-al elforgatható középoszlopról?

szerk: az elforgatható oszlop kényelmi szempontból jól jönne, amikor lessátorból fotózom. Terveim szerint 70%-ban sátorból fogok fotózni.

[ Szerkesztve ]

(#6545) mikrofon


mikrofon
addikt

Sziasztok,

mi a véleményetek erröl az álványról: Manfrotto MKCOMPACTADVBH Compact Advanced

Milyen összevetve a SIRUI T-004 vagy SIRUI T-005-höz képest?
Van vele valakinek tapasztalata?

Könnyű és kicsire csukható állványt keresek, ezért néztem ezt az akciósok közül.

(#6546) mikrofon válasza mikrofon (#6545) üzenetére


mikrofon
addikt

még ezt is néztem: Rollei C5i Aluminium

(#6547) Viperator válasza mikrofon (#6545) üzenetére


Viperator
őstag

Patentszem fórumtárs (az Indexről) véleménye:

Több szekció = kisebb szállítási méret, magasabbra kihúzható, gyengébb lábak
Kevesebb szekció = nagyobb szállítási méret, elvileg nem olyan magas kihúzva, nagyobb terhelhetőség

-------------

Pater68 fórumtárs (az Indexről):

Amire a kis állványoknál számítani kell:
Kisebb súly = kisebb teherbírás + nagyobb berezgés veszély + súlypont probléma.
Kisebb méret = kisebb magasság + több szekciós láb (stabilitási probléma) + több zárótag.

------------

ph5.5 véleménye...

-----------

Valahol olvastam a teherbírással kapcsolatban: a biztonsági tényezőt figyelembe kell venni. Amit ráteszel az állványra (váz + obi + esetleg vaku), annak az össz-súlyát meg kell szorozni 3-mal és kijön egy érték, az a bizonyos érték ne lépje túl az állvány teherbírásának az értékét...

"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell

(#6548) mikrofon válasza Viperator (#6547) üzenetére


mikrofon
addikt

Manfrottónál biztonságos teherbírásnak 3kg-ot írnak. Ez már nem a biztonsági tényezővel csökkentett ár?
Illetve azt is írják, hogy 200 mm-es standard zoommal még jó.

Rollei C5-nél (kg teherbírást írnak. Ha azt leosztom hárommal, az még mindig több mint 2kg. Annyi meg nincs a legnehezebb lencsém és vázam sem. Utazáshoz kell így vakut nem is teszek rá) Mondjuk itt nem írják, hogy hány mm-es lencséig jó..

Egyébként ezt a rázkódást nem egészen értem.... Ha van a vázban és/vagy a lencsében stabi akkor az kompenzálja nem?

(#6549) Matska válasza mikrofon (#6548) üzenetére


Matska
senior tag

Ez a fickó tejutat fotóz alacsony, 5 szekciós állványról. Ha neki nincsenek stabilitási és egyéb problémái, akkor nem hinném, hogy gond lenne vele. Ha lejjebb görgetsz felsorolja a teljes felszerelést.

https://www.flickr.com/photos/146088520@N03/

(#6550) Viperator válasza Matska (#6549) üzenetére


Viperator
őstag

Nodal Slide - súlyponteltolás, ez előny (nekem is van).

"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.