Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] [sziku69:] Fűzzük össze a szavakat :)
- [Re:] eBay-es kütyük kis pénzért
- [Re:] [bkercso:] TicTac UFO - mi lehet ez?
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- [Re:] [gban:] Ingyen kellene, de tegnapra
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- [Re:] [lolller:] Mikor mehetünk bárhova?
- [Re:] [kyrabaybee:] :L
- [Re:] [y@g4n:] Agyserkentő, erőnlétjavító gyógynövények
- [Re:] Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
GAMEPOD.hu témák
Téma összefoglaló
Hannibhál
őstag
használtan pedig ha találsz akkor gtx960/r9 380 mindegyikből a 4gbosat csak
trust me, i'm finally an engineer:)

-KP-
addikt
gtx960 szerintem használtan drága. Ugyanannyiért van aprón amennyiért új 1050Ti-t lehet venni. Ha felmegyek 60k-ig az hoz még képbe más értelmes alternatívát?

Hannibhál
őstag
esetleg ha talász akk gtx 970
trust me, i'm finally an engineer:)

Grave444
nagyúr
1050Ti legyen a 960-380 helyett. Drágábban ahogy írták 970, az már sokkal erősebb.

Zoli54213
aktív tag
Köszönöm!
GigaByte X570 Aorus Elite ::|:: 48GB DDR4 3000Mhz ::|:: AMD Ryzen 9 3900X + Noctua NH-D14 ::|:: ASUS RTX 2080Ti Strix 11GB OC ::|:: Samsung 960 EVO 250GB + 860EVO 1TB + 250GB ::|:: Benq XL2735 1440p 144Hz Dy-Ac ::|:: Logitech Z906

PainKiller13
őstag
Sziasztok!
Másodgépben lévő gtx 770 2gb-ot (MSI) cserélném le mert nagyon fűti a házat illetve már vannak sokkal modernebbek.
Amit néztem
1. Asus R7 370 Strix OC 236 bit 2GB 2 év garral - 30k
2. ASUS GeForce® GTX 1050 STRIX GAMING videokártya, 2GB GDDR5, 128-bit 3 év garral - 40k
Melyik jobb választás? Nem hardcore gamer gépbe, i3 van benne 8GB Rammal, illetve főleg stratégiákkal játszik az illető.
[ Szerkesztve ]
GTX 1050 gyorsabb és kevesebbet eszik, gyorsítja a youtube-ot. Másik meg ugye olcsóbb, de kevesebb a garancia, szóval a zöldet vedd.
Ha pirosat akarsz, mehet RX 560 is, 2-4GB, RX 370 körüliek, ezek is gyorsítják a youtube-ot.
[ Szerkesztve ]
solfilo

PainKiller13
őstag
Köszi, nekem épp elég gyors a youtube úgy ahogy van, ez nem szempont. Akkor az 1050 lesz

Csupingo
addikt
Mondjuk mindkettő lassabb kicsit mint a 770. Ha ez nem szempont, akkor én is a gtx 1050-et javasolnám, újabb mint a 370 és kisebb a fogyasztása is.
Mi a panasz? Víz alatt fullad? Értem. (Maksa) Eszkimó menyasszonya van, mit szórakozik itt? Shakespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)

PainKiller13
őstag
Nem szempont, ez sem volt kihasználva, gondolom azért nem akkora a különbség, 10-20% bőven belefér.

Csupingo
addikt
A 370 azért érezhetően, az 1050 csak nagyon kicsit, talán van is pár játék, amiben gyorsabb is mint a 770. És csak 70 W körüli tdp-je van, a 770-nek meg 230. Szerintem néma lesz és alig fog melegedni.
Mi a panasz? Víz alatt fullad? Értem. (Maksa) Eszkimó menyasszonya van, mit szórakozik itt? Shakespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)

PainKiller13
őstag
Igen, ez lenne lényegében a csere célja, a 770 is halk, viszont piszkosul fűti a sharkoon vayat, meg az egész szobát konkrétan.
Amúgy ár/érték arányban milyen a kártya? Van 40k körül erősebb?
[ Szerkesztve ]

Csupingo
addikt
Régebbi, használt, nagyobb fogyasztású kártyából lenne inkább erősebb ilyen árban, de azzal szintén az lenne a gond, mint a mostanival: fűt, hangosabb és ki tudja, mikor dobja fel a pacskert. Ilyen árban még új rx 560-at kapni. Szerintem ár/teljesítményben nem rossz az 1050, kár hogy csak 2 GB memória van rajt. Talán jobb lenne egy 1050 ti 4 GB ram-mal, de mostanában azok is drágábbak a régebbi áruknál, akár 5-15 ezer forinttal is.
[ Szerkesztve ]

depe95
tag
Sziasztok,
Videókártya vásárlás előtt állok, viszont egy ideje nem kellett már ilyet csinálnom, így fogalmam sincs, hogy most mi érné meg.
Leginkább overwatch-hoz kellene, és a probléma hogy nem nagyon áldoznék rá sokat, viszont így bőven a pakliban vannak a használt kártyák. Jó lenne, ha 20.000-ből meglenne. Ahogy olvastam, amennyire lehet felmentek az árak, így tudom nem sok, de hátha van valami ennyiért.
Jelenlegi konfig:
Intel Core i5 3470 @ 3.20GHz
16GB ram
FUJITSU D3162-C1

távcsőves
senior tag
750TI keress... 22-23 most is van aprón...
[ Szerkesztve ]

Sir81
aktív tag
Hmmmm....
Hirtelen előkerült sok bontatlan videokártya viszonylag korrekt áron.
Megbízható?

kolopele
addikt
140 - ért már kapsz 1070 - et az aprón, sőt most ment el kettő is 130 - ért, újonnan meg teljesen jó ár a 155 jelen pillanatban.

Schweini
tag
1050Ti esetében megéri az MSI Gaming X a felárat pl. a Gigabyte-tal szemben? (10k-val drágább kb. az MSI)

kolopele
addikt
Ha biztosra akarsz menni igen. Ha bevállalod hogy esetleg zöröghet a venti akkor mehet a Giga. Ilyen kis fogyasztású kártya esetében egyébként az MSI hűtése túlméretezett, de legalább halk és megbízható.

Schweini
tag
Mondjuk Gigaból sem a legolcsóbb, hanem a WF2-OC lenne. De kicsit úgy érzem az MSI kicsit túlzás. Főleg árban.

Timyyy
őstag
Sziasztok!
Adott az adatlapomon látható konfig, az utolsó újítás alkalmával mindent cseréltem, a régi gépemből csak ez a hd4770es kártya maradt meg, mostmár viszont ezt is kukáznom kellene.
Elvárások az új kártyával kapcsolatban:
- hdmi kábelen tudjam összekötni a monitortal
- olyan erős legyen, hogy ha jövőre cserélem a többi cuccot, azokkal is megállja még a helyét
- új legyen, és olyan 45 - 50 000 a limit rá
- jó hűtése legyen
- elférjen a gépházamban (vagy ha nem fér el, akkor ajánljatok hozzá azt is, úgyis cserélni akarom hangszigeteltre még idén, táppal együtt)
Köszi a segítséget nő vagyok, nem igazán értek hozzá.
Kisfilmek, reklám anyagok, nyaralós videók, családi eseményekről készült felvételek vágását vállalom! + Drón videós szolgáltatás is rendelhető! https://bit.ly/felhostudio vagy felhostudio.hu

Zoli54213
aktív tag
45-50 között én a GTX 1050Ti-t tudnám javasolni.
GigaByte X570 Aorus Elite ::|:: 48GB DDR4 3000Mhz ::|:: AMD Ryzen 9 3900X + Noctua NH-D14 ::|:: ASUS RTX 2080Ti Strix 11GB OC ::|:: Samsung 960 EVO 250GB + 860EVO 1TB + 250GB ::|:: Benq XL2735 1440p 144Hz Dy-Ac ::|:: Logitech Z906

távcsőves
senior tag
Igen, 1050TI esetében (mert olcsóbb vga) soknak tűnik a Gaming Twinfrozer hűtésének felára arányaiban. (mondjuk kicsit más a pcb is, de ez ennél a kártyánál pont nem oszt/szoroz) Viszont tény, ez a hűtés egy álom. Ezt fizeted meg, ha megteheted és tényleg hosszabb ideig megtartanád a kártyát, megéri egy bizonyos árig. ( 65ezret én sem adnék érte. 60at már igen, ha a legegyszerűbb kivitelűek 50ért vannak.). Igaza van Kolopelének.
@Sir81: már komplett bányászrig is volt/van fent aprón, kezdenek kiszállni, vagy hardvert váltani.
[ Szerkesztve ]

Zoli54213
aktív tag
Én most egy ilyet szeretnék, meglátom milyen lesz
[MSI GeForce GTX 1050 Ti 4GT OC]

Timyyy
őstag
Kisfilmek, reklám anyagok, nyaralós videók, családi eseményekről készült felvételek vágását vállalom! + Drón videós szolgáltatás is rendelhető! https://bit.ly/felhostudio vagy felhostudio.hu

Sir81
aktív tag
Kevés a ram... Minimum 4 kell már.

Sir81
aktív tag
Bányász gyanús volt ezért kérdeztem. Kezdik kiszórni a szart...

kolopele
addikt
Az MSI mellett az EVGA is rárakta a csúcs hűtőjét az 1050 TI - re, ami nem baj, mert csendes a hűtés teljesen, szóval én leginkább annak ajánlom ekkora kártya esetén aki totál csendet szeretne minden pillanatban.
[link]
[ Szerkesztve ]

kolopele
addikt
A bányász kártyák jó kezekben kevésbé használódnak el 1 év alatt mint a tuningos játékosok kártyái az állandó hőingadozások miatt.
[ Szerkesztve ]

Zoli54213
aktív tag
Nem, ez csak sima 1050. Ti-t vegyél.

Pécsi gyerek
addikt
Ez egy 1050, nem 1050 ti.Csak kicsit átb@szós az elnevezése
Ha lejebb görgetsz ott már csak az 1050- t írják
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo

Schweini
tag
Ahogy néztem a Gigabyte is félpasszív, szóval gondolom az sem túl hangos. Játék közben meg amúgy fejhallgatóval nem hallani semmit.

kolopele
addikt
Ez igaz, de ha zörög a venti bizonyos fordulatnál vagy berreg felpörgéskor akkor ott nem a hangossága lesz a fő probléma előbb-utóbb.

Sir81
aktív tag
Jó kezekben...

Pécsi gyerek
addikt
Nekem 3 fajta duplaventis kártyám is volt a gigabyte-tól.Mindegyik csendes volt...vagy televan a net az 1050 ti giga ventiproblémával ?Rx 460 am is hót néma (gigabyte)
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo

kolopele
addikt
Nálam eddig két Giga 1070 járt és mindkettő csinálta. A hűtés meg ugyanaz. Youtubon vannak videók róla bőven. Ki kell fogni, ennyi.
Sir81: Úgy hozta a sors hogy láttam ilyen riget. A kártyák alulfeszelve mentek állandó 50-60 fokon 40% - os ventivel. A lényeg hogy használt kártya esetén egyáltalán nem lehetsz biztos abban bárhonnan is veszed hogy mit csináltak vele.

távcsőves
senior tag
Persze, gamer is tönkretehet mindent, de azért ez kissé hasonlít ehhez: megkímélt vasárnapi hölgytulajdonostól, nem dohányzó 10 éves egykor prémium diesel autó 160 000km-el.. Oké, a bányász rig nyitott, hűtés nem lesz gond, de nem csak ez az egy dolog számít. Memória tuning gondolom megvolt azért. Profit maximálás van, nem jótékonysági intézmény.

kolopele
addikt
A legbiztosabb akkor is az új kártya amit te bontasz ki. Ha beteszed a gépbe és eleve nem működik az a gyártó hibája Amúgy először azt olvastam vasárnapi megkímélt hölgy eladó..............
[ Szerkesztve ]

athomi
veterán
1-2 ezrest megérhet, de 10k felárat semmiképp! Nagyon csendes, félpasszív, nem melegszik, nincs vele gond. Nem zörög, nem berreg a ventilátora, és nem cicereg - ahogy egyik GTX1050Ti sem - még mielőtt bedobná valaki...
[ Szerkesztve ]

Schweini
tag
Én is így gondoltam. Talán még +5-öt adnék érte, de ebben az árkategóriában már nem éri meg. 1060/1070-ek között talán igen.

Sir81
aktív tag
Nekem a jövő héten jön meg elméletileg az új gépem de a VGA miatt bajban vagyok. A régiből kiveszem majd a kártyát aminek az 1Gb memóriájával nem megyek sokra vissza fogja fogni a gépet és az is csak augusztus közepéig lesz nálam, mert viszik a régi géppel együtt cakli-pakli. Addig reménykedem hogy esetleg megszűnik a hiány, felforr az összes bányászgép és nem lesz több cigánykodás sem a piacon... Akkor vagy 1060, vagy 1070 esetleg egy új Vega, bár az megint csak zabálni fogja az áramot... Nem szeretnék rákényszerülni egy 1050Ti-re sem a ryzen 1600 és 16Gb DDR4 memória mellé...

Pécsi gyerek
addikt
athominak higgy,ne kolopele-nak
[ Szerkesztve ]

kolopele
addikt
Én mindenből a legjobbat veszem én ajánlom, szerintem nincs ebben semmi rossz. Nem vagyok hajlandó egy megbízhatatlanabb kártyát javasolni, sorry.

Alpachino
veterán
Persze...és te megmondod melyik a legjobb...bravo
"Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!" ( Virág elvtárs)

Pécsi gyerek
addikt
Rendben,megértem a szempontod.De egy gtx 1050 ti-re bőven jó a gigabyte hűtése is.Teljessen értelmetlen +10 ezret áldozni a komolyabbra.És ahogy más is írta,nem zörög nem csörög a giga hűtése sem.Lehet hogy te találkoztál ilyennel,kifogtál egy sz@rt ennyi.Ahogy más gyártótól is ugyan úgy,és anyira elképzelhető hogy kifoghatsz egy rosszabb darabot.Ez a csak a legjobbat ajánlom,mert én anyira igényesvagyok,ez nem mindig a jó irány.Szerintem...

Schweini
tag
Egyébként ha egy kártyának cicereg a ventije azt kicserélik garanciában?
Amúgy szerintem mindegy melyik márka, bármelyiknél előfordulhat ilyen.
Én is kaptam már új hibás terméket és gariztatás után több évig használtam hibátlanul egy ugyanolyant.
[ Szerkesztve ]

johnywalker
őstag
Már többször is le lett írva: a cicergés nem garancia körébe tartozó hiba, nem cserélik.Mert csak mellékjelenségnek minősítik a gyártók és forgalmazók.
[ Szerkesztve ]

kolopele
addikt
Én nem a cicergésről beszélek, azt kismillió dolog okozhatja, nem csak a kártya. A venti kerregés az teljesen más, azt ki kell cserélniük.
Alpachino: Elég komoly tapasztalataim vannak műszaki dolgok terén, ezért merem ajánlani amiket ajánlok, amelyeket persze nem muszáj elfogadni.
Pécsi gyerek: Engem csak a jó szándék vezérel, ezért akarom azt ajánlani aminek a legkisebb az esélye a meghibásodásra, gyári selejtre, stb. Az árakat valóban ritkán veszem ilyenkor figyelembe, a minőségnek általában ára van. Azt meg leírtam már korábban, hogy ez a kártya nem igényel egy 1080 szintű hűtést, csak legyen megbízható. A Giga nem az, és nem csak a venti miatt.
[ Szerkesztve ]

dugo_
veterán
Ventiről van szó. A zörgő venti pedig garanciális probléma.

johnywalker
őstag
Ne keverd a szezont a fazonnal,.cicergésről szólt a kérdés, nem csapágyhangról! A venti hiba persze csapágyhangot ad, ezt mindenki tudja.Vagy persze a kérdező nem tudja mi a kettő között a különbség....
[ Szerkesztve ]
Téma tudnivalók
Melyik az erősebb kártya?
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Gtx 960-R9 380 pro-kontra érvek
AMD Sheets - AMD átnevezések, azonos típusok táblázatba foglalva
Fallout 4 vga teszt