Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Milyen videókártyát? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-05 17:45:35

LOGOUT.hu

Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#91868) Hunork válasza detroitrw (#91860) üzenetére


Hunork
veterán

Én nem szólnék bele, bár az igaz, hogy nem bukik meg, nem vérzik el, de számos játék van, mely simán feléli a 4-7 GB videomemóriát. (GTA5, Ashes Singularity, új COD-ok...) Ha nincs ennyi, akkor nyilván a rendszermemória és lapozófájl lesz a mérvadó. És ha mindkettő kevés, akkor lesz hosszú a töltés, vagy játék közben töltéskor a beakadások, hirtelen fps esések. Ettől még minden szép és jó, de mondjuk egy multinál nagyon nem mindegy, hogy ez milyen sűrűn fordul elő.
Itt egy videó a 8 vs 16 GB rendszermemória használatról a gyakorlatban: [link]
A legtöbb játék meg következetesen simán elnyel 3GB-ot, ezt én is mindig figyelem. Általában véve elmondhatjuk, hogy egy monitorhoz, FHD felbontáshoz ma már a 4GB az ajánlott, és ez a tendencia csak felfelé fog változni. (hacsak nem jön ki egy X86 -al ellentétes CPU architektúra :D , mely megoldja ezt a problémát.)

Idézet egy 2012-es(!!!) tesztből:
"So, what can we glean from all of that? For one thing, with any single monitor the 2GB video card is plenty - even on the most demanding games and benchmarks out today. When you scale up to three high-res screens the games we tested were all still fine on 2GB, though maxing out some games’ settings at that resolution really needs more than a single GPU to keep smooth frame rates. With the right combination of high resolution and high detail, though, there is the potential for 2GB to be insufficient. For future games, or perhaps current games that were not tested in this article, you might be better off with a 4GB card if - and only if - you plan to run across a multi-screen configuration."

[ Szerkesztve ]

"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Milyen videókártyát? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.