Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Milyen videókártyát? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-05 17:45:35

LOGOUT.hu

Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#90778) _Gudella


_Gudella
senior tag

Sziasztok!
Jó ideje csak az Intel i7 4770K processzorba integrált GPU-val használom a gépem, mivel semmilyen 3D-s dolgot nem szoktam futtatni rajta (givéve a Google Earth-t néha).

Viszont közben egyre több olyan programmal dolgozok, amik használnák a GPU-t a futásuk gyorsítására (Adobe Premiere Pro, Phase One Capture One..), úgyhogy úgy döntöttem veszek egy jó videokártyát.

Leginkább a GTX 1070 és 1080 kártyákat nézegetem.
Amiről nem nagyon találtam sehol rendes összehasonlítást az az, hogy mennyi a kártyák teljesítményfelvétele idle-ben. Ez nagyon érdekelne, mert sokszor a nap nagy részében csak be van kapcsolva a gépem, de semmi komoly munka nem történik rajta, szeretném ha ilyenkor nem emelkedne meg nagyon a fogyasztás. Mikor ki van használva a kártya teljesítménye számításokra, olyankor nem érdekel mennyit fogyaszt. Jelenleg a gépem 32 watt-ot vesz fel konnektorból idle-ben.
A kártyák idle fogyasztásáról sok cikkben amit néztem nem esik szó, vagy több helyen ellentmondásos információkat találok. Például a Tom's Hardware tesztekben (ott azt hiszem a referencia kártyákat tesztelték) az jött ki nekik, hogy a GTX 10-es kártyákból a pont az 1080 fogyasztja a legkevesebbet idle-ben, a Prohardver tesztek meg ennek az ellenkezőjét mutatják (viszont itt más kialakítású kártyákat teszteltek)

Van valakinek ötlete, hogy merre keresgéljek, ha olyan kártyát szeretnék, ami a lehető legkevesebbet fogyasztja alapjáraton, és terhelve is viszonylag halk marad?
(mondjuk úgy vettem észre, hogy zaj szempontjából elég jók ezek a kártyák, a legtöbbre azt írják, hogy 60 fokig egyáltalán nem indul el a ventilátor, és utána sem túl hangosak)

Az is érdekelne még, hogy be lehet-e úgy állítani a rendszer-t (Windows 7-et használok), hogy a megjelenítés továbbra is az Intel GPU-ról menjen, és a videokártya csak a számításokat csinálja?

Köszönöm előre is a tippeket

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Milyen videókártyát? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.