Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Milyen videókártyát? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-05 17:45:35

LOGOUT.hu

Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#60490) Anonimus008


Anonimus008
újonc

Üdvözletem!

Tanácsot szeretnék kérni egy üggyel kapcsolatban. A probléma a következő: A szokásos módon futott a gép, minden rendben zajlott, egyszer csak elsötétült a kép, majd utána elment a hang és végül füst szagot éreztem. Ezt követően, gyorsan kihúztam a gépet és láttam, hogy a videokártya egy adott chipje izzott, majd ennek következtében gyorsan ki is kapcsoltam. Pár óra múlva visszakapcsoltam a gépet, minden működött rajta, kivéve a monitor.

Az eddig megtapasztalt dolgok: Ki lett véve a videokártya, az adott chipje a leírtaknak megfelelően kiégett állapotban volt (a monitorcsatlakozónál van amúgy a chip, logikus a helyzet). Ennek ellenére nem árt, ha kapok megerősítést arra, hogy valóban a videokártya mondta be az unalmast és nem a monitor csatlakozójával van gond.

Amit kérni szeretnék: Jelenleg egy GIGABYTE GA-P41T-D3 típusú alaplapom van PC-E videokártya foglalattal. A kiégett videokártya típusa: VTX3D Radeon HD5570 1GB 128bit DDR3 PCI-E Vx5570.

Szeretném kérni a véleményetek, hogy milyen videokártyát lenne érdemes venni? Számomra bőven elég, ha ugyanilyen paraméterekkel rendelkezik az új videokártya, de ár viszonylatában olyan 10-12.000 Ft körül gondoltam (ez alacsony, nyugodtan írjátok meg azt is).

Illetve kinéztem egyet, szerintetek ez megfelelő lenne?
ASUS EN210 Silent LP 1GB 128bit DDR3 PCI-E EN210 SILENT/DI/1GD3(LP)

Valamint utoljára megkérdezném, hogy a kiégett videokártya csatlakozója PCIe 2.1 x16, a kinézetté pedig PCI-E 2.0. Ez a kis eltérés jelent bármit is?

A válaszokat és a segítségeteket előre is köszönöm!

Üdv mindenkinek!

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Milyen videókártyát? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.