Hirdetés

2019. február 21., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Milyen videókártyát? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-08-03 12:45:37

LOGOUT.hu

Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#53036) tamasc


tamasc
(újonc)

Sziasztok,
úgy tűnik, a 2012 májusában vásárolt gépemben a videókártya megadta magát.
Ez volt az: SAPPHIRE 11200-01-20G HD7850 2GB GDDR5 OC PCIE.
Keresnék egy méltó utódot a következő konfigba:
alaplap: ASROCK Z77 Pro3
proci: INTEL Core i5-3570K 3.40GHz 1155 BOX
memória: KINGMAX 8192MB DDR3 1333MHz KIT
táp: CHIEFTEC CTG-500-80PB 500W OEM
Anno azért döntöttem AMD mellett, mert az nvidiákban hasonló árban nem volt 2 giga ram, ami a gta4 high beállításához kellett. Nem tudom azóta épp hol tart a háború, a physx miatt meggyőzhető vagyok :)
Játékra kellene egyébként természetesen, az előző kártyát egyedül a watch dogs ultra felbontása fogta meg egy kicsit, ezt leszámítva minden hasított, alább természetesen nem szeretném adni.
60-70e körüli árra gondoltam, persze ha olcsóbb, az is megoldható :)

Leírom mi lett a problémám a kártyával, hátha ismerős valakinek, és talán javítható (5 hónappal a garancia lejárta után...)
Szóval játék (watch dogs) közben egyszerre csak villant egyet a kép, mint amikor felbontást vált a monitor, majd sötétség, és annyi. Lemezművelet volt, tehát elvileg nem fagyott le.
Nyomtam egy resetet, a boot elején az UEFI logo, majd a win8 logó még látszódik, de amikor a boot során magasabb felbontásba kapcsol, akkor lemezművelet mellett sötétség van. Lehúztam a kártyát a tápról, átdugtam a monitort az alaplapi kártyára DVI helyett VGA kábellel, jónak tűnik, monitor tehát kizárva. A DVI kábelnél gondolom nincs olyan, hogy alacsony felbontás még bír, nagyobbat már nem, tehát elvileg az is ok. Windows helyett bepróbálkoztam egy ubuntuval pendrive-al is, ott is sötétség van egy idő után.
Egyébként amikor van kép a boot elején, két viszonylag vastag függőleges csík is van a monitoron, ami mintha a színek HUE eltolásával jönne létre. Eddig ilyen nem volt.
Mindig is hangos volt egy kicsit egyébként a ventillátor a kártyán, volt, hogy magas hangon "sziszegett" is, mintha csapágyas lenne, vagy ilyesmi (már ha van egyáltalán benne ilyesmi).
Hát ennyi...

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Milyen videókártyát? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.