Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Milyen videókártyát? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-05 17:45:35

LOGOUT.hu

Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#22470) AAntii válasza Sondi1986 (#22465) üzenetére


AAntii
őstag

A saját kárán tanul az ember szokták mondani. A fikabordás sapphireba úgy futottam bele, hogy épp nem volt videokártyám, gyorsban kellett egy és helyben csak ilyen volt normális áron (akkori értékén 27-ezerért vettem használtan, újan pedig 32 ezerbe került és mivel újdonság volt valamennyire, így nem volt tele vele az apró, ez pedig csak 2 hónapos volt). Gondolhattam volna, hogy az a hűtés kevés lesz, de győzött a játékfüggőség :)
A kis asus pedig 22 ezerbe került még kora tavasszal, akkor azt nem lehetett otthagyni annyiért, a hűtés ellenére sem.

Hogyha példának okáért most lenne fent az aprón valamelyik 20 ezerért, akkor arra azt írnám, hogy meg kell venni annyiért, mivel a jobb hűtéssel rendelkezőt használtan nem nagyon fognak az emberhez 20 ezerért hozzávágni. Na de ha újat kell venni és ugyanannyiba kerül a kettő, akkor gondolom egyetértünk abban, hogy melyik ajánlott.

650ti-kkel nincsen személyes tapasztalatom, csak annyit látok, amennyit a tesztekből ki lehet olvasni, így konkrét típust nem is nagyon tudok mondani, ami nekem már bevált, annyi biztos, hogyha a kis semmi borda a 7770-en sem szuperált jól, akkor a 650ti-n sem fog. Ellenben ha van a hőcsöves és a nem hőcsöves között ott is 4 ezer forint (durván 10%), akkor már megint mérlegelnie kell az embernek, hogy megéri-e a jobbat venni. Annak idején a 660-nal én is így voltam. Az eszem tf hűtésűt szeretett volna legalább, de a pénztárcám a simának jobban örült. :) Tehát ha van kimutatható különbség az árak között, akkor el kell döntenie a vásárlónak, hogy inkább a hangra, vagy inkább az alacsonyabb árra érzékenyebb.

marinea: ilyen nekem is volt, abban a 10 percben, amíg a black screen miatt tudtam játszani vele nem nagyon volt hangja a direct cu-s 6950-hez képest sem, persze nyilvánvalóan nem is ugyanannyi hőt kellett a két hűtésnek eldisszipálni. Használtan már csak kalandvágyból is megéri ilyet venni, hogy vajon a tulaj elhallgatja-e, hogy rossz a kártya, vagy tényleg hibátlan. A Sapphire 3 hét alatt cserélte a hibás kártyát, jól kapaszkodjatok meg, egy kb. 100-as nagyságrenddel eltérő gyártási számmal rendelkező kártyára. Mikor megláttam, hogy kb. ugyanakkor készülhetett már sejtettem, hogy gond lesz, vissza is kellett küldeni, aztán végre már jót kaptam.

[ Szerkesztve ]

"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Milyen videókártyát? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.