Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Milyen videókártyát? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-05 17:45:35

LOGOUT.hu

Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#138043) rasotamas válasza chopin42 (#138017) üzenetére


rasotamas
veterán

Részemről egy utolsó OFF a bérekről/pedagógusbérekről, én csak a saját tapasztalatom tudom tanárgyerek szempontból elmondani, amit otthon láttam.
Anyám 1 tanító fizetésből nevelt föl, nagyon spórolósan, keresztanyám és mamámék nagyfokú segítségével, a hónap vége mindig szenvedős volt.
A heti huszon óra munka mítosz. Egyrészt régebben is kb 7:30-tól bent kellett lenni (a heti ügyeletesnek 6:30-tól) nehogy valami baleset történjen az udvaron, 6. óra után 2 utánig ebédeltetni, persze voltak 5-6 órás napok BENT, de otthon javítani, készüléni kell. Persze sok év után megy rutinból is. Nyáron a tanév lezárta után még 1-2 hét illetve tanév kezdete előtt is 1-2 hét volt (a ~90-es években), nem úgy hagyták ott az iskolák mint eb a sz*rát, leltár, tanmenet megírása összes tantárgyból (mennyit megírtam én tizenévesen te jó isten), órarend, de hogy mást ne mondjak a tantermi virágokat is át kell ültetni valakinek, az eszközöket is karban kell tartani, stb.
Ez azóta annyiban módosult, hogy már KÖTELEZŐ napi 8 órát bent tölteniük, tehát amit eddig maguk osztottak be hogy koradélután, este, vagy hétvégén készülnek és javítanak-e otthon nyugalomban, azt már bent kell a zsúfolt hangos tanáriban csinálni.
A nyári szünet sem olyan hosszú már, csupán az egyéni szabadságnak megfelelő évi 20-30 nap. Ezért cserébe ÉV KÖZBEN NEM TUDNAK SZABIT KIVENNI Ha valami dolgod van, cserélni kell valakivel, akinek pont nincs órája, vagy a napköziseddel, igazgató jóváhagyásával természetesen.
Emellett bár az óvodai és iskolai pedagógusok életpályamodellje életbe lépett, TUDTOMMAL a bölcsödei pedagógusok ugyan olyan sz*rul keresnek. Pont velünk szembe van a bölcsi, uniós pénzből, szépen nyilvánosan ki volt írva talán 2017 vagy 2018 decemberben, hogy mekkora havi/éves bérkeretből dolgoznak, és azt is pontosan tudtam hogy hányan és kik. 100 bruttó körüli számok jöttek ki leosztva, valószínűleg 1-2 részmunkaidős lehetett, konyhásnénik, vagy valami, mert a minimálbér sem jött ki, persze még azt bele sem számoltam, hogy a vezető bére bizonyára nem annyi mint a többieknek.

[ Szerkesztve ]

https://tinyurl.com/rasoapro

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Milyen videókártyát? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.