Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1001) pinnacle válasza turorudi (#1000) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Köszi! Színhelyreállítás kell, mert ezek régi, sárgult képek. Egészen jól működik csak látom, hogy ez még jobb is lehet. :) Én próbálgatom javítani, csak az a gond, hogy megmarad a különbség a jobb illetve gyengébb rész között. Nem tudom, hogy csinálták ezen a régin, de itt a teljes felületen egyforma. pl. mindenkinek ilyen a bőrszíne, mint az alsó képen, nekem meg csak a megvilágított részen ilyen, a többin meg ilyen ronda. Nem tudom mitől lehet ez. Másik topikban azt mondták ezt nem tudja a szkenner, utómunka kell hozzá. Egyébként nincsen valami más szkenner program? Mintha olvastam volna, hogy van és jobb, mint a gyári. Lehet valami jó profil is megfelelő lenne, talán az EPSON-nal jobb, de sehol sincs a régihez képest. Azt nem értem, hogy tud a teljes felületen egyformán jó eredményt elérni.

[ Szerkesztve ]

(#1002) pinnacle


pinnacle
nagyúr

VueScan-ben sokkal több lehetőség van, mint a gyári programban, de azt nem találtam meg, hogy lehetne a teljes képet egyforma minőségűre hozni. Lehet ezt tényleg csak utólagos szerkesztéssel lehet elérni.

[ Szerkesztve ]

(#1003) Jahno válasza pinnacle (#1001) üzenetére


Jahno
őstag

Jól mondják, a szkenner proggija szkennel, Neked meg combos utómunkára van szükséged. Profil ehhez nem jó, ráadásul minden képed más lesz, de ha az árnyékokat is rendbe kell tenni, akkor ott nem győzöd majd képenként szórni a szűrőket LRban.

Csomó program marketingel, hogy majd a mesterséges intelligencia, de aztán pont nem fog jól működni, mert egy szint felett marad a kézi meló.

Vannak erről szép irományok, hogy miért nem egészen úgy néz ki képernyőn, mint azt sejtettük, ennek egy részét profillal rendbe lehet tenni, de ahogy öregszik a cucc arányaiban úgy tudnak belőle színek hiányozni és nem csak a fehéregyensúly tolódik el. Ezt sem oldod meg automatán.

(#1004) pinnacle válasza Jahno (#1003) üzenetére


pinnacle
nagyúr

28 fős csoportkép, ebből 5-6 emberre sütött nap, nekik jó a bőrszínük, a többi árnyékban állóknak, meg olyan semmilyen fakó, mint az én képemen. Azt mondod az árnyékban állókat egyesesével vagy legalább is több csoportra osztva lehet felhozni a többiek szintjére? Ezt meg lehet pár lépesben csinálni, terület kijelöl, automatikus javítás vagy ez tényleg órás meló képenként?

(#1005) Jahno válasza pinnacle (#1004) üzenetére


Jahno
őstag

Ez első nekifutásra több órás lesz és némi PS ismereteket is igényel... Nincs megnyomható varázsgomb.

(#1006) pinnacle válasza Jahno (#1005) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Megtaláltam azt aki küldte. Tényleg Adobe Photoshop kell hozzá. Azt mondta nem sokat foglakozott vele, auto kontraszt, tónus, szín állítást csinált. Lehet ez jobban ki tudja egyenlíteni a különbséget. Azt mondta ha részt akarok javítani, akkor Viveza plugin kell hozzá, de szerinte elég az automatikus javítás is.

(#1007) csabyka666 válasza pinnacle (#999) üzenetére


csabyka666
addikt

Tehát ez így normális, úgyértve, gyárilag is ilyen?

Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091

(#1008) pinnacle válasza csabyka666 (#1007) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Persze, mert teljes felületet szkenneli. Illetve lehet azt is be tudod állítani, hogy automatikusan keretezze be a képet.

(#1009) csabyka666 válasza pinnacle (#1008) üzenetére


csabyka666
addikt

Köszi, a lényeg, hogy gyárilag ilyen. Ha kisebbet akarok szkennelni, akkor ki kell takarni A4-es lappal. :R

Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091

(#1010) pinnacle válasza csabyka666 (#1009) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Egérrel nem tudod kijelölni a szükséges területet?

(#1011) csabyka666 válasza pinnacle (#1010) üzenetére


csabyka666
addikt

Nem néztem, szerintem szoftver kérdése.

Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091

(#1012) pinnacle válasza csabyka666 (#1011) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Alap dolog kell, hogy legyen. Különben, hogy tudnád kijelölni, mit szkenneljen be. Próbáld ki.

(#1013) turorudi válasza pinnacle (#1001) üzenetére


turorudi
aktív tag

Akkor rosszul értettem a kérdést. Azt hittem, hogy a scanneléskor lesz rossz a kép színe. Nekem a V370 eleinte valamiért zöldes fátylat tett a FF képekre, és aztán kezdtem el profil nélkül szkennelni.
De ha maga a scannelendő kép rossz, ott fotosoppolni kell a scannelést követően, a scanner szoftvere nem fogja ezt megcsinálni.

(#1014) pinnacle válasza turorudi (#1013) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Igen, utólagos javítás kell. Egyébként a gyári program sem rossz, talán itt a legkontrasztosabb a kép, csak hideg színárnyalatú. Lehet megfelelő beállítással ez lenne a legjobb.
Nem tudom, hogy csinálta, hogy mindenkinek ilyen egyformán barna a bőrszíne, ami ugyan valószínűtlen, de a képen jól mutat. :) Az is lehet, hogy ő még jobb minőségű képet szkennelt be. Azt hittem a szkenner tesz ilyen sárga pöttyöket, de lefotóztam, és úgy látszanak, igaz halványabban, lehet a szkenner ezt erősíti fel. Ez már a szkennelt kép.

[ Szerkesztve ]

(#1015) pinnacle


pinnacle
nagyúr

Ezzel kaptam a legjobb képet. Persze képenként más és más beállítás kellene, de lehet én inkább valami jó átlagot lőnék be, amin csak kicsit kell finomítani. Progresszív jobbnak tűnik, mint a Normál, tömörítésnél elég a 15, 1-el 3x akkora a fájlméret, de én teljes nagyításnál nem látok különbséget, sőt mintha 1-el rosszabb lenne a képminőség. Lehet 15-nél összemossa azt ami 1-nél darabosan látható.

[ Szerkesztve ]

(#1016) andsom válasza SkyLine3000 (#980) üzenetére


andsom
csendes tag

A gond magával a V600-al van. Külföldi fórumokon olvastam az egy lencse miatti gondról. Azt az egyet ugyanis az üveghez optimalizálták. Ha attól távolabb van, az öröm kevés lesz.
Ha jó eredményt akar valaki, vannak direkt nedves szkenneléshez szükséges felszerelések, de a V600-hoz nem gyártanak. Amolyan tákoltat láttam, de nem merek rá pénzt kiadni.
Amúgy a papír képekkel gyönyörűen dolgozik. kifejezetten szépre sikeredett egy adag üveg negatív szkennelése, amit elulzióval lefelé pakoltam rá, hogy a képanyag távolsága ne távolodjon el az üveg negatív vastagságával a fókusz ponttól.

(#1017) andsom válasza pinnacle (#982) üzenetére


andsom
csendes tag

Voltak vacak diáim, azokkal próbálkoztam. Semmi bajuk nem lett, aztán vérszemet kaptam és a nem vackokkal is kísérleteztem gond nélkül. Nem sima etanol, hanem vízmentes izopropil. A etanolból nem is igazán árulnak tisztán 100%-ost.
A fő problémák:
A szkenner tárgy üvegét meg lehet karcolni a fedőüveg szélével.
Légbuborékok szorulhatnak be, amik igen nehezen korrigálhatóak esetenként.
Van valódi lötty a nedves szkenneléshez, de nem volt kedvem és pénzem bizonytalanra költeni. A V600 elviekben nem támogatott, a nagyobb modellekhez van nedves szkenneléshez való szett.

[ Szerkesztve ]

(#1018) SkyLine3000 válasza andsom (#1016) üzenetére


SkyLine3000
addikt

Azóta lecseréltem a V370-et V600-ra a középformátumú negatívok miatt. Semmi gond nincs a V600-al. Mindent szkenneltem ezzel is. A negatívok is ugyanolyan jó minőségűek, mint a V370-el. Dokuk, fotók szintén.

(#1019) Tepsifüles


Tepsifüles
tag

Sziasztok,
kb 15-20 éve a Canon Lide sorozatát használtam. Az utolsó (110) es is már nem is tudom mióta van meg, de sajnos "megadta" magát :( (egyik gép sem ismeri fel, vagy ha igen 1 scannelés után eltűnik a hardverek közül).
Mi ajánlanátok, milyet vegyek? Ahogy néztem jól elszáltak a scanner árak is. Elsősorban papír alapú doksik (műbizonylatok, alkatrészekről fényképek) scannelésére kellene, havonta olyan 50-150 db, főleg szürkeárnyalatosba scannelek, 150 dp, semmi extra.
Válaszokat előr is köszi.

[ Szerkesztve ]

Sabee

(#1020) Submarine válasza Tepsifüles (#1019) üzenetére


Submarine
senior tag

Hali!

Próbáltad a kábel cserét? Hátha még csak az tört meg valahol.

Hasonló cipőben járok.
Canon CanoScan LiDE 300 / 400
Mást nem találtam újonnan, ezeket is 30 kilóért.
Ezt a gurigatós húzogatom a lap fölött kategóriát nem merem megvenni.

[ Szerkesztve ]

(#1021) shina válasza Tepsifüles (#1019) üzenetére


shina
csendes tag

Szia.

Én tavaly jártam hasonló cipőben. A régi, még sulinetes, Canon Lide 30-am érett meg cserére, mert több baja is volt.

Egy Canon Lide 400-ra cseréltem és nagyon meg vagyok vele elégedve. Kicsit vastagabb, de cserébe szép képeket csinál és 8 másodperc alatt megvan egy A4 oldal 300dpi-ben és színesben (a régin ez kb. 60mp+ volt). Az már külön bónusz, hogy halkabb is.

Illetve nekem az is szempont volt, hogy legyen hozzá működő, teljes értékű, és nyílt forráskódú Linux driver. Ez nem szimplán csak OS választásom miatt kell, hanem mert ez egyfajta garancia arra, hogy tudom majd használni az elkövetkező 20 évben, feltéve hogy ez a vas is kibír annyit mint a régi.

___________________/\_____________\0/_______

(#1022) vzozo


vzozo
senior tag

Sziasztok, teszek egy próbát ebben a topikban is.

Szóval adott egy HP MFP 137, a datasheet szerint tudnia kéne 600 dpi-vel szkennelni:

Resolution Hardware: Up to 4800 x 4800 dpi; Optical: Up to 600 x 600 dpi;

Viszont se a Windows Scan, se a NAPS2 nem képes 300-nál nagyobb felbontásra, sőt, ha
megnézem a scanner tulajdonságait, akkor ez ennyi:

WIA driver, WSD Scan device, Properties, Optical resolution: 300x300 DPI

A legújabb driver fel van telepítve:

HP_Laser_MFP_131_133_135-138_Full_Software_and_Drivers_1.17.exe - bár szerintem
továbbra is a generikus vindóz driver van használatban.

Próbáltam a TWAIN driverrel NAPS-ban, de az csak hibákat dob, hogy a szkenner nem érhető
el.

Az egyetlen esély a 600 DPI-re a HP saját Scan szoftvere, ami problémás, mert a NAPS-ot jól szkriptelhetem, rengeteg doksit kellene beolvasnom, és azzal megoldott az automatikus OCR
+ PDF-be mentés. Szóval kerülném a HP szoftvert valahogy.

Mit bénázok itt?

(#1023) jooles


jooles
csendes tag

Sziasztok,

Pár éve elkezdtem belemerülni az analóg fotózásba és úgy érzem eljött az ideje a negatívjaim scanneléséhez. Szomorúan konstatálom, hogy jó szkennerből viszonylag kevés van most piacon. Epsonból az elérhető V19, vagy a kezdőként kicsit overkillnek gondolt V600 az opcióm, viszont ahogy olvastam az előbbi nem annyira megbízható, így gondolom jobban járnék a V600-al. Használtan sem nagyon találok most jó Epsonokat sajnos, az egyetlen amit marketplace-en láttam egy Perfection 3170, de addig, még az eddig leírtakról van egy átfogó képem, erről még semmit sem hallottam.
Tudtok ajánlani más opciókat, akár más márkából? Vagy ragaszkodjak az Epsonhoz?

Előre is köszi!

[ Szerkesztve ]

(#1024) SkyLine3000 válasza jooles (#1023) üzenetére


SkyLine3000
addikt

Évekig Epson V370-et használtam, teljes megelégedéssel. De végül lecseréltem egy V600-ra, mert sok középformátumú negatívom van. a 3170 már nagyon régi konstrukció (2003 vagy 2004). Olyat biztos nem vennék. Max ha szaréhugyé vágnák az emberhez. Ebben a kategóriában nem sok választási lehetőség van. Én is azért Epsont vettem, mert ez volt az egyedül opció megfelelő áron, nagyon jó a minőséggel. Tudom. Vagy 40 ezer képre való negatívot szkenneltem be velük és millió fotót. V370 már szinte sehol sincs, még használtan sem nagyon. V600-at érdemes, csak jól meg kell nézni, mert árban elég nagy a szórás. 100-120 körül jó ár érte. Létezik V550 is, kicsit olcsóbban, de abban egy szoftveres, képjavító fícsört korlátozottabban lehet használni, mint a v600-ban.
Ismerősöm is hasonló cipőben jár, mint én. Neki is V600 van.
Itt helyben a múzeumban/művházban (egy cég) is V550-et hasznának digitalizálásra.
A V750/850 viszont már ölég drága.

[ Szerkesztve ]

(#1025) jooles válasza SkyLine3000 (#1024) üzenetére


jooles
csendes tag

Valahogy így sejtettem én is. A 3170 gyanúsan idejemúltnak nézett ki, és 25k forintért nem tűnt túl jó dealnek, úgyhogy akkor ezt ejtem is.
Köszi a választ, igazából megerősítetted az érzésemet, hogy egy Epson jó befektetés lesz. Szerintem előbb-utóbb beszerzek egy V600-at.

(#1026) SkyLine3000 válasza jooles (#1025) üzenetére


SkyLine3000
addikt

Akármilyen jók, nem szabad már venni ilyen régi cuccokat. Lehet, használod kétszer és beszrik. Én már megjártam egy ilyen régi cuccal. Egyszer kell megvenni egy normálisat (V370, V600). Az ki fog szolgálni sokáig. Ha valaki nem olyan hard júzer, mint én, annak az életét kiszolgálja. :D Aki vesz ilyeneket, nem nagyon adják el. ezért is van ritkán használtan eladó. Én a V370-be baromi sokat beleraktam, mégsem volt soha semmi baja.

(#1027) Kristo


Kristo
tag

Sziasztok !

Én nem venni szeretnék nyomtatót, inkább eladni.
Viszont nem tudom mennyit érhet ( Amennyiben van erre topik bocsánat, nem találtam meg :D ), neten nagyon csapongó árakat írnak hozzá.
Esetleg tudnátok benne segíteni mi lenne a reális értéke ? Köszönöm szépen :)
HP OfficeJet 6950 ( Patron nincs benne )

(#1028) edward2


edward2
addikt

Sziasztok,
ha valaki még nézi ezt a topikot. Magazinok (színes) szeretnék scannelni nagy mennyiségben? Mit ajánlanátok?

Eddig a Czur Aura Proban gondolkoztam, de most olvastam pár véleményt ahol eléggé lehúzták az eszköz felbontását és színhelyességét.

Esetleg Epson V600? Vagy Czurból magasabb ET kategória? Esetleg valami flatbed?

(#1029) SkyLine3000 válasza edward2 (#1028) üzenetére


SkyLine3000
addikt

Nekem Epson V600 van. Magazinok, dokuk, fotók, diák, negatívok digitalizálására tökéletesen megfelel. Tudom, van tapasztalatom benne. :) Átlagembernek nem hiszem, hogy ettől több kell. Amit belinkeltél, az tud A3-at, a V600 csak a4-et. Mondjuk nem tudom, azok milyenek? Míg a V600 végigpásztázza a felületet, addig ezek az álló izék gyakorlatilag befényképezik. A V600-nak azért jóval nagyobb a felbontása, de magazinokhoz, dokukhoz elég a 300dpi körüli.

[ Szerkesztve ]

(#1030) edward2 válasza SkyLine3000 (#1029) üzenetére


edward2
addikt

Mondjuk ahogy írod magazinhoz 300dpi elég. Akkor viszont egy v600 is bőven túl sok. Akkor már simán elég lehet egy canon lide 400 is erre a projektre. Na még elmélkedem :) kkösz az infót

(#1031) turorudi válasza edward2 (#1030) üzenetére


turorudi
aktív tag

Sztem magazinhoz a képminőséget tekintve bármelyik ma kapható készülék jó. Sokkal fontosabb a beolvasás sebessége. Pl. egy koca scanner-nyomtatóval erőlködtem a minap, és a legkisebb felbontáson is kb. 10mp egy feketefehér oldal beolvasása. Az használhatatlan, ha mennyiséget szeretnél scannelni.
A gyerek most volt diákmunkán levéltárban: ott van könyv és újság beolvasására kifejlesztett scanner. Az 1-2sec. Nem is biztos, hogy a lap scanner az ideális számodra.

(#1032) SkyLine3000 válasza edward2 (#1030) üzenetére


SkyLine3000
addikt

Igen, elég egy olcsóbb is. Fölösleges ilyenre drága cuccot venni. És ahogy nézem, a V600 ára is szépen felment.
Én sok magazint, újságot szkenneltdm be egy A3-as dokumentum szkennerrel és baromi gyors volt. Viszont egy olyan negyed millió.
Lehet, ezek a Czur féle cuccok pont azért jobbak esetleg, mert hamar "befényképezik" az oldalt. 1-2 mp. De ilyet még nem próbáltam.

[ Szerkesztve ]

(#1033) edward2 válasza turorudi (#1031) üzenetére


edward2
addikt

Na igen ez egy másik dolog. Lide 400ra 8mp-et írnak A4 színesnél 300dpivel. Mondjuk ez 82 oldallal 10 perc/magazin.

#1032
Milyen A3as szkennert használtál?

(#1034) SkyLine3000 válasza edward2 (#1033) üzenetére


SkyLine3000
addikt

Plustek OpticPro A320
Ez is közel negyed milliós gép. De tök gyors.

(#1035) edward2 válasza SkyLine3000 (#1034) üzenetére


edward2
addikt

mondjuk pont plusteket néztem korábban: opticslim 1180. elméletileg magazinnak ez is elég.

(#1036) SkyLine3000 válasza edward2 (#1035) üzenetére


SkyLine3000
addikt

Ezen már én is gondolkoztam, csak nagyjából elfogyott az A3-as sukennelni valóm. Arra a pár oldalra, ami néha beesik, meg fölösleges vennem.

(#1037) edward2 válasza SkyLine3000 (#1036) üzenetére


edward2
addikt

Jó... Sikerült magamat újfent elásni egy témában. CIS vs CCD, flatbed vagy ilyen kamerás :F :W

(#1038) SkyLine3000 válasza edward2 (#1037) üzenetére


SkyLine3000
addikt

Nem egyszerű. Magazinokhoz nem kell a nagy felbontás, elég lenne egy olcsóbb szkenner is, de ha sok van, akkor jó lenne, ha gyorsan dolgozna. Az viszont már nem annyira olcsó. Ilyen szempontból a befényképezős talán jobb, mert azok elég gyorsak és talán dokumentumokoz elég is. Én dslr-el fényképeztem már be A3-as újságokat és teljesen jók lettek. Illetve fényképeztem be nagy méretű negatívot is és hát nagyon jó lett. A síkágyasok sztem alaposabb munkát végeznek, de azokból a gyors viszonylag drága is.

(#1039) VANESSZA1


VANESSZA1
őstag

Hordozható mini scannerbe gondolkozok színes, és jó felbontasú gépre lenne szükség.
Mint pl a Epson WorkForce DS-70
De létezik az Iris-nek és a Brother-nek is.
Mit javasolnátok ami árban sem rossz és 50 alatt megáll.

Köszönöm szépen előre is :R

Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD

(#1040) Fundiego


Fundiego
tag

Valaki tud olyan helyet budapesten ahol nem horror áron dolgoznak és a legjobb minőségben képesek beolvasni színes karton kártyagyűjteményt?

Sajnos ahol eddig próbálkoztam eléggé "pontszerűen" olvassa be a képeket a szkenner.

(#1041) shina válasza Fundiego (#1040) üzenetére


shina
csendes tag

Mit értesz az alatt, hogy "pontszerűen" olvassa be a képet? Nem lepődnék meg ha arról lenne szó, hogy a szkenner felbontása nagyobb mint a nyomtatás minősége a kartonlapon. Nézd meg a kártyáid nagyító alatt, valószínűleg azt fogod látni, hogy a nyomtatás sok apró színes pontból van, csak te látod "folyamatosnak" a színeket.

___________________/\_____________\0/_______

(#1042) lanszelot


lanszelot
addikt

Hello,
1970-90 között készített fotó negativokat szeretnék be scannelni.
Fekete fehér, majd színes képek.
Nézegettem uk amazon-on scannereket, de £100 tol a csillagos égig.
Nem tudom milyet érdemes venni.
Az átlagos 70 es gépek minősége milyen.
Majd az átlagos 90 es évek minősége milyen.
Illetve milyen negativok azok, melyik scanner jó hozzá?
Nem akarok posztert belőle, csak gépen nézegetni.
Van e értelme drágábbat venni, vagy az olcsó is ugyanazt tudja?

(#1043) mastodon


mastodon
aktív tag

Hol lehet Budapesten kölcsönözni jobb filmszkennert (karcmentesítős)? NIKON LS-2000 - LS-5000 vagy Plustek OpticFilm 8200i SE?

(#1044) májkimiki


májkimiki
őstag

Üdv. Mindenkinek!
Milyen eszköz, driver, stb. szükséges ahhoz, hogy olyan doksit szkenneljek pdf-be. Amiből a szöveg kimásolható, ha pdf olvasóval megnyitom. Ez működik szöveges fájlból generált pdf-nél. De mi a helyzet a szkennelt doksikkal.
A szkenner adott: Samsung X4300-as irodai gép hálózatra kötve.
Köszi előre is.

(#1045) turorudi válasza lanszelot (#1042) üzenetére


turorudi
aktív tag

Az Epson Vxxx (három számjegyű, pl. 370, 500...) sorozatát. Ezekből nem tudom, melyikek vannak piacon, a V600 és V850 biztosan, de azok sokkal drágábbak annál, amennyivel jobbak pl. a V370-nél (sztem üzletben ez már nincs, talán használtan).

(#1046) SkyLine3000 válasza lanszelot (#1042) üzenetére


SkyLine3000
addikt

Nekem volt sokáig Epson V370 és most V600 van. Kismillió régi negatívot szkenneltem be velúk. Van opció, amivel az elsárgult, elszíneződött színeket helyrehozza. 35 mm-es filmekre teljesen jó a V370 is, de újonnan már nem kapható. V600 már elég drága, de szoktak árulni alig használtan 70 körűl. A V850 már tényleg drága. Annyit én már nem adnék érte.
Van elég tapasztalatom mindenféle negatív szkenneléssel kapcsolatban. :)

(#1047) MaRTiNuS


MaRTiNuS
csendes tag

Sziasztok,

Nagyszüleim régi képeit, negatívjait és diáit szeretném szkennelni. Csak nem tudom mit lenne érdemes vennem, azt láttam utómunkálatra Silverfast jó segítséget nyújt. Néztem az Epson V600-ast, az ugye tud mindent, de a filmeket föl kell darabolni stb. Néztem az Epson FF-680W, amivel a fotókkal gyorsan tudnék haladni. Vagy fele annyiért ott a Pulstek Z300-as. Diára külön ott a Pulstek 8200i. Nem tudom eldönteni, hogy külön válasszam a fotókat és diát és filmeket vagy egy géppel. Azért az se baj, ha nem lassú, mert elég sok fényképről filmről van szó.

Köszönöm előre is a segítséget!

(#1048) turorudi válasza MaRTiNuS (#1047) üzenetére


turorudi
aktív tag

Szerintem csak diaszkennert akkor érdemes venni, ha több ezres számban vannak diák és még lesznek is. Nem fogod tudni eladni, és ahhoz túl drága, hogy ha olyat veszel, akkor még nem fogsz tudni papírképet scannelni és azt is kell még hozzá venni.
A V600 remek, de több, mint 2x-es lett az ára néhány év alatt és ezt a 150-200e közötti új árat egyszerűen nem éri meg. Majdnem ugyanezt a minőséget tudja a V370 (tud diát is), igaz már nem kapható, de használtan talán hozzáférhető (nekem is van).

(#1049) MaRTiNuS válasza turorudi (#1048) üzenetére


MaRTiNuS
csendes tag

Ha kevés lenne akkor V600 mellett döntöttem volna. Van még super8 ésnormal8 film is 1 jó nagy szatyorral ehhez tudtam használtan venni egy Somikon film szkennert. Van egy szatyor negatív és dia. Ha pár darab lenne akkor egy síkágyas is jó lenne, de soknak érzem egyszerűbb lenne a tekercseket befűzni egy diaszkennerbe. Vagy pl. Plustek 8100 és egy Plustek Z300 kombo.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.