Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
California1
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Neked is üdvözlet!
Köszi.
-
California1
őstag
Üdvözlet mindenkinek!
Adott egy Huawei E5577C 4G-s mifi Router . 2,4Ghz-en tökéletesen müködnek vele a gyerekek koliszobájába telók ,tabletek,laptopok.
Ha átváltják 5Ghz-re a mifit a telók és tabletek müködnek (iPhone/Samu telók/iPad/ stb) viiszont a laptopok nem. Se macbook (6 éves) se 3éves Dell, se semmilyen laptop. A laptopok látják a wifijelet fel is csatlakoznak persze ,de net az nem megy.
Kikapcsoltuk már próbaképp a laptopokon a tűzfalakat ,akkor sem megy, a mifin is kikapcsoltuk a tűzfat akkor sem...
Reseteltem már és újra konfiguráltam a kicsi routert de semmi. 2,4Ghz-en minden ok minden ezközzel.
Átállítva 5Ghz-re laptopok off :-( Persze a laptopok tudják az 5Ghz-es wifit.
Igen így is lehet használni ,de 5ghz-en jelentős a sebesség növekedés.Valakinek esetleg tipp? Előre is köszi.
-
California1
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Értelek, kitettem a jelenlegi Tenda ruterem adatait ,abból kiderül ott mekkora ez a rádiós kimenő teljesítmény?
Ha megkérlek ránézel? sajna én kopasz vagyok ehhez :-)
köszönöm előre is -
California1
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ahogy kutakodtam ,az AAE-nak 3 antennája van (??) de belül ...... hm.
Viszont nem tudom jó infot kaptam e de a hatótávolsága függ a rádiós kimenő teljesítménytől(Rádiós kimenő teljesítmény: legfeljebb 20,5 dBm )
vagy rosszul értelmeztem?
-
California1
őstag
Üdv urak!
Segitséget szeretnék kérni. Sajna nem értek a routerekhez pláne nem értem a routerek műszaki paramétereit.
Légyszíves azt most ne firtassuk miért épp ez a "router" került képbe :-) ,tehát :Szeretnék vásárolni (Apple) Airport Express routert ,hogy teljes legyen itthon az Apple ökoszisztéma… (MBP,MB,i5S stb ,stb)
Mielött beleugranék szeretnék tájékozodni mivel ti biztosan jobban értitek a szaknyelvet :-)
Szeretném elküldeni a jelenlegi routerem specifikációját.
Kérlek titeket hasonlitsátok össze az Airport Express műszaki paraméterével,hogy egyáltalán érdemes lenne e cserélni.
Ami fontos szempont lenne ,hogy hatótávolságra jobb e, nagyobb e az Apple routere mint a jelenlegi Tenda , és sebességben is lenne e különbség , de nyilván ti ezt jobban látjátok a specifikációk alapján.
Lehet fatális baromság amit írok de az Airport Expressznek nincs antennája és nem tudom ez mit és hogyan számít...Jelenlegi : http://www.tenda.cn/tendacn/product/show.aspx?productid=435
AE: https://www.apple.com/airport-express/specs/
https://www.apple.com/hu/airport-express/specs/előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Gumi és felni topik
- Samsung kuponkunyeráló
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Asztalos klub
- Mennyibe fog kerülni a Steam Machine?
- Sega, Nintendo - retro konzolok
- A Soft Machines forradalmasítaná a processzortervezést
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Boya BY M1/AV Jefe TCM-100 lavalier mikrofonok
- Mantona Luis Retro kamera hátizsák fekete
- 2db Sony 128GB Uhs-II/U3/V90 és 1db Kingston 256GB Uhs-II/C10/V90
- Apple iPhone 17 Air 256,Új, Bontatlan,36 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3133, 95% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB Zalman T4 Plus Cooler Master 750W
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Dr.NX