Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kpityu2
addikt
válasz
Fromtropoja
üzenetére
Igény és pénzfüggő. Az én igényemet kielégíti a két RT-AX53U is összekábelezve.
Én mindenhova tennék ha már van csatlakozó, de nem kell feltétlen kiépíteni elsőre a teljes hálózatot. Elsőnek veszel egy 3-as packot, ha kevés akkor tudod bővíteni további egységekkel. A drágább eszköz nem jelent erősebb wifit és ha elég az 1 gigabites kapcsolat akkor bármelyik AX-es eszköz jó. Asus vonalon pl az XD4 sorozat. Amit Alex91 ajánl ExpertWifi is jó, az a különbség, hogy Triband routerek, vagyis van dedikált rádió a vezeték nélküli mesh vázhálózat kiépítésére. De ha mindenhol van RJ45 kivezetés akkor ennek nincs jelentősége. Akkor van, ha esetleg oda is szeretnél eszközt ahol nincs. Persze ha épp jóárasítva van, akkor érdemes a többet tudót megvenni. Meg mondjuk több LAN portjuk van, ennek akkor van jelentősége, ha valahol szeretnél vezetékesen is csatlakozni (pl tévé), akkor nem kell külön switch. -
Alex91
félisten
válasz
Fromtropoja
üzenetére
-
válasz
Fromtropoja
üzenetére
Szerintem az 1-es és 5-ös pontokra kellene wifit szóró eszköz.
1-esre egy komolyabb Asus, 5-re meg valami kisebb is elég.
Így lenne még a teraszon is értékelhető sebességed. -
válasz
Fromtropoja
üzenetére
Szerintem egy eszközzel nem fog menni a ház + kert is.
A kerthez kellene kültéri AP, amihez kellene egy vezeték a kertre néző külső falra.
Bentre lehet egy jobb router, de akár egy combosabb AP is meg tudná oldani.
TP-Link AP-okkal vagyok képben jobban, azokból a HD jelölés a típus nevének a végén arra utal, hogy tud sok klienst kezelni.
Pl. EAP620HD, vagy a 660HD. -
kpityu2
addikt
válasz
Fromtropoja
üzenetére
Az Asus AiMesh képes AX-es sorozata megfelelő lehet. A sok eszköz miatt mindenképpen AX-es sorozat ajánlott. Középkategóriától felfelé szerintem kiszolgál mindent. Minden szobába egy eszköz, ethernet segítségével kiépített mesh hálózat. Vendéghálózatot mindegyik tud, kettőt is, az IoT eszközöket érdemes arra tenni.Az udvar a necces, mivel az Asusnak nincs mesh képes kültéri eszköze. Ha fontos az udvar, akkor a TP-Link EasyMesh rendszere jöhet szóba, nekik van kültéri eszközük is. Ha számít a beltéri kinézet akkor mindkét cégnek van pofásított mesh rendszere is (ZenWifi illetve Deco). A topik Összefoglalót érdemes átnézni.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- THE G-LAB Combo Tungsten Bolti ár:20k INGYEN FOXPOST
- ÚJ HP Business Slim Smartcard Bolti ár:17k INGYEN FOXPOST
- Új, bontatlan Kingston FURY 16GB DDR5 6000MHz CL36 Beast XMP/EXPO - 2 év bolti garival! -
- HP ProBook 430 G3, 13,3" HD kijelző, I5-6200U CPU, 8GB DDR3, 128GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia (
- Lenovo Thinkpad T470S, 14" FHD kijelző, I5-6200U CPU, 8GB DDR4, 128GB SSD, W11, Magyar bill, Akku X,
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, 100% Akksi, MS4031
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15IRX9 notebook - i5 13450HX 32GB DDR5 512GB SSD nVidia RTX 4050 6GB WIN11
- Használt számítógépek/merevlemezek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost/PostaPont!
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Én mindenhova tennék ha már van csatlakozó, de nem kell feltétlen kiépíteni elsőre a teljes hálózatot. Elsőnek veszel egy 3-as packot, ha kevés akkor tudod bővíteni további egységekkel. A drágább eszköz nem jelent erősebb wifit és ha elég az 1 gigabites kapcsolat akkor bármelyik AX-es eszköz jó. Asus vonalon pl az XD4 sorozat. Amit Alex91 ajánl ExpertWifi is jó, az a különbség, hogy Triband routerek, vagyis van dedikált rádió a vezeték nélküli mesh vázhálózat kiépítésére. De ha mindenhol van RJ45 kivezetés akkor ennek nincs jelentősége. Akkor van, ha esetleg oda is szeretnél eszközt ahol nincs. Persze ha épp jóárasítva van, akkor érdemes a többet tudót megvenni. Meg mondjuk több LAN portjuk van, ennek akkor van jelentősége, ha valahol szeretnél vezetékesen is csatlakozni (pl tévé), akkor nem kell külön switch.
Gubek-Einste
Dr.NX