Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Szerintem ez nem HW hiba, sokkal inkább a Radar Detection, Dynamic Frequency Selection (DFS) nevezetű funkció lesz a hunyó. Semmi baja a routernek.
-
nrmn
csendes tag
Annyival kiegészíteném, hogy panelben használom, de az 5G SSID eltűnése úgy történik, hogy előtte teljesen stabil órákig. Ha pedig eldobta, és közel megyek a routerhez laptoppal, telefonnal (2-vel is), egyik sem látja olyankor egy darabig vagy majd csak reboot után, türelmeskedve.
-
nrmn
csendes tag
Elszomorított ez az RT-AC1200GU router..
Egyrészt majdnem 2 hét volt, mire a neten leadott rendelésem után kézhez vehettem a routert, bár ez lenne a legkevesebb, másrészt ez az 5G...
Már egy routert visszavittem, hogy használat közben eldobálja az 5G-s SSID-t. Most amit hoztam helyette (ugyanezt a típust), ez is ezt a jelenséget produkálja. Direkt nem léptem fel a 2G-s SSID-ra, hogy amikor az 5G-vel gond van, ne legyen ott a mentőöv, de jól is tettem, mert így legalább ténylegesen látom, ha eltűnik az 5G wifis hálózat. Általában a bekapcsolás után órákkal később csinálja csak ezt, de fél napot se bír ki egyhuzamban. Az a jó, hogy most pont itthon vagyok a napokban és tudom tesztelni huzamosabb ideig napközben. A neten néztem videót (nem stream-et), aztán mikor elfogyott a bufferelt rész (miután megszűnt "létezni" az 5G-s SSID), akkor meg is állt. Két laptop volt előttem mindvégig (mintha csak éreztem volna, hogy tesztelnem kell), egyiken a videó ment, másikon semmi különös, de legalább ráláttam a systray-ben a wifi ikonra. Van hogy visszajön az 5G-s SSID, van hogy nem akarok várni több percet rá, így egy router reboot-tal (pontosabban a router hátulján lévő gombbal ki-bekapcs) akartam hamarabb visszakapni azt, de volt, hogy a bootolás után is később jelent meg az 5G-s hálózat, míg a 2G-s a rövid bootolás után azonnal elérhető volt.
Ti tapasztaltatok már hasonlót?
Más: Ez az RT-AC65P többször is említve volt már itt, hogy kuponozva "olcsóbb". Hol? Milyen kuponnal? A végén lehet ilyet fogok venni, bár még lehet, hogy az AC57U v1 vagy akár a v2 megérne egy kört, mert az RT-AC1200GU-t így biztos, hogy nem fogom megtartani.
Esetleg érdemes lehet-e 2,4G-n maradni az itt már többször ajánlott router + nagyobb antenna kombóval? Nem tudom pontosan melyik típus ez (valami n18 rémlik). Megírnátok légyszi?
-
Igen, ezt gyanítottam is (tegnap írtam is), hogy rövidtávú a lehetőség. Bár önmagához képest még így is jó árban van, hisz ez a router inkább 20k HUF körül szokott lenni. A kérdés mindig az, hogy mi az alternatíva. Nyilván ha van 21k-ért kuponozva RT-AC65P akkor az jobb lehet (persze ha az is megfelel), de ha annak is a ~30k-s árát nézzük, akkor még mindig jó az 1200GU 17-18 közt.
De Te még a tegnapi áron rendelted, nem?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Itt a Valve GŐZGÉP — Steam Machine, mi vagy te? 🧐
- BMW topik
- Battlefield 6
- Eredeti játékok OFF topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3421
- Samsung Galaxy S23 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Samsung Galaxy S10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3971, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Gubek-Einste
Dr.NX