Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: A kérdés...
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ekkold
üzenetére
Rekop írta le a megfejtést. Én még nem találkoztam közelebbről Mikrotik routerrel, de éppen nem is annyira vágyom rá, elég nekem az IOS.
Ellenben igencsak rendszeresen beszélgetek nehézsúlyú hálózati szakikkal, akik Ubiquiti és Mikrotik rendszerekkel is foglalkoznak, és mindnyájan emlegették már, hogy szívás, hogy a Mikrotik nem Linux. Én eddig tényleg azt hittem, hogy ez magára a rendszer alapjaira vonatkozik, de ezek szerint csak a CLI-parancsokra, ami konfigurálási szempontból mondjuk egykutya.
De tényleg jó tudni, hogy ezek szerint egy Linux-alapú natív utasításkészletű CLI-ről van szó.
MaCS
-
rekop
senior tag
válasz
ekkold
üzenetére
Szerintem a megfogalmazás nem volt teljesen pontos MaCS_70 részéről. A ROS egy linux kernelre épülő, viszont teljesen egyedi operációs rendszer. Van parancssor, viszont semmilyen linux parancs nem használható.
Szemben mondjuk az Edgeos gyakorlatilag egy módisított debian, ahol linux parancsok is használhatóak, akár debian csomagok is telepíthetőek(persze azért jelentősen korlátozottan).
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ZIDOO médialejátszók
- ARC Raiders - Máris túl 4 millión
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Amazfit Helio Strap – képernyőmentesen
- 1 VII Japán
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G8 - i5-1145G7 I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3904, 100% Akksi
- Samsung Galaxy Z Flip 5 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Gubek-Einste
Dr.NX