Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• sb

veterán

válasz kali #40364 üzenetére

UPC, igen. Néztem már a hálózatokat, +1-2db wi-free lett azóta viszont több a normál hálózat is. Ennyi. Nem az okok érdekesek igazából, amit leírtál kb mind világos volt. Itt egyszerűen sok a hálózat - szerintem. És még több lett az utóbbi időben.

Mint írtam, mértem is, 5GHz üres és nagyon jól ment.

Egyedül azzal van gondom, hogy a lakás legtávolabbi részén nem jó az 5GHz a falak miatt. Erre értettem megoldásnak a dual band-et: ha ott nem tud 5GHz-re csatlakozni akkor levált 2.4-re és kész. Ott is lesz wifi, bentebb meg a jobb, nem zavart 5GHz.

Szóval akkor leegyszerűsítem a kérdést és felteszem máshogy:
    1. A jelenleg amúgy nekem kellő tudással (és kellő hatótávval is) rendelkező 1043v1 helyett mi az, ami tudásban/szórásban nem rosszabb és dual band 2 sávos, megbízható router.
    2. Nem túl drága. (Mivel a jelenlegi is megfelelő tudású... és sebességű is lenne talán kevesebb hálózattal, csak az 5GHz kell nekem most plusszban.)
    3. Vagy ha van esetleg van nem sokkal drágábban ami ugyanezt tudja + egyértelműen jobban szór akkor az is érdekel. Gondolva a jövőre, ha nagyobb területet kell majd lefednem.

Ill. ehhez bónusz kérdés, hogy egyáltalán van-e ilyen router, ami értelmesen (nem 1-2mbittel) ki tud szolgálni egy nagyobb családi házat is (mondjuk 2 szint, 2x60nm). Vagy oda inkább repeater a biztosabb minőség miatt.

Új hozzászólás Aktív témák