Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-11 13:42:24

LOGOUT.hu

Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. április

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#97551) falco5 válasza Soma01 (#96339) üzenetére


falco5
tag

Szia Soma01!

Bocsánat, hogy csak most reagálok, nem láttam, hogy te is írtál.

A tetőre van felszerelve a szolgáltatói antenna (mikrohullámú internet)
Az antennából utp kábel jön ki. A padlás nincs beépítve. Az emeletet a padlástól gipszkarton álmennyzet és 30 cm üveggyapot választja el.
Az UTP kábel a padlásról egyenesen a nappaliba megy ,ahol a szolgáltató kis adapterébe csatlakozik, onnan egy másik utp kábel megy a wifis routerbe.

Szerintem a padláson meg tudom bontani a kábelt.

A cél az lenne, hogy az eszközök egy wifi jelre kapcsolódjanak, ne kelljen őket mindig az erősebb jelhez manuálisan csatlakoztatni.
Ha jól értem ezt a Mesh hálózattal tudom megoldani.

Ehhez kellene valamelyik gyártótól egy duo pack-os router szett.

Ez a megoldás jó lehet?

Köszönöm

(#97552) Kapanyél válasza Patice (#97550) üzenetére


Kapanyél
őstag

Azért háztartási körülmények között szeretnék megmaradni a prosumer szinten.
Hozzáteszem, melóban külön routereket telepítünk, de egy Mikrotik semmivel sem jobb vagy rugalmasabb, mint egy ügyesebb lakossági cucc.
Az árazáson túllépve azt gondolom, hogy egy kábellel összekötött node a papíron legjobb fajtából igenis hozza a maximumot! :U

Hús vagyook, hús, hús, hús, hús, húús!

(#97553) májkimiki válasza falco5 (#97551) üzenetére


májkimiki
őstag

A mikrós eszköztől lefelé menő UTP kábelt ne nagyon piszkáld, főleg ne bontsd meg! Abban power is van. POE az hivatalosan, azon van megtápolva a rádiós vevő. A kis kütyü, amibe bele megy, az meg a tápfeladó. A két aljazot se cseréld fel, ha ki-be húzgálod a kábeleket. A POE nem nagyon fog tetszeni a routered WAN portjának (hacsak nem POE/WAN port).
Másfelől meg más eszközzel nem nagyon fog kommunikálni a mikrós vevő, csak azzal a routerrrel, aminek MAC címe bele van konfigurálva.
Ott ahol lejön a POE kábel, ott kéne egy másik sima UTP-t felvinned a padlásra. Ami a routered egyik LAN portjából indul.

(#97554) Patice válasza Kapanyél (#97552) üzenetére


Patice
nagyúr

Amióta azt az utat választottam, hogy összerakok magamnak itthon egy TP-Link Omada hálót, azóta vissza se akarok nézni a konzumer mindenegybe cuccokra.
Ezeket az Asus-okat ugyan nem próbáltam személyesen, de az árukat elnézve, már ott vagyunk, mint egy komponensekből álló háló, amit azért könnyebb fejleszteni később.
A wifijével nagyon meg vagyok elégedve, pedig csak a "legkisebb" EAP610-es AP-ket használom. Két beltéri és egy kültéri jelenleg.

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#97555) Narancs89 válasza tomp (#97549) üzenetére


Narancs89
csendes tag

Szia!
Vásárlás előtt vagyok. Megkérdezhetem, hogy miért az AX53U-t választottad, amikor az AX1800U elvileg ugyanaz és most olcsóbb? Nekem is beleférne a drágább, feltéve ha többet tud.

Köszi

(#97556) falco5 válasza májkimiki (#97553) üzenetére


falco5
tag

Értem!
Köszönöm a választ!

2 kérdés:
A tápfeladót nem tudom én magam a padlásra felvinni? Mert az most a nappaliban van a szekrényben.

Ha új routert veszek, akkor az sem fog működni, addig amíg a MAC címet a szolgáltató be nem állítja?

(#97557) májkimiki válasza falco5 (#97556) üzenetére


májkimiki
őstag

Az új routerbe be tudod írni Te magad is a régi router MAC címét (MAC Clone menü, kézzel beírod). Így nem kell a szolgáltatói eszközt babrálni.
A tápfeladónak 220V kell, abból csinál a POE résznek 24V-ot vagy amennyi pontosan az eszköznek kell. Padlásra ha nem muszáj én nem vinnék 220-as hosszabbítót.
A kérdés inkább az, hogy merre tudnád vinni a padláson kívül azt a plussz UTP-t, amivel a többi WiFi eszközt egy hálóra húznád.
Valami alaprajz szerű skicc jó lenne.

(#97558) falco5 válasza májkimiki (#97557) üzenetére


falco5
tag


Ez a földszint. A kép bal oldalán, ahol a kanapé van ott jön le a falban az utp kábel (POE)


Ez pedig az emelet. A padlás feljáró középen van a közlekedőnél. Itt van egy beépített szekrény a lépcső mellett, oda el tudnám rejteni a másik routert.

(#97559) csikosdapro


csikosdapro
tag

Sziasztok!
Milyen routerrel lehet megoldani a sávszél kiosztását prioritással? Mármint, ha nem kér az egyik, akkor a másikat engedje, de ha a fő prior, mondjuk a pc-re lenne rakva és az letölt, játszik, bármi, akkor a többit nagyon lekorlátozná?
Wifis router érdekelne laptop, mobil, de legyen rajta legalább 4-6 utp port is, az osztás azért lényeges, mert fosh 10/0,5 adsl netem van... Amúgy 1 szintes ház, a legtávolabbi pont, olyan 12 méter lenne, de az csak max böngészésre telón, minden másra az utp. Szomszéd, stb, nem érdekes

Köszönöm

(#97560) Marci112233 válasza csikosdapro (#97559) üzenetére


Marci112233
őstag

10/0,5-öshöz egy fapados router is elég, de jövőre való tekintettel AC de inkább AX szabványú wifivel rendelkező routert nézz. Összefoglalóban találsz is néhány példát amire érdemes beruházni. Általában ezeken 4 gigabit port van, ha neked több kell tegyél utána egy gigabit portokkal szerelt switch-et, abból is annyi portosat amennyi neked szükséges. Azért írom ezt mert könnyen lehet hogy egy AX szabványú router + egy 4 portos switch árban kevesebb lesz mint ha egyből több mint 4 portos routert veszel.

Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Hydro G 650W

(#97561) májkimiki válasza falco5 (#97558) üzenetére


májkimiki
őstag

A laminált parketta szegőjében nem lehet elvinni a kábelt a padlás feljáróig? Ha nem a beépített szekrénybe tennéd a routert, hanem egy fali polcra. Lehet be is szórná az emeletet.

[ Szerkesztve ]

(#97562) aujjobba


aujjobba
addikt

Tudnatok segiteni mesh rendszerekkel kapcsolatban?
Deco M5 rendszerem van itthon, de konkretan attol a hibatol szenved az itthoni Oneplus telefon, plusz egy lenovo tablet, meg egy Honor telefon is, amit itt irnak: [link]
Felcsatlakoznak wifire az eszkozok de nincs internet, vagy folyton fel-le kapcsolodnak, felmegy/leszakad/felmegy/leszakad.
Probaltam kikapcsolni a 802.11r fast roaming-ot, hiaba.
Korlatoztam oket 2.4Ghz-re, az sem segitett.

Nem tudom mi lehet a gond, az almas eszkozokkel szepen mukodik, egy regi samsung telefonnal is.

Tudtok esetleg olyan mesh rendszert, amit minden eszkoz szeret? :)
Ketszintes a hazunk, egy szimpla router nem fedi le, sok a fal is.
UTP kabel (majdnem) minden helyisegbe be van huzva, tehat nem szukseges vezeteknelkuli gerinchalozat.

(#97563) kpityu2 válasza aujjobba (#97562) üzenetére


kpityu2
őstag

Kukázd a kínai vackokat. :P

Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....

(#97564) aujjobba válasza kpityu2 (#97563) üzenetére


aujjobba
addikt

Szuper otlet, de sajnos ezzel most nem vagyok elorebb.

Hiaba kutatom fel folyton az ar-ertek bajnok droidokat, nem is az also polcrol valogatok, olvasom a teszteket/forumokat ahol csupa jot irnak, aztan valahogy mindig beszivok valami ehhez hasonlo problemat, amitol a napi hasznalatban legszivesebben falhoz backodnam az adott eszkozt. Illetve nem en, hanem a tobbi csaladtag, akik nem akarnak almat mer' draga, es a billentyuzeten nincs dedikalt szamsor.

[ Szerkesztve ]

(#97565) csikosdapro válasza Marci112233 (#97560) üzenetére


csikosdapro
tag

Es mivel lehet osztani a netet, ahogy írtam, routertől osztani

(#97566) kpityu2 válasza aujjobba (#97564) üzenetére


kpityu2
őstag

Ha tudsz vezetékes backhault kihúzni akkor ott van pölö az Asus AiMesh rendszere. Nálam úgy ment a sztori, hogy beújítottam egy Tenda routerre és állandóan leszakadt a netről. Lecseréltem egy Asus-ra amitől megjavult a net, de a logból kiderült, hogy ő is leszakadozik, csak olyan gyorsan visszaépíti a kapcsolatot hogy észre se vettem. A Tenda meg nem foglalkozott vele, ha nincs net, hát nincs net. :P Azután, ha már lúd legyen kövér, vettem még egy ugyanolyan routert, meshbe kötöttem a másikkal és öröm meg bódottság, mert még a budin is 4 csíkos wifi van. :D

Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....

(#97567) aujjobba válasza kpityu2 (#97566) üzenetére


aujjobba
addikt

Ez milyen router konkrétan, vagy bármelyik jó ami tudja az aimesh-t?
Tudok vezetékes backhaul-t húzni.
Ez a rendszer AP módban is működik?
A szolgáltató adta modem-router nem kapcsolható bridge-be.

(#97568) Multibit válasza aujjobba (#97564) üzenetére


Multibit
veterán

Nem hiszem, hogy a kliensek "származása" az, ami meghatározza a működőképességet és stabilitást. Nálam a család nőtagjai csutkás telefont használnak. Nekem jelenleg egy Poco X3 NFC telefonom van, ezt megelőzően Huawei Mate 9 volt. Ezen kívül még három iPad van a családban, mint mobil eszköz. Viszont mindig stabil volt a wifi kapcsolat, mindegyikkel! Persze nem azonos a beállításuk. Pl. az iPad Air 2 csak WPA2-t hajlandó használni, a többi eszköz barátkozik a WPA3-mal. OK, nincs nálam mesh, helyette van vezérelt AP hálózat. Mindegyik mobil kliens szereti, ahogy az LG klímák is :)

(#97569) aujjobba válasza Multibit (#97568) üzenetére


aujjobba
addikt

A vezérelt AP hálózat hirtelen nem tudom mit jelent.
Sima nem-Mesh router-ekkel se volt egyiknek se problémája, csak ugye úgy sose volt rendes térerő. Vagy elsőnek két külön router-t használtam külön ssid alatt (nem Mesh), akkor meg pl. képesek voltak az egypálcikás földszinti jelhez ragaszkodva kínlódni az eszközök, akkor is amikor félméterre voltak az emeleti router-től.
Na ekkor lett Mesh, de ezzel meg a korábban említett probléma áll fenn.
A oneplus fórumot böngészve másféle mesh rendszerrel is megvan ez a gond, nem kizárólag a Deco m5-tel.
Ezért jöttem ide, kaptam is választ, hátha ez az aimesh bejönne.
De ha kiadok rá egy halom pénzt és azzal is probléma lesz kihajítom a problémás eszközöket a ‘csába.

(#97570) tomp válasza Narancs89 (#97555) üzenetére


tomp
félisten

Ahol akartam venni az AX1800U-t ott pont elfogyott. Így megnéztem az AX53U-t ami volt és megvettem. Már nem akartam tovább várni és megbízható helyről akartam venni.

(#97571) falco5 válasza májkimiki (#97561) üzenetére


falco5
tag

Egy fali polc . Aha. Jó ötlet.
Milyen router család ajánlott?
Asus?
Vagy tp-link vagy xiaomi?
Vagy ezek egy szinten vannak és döntsön az ár?

(#97572) májkimiki válasza falco5 (#97571) üzenetére


májkimiki
őstag

Most milyen routered van lenn?

(#97573) falco5 válasza májkimiki (#97572) üzenetére


falco5
tag

tp link wr940n

(#97574) Marci112233 válasza csikosdapro (#97565) üzenetére


Marci112233
őstag

Azt tudom hogy elvileg minden routerben tudod állítani melyik eszköz mekkora sebességet kapjon, de sose állítottam még így nem tudom pontosan hol is kell ezt beállítani.

Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Hydro G 650W

(#97575) májkimiki válasza falco5 (#97573) üzenetére


májkimiki
őstag

Ha minden képp kell a roaming, akkor arra alkalmas duo szett. Abban a többiek jobban otthon vannak, hogy melyik a jobb.
Ha nem kell roaming, akár még egy ilyen és AP mód vagy Range Extender mód.
Mennyi sávszélt ad a mikrós szolgáltatód?

(#97576) Chrystall


Chrystall
senior tag

105 Mbps letöltési sebességű csomagom van a Vodafone-nál. Ehhez milyen routert ajánlanátok?

Nem akarok gagyit, de olyat se amit nem tudok kihasználni. Közepes méretű 2 emeletes családi házban lakunk, nem hodály, de nem is kicsi. Tégla falakkal. A régi UPC-s modemmel ami van az a baj, ha megy a Netflix az okostv-n, a Wifin a többi cucc haldoklik. A sávszélesség megvan mert Ethernetről olyankor is megy jó sebességen mindenfele a jel. Szóval a modemig OK, onnan viszont Wifin gondok vannak. Olyasmi kéne ami képes kibalanszírozni a sávszélességet, hogy ne a TV szippantson el mindent. A TV egyedül új eszköz, a többi hálózati cucc 10-12 éves, /n szabványig támogatják a Wifit.

(#97577) tha_answer válasza Chrystall (#97576) üzenetére


tha_answer
őstag

asus ax1800u
Mondanam a mercusys ac10et de mar nem 4500 huf....

[ Szerkesztve ]

(#97578) kpityu2 válasza aujjobba (#97567) üzenetére


kpityu2
őstag

Két darab Asus AX1800U. Ez a legolcsóbb AiMesh képes router (az AX53U ugyanez csak átbrandelt néven, mikor melyiket akciózzák az az olcsóbb). Belépőszintű darab Mediatek procival. Az AiMesh azért jó mert bármilyen AiMesh képes eszközzel bővíteni tudod a hálózatot ha úgy hozza. Amúgy nekem azért szakadozott a net, mert 5G rádión jön és már elöregedett a fejegység. Pár hete ki is cserélték azóta nincs szakadozás. De legalább kiderült, hogy a Tenda nem tudja lekezelni. Meg amúgy is kriminálisan lebutított a WebUI-ja. Mondjuk 6000-ért nem sokat várhat az ember. :P

Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....

(#97579) falco5 válasza májkimiki (#97575) üzenetére


falco5
tag

Most 60Mbit-es a mikós net.
Roamingban gondolkodom.
Lentebb asus ax1800u-t írták, mint belépő szintű mesh képes router. Lehet ezzel megpróbálkozom.
Köszönöm a segítséget! :)

(#97580) májkimiki válasza falco5 (#97579) üzenetére


májkimiki
őstag

Igen, ha abból kettőt veszel. A roaming meg lessz oldva. Csak először a POE felőlit konfigold be először. Utána mehet a roaming.
Túl nagy probléma nem lehet, mert gipszkarton és 30-as tégla falaid vannak.

Én egy idő után dobtam a mikrós szolgáltatót, egyéb okok miatt. Helyette lett Yettel mobil net és a hüvely router ezerszer jobban beszórja a 150 évnél idősebbb vályog házamat.

[ Szerkesztve ]

(#97581) aujjobba válasza kpityu2 (#97578) üzenetére


aujjobba
addikt

Koszi, megnezem ezt.

Nalam a bejovo net nem szakadozik, legalabbis az almas es a samsung eszkozok szepen folyamatosan hasznaljak a Wifi-t a Deco-val, automatikusan valtanak, gyors a kapcsolat, ahogy kell, nem akad meg a YT, vagy a Plex (itthoni NAS-rol jatszik le), semmi hiba.

De pl. a Lenovo tabletet ha a foldszinten hasznaljuk, csak annyit latok folyamatosan fel/le kapcsolodik a wifire, de nem marad rajta. Kikapcsolom a wifit, ujrainditom, kinlodok vele par percet aztan egyszercsak mukodik.
A OnePlus felcsatlakozik, de azt irja nincs internetkapcsolat. Ilyenkor a felesegem szol, hogy megint nincs net, en eloveszem az almat es ugyanott mellette nekem van net.
Na ilyenkor azzal is elkezdunk jatszani, aztan majd egyszer helyreall.

Idegbaj, elhiheted, a oneplus foruma szerint ismert hiba, az alma/samsung mukodik, szoval kizarnam a szolgaltato oldali hibat, a deco lehet bunos bar a forumok szerint a O+ masfajta Mesh rendszerekkel is bajos.

Remelem az AIMesh udito kivetel. :P

(#97582) kpityu2 válasza májkimiki (#97580) üzenetére


kpityu2
őstag

Kaptál külső antennát a mobilkütyühöz?

Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....

(#97583) aujjobba válasza aujjobba (#97581) üzenetére


aujjobba
addikt

Hat azt hiszem errol ennyit...
Vicces amikor 2evvel ezelott azt irja valaki, hogy remeli a O+ Nord majd jol kezeli.
Nem egeszen sajnos, felesegemnek az van :P

(#97584) kpityu2 válasza aujjobba (#97581) üzenetére


kpityu2
őstag

Lenovonál esetleg megnézheted, hogy tudsz-e benne wifi-kártyát cserélni. Laptopoknál általában lehetséges.

Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....

(#97585) májkimiki válasza kpityu2 (#97582) üzenetére


májkimiki
őstag

Pontosítsd kérlek!

(#97586) kpityu2 válasza májkimiki (#97585) üzenetére


kpityu2
őstag

Ilyesmit: [link]

Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....

(#97587) falco5 válasza májkimiki (#97580) üzenetére


falco5
tag

En is néztem a yettel otthoni mobil netjét, de azt olvastam, nem annyira jó.
Neked akkor bejött a váltás?
60-ról 150 Mbit-re az érezhető váltás, vagy nem?

(#97588) Zanik


Zanik
addikt

Sziasztok!

Asus RT-AC56U-t szeretnék lecserélni egy újabb Asus routerre. Nekem jó a gyári firmware is, szóval az RT-AX86S még jó vételnek számít, vagy van már újabb/jobb tőlük ebben az árkategóriában?

köszi előre is.

[ Szerkesztve ]

Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82

(#97589) májkimiki válasza kpityu2 (#97582) üzenetére


májkimiki
őstag

Kinn volt a tetőn a mikrós eszköz évekig, semmi baj nem volt vele. Rá látott a templom toronyra, csak közben a rálátási sávban megnőttek a fák. Nem egy tulajnál és azért necces lett volna célirányos nyakazást kieszközölni. Meg idővel a kiajánlott 35mega is kevés lett. Ezzel egy időben a falusi hidroforra felkerültek a mobil cégek antennái. Látva a beltéri 4G lefedettséget, bevállaltam egy Telenor csomagot. Bejött, sokkal jobb mint volt.

(#97590) májkimiki válasza falco5 (#97587) üzenetére


májkimiki
őstag

Nálam bejött. Mindenen átálltunk Yettel-re. De fontos megjegyezni, hogy ez egy békési kis falu. Nem tudom mekkora a cella és mennyit bír. Lehet egy sűrűbben lakott területen kisebb cellával már nem annyira jó. Ez helyi adottság függvénye is.
Csak megjegyzem, hogy Ausztriában sokkal ramatyabb a 4G hálózat. Itt is szenvedtem sok mindennel.

(#97591) májkimiki válasza kpityu2 (#97586) üzenetére


májkimiki
őstag

Ja egy külső antenna sokat dobhat a helyzeten.

(#97592) májkimiki válasza falco5 (#97587) üzenetére


májkimiki
őstag

Nem tudom van-e még a Yettel-nél, fél éves ingyenes kipróbálási időszak. Yettel Otthon lite csomag. Kapsz egy routert és félévig ingyen használhatod. A truváj annyi benne, hogy a cellákat annyira kicsire tudják venni, hogy házszámra pontosan be tudják határolni. Átviszed a szomszédba és ott már nem működik. Ellenben, ha jó a lefedettség, akkor tudsz más csomagot is választani, ami mindenhol működik. A részletek meg kell pontosan nézni.
Nekem az a tapasztalatom, hogy egy mobil szolgáltató nagyobb sávszélt tud adni, mint egy kis mikrós szolgáltató. Mert a mikrós cég is valahol valamelyik rezes (vagy jobb esetben üveges) gerinc szolgáltatóra csattan fel.
Járd körbe jól a témát, mielőtt valamibe beruházol.

(#97593) falco5 válasza májkimiki (#97592) üzenetére


falco5
tag

Ismét köszi az infókat.
Igen, ha van lehetőség próbára, akkor miért ne?
Én Debrecenben lakom.

(#97594) Gubek-Einste válasza Zanik (#97588) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

az RT-AX86S még jó vételnek számít, vagy van már újabb/jobb tőlük ebben az árkategóriában?
Még mindig jó vétel.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#97595) solti


solti
senior tag

Sziasztok! van jelenleg Asus Ac57u router itthon, néha mintha túlterhelődne egy torrentre használt Pitől: belül elmegy az internet (nat?), de pl kívülről ilyenkor elérem a pin lévő klienst. Ezen szoktam nyomni egy "csiga" módot pár másodpercre és ettől helyreáll minden (belső wifin újra lesz net).
A kérdés, hogy nagyjából ezért cserélném le, most egy akciós tplink ax55-re gondoltam. Segíthet ez rajtam? Más problémám nincs a routeremmel jelenleg.

(#97596) ЯΞD


ЯΞD
senior tag

Sziasztok.

Nekem lenne egy elég régi akkoriban ajánlott Tp-link WR1043ND 2.1-es routerem. Mostanában elég instabil ezért váltanék.

Családi ház 10es falak, 200-as net, 5-6 teló, nyomtató wifi-n, PC +2 TV vezetéken, wifi 6 2 eszköz. Olyan ajánlott és főleg stabil routert szeretnék mint ez volt (eddig) :U
Ami még esetleg fontos lehet Online game szempontjából is legyen stabil.
Első sorban maradnék a jól megszokott felületnél TP-Link, de más ajánlatot is fontolóra vennék. Egyéb más FW-t nem kívánok használni. Ár max 40k. De nem feltétlenül költenék annyit ha van olcsóbban is megfelelő.
Köszönöm előre is! :R

(#97597) Dr.NX válasza ЯΞD (#97596) üzenetére


Dr.NX
Topikgazda

TP-Linkből AX55 31k
Ha Asus is szóba jöhet, akkor RT-AX58U 35k.

Elfogadom a sütiket.

(#97598) Zoona


Zoona
aktív tag

Sziasztok :)

Routert szeretnék vásárolni - 51m2-es panel lakás, DIGI1000-es internet. Nem is lenne rajta sok eszköz, 1-2 telefon, laptop, tablet, tv.

A keret kb. 20-30 ezer Ft - én az Asus AX55-öt néztem, ez megfelelhet? Vagy az Ax58 van annyival jobb, hogy megérje megvenni?

[ Szerkesztve ]

Diablo 3 Battletag - Jessa#2832

(#97599) Gubek-Einste válasza Zoona (#97598) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Elég lehet az AX55 is.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#97600) Gubek-Einste válasza solti (#97595) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

belül elmegy az internet (nat?), de pl kívülről ilyenkor elérem a pin lévő klienst.
Ez pontosan mit is jelent?

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.