Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-11 13:42:24

LOGOUT.hu

Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. április

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#90016) Bubukain


Bubukain
senior tag

Sziasztok, napok óta router vásárláson agyalok. Fontos lenne a mesh rendszer kiépítése, de az Asus zenwifi eszközök szépek ugyan de baromi drágák, így elkezdtem nézegetni az aimesh routereket.
Adott két különálló lakrész, az egyik kb 120 nm míg a másik 70 nm körül van, a kettő egymástól kb 15-20 méterre van, föld alatt egy UTP kábellel összekötve. A fő router a nagy házban lenne, és az AX58U vagy AX82U között vacilálok, nem tudom hogy az 5Ghz 4x4 mennyivel nyújt többet.
Jelenleg 15 wifis kliens van amiből kb 6 eszköz tud AX-et is. Ezek mellett 6 vezetékes eszköz, mint PL NAS vagy asztali számítógép. Mivel a nagy házhoz tartozik egy 30 nm terasz is, ott is jó lenne a wifi ezért arra gondoltam hogy az 1db router kevés lenne, és a ház ablakába a terasz felé menne egy node pl AX55.

A kis ház egyszerűbb lenne, ott összesen 1 vezetékes eszköz van (PS4) és mellette 4-5 wifis eszköz. Ide gondoltam még egy node eszközt vezetékkel rákötve a fő router-re. 1db AX55 úgy gondolom elég lenne, USB-re pl egyáltalán nincs szükségem, viszont ez is sugározna a hátsó kertrészbe, nem tudom így elég lenne-e oda.
Bármilyen javaslatot szívesen veszek tőletek.
Köszönöm

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.