Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-11 13:42:24

LOGOUT.hu

Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. április

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#89050) dkess válasza Kolondrum (#89045) üzenetére


dkess
őstag

Egy picit arra is próbáltak utalni, hogy kicsit a gombhoz (kert) keresed a kabátot (a megoldást ami a házban és a kertben is jó).

Ugye a házról sokmindent nem tudunk. Általánosságban a prioritás a ház - akár garázsostul. Aztán, hogy ami a házból kijön WiFi sz megfelelő-e a kertben.

Amennyiben kellően nagy a ház (pl. 100 nm+) meg mondjuk 3 szintes és még e mellé jön a 800 nm kert mint prioritás, akkor egy eszközzel nem valószínű, hogy meglesz az ideális megoldás ...

A #89048 hsz -edben nézd meg a linket kérlek ...

@jambiyya, #89046

Ja, általánosságban egy 5K HUF -os router vagy akár csak a szolgáltatói eszköz WiFi -je is mindenre is elég? Hogy egy csomó helyre viszont nem? Hét van ez így ...

A konkrét kérdéssel kapcsolatban ugye a kert méretén kívül a létező semmit sem tudunk. Ide konkrét típust beajánlani ... Hát merész ... :)

@Joe123, #89047

Kiscsiliárd dologtól függ. Pl. olyantól is, hogy a szolgáltatói routerre mennyi WiFi eszköz csatlakozik (ami ugye elveszi a sávszélt a WiFi bridge -től). Áttételesen még a vezetékes kliensektől is meg sokminden mástól is.

A 3x3 -as kliens router valamennyit dobhat a sebességen azon a távolabbi PC -n. Ugyanakkor ami biztos, hogy duplázás nem lesz ...

Egyébként ami biztos még, hogy 10K HUF -os eszközzel meg egészen biztosan nem lesz semmilyen előrelépés a mostani felálláshoz képest sem (az emlegetett C7 az meg inkább a majdnem 20K HUF kategória).

Mondani se kell talán, hogy a megoldás leginkább a kábelezés lesz. Nemcsak a távoli PC -t, hanem kb. mindent amit csak lehet. Minél több minden lesz kábelen (akár a közeli eszközök) - anál több marad a WiFi -re - akár a távolabb levő PC tekintetében (persze középtávon mehetne az is kábelvégre).

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.