Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-11 13:42:24

LOGOUT.hu

Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. április

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#87037) aaronlukacs


aaronlukacs
csendes tag

Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Csatolok egy alaprajzot, amit már az elején elcsesztem a lépcsőház méretezésénél, ezért nem arányos, de az alapja a háznak kb 90 négyzetméter lehet és szinteltolásos (-1. szint, 0. szint, félemelet, 1. szint, 2. szint vagy lehet akkor ez 1,5. szint :D). Sajnos az anyagok típusát/vastagságát nem tudom megmondani. Kevés a szomszéd, nagyon minimális wifi hálózattal, szóval azt nem kell figyelembe venni.

Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Gigás Digi

Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Jelenleg 1 TV kábelen; 2 telefon, 2 laptop WiFi-n, de ez a későbbiekben bővül: +3-4 TV wifin, +1 telefon, +1 NAS kábelen; illetve alkalmanként, bővül 8-15 telóval wifi-n, de ez annyira nem érdekes.

Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben? AX, Mesh, ha van parental control az jó, de nem követelmény

Jelenleg egy Linksys E2500 van a fél emeleten rákötve a modemre (ZTE ZXA10 F625G) és egy TP-Link RE450 az étkezőben a 0. szinten. Ezzel a két eszközzel egész jól le van fedve a ház, viszont lassú a net – tudom, nem csoda – és agyamra megy, hogy nagyon lassan vagy egyáltalán nem akar váltani a hálózatok között a telefon wifi-je, illetve a feleségem iPhone 8 telefonja nagyon kaotikusan kapcsolódik a hálózathoz.

Ahogy olvastam a fórumot látom, hogy kábeles backhaul lenne a legjobb megoldás, de ezt nem tudom megoldani, akkor wireless backhaul-t kellene, de mindenképpen AX-es eszközt akarok, amiknél egy – vagyis legalább 2db – tri-band-es már túlmutat a keretemen.

Ezért az elképzelésem egy TP-Link AX73 és egy RE505X, ami képes lenne MESH hálózatra, de most nem kapható, illetve az ára is elszállt – mondjuk tudok várni, nem SOS – illetve látom, hogy nagyon ajánljátok az ASUS-okat is ezért kérdezlek Titeket, hogy hátha van jobb ötletek ASUS vonalon. Esetleg vegyek most egy AX82U-t és később mellérakjak 1-2db low budget - bár annyira nem low budget, mert úgy látom 30ezer a legolcsóbb AX-55 - asus ax-es routert aimesh-be vagy ezzel nem lennék előrébb, mint a TP-Link-es vonallal?

Előre is köszi, ha végigolvassátok a szenvedést és javaslatot tesztek! :)

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.